WOZ krediet

door | jun 1, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

We gaan het hier hebben over WOZ krediet. Wat is een WOZ krediet, waarvoor gebruik je het, wanneer vraag je het aan en waarom? Dit zijn enkele vragen die we te lijf gaan. Hiermee hopen we jou op het juiste spoor te zetten naar jouw financiële product. Zoals je ondertussen wel weet, nu je wat […]
Hypotheekketen van het jaar 2019
 • Gratis telefonisch consult
 • Meer dan 22 hypotheken
 • Geldige AFM vergunning
 • Klantbeoordeling van 9,8
 • Locaties door heel Nederland

DIRECT AANVRAGEN

★★★★★: 4,5/5

N
Hypotheken vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbaar aanbod
Wij vergelijken enkel betrouwbare partijen

Vergelijk hypotheek rentes

Hypotheekketen van het jaar 2019

★★★★★ 

8,7 / 10

Telefonisch consult

Gratis

Aanbod

Meer dan 22 hypotheken

AFM vergunning

Ja

Vrijblijvend en onafhankelijk vergelijken, oversluiten en maximale hypotheek berekenen
Locaties door heel Nederland
Klantbeoordeling: 9,8
Bekend van RTL 4

★★★★

7,8 / 10

Telefonisch consult

Gratis

Aanbod

Meer dan 8 hypotheken

AFM vergunning

Ja

 402.469 huishoudens over hun financiële situatie geadviseerd

Gratis offerte aanvraag voor meerdere diensten
Meer dan 40 experts
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7/ 10

Telefonisch consult

Gratis

Aanbod

Meer dan 430 hypotheken

AFM vergunning

Ja

 Vrijblijvend en onafhankelijk vergelijken, oversluiten en maximale hypotheek berekenen

Binnen 24 uur duidelijkheid
Garantie: de laagste hypotheekrente
 • Gratis telefonisch consult
 • Meer dan 22 hypotheken
 • Geldige AFM vergunning
 • Klantbeoordeling van 9,8
 • Locaties door heel Nederland

DIRECT AANVRAGEN

★★★★★: 4,5/5

zakelijke lening

We gaan het hier hebben over WOZ krediet. Wat is een WOZ krediet, waarvoor gebruik je het, wanneer vraag je het aan en waarom? Dit zijn enkele vragen die we te lijf gaan. Hiermee hopen we jou op het juiste spoor te zetten naar jouw financiële product.

Zoals je ondertussen wel weet, nu je wat dieper in de verschillende soorten leningen bent gedoken, is dat er verschillende keuzes te maken zijn. Je hebt het doorlopend krediet, het aflopend krediet (ook wel de persoonlijke lening genoemd) en het WOZ krediet.

Weet je nog niet precies hoe het zit met deze eerste twee leenvormen? Bekijk dan de artikelen op onze website die we hierover hebben geschreven. We leggen hierin kort en bondig uit hoe het zit met deze type financiële producten.

Wat is een WOZ krediet?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: wat is een WOZ krediet? Een vraag die veel wordt gesteld. Simpelweg is een WOZ krediet een gewone lening met een flinke korting op de rente. De WOZ krediet rente is lager dan de normale rente omdat je een koophuis hebt en deze als extra garantie werkt voor de kredietverstrekker. Er zijn dan ook enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen bij het WOZ krediet aanvragen.

WOZ krediet berekenen gebeurt op basis van de volgende voorwaarden:

 • Je moet een huiseigenaar zijn;
 • Je moet tussen de 21 en 68 jaar zijn;
 • Je moet een tijdelijk contract hebben.

De eerste voorwaarde klinkt simpel, maar is iets ingewikkelder. Je moet niet alleen een koophuis bezitten, er moet ook sprake zijn van overwaarde. Dit houdt in dat bij het moment van WOZ krediet aanvragen de hypotheek op jouw huis lager moet zijn dan de waarde van het huis.

Deze overwaarde is het bedrag dat je overhoud als je het huis nu (direct) zou verkopen. Dit stukje vrijgemaakt geld is voor de kredietverstrekker een stukje extra zekerheid om geld aan jou uit te lenen. Heb je geen koophuis? Dan is het beter om te kijken naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

De kenmerken van WOZ krediet

Als we het hebben over WOZ krediet berekenen komen er al gauw een aantal belangrijke kenmerken om de hoek kijken. De belangrijkste factoren die komen kijken bij de eigen huis lening hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 • Alleen toegankelijk voor mensen met een eigen huis;
 • Scherpe tarieven;
 • Variabele rente;
 • Geen vast leenbedrag maar een kredietlimiet;
 • Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag;
 • Je kunt boetevrij extra bedragen aflossen;
 • Je kunt afgeloste bedragen opnieuw opnemen (binnen de kredietlimiet).

Waarvoor wordt de eigen huis lening gebruikt?

Het is goed om te weten dat het WOZ krediet aanvragen niet los gezien kan worden van doorlopend krediet of een persoonlijke lening (aflopend krediet). Je kiest voor één van beiden op basis van WOZ krediet berekenen. Kies je voor doorlopend krediet dan is het rentepercentage variabel en heeft de lening geen einddatum.

De lening loopt dan oneindig door, tot je deze volledig aflost, je kunt geld blijven opnemen (ook al is dit al afgelost). Kies je voor aflopend krediet (de persoonlijke lening) dan staat het rentepercentage en de maandlast vast.

Je lost elke maand een stuk van je lening af. Na de looptijd ben je dan ook van de lening af. Beide rentepercentages zullen lager zijn dan zonder gebruik te maken van de eigen huis lening. WOZ krediet rente is simpelweg lager dan alle alternatieven, mede door je waardevolle onderpand. Lees ook: persoonlijke lening naast de hypotheek

Lenen voor een langere periode

Het afsluiten van WOZ krediet gebeurt meestal als er voor langere periode geld nodig is. Hierbij kun je denken aan een verbouwing aan of van je huis, of een andere grote aankoop (zoals een auto). Gebruik je de lening voor een verbouwing? Dan is het mogelijk om bij een persoonlijke lening de rente die je betaalt af te trekken van de inkomstenbelasting.

Bij een nieuw doorlopend krediet is dit geen optie. Ook bij een ‘normale’ persoonlijke lening (dus niet op basis van een WOZ lening) is er geen sprake van belastingvoordeel. Bij het WOZ krediet berekenen komen mensen er vaak achter dat de WOZ rente van een persoonlijke lening vaak hoger is dan een doorlopend krediet.

Maar door het belastingvoordeel van de persoonlijke lening zijn de maandlasten in de meeste gevallen toch lager. Laat je hierover goed informeren bij de kredietverstrekker en houd hier rekening mee tijdens het vergelijken.

Vergelijken en beslissen

Bij het WOZ krediet aanvragen is het slim om allereerst te vergelijken met het ‘standaard’ doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Soms is de ‘standaard’ lening van een andere kredietverstrekker namelijk goedkoper dan WOZ. WOZ krediet berekenen is dan ook niet altijd gemakkelijk.

Gelukkig hebben wij hier iets op gevonden. Op deze website kun je gemakkelijk allerlei verschillende kredietverstrekkers en financiële producten vergelijken. Geheel vrijblijvend en gratis kun je op deze manier de beste WOZ krediet optie voor jou bepalen!

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:44

Wellicht vind je dit ook interessant