[rank_math_breadcrumb]

Betalen in termijnen

door | aug 20, 2023 | Geld lenen zonder BKR, In Termijnen Betalen | 0 Reacties

Betalen in termijnen of gespreid betalen is voor veel mensen een goede oplossing om dure aankopen mogelijk te maken. Dit kan tegenwoordig dan ook in tal van online winkels. Door dergelijke ontwikkelingen is online winkelen nog nooit zo laagdrempelig geweest. Zo kun je direct een bestelling plaatsen zonder het gehele bedrag in één keer te hoeven betalen.
N
Binnen 5 minuten in termijnen betalen

Online aanvraag binnen mum van tijd zonder papierwerk

N
100% onafhankelijke vergelijking

Vergelijk gratis mogelijkheden voor het betalen in termijnen

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Top 3 mini leningen in Nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

9 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd

30 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.6 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd

45 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.2 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd

62 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

zakelijke lening

Er zijn echter wel wat zaken om rekening mee te houden wanneer je kiest voor in termijnen betalen. Om je hiervan op de hoogte te stellen gaan we je er op deze pagina meer over vertellen.

Waarom gespreid betalen?

Gespreid betalen is een populaire methode om grote aankopen toegankelijk te maken voor iedereen. Soms komt een grote aankoop namelijk niet goed uit. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine die plotseling kapot gaat of een laptop die ermee ophoudt.

In sommige gevallen zal je dringend een product of apparaat nodig hebben, maar heb je het bedrag op dit moment niet op je rekening staan. Gelukkig is het in dat geval mogelijk te betalen in termijnen.

Hiervoor zijn diverse betaaloplossingen in het leven geroepen die het mogelijk maken om te betalen in termijnen. Bovendien zijn er ook veel grote winkels die deze service aanbieden aan hun klanten. Hierdoor wordt het aanschaffen van dure producten voor iedereen toegankelijk, zelfs voor de mensen met een kleine portemonnee.

De voordelen van in termijnen betalen

Het voordeel van betalen in termijnen is dat het mogelijk wordt om een grote aanschaf te doen zonder hiervoor het volledige aankoopbedrag in één keer te betalen. In plaats daarvan betaal je het aankoopbedrag in gelijke termijnen terug en kun je ondertussen al genieten van je aankoop.

Een ander voordeel van gespreid betalen is dat je niet eerst hoeft te sparen om een bepaald product of apparaat aan te schaffen. Dit is voornamelijk een voordeel wanneer je dringend een nieuwe wasmachine of koelkast nodig hebt. Het bedrag dat je normaal zou sparen kun je nu gebruiken om het aankoopbedrag af te lossen.

Er is echter wel een nadeel verbonden aan gespreid betalen aangezien je uiteindelijk meer betaalt dan dat je in één keer zou moeten betalen. Dit komt doordat in termijnen betalen gezien wordt als een lening waarover rente berekend worden. De kosten bestaand dan ook meestal uit rentekosten.

Waar kan ik betalen in termijnen?

Veel mensen denken dat je alle kan betalen in termijnen bij een webshop. Echter is dit niet het geval. Zo zijn er ook diverse grote winkels die het mogelijk maken om een aankoop gespreid te betalen. Hiervoor kun je een krediet (lening) afsluiten bij de betreffende winkel of bij een externe instantie, zoals een bank of kredietverstrekker.

In beide gevallen zal je de ‘lening’ in gelijke termijnen terugbetalen en worden er rente gerekend over het ‘geleende’ bedrag. Dit zijn de kosten die je betaalt voor het lenen van geld en zijn ook van toepassing bij gespreid betalen.

Hoe zit het met het BKR?

Ga je gespreid betalen in een webshop of fysieke winkel? Dan worden alle aankopen boven de € 250,- geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Winkels, webshops en financiële instellingen zijn namelijk verplicht om alle leningen en kredieten boven de € 250,- te registreren bij het BKR.

Ondanks dat dit niet direct van grote invloed zal zijn, is dit zowel ter bescherming van de consument als de verkoper. Het BKR wil namelijk voorkomen dat consumenten te veel en te grote leningen afsluiten waardoor zij in de betalingsproblemen komen. Voor verkopers geldt dat zij kunnen controleren of consumenten kunnen voldoen aan de betalingsverplichtingen.

Echter zijn er ook diverse webshops in kredietverstrekkers die het mogelijk maken om te betalen in termijn zonder tussenkomst van het BKR. Hier wordt voornamelijk voor gekozen door mensen met een negatieve BKR registratie. Dit kan ook handig zijn wanneer je in de toekomst een huis wilt kopen en maximaal wilt kunnen lenen.

Wat zijn de kosten van betalen in termijnen?

Zowel betalen in termijnen online als in een fysieke winkel brengt vaak kosten met zich mee. Ondanks dat er enkele winkels en webshops zijn die 0% rente rekenen, zal er in de meeste gevallen toch rekening mee gehouden moeten worden.

In veel gekozen methode om zo min mogelijk rente te betalen is door te kiezen voor de optie ‘betalen in 3 termijnen’. Veel winkels en webshops bieden deze manier van gespreid betalen aan zodat ze een lage rente kunnen hanteren. Bovendien betaal je over een korte looptijd minder rente, wat de kosten al voor een groot deel zal drukken.

Ga je betalen in termijnen, maar kies je voor een lange looptijd? Dan betaal je ook langer rente. Bovendien zullen de rente bij gespreid betalen variëren tussen de 0% en 15% waardoor het slim is om de voorwaarden zorgvuldig door te nemen. Ga eventueel op zoek naar de winkel of webshop waar de laagste rente in rekening gebracht worden of bekijk de alternatieven, zoals externe kredietverstrekker.

Bij welke webshops kan ik betalen in termijnen?

Wil je graag gespreid betalen in een webshop? Bekijk dan eerst ons handige overzicht met daarin alle webshops waarbij het mogelijk is om te betalen in termijnen.

Hierdoor hoef je niet eerst uit te zoeken of het mogelijk is om bij jouw favoriete webshop in termijnen te betalen, maar zie je direct wat de mogelijkheden zijn. Bestel vandaag bij één van de webshops en betaal het product vervolgens in termijnen terug.

Waarom kan ik niet gespreid betalen bij winkels?

Check eerst jouw inkomen en het bedrag wat je achteraf wilt betalen. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat je niet kunt betalen in termijnen. Vaak wordt er dan ook eerst een check uitgevoerd, hoe veel er nagekeken moet worden hangt af van de betaalmethode die je kiest.

Met welke betaalmethodes kan je in termijnen betalen?

Met de betaalmethodes CreditClick, SprayPay en In3 kun je in termijnen betalen. Veel van deze betaalmethodes worden standaard aangeboden in webshops. Ook krijg je niet te maken met rentes, leningovereenkomsten en BKR registraties als consument. Zo geregeld dus.

Kun je ook met een creditcard gespreid betalen?

Gespreid betalen wordt op dit moment alleen aangeboden bij de creditcards van ING. ICS is ook gestopt met het aanbieden van in termijnen betalen. In plaats van je creditcard kun je gebruik maken van betaalmethodes zoals CreditClick, SprayPay en In3.

Moet je rente betalen als je kiest voor gespreid betalen?

Gespreid betalen wordt aangeboden met 0% rente. De winkel neemt deze kosten van je over, zij bieden immers de betalingsmethode aan. Het is echter wel belangrijk dat je op tijd voor het einde van de termijnen betaalt. Is dit niet het geval, dan wordt over dit openstaande bedrag een rente van tussen de 0% en 15% gerekend. Check daarnaast ook altijd goed de leenvoorwaarden wanneer je gaat betalen in termijnen.
Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: aug 29, 2023 @ 21:26

0 reacties

Tot €500,- | 30 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,6/5

Tot €1000,- | 45 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Tot €2500,- | 62 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5