Persoonlijke lening volledig onafhankelijk vergelijken en kosten besparen?

geld lenen
krediet leningen
financiering
krediet leningen

Onafhankelijk persoonlijke leningen vergelijken

Gemakkelijk en snel alle persoonlijke leningen in Nederland op een onafhankelijke manier vergelijken? Dan ben je bij Spaarbuidel aan het juiste adres.

We helpen jou om zelf de beste keuze te maken door je een transparant overzicht te geven van alle financiële producten die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt. Je krijgt een een 100% onafhankelijk vergelijking te zien van alle leningen, creditcards , hypotheken, investeringen en spaarproducten.

Alle aanbieders worden op een aantal criteria beoordeeld in de vergelijker. Het fijne is dat je alles direct online kan regelen, na het vergelijken beslis jij natuurlijk bij welke aanbieder je een dienst gaat afnemen.

Bij het vergelijken van deze producten baseren we de vergelijking op jou aangegeven wensen, we sorteren resultaten standaard op rente zodat het product met het scherpste aanbod bovenaan staat. Zo heb je direct de beste aanbiedingen in het oog als je begint met vergelijken.

Persoonlijke lening vergelijken

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Maximale lening

Meer dan €100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Persoonlijke lening

Vergelijk aanbieders van persoonlijke leningen in 2022.

Doorlopend krediet

Direct alle doorlopend krediet verstrekkers in 2022 vergelijken.

BKR & lening afsluiten

Lees alles over lenen met of zonder BKR registratie.

Zakelijke lening

Vergelijk direct alle aanbieders van zakelijke leningen.

Persoonlijke lening

Veel mensen vragen zich af, wat is een persoonlijke lening nu precies? Het antwoord is simpel, bij een persoonlijke lening wordt het gehele bedrag direct op je rekening gestort. Je betaalt dan iedere maand een vast bedrag voor rente & aflossing. Bij een persoonlijke lening staat het rentepercentage & de looptijd vast. Je kunt afgeloste bedragen niet meer opnemen waardoor je direct weet wanneer je lening afgelost is.

Waar wordt de persoonlijke lening voor gebruikt?

In de praktijk zie je vaak dat persoonlijke leningen worden gebruikt voor de aanschaf van een auto, daarbij wordt deze vorm van lenen ook vaak ingezet voor het verbouwen van een koopwoning. De persoonlijke lening is daar uitermate voor geschikt als de lening gebruikt wordt voor de verbouwing of verbetering van de eigen koopwoning aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Wellicht heb je een negatieve codering bij het BKR, je kunt in dit geval ook kiezen voor geld lenen zonder BKR. Er bestaan twee financiële verstrekkers die dit type leningen verstrekker, neem snel een kijkje.

Persoonlijke lening vergelijken

Ben je aan het nadenken over het afsluiten van een persoonlijke lening? Kijk dan eerst goed naar alle voor- en nadelen. Heb je nog genoeg spaargeld en heb je het geld echt dringend nodig?

Er zitten daarbij doorgaans grote verschillen tussen het minimale en maximale rentetarief dat gerekend wordt. Het is daarom slim om een goede vergelijking te maken van alle persoonlijke leningen zodat je het beste rentetarief kunt vinden voor jouw gewenste lening. Lees nog even verder om alle voor en nadelen van deze leenvorm te bekijken of begin hier direct met vergelijken.

Voordelen persoonlijke lening

 • Je hebt een vaste looptijd, daardoor weet je precies wanneer je van de lening af bent
 • Een vast maandbedrag waardoor je niet voor verassingen komt te staan
 • De rente staat vast je weet vooraf direct waar je aan toe bent met een persoonlijke lening
 • Het gehele geleende bedrag direct op je rekening gestort

Nadelen persoonlijke lening

 • Afgeloste bedragen kunnen niet meer worden opgenomen, de flexibiliteit van een persoonlijke lening is daarom minder als bij een doorlopend krediet
 • Een persoonlijke lening boetevrij aflossen is lastig, er zijn echter wel aanbieders die tussentijds aflossen toestaan zonder boete.
 • Niet geschikt voor zakelijke transacties, je zult op zoek moeten naar zakelijk krediet.

Vragen over persoonlijke leningen

Waarvoor wordt een persoonlijke lening gebruikt?

Het komt vaak voor dat mensen een persoonlijke lening gebruiken om een auto, keuken, verbouwing, vakantiehuis, medische kosten of andere grote aankopen te financieren.

Een van de grootste redenen is de vaste looptijd, de aftrekbaarheid van de rente en het vaste rentetarief.

Veel mensen vinden dit fijn omdat je niet meer aan het betalen bent aan een lening als de goederen al niet meer in je bezit zijn.

Het komt soms voor dat mensen een auto kopen met financiering en deze nog doorbetalen als de auto al niet meer in het bezit is, veel mensen vinden niet prettig en kiezen daarom voor een persoonlijke lening.

Daarbij kun je met een persoonlijke lening maandelijkse afbetalingen verminderen en rente besparen op mogelijk andere bestaande leningen

Kom ik in aanmerking voor een persoonlijke lening?

Dat ligt helemaal in de sitatie. Of je in aanmerking komt voor een persoonlijke lening hangt af van je inkomsten, vaste uitgaven en andere schulden. Al deze factoren komen samen in een kredietprofiel, daarin wordt vastgesteld hoeveel je kunt lenen en of je in aanmerking komt voor een lening.

De kwalificaties willen nog wel eens verschillen per kredietverstrekker

De basisberekening voor het kredietprofiel is in ieder geval gelijk en opgesteld door VFN (Vereniging van Financieringsonderneming Nederland). Dat betekent dat je er vanuit kan gaan dat kredietverstrekkers verantwoordelijke persoonlijke leningen verstrekken.

Er wordt ook vaak een check gedaan bij het Bureau Krediet Registratie(BKR). Deze controle wordt gedaan om je betalingsmoraal in kaart te brengen. Daarbij wordt er nagegaan of je nog andere leningen hebt open staan.

Wat is de rente voor een persoonlijke lening?

De rentes kun je op onze pagina gemakkelijk vergelijken. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste persoonlijke lening eenvoudig gevonden krijgt.

Alle kredietverstrekkers leveren de actuele rentes aan, de kredietverstrekkers die je in ons aanbod vindt bieden over het algemeen voordelige rentes tegenover een ING of ABN AMRO.

Is de rente op een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar?

Ja, dit is voor veel mensen een van de grote voordelen van een persoonlijke lening. Deze is namelijk fiscaal aftrekbaar omdat er vast annuïtair wordt afgelost. Als je in aanmerking wil komen voor renteaftrek is dit van essentieel belang. (persoonlijke lening aftrekbaar)

De persoonlijke lening moet in zo’n geval wel aanmerkelijk worden gebruikt voor woningverbetering. Als dat het geval is kan de betaalde rente worden afgetrokken van het inkomen in box 1.

Als je de lening gebruikt voor consumptief gebruik, denk dan bijvoorbeeld aan de financiering van een auto, dan is de rente niet aftrekbaar.

Welke looptijd heb ik met een persoonlijke lening?

Dat is afhankelijk van je persoonlijke situatie en kredietverstrekker. Je kunt een persoonlijke lening afsluiten tussen € 2500,- en € 75.000,-. Je kunt dan kiezen voor maandelijkse termijnen van 24 en 180 maanden.

Een normale persoonlijke lening kan tot maximaal 120 maanden worden afgesloten, voor woningbezitters is dit echter anders want je kunt dan 180 maanden lang financieren om bijvoorbeeld de restschuld van een huis op te vangen.

Je zult merken dat de looptijd van grote invloed is op het maandbedrag. Hoe langer de periode van terugbetaling, des te lager de maandtermijn is. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat een langere periode ook betekent dat je een hogere totale kredietsom moet terugbetalen.

Kun je de persoonlijke lening terugbetalen zonder boeterente?

Vaak is er een vaste periode vastgesteld om je persoonlijke lening terug te betalen. De kredietverstrekker heeft daar een aantal maanden voor uitgetrokken en de aflossingsperiode verschilt op basis van je maandelijkse saldo & rentepercentage.

Als je een persoonlijke lening hebt afgesloten voor een langere tijd zul je een lager maandelijks saldo en een hogere rente hebben.

Dat betekent dat je meer rente betaalt tijdens de levensduur van de gehele terugbetalingsperiode. Als je dat vergelijkt met leningen die een kortere looptijd hebben kan dat behoorlijk verschillen.

Het kan zo zijn dat een kredietverstrekker een boete in rekening brengt voor het vervroegd terugbetalen van je lening. Dit omdat de verstrekker geld mis loopt op de rente die over de gehele looptijd betaald zou worden.

Is de rente van mijn persoonlijke lening hoger dan de hypotheekrente van mijn huis?

Ja, en dat is logisch te verklaren. Bij een persoonlijke lening is de lening niet afgedekt door een onderpand.

Dat betekent dat je over een ongedekte lening beschikt. Dat betekent in simpele woorden, bij een lening met onderpand wordt het risico grotendeels afgedekt door het opeisen van de woning.

Als je de hypotheek niet betaald kan de bank besluiten om de woning te verkopen.

Ongedekte leningen zoals de persoonlijke lening hebben daardoor een hogere rente. Er is namelijk een hoger risico aanwezig voor de kredietverstrekker.

Welke gegevens heeft de kredietverstrekker nodig voor een persoonlijke lening?

Als je een persoonlijke lening gaat aanvragen heb je enkele gegevens nodig. Je moet deze gegevens voorleggen aan de kredietverstrekker zodat deze een goede inschatting kan maken van uw situatie en kredietwaardigheid. Het gaat dan vaak om de volgende gegevens:

 • Doel van lening
 • Huidige woonsituatie
 • Naam & Adres
 • Thuiswonende kinderen ja/nee
 • Woonlasten informatie, informatie beroep, werkgever, loon, contract
 • Gepensioneerd/ arbeidsongeschiktheid
 • Registratie BKR, lopende leningen

 

Of je nu een grote financiering wil aanvragen of een klein bedrag wil lenen, doe goed onderzoek als je krediet aanvragen serieus wil gaan aanpakken. Snel geld lenen zonder gedoe is gewoon mogelijk als je alle voorwaarden en verschillende aanbieders hebt onderzocht. Spaarbuidel helpt je door verschillende aanbieders van financiële producten naast elkaar te zetten in een statische, onafhankelijke vergelijking.