Geld lenen zonder BKR in 2022?

Veel mensen denken nog steeds dat lenen zonder BKR in Nederland onmogelijk is. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn, lees onze gids en bekijk alle voor- en nadelen.

geld lenen
krediet leningen
financiering

Lening zonder BKR vergelijken in 2022

Gemakkelijk en snel geld lenen zonder BKR in Nederland op een onafhankelijke manier vergelijken? Dan ben je bij Spaarbuidel aan het juiste adres.

 • We helpen jou om zelf de beste keuze te maken door je een transparant overzicht te geven van alle financiële producten die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt. Je krijgt een een 100% onafhankelijk vergelijking te zien van alle leningen, creditcards, hypotheken, investeringen en spaarproducten.
 • Alle aanbieders worden op een aantal criteria beoordeeld in de vergelijker. Het fijne is dat je alles direct online kan regelen, na het vergelijken beslis jij natuurlijk bij welke aanbieder je een dienst gaat afnemen.

Lenen zonder BKR, snel en betrouwbaar regelen

Bij het vergelijken van een lenen zonder BKR toetsing baseren we de vergelijking op jou aangegeven wensen, we sorteren resultaten standaard op rente zodat het product met het scherpste aanbod bovenaan staat. Zo heb je direct de beste aanbiedingen in het oog als je begint met vergelijken.

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

/ 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd

30 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.6 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd

45 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.2 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd

62 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Geld lenen zonder BKR

Officieel gezien is geld lenen zonder BKR onmogelijk. Toch zijn er genoeg kredietverstrekkers die leningen zonder BKR toetsing leveren. Het gaat dan wel vaak om kleine bedragen tot 1000 euro. Als je een hoger bedrag wil lenen zoals 5000 euro kun je eigenlijk alleen lenen zonder BKR via een private kredietverstrekker. Je kunt er vanuit gaan dat de banken geen lening verstrekken als er een negatieve BKR registratie aanwezig is.

Als bedrijf is het vaak lastig om geld te lenen wanneer je negatief gecodeerd staat, kies voor een zakelijk krediet.

Waarom geld lenen zonder BKR registratie?

Het kan natuurlijk zo zijn dat er een onverwachtse uitgave voorbij komt die echt gedaan moet worden. Je hebt bijvoorbeeld een bruiloft georganiseerd en op het laatste moment blijkt dat de taart niet goed is, je wil met spoed een nieuwe taart regelen want de bruiloft gaat natuurlijk gewoon door.

Eenmaal aangekomen bij de bakker blijkt dat de nieuwe taart maar liefst 800 euro kost. Je had dit natuurlijk niet meegenomen in het budget en komt in geldnood als de taart aangeschaft wordt.

Online kun je alles regelen bij diverse aanbieders

Dit is een typische situatie waarin geld lenen zonder bkr goed van pas kan komen. Je komt er echter achter dat je een BKR registratie hebt staan waar je niet van op de hoogte was en de bank wil je niets lenen. Gelukkig is er online een oplossing want je kunt bij diverse aanbieders lenen zonder BKR toetsing.

Jarenlange ervaring in het verlenen van mini-leningen

Deze aanbieders hebben vaak al jaren ervaring in het verlenen van dit soort leningen, een negatieve BKR registratie hoeft niet direct te betekenen dat iemand niet kredietwaardig is. Het betekent overigens niet dat deze aanbieders gek zijn, er wordt natuurlijk wel een goede analyse gemaakt voordat je lening afgesloten wordt.

Heb je niet te maken met een negatieve codering dan kun je beter kiezen voor een rente persoonlijke lening. Dit aanbod is in de meeste gevallen veel goedkoper. Daarnaast kun je kiezen voor doorlopend krediet aanvragen.

Er zijn een aantal stappen die genomen moeten worden als je wil beginnen met geld lenen zonder BKR:

 • Kies het bedrag en de termijn waarin je het geld zonder BKR toetsing wil lenen
 • Zorg er voor dat je je ID bewijs, rijbewijs of paspoort kunt uploaden
 • Vul alle persoonsgegevens in en voer een rekeningverificatie uit
 • Kies een garantsteller tijdens het afsluiten van geld lenen zonder BKR
 • Bevestig uw aanvraag om geld te lenen zonder BKR toetsing. Binnen 24 uur ontvang je een bevestiging. Verwijderen van BKR-registraties om geld te lenen.

Geld lenen zonder BKR, laat je negatieve registratie eerst verwijderen

Je kunt het ook op een andere manier aanpakken. Er zijn diverse bedrijven die negatieve BKR registraties verwijderen zodat je weer een nieuwe geldlening kun verkrijgen. Niet iedere consument kan van een melding worden afgeholpen maar in de meeste gevallen is het goed mogelijk om iets aan een negatieve registratie te doen. Een BKR registratie verwijderen is dan is sommige gevallen ook mogelijk.

Het is wel belangrijk om je te realiseren dat de zaak goed wordt geïnventariseerd. Er moet een goede inschatting gemaakt worden van de kansen om een negatieve BKR registratie te verwijderen. Als je als consument alle benodigde informatie kun aanleveren is het mogelijk om een analyse te maken of een BKR registratie verwijderd of aangepast kan worden.

BKR & lening afsluiten

Lees alles over lenen met of zonder BKR registratie.

Doorlopend krediet

Direct alle doorlopend krediet verstrekkers in 2022 vergelijken.

Persoonlijke lening

Vergelijk aanbieders van persoonlijke leningen in 2022.

Zakelijke lening

Vergelijk direct alle aanbieders van zakelijke leningen.

Vragen over geld lenen zonder BKR in 2022

Wat is een BKR registratie?

Als er een lening of krediet wordt afgesloten bij een geldverstrekker zoals een bank, dan wordt dit altijd vastgelegd in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Dit informatiesysteem wordt onderhouden door de Stichting BKR.

Dit proces wordt in de volksmond vrijwel altijd een BKR registratie genoemd. In dit informatiesysteem komen dus alle leningen of kredieten te staan die je ooit hebt afgesloten. Daarnaast worden ook wanbetalingen en achterstanden genoteerd in het Centraal Krediet Informatiesysteem.

 • Wil je een nieuwe lening of krediet afsluiten, dan gaat de desbetreffende geldverstrekker allereerst het Centraal Krediet Informatiesysteem informeren om te kijken of het een verstandige keuze is om aan jou een lening of krediet te verschaffen.
 • Zo kan er gekeken worden of je in het verleden problemen hebt gehad met het afbetalen van vorige leningen of kredieten, dit wordt allemaal meegenomen in het besluit of je geld verschaft krijgt. Geld lenen zonder bkr is dus mogelijk, maar het is wel verstandig om alles goed na te kijken.

Ook andere factoren worden meegenomen

Er wordt niet alleen maar naar de BKR registratie gekeken. Zo wordt er bijvoorbeeld ook gekeken naar jouw huidige persoonlijke situatie. Hierdoor kan er bepaalt worden of het verstandig is voor de geldverstrekker om een lening of krediet te verschaffen.

Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld aan jouw huidige inkomen of die van jouw partner. Verdien je bijvoorbeeld €1500 per maand en wil je €100.000 lenen, dan zal de geldverstrekker hier zeker vragen over gaan stellen of dit wel een slim plan is of zelfs geen lening of geld lenen zonder bkr verschaffen.

Geld lenen met een negatieve BKR registratie mogelijk?

Het is mogelijk om bij sommige kredietverleners een lening te krijgen met een negatieve BKR registratie, dit betekent dat je in het verleden een betalingsachterstand hebt opgelopen.

Of het slim is om een lening of krediet aan te vragen met een BKR registratie is de vraag, want deze negatieve registratie is natuurlijk niet zomaar ontstaan. Bij het BKR wordt dit ook wel een negatieve BKR codering genoemd. Er zijn verschillende soorten BKR noteringen. Voordat je een lening afsluit met een negatieve BKR registratie is het dus slim om van te voren te bedenken of je de lening of het krediet echt nodig hebt.

Verschillende BKR noteringen

Bij Stichting BKR wordt er gewerkt met vijf verschillende soorten BKR coderingen. Namelijk de A1, A2, A3, A4 of H codering. Hieronder leggen we uit wat elke codering inhoudt.

A1 codering

Als je een BKR registratie hebt met daarbij een A1 codering op je overzicht, dan betekent dit dat je een betalingsachterstand hebt en daarvoor al een regeling hebt getroffen met de geldeiser.

A2 codering

Je krijgt een A2 codering op jouw BKR overzicht als je te maken hebt met een betalingsachterstand waarvan het bedrag wat nog betaald moet worden opeisbaar is.

A3 codering

Als je een BKR registratie hebt met daarbij een A3 codering op je overzicht, dan heb je te maken met een betalingsachterstand waarvoor afspraken zijn gemaakt met de geldeiser.

A4 codering

Als je een BKR registratie hebt met een A4 codering op je overzicht, dan betekent dit dat je een betalingsachterstand hebt en de schuldeiser kan jou niet bereiken. Dit om bijvoorbeeld een regeling of afspraken te maken.

H codering

Heb je een H codering, dan betekent dit dat je geen betalingsachterstanden en schulden hebt lopen bij schuldeisers.

Lenen met een negatieve BKR registratie verstandig?

Zoals net vermeld is het nodig om voorzichtig te zijn als je ervoor kiest om geld te lenen terwijl je een negatieve BKR registratie hebt lopen. Denk dus goed na of een lening of krediet daadwerkelijk echt nodig is als je te maken hebt met een negatieve BKR registratie. Wil je weten of je op het moment een BKR registratie hebt? Dan kun je altijd een overzicht opvragen bij de Stichting BKR, dit kan eenmalig gratis per jaar.

Waar & hoe kun je jouw BKR registratie opvragen?

Als je een BKR registratie hebt wil je deze vaak graag inzien, dit is natuurlijk mogelijk. Allereerst moet je jezelf identificeren bij de aanvraag. Zo is het niet mogelijk om voor andere mensen hun BKR registratie op te vragen. Gelukkig is het sinds mei 2018 mogelijk om eenmaal per jaar jouw registratie op te vragen en dit geheel gratis.

 • Je kunt ervoor kiezen om dit bij de Stichting BKR te doen of bij jouw persoonlijke bank. Ook vanuit het buitenland is het mogelijk om jouw BKR registratie op te vragen, als je wil beginnen met lenen zonder bkr toetsing kan het handig zijn om dit goed te regelen.

Opvragen BKR registratie bij de bank

Zoals net gezegd is het mogelijk om jouw BKR registratie op te vragen bij jouw bank. Het is de bedoeling dat je dan vraagt naar het aanvraagformulier voor BKR registratie. Vervolgens vul je deze in, identificeer je jezelf en betaal je direct de administratiekosten bij de bank.

 • Daarna wordt dit formulier door de bank naar Stichting BKR gestuurd. Als dit is afgerond krijg je doorgaans na 7 dagen informatie thuis over jouw BKR registratie.

Zelf BKR opvragen bij Stichting BKR

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf actie te ondernemen en de informatie op te halen bij het hoofdbureau van Stichting BKR. Het is de bedoeling dat je hiervoor 5 dagen van tevoren een afspraak hebt gemaakt met het kantoor.

 • Je kunt het kantoor bereiken op het telefoonnummer 088-1502 500 en is geopend op werkdagen van 08:30 tot 17:00. Identificatie hoeft dan pas te gebeuren ter plekke, ook de betaling van administratiekosten moet hier betaald worden.

BKR registratie aanvragen vanuit het buitenland

Je kunt natuurlijk een BKR registratie hebben terwijl je in het buitenland verblijft of tijdelijk woont. Dit is een manier die wat speciale handelingen vereist, daarom raden we je aan om met de klantenservice van het BKR te bellen om dit te regelen vanuit het buitenland. Dit kan met hetzelfde telefoonnummer als hierboven vermeld.

Geld lenen met een BKR registratie mogelijk?

Een BKR registratie wordt over het algemeen gezien als iets negatiefs door mensen, maar dit is helemaal niet het geval. Het is namelijk een bewijs van financieel goed gedrag als je niks te maken hebt met betalingsachterstanden, zo kun je een stuk eenvoudiger zaken doen met geldverstrekkers in de toekomst. Dit betekent dus dat het gewoon mogelijk is om een nieuwe lening of krediet af te sluiten als je geregistreerd staat bij het BKR.

Doordat de kredietverstrekker in het systeem kan kijken is het eenvoudig om te bepalen voor de kredietverstrekker of een nieuwe lening of krediet mogelijk is. Echter wordt dit wel wat moeilijker als je in het verleden problemen hebt gehad met betalingen of betalingsachterstanden hebt gehad.

In de meeste gevallen kiest de geldverstrekker er dan voor om geen lening te verschaffen. Dit wordt ook wel een codering genoemd. Is dit het geval, dan is het slim om allereerst een lening of krediet aan te vragen bij jouw eigen bank, want zij weten het meest over jouw persoonlijke financiële situatie. In de meeste gevallen kan het dus zo zijn dat jouw eigen bank wel geld of krediet wil verschaffen.

Is een BKR registratie altijd negatief?

Je weet dat kredieten en leningen die worden verschaft via een geldverstrekker altijd worden opgeslagen en genoteerd in het Centraal Krediet Informatiesysteem, oftewel een BKR registratie. Echter denken veel mensen dat een registratie bij het BKR als iets wordt gezien dat negatief is, maar dit is helemaal niet waar!

Het komt steeds vaker voor dat mensen ervoor kiezen om te lenen zonder bkr of een krediet af te sluiten. Zo zijn er tegenwoordig in het Centraal Krediet Informatiesysteem al 8,5 miljoen mensen die zijn opgenomen hierin. Al deze mensen hebben ervoor gekozen om een lening of krediet af te sluiten bij een geldverstrekker. Dit betekent dus niet direct dat het negatief is als je wordt geregistreerd bij het BKR.

 1. Er zitten zelfs grote voordelen aan. Al deze registraties zorgen er namelijk voor dat er een groot overzicht ontstaat. Geldverstrekkers of kredietverstrekkers kunnen door middel van dit overzicht bekijken of je al leningen en kredieten hebt lopen en of deze netjes afbetaald worden.
 2. Hierdoor wordt het dus een stuk makkelijker om aan te kunnen tonen dat je de lening kunt afbetalen en dat je geen last hebt van betalingsachterstanden, waardoor je een stuk makkelijker een nieuwe lening of krediet kunt krijgen.

Al met al is het dus zeker geen negatief punt om bij de Stichting BKR geregistreerd te zijn. Vrijwel ieder persoon in Nederland die leent staat namelijk hier geregistreerd. En daarbovenop kun je een stuk eenvoudiger een nieuwe lening afsluiten als jou geldverstrekker ziet dat je netjes alles betaald en geen last hebt van betalingsachterstanden. Zo wordt zakendoen met geldverstrekkers een stuk eenvoudiger en kun je direct aantonen dat je geen wanbetaler bent.

Wanneer wordt je geregistreerd bij het BKR

Je wordt bij de Stichting BKR geregistreerd als je een lening of krediet afsluit die boven de €250 is. Het is namelijk verplicht voor de geldverstrekker om dit aan te geven als het bedrag hoger is als €250.

Dit hoeft niet erg te zijn, want je wordt enkel alleen geregistreerd bij het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). Dit betekent dat je met een mini-lening of flitskrediet hier niet vaak mee te maken krijgt.

Hoe lang blijft een BKR registratie staan?

Als je een lening of een krediet hebt afgesloten, dan sta je geregistreerd bij het BKR, maar hoelang blijft deze registratie bestaan? Als de lening in zijn geheel is afbetaald en het contract beëindigd is door de geldverstrekker, dan zijn deze gegevens nog 5 jaar zichtbaar voor andere kredietverstrekkers in het systeem.

Echter kunnen geldverstrekkers wel zien wanneer deze lening is afgelopen en of er netjes betaald is. Hierdoor kan jouw nieuwe mogelijke geldverstrekker dus zien dat de lening niet meer actief is en daardoor wordt het eenvoudiger om nieuwe leningen en kredieten af te sluiten.

BKR registratie laten verwijderen

Als je ooit een lening of krediet hebt afgesloten, dan sta je geregistreerd in het Centraal Krediet Informatiesysteem, maar wat als je het niet eens bent met deze BKR registratie? Je kunt dan kiezen voor BKR registratie verwijderen. Helaas kan dit niet zomaar, maar er zijn wel degelijk mogelijkheden om jouw BKR registratie te verwijderen.

Het kan zomaar zijn dat er iets niet klopt volgens jou in de BKR registratie. Het is dan mogelijk om contact op te nemen met de geldverstrekker om ervoor te zorgen dat er verzoek komt om dit aan te passen. Als er daadwerkelijk fouten zijn gemaakt bij de registratie, dan is de geldverstrekker verplicht om dit voor jou aan te passen.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat je er niet direct uitkomt met jou geldverstrekker, dan is het mogelijk om contact op te nemen met de Geschillencommissie. Dit zijn namelijk onafhankelijke rechters die een uitspraak kunnen doen over jou BKR registratie, waar vervolgens iedereen zich altijd aan moet houden. Wordt er dus door de rechters vastgesteld dat de BKR registratie niet correct is, dan moet dit per se worden aangepast.

Dit alles kun je laten doen bij het ontdekken van foutief ingevulde gegevens door de geldverstrekker, maar ook als je jouw gehele BKR registratie wilt laten verwijderen.

Of je nu een grote financiering wil aanvragen of een klein bedrag wil lenen, doe goed onderzoek als je krediet aanvragen serieus wil gaan aanpakken. Snel geld lenen zonder BKR is gewoon mogelijk als je alle voorwaarden en verschillende aanbieders hebt onderzocht. Spaarbuidel helpt je door verschillende aanbieders van financiële producten naast elkaar te zetten in een statische, onafhankelijke vergelijking.