Zakelijke lening volledig onafhankelijk vergelijken en kosten besparen?

geld lenen
krediet leningen
financiering

Onafhankelijk zakelijke leningen vergelijken

Gemakkelijk en snel alle zakelijke leningen in Nederland op een onafhankelijke manier vergelijken? Dan ben je bij Spaarbuidel aan het juiste adres.

We helpen jou om zelf de beste keuze te maken door je een transparant overzicht te geven van alle financiële producten die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt. Je krijgt een een 100% onafhankelijk vergelijking te zien van alle leningen, creditcards , hypotheken, investeringen en spaarproducten.

Alle aanbieders worden op een aantal criteria beoordeeld in de vergelijker. Het fijne is dat je alles direct online kan regelen, na het vergelijken beslis jij natuurlijk bij welke aanbieder je een dienst gaat afnemen.

Bij het vergelijken van deze producten baseren we de vergelijking op jou aangegeven wensen, we sorteren resultaten standaard op rente zodat het product met het scherpste aanbod bovenaan staat. Zo heb je direct de beste aanbiedingen in het oog als je begint met vergelijken.

Zakelijk lening vergelijken in 2022

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Maximale lening

€ 1.000.000

Binnen 24 uur?

Ja

Maandelijkse rente

0,5% - 2,1%

✓ €10.000 tot €1 miljoen krediet

In 2 minuten aangevraagd

✓ Allerbeste service in de markt

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Maximale lening

100.000

Binnen 24 uur?

Meestal

Maandelijkse rente

Vanaf 2,9%

€2000 tot €100.000 krediet

In 5 minuten aangevraagd

✓ Simpele leentermijn 18 maanden.

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Maximale lening

€ 1.000.000

Binnen 24 uur?

Ja

Maandelijkse rente

Vanaf 3%

 Beslissing in 15 min.

✓ Volledig online te regelen

✓ Volledig online te regelen

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Maximale lening

250.000

Binnen 24 uur?

Ja

Maandelijkse rente

0,5% tot 2,5

✓ Kredietbeslissing in 6 uur

Boetevrij aflossen

✓ Aanvraag geregeld in 5 minuten

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Maximale lening

250.000

Binnen 24 uur?

Ja

Maandelijkse rente

Vanaf 2,49%

✓ Kredietbeslissing in 24 uur

Boetevrij aflossen

✓ Looptijd 6 tot 60 maanden

Zakelijke lening

Vergelijk direct alle aanbieders van zakelijke leningen.

Doorlopend krediet

Direct alle doorlopend krediet verstrekkers in 2022 vergelijken.

BKR & lening afsluiten

Lees alles over lenen met of zonder BKR registratie.

Persoonlijke lening

Vergelijk aanbieders van persoonlijke leningen in 2022.

Zakelijke lening afsluiten

Het kan natuurlijk zijn dat je verruiming van het werkkapitaal nodig hebt, dat er een nieuwe bestelbus aangeschaft moet worden of dat de winkel verbouwd moet worden. Een zakelijke lening kan nodig zijn voor starters, zzpérs of MKB bedrijven. Bij een zakelijke lening bepaal je zelf wat de hoogte is van het leenbedrag, de looptijd & de jaarrente.

Met een zakelijke Lening financier je vaak met eenvoudige en duidelijke afspraken: je leent een bedrag en je betaalt dat met rente terug in delen die afgesproken worden met de kredietverstrekker. Ook hypotheken vallen onder een Zakelijke Lening.

Zakelijke lening afsluiten zonder BKR toetsing

Je zult het wellicht wel kennen, je wil een lening afsluiten maar je moet eerst een controle door bij het BKR. Deze toetsing wordt gebruikt om te beoordelen of het verantwoord is om een lening te verstrekken.

Als je een negatieve registratie hebt staan kan het zo zijn dat je lening wordt afgewezen. Bij zakelijke leningen is dit vaak niet aan de orde, het gaat om bedrijfskrediet en dit staat niet specifiek bij het BKR geregistreerd. Je kunt dus zakelijk geld lenen zonder BKR registratie

De risico’s van een zakelijke lening

Geld lenen kost geld, dat is bij een zakelijke lening niet anders. Als je privé al wat schulden hebt is het slim om goed na te denken over een zakelijke lening. Als deze niet afgelost kan worden wordt er vaak een beroep gedaan op het privé vermogen of de bezittingen.

Denk daarbij aan gedwongen verkoop van de woning of andere roerende of onroerende goederen. Denk dus altijd goed na voordat je een overeenkomst voor een zakelijke lening aangaat voor uw bedrijf.

Zakelijk krediet zonder jaarcijfers

Als je een zakelijk krediet wil afsluiten heb je meestal jaarcijfers nodig. Veel kredietverstrekkers willen vooraf kunnen beoordelen of er wel voldoende omzet aanwezig is binnen het bedrijf om de financiering te kunnen dragen.

Voor veel zakelijke leningen is het zo dat je voor een bepaalde periode van 1 tot 2 jaar in business bent. Voor veel bedrijven kan dit lastig zijn, jaarcijfers overleggen is voor veel startende bedrijven nog niet mogelijk waardoor een lening vinden lastig is.

Een zakelijk krediet krijgen zonder jaarcijfers is doorgaans erg lastig, toch zijn er aanbieders die het mogelijk maken om te lenen zonder jaarcijfers.

Startende ondernemer en zakelijk lenen

Als je een startende ondernemer bent en nog geen jaar in business bent kun je vanzelfsprekend geen jaarcijfers overleggen. Je kunt dan wel een prognose maken van het te verwachten bedrijfsresultaat. In dat geval kun je als starter niet terecht voor een ondernemerskrediet.

Gelukkig zijn er ook kredietverstrekkers die u een lening willen geven zonder dat u jaarcijfers verstrekt. Dit is natuurlijk een prima uitkomst voor startende ondernemers die kapitaal nodig hebben om de onderneming van de grond te krijgen.

Met een goed plan en potentieel is er voor een gezond bedrijf nog wel een financiering te vinden. Zakelijk lenen zonder jaarcijfers is dus wel mogelijk, het kost meer moeite en betere voorbereiding. Particulieren kunnen het beste kiezen voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet vergelijken.

Veelgestelde vragen over zakelijke leningen

Wat zijn alle voorwaarden voor een zakelijke lening?

Aan het verkrijgen van een zakelijke lening zitten wel wat voorwaarden. Voornamelijk zijn deze voorwaarden er om het risico te verkleinen voor de geld- of kredietverstrekker. Daarnaast is het zo dat je een stuk minder rentevergoeding hoeft te betalen als het risico kleiner wordt. Hieronder hebben we de verschillende voorwaarden uiteengezet:

Onderneming of eigenaar ingeschreven en gevestigd in Nederland?

Er wordt gekeken naar deze voorwaarden omdat dit te maken heeft met de verhaalbaarheid en aansprakelijkheid van een ondernemer of onderneming. Vaak is het in Nederland beter geregeld dan in andere landen waardoor het risico toeneemt als een onderneming of ondernemer niet gevestigd of ingeschreven staat in Nederland.

Is er een jaarrekening beschikbaar?

Het is in Nederland verplicht om een jaarrekening te publiceren. Hier wordt dan ook naar gekeken door de geld- of kredietverstrekker om een onderneming of ondernemer te beoordelen. Is er bijvoorbeeld te zien op de jaarrekening dat er grote omzetten worden gedraaid, dan neemt het risico aannemelijk af.

Wordt er voldaan aan minimale omzeteisen?

Als je een zakelijke lening wilt aanvragen, dan moet er een bepaalde omzet behaald worden voordat dit mogelijk is. Zo moet de omzet van een onderneming minimaal €50.000 per boekjaar zijn.

Bestaat de onderneming al lang?

Bij veel geld- en kredietverleners wordt er een eis gesteld aan het bestaan van een onderneming. Zo is het vaak dat een onderneming minimaal 2 jaar moet bestaan voordat een zakelijke lening mogelijk wordt. Houd er wel rekening mee dat er wordt gerekend vanaf het punt dat een onderneming is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De voorwaarden die hierboven zijn beschreven worden door veel geld- en kredietverleners gehanteerd in Nederland. Door te kijken naar deze voorwaarden wordt er bepaald hoe hoog het risico wordt geacht en of een zakelijke lening mogelijk is voor een onderneming. Echter kunnen de voorwaarden per geldverstrekker verschillen als je een zakelijke lening wilt afsluiten.

Kun je een zakelijke lening oversluiten?

Het kan zo zijn dat je met jouw onderneming meerdere zakelijke leningen hebt afgesloten in de afgelopen tijd en dit allemaal bij verschillende geld- en kredietverstrekkers. Ook kan het zo zijn dat je op het moment voor bepaalde zakelijke leningen veels te veel rente betaald.

Om dit op te lossen kun je gemakkelijk zakelijke leningen oversluiten of samenvoegen. Wij raden aan om allereerst alle zakelijke leningen aanbieders met elkaar te vergelijken middels de vergelijker.

Waarom zakelijke lening oversluiten?

Het kan zomaar eens zijn dat je een zakelijke lening hebt afgesloten in de tijd dat de rente niet echt ideaal was. Helaas betaal je dan dus een stuk meer rente dan eigenlijk nodig is. Je kunt er dan dus voor kiezen om een zakelijke lening over te sluiten, mits je aan de voorwaarden voldoet. Wat je dan eigenlijk doet is het afsluiten van een lening bij een andere geld- en kredietverstrekker.

Zij zullen er dan voor zorgen dat jouw huidige zakelijke lening volledig wordt afgelost. Let wel op bij het oversluiten, want het kan zomaar zijn dat je een ‘boete’ krijgt voor het oversluiten van jouw oude krediet- of geldverstrekker. Dan kan het zomaar eens zijn dat het niet meer rendabel is om een zakelijke lening over te sluiten.

Is zakelijk geld lenen voor iedere onderneming mogelijk?

Zakelijk geld lenen is helaas niet voor iedere onderneming mogelijk, hoe hard het soms ook nodig is met een startende onderneming. Zo kom je vrijwel bij geen een geld- of kredietverstrekker in aanmerking voor een zakelijke lening als je net gestart bent met jouw onderneming.

Zo moet jouw onderneming minimaal 2 jaar ingeschreven staan bij de Kamer Van Koophandel. Ook zijn er zelfs geldverstrekkers die eisen dat een onderneming minimaal 3 jaar is ingeschreven, dit verschilt dus per verstrekker.

Heb je dus een onderneming die al meer dan 2 of 3 jaar bestaat, dan kan een zakelijke lening zeker in aanmerking komen. Wil je meer weten over de voorwaarden van een zakelijke lening? Bekijk dan de andere meest gestelde vragen, hier vindt je namelijk het antwoord!

Wat zijn de kosten van een zakelijke lening?

Vaak vragen ondernemers zich af wat de kosten zijn van een zakelijke lening en waar deze kosten uit bestaan. Over het algemeen bestaan de kosten uit rentekosten en afsluitprovisie. Hoe hoog de rentekosten zijn is afhankelijk van het risico dat er wordt gelopen en de hoogte van de lening.

De hoogte van de afsluitprovisie is een percentage over al het geleende geld. Vaak liggen deze percentages tussen de 3% en 5%. Qua zakelijke rente is het percentage tussen de 4% en 20%, er wordt gerekend op jaarbasis.

Heb je per se een businessplan nodig om zakelijk te kunnen lenen?

Vaak worden er vragen gesteld of je per se een businessplan nodig hebt om een zakelijke lening los te krijgen bij een geld- of kredietverstrekker, maar dit is in de meeste gevallen helemaal niet nodig. Echter kan het wel zo zijn dat er hierom gevraagd wordt als je echt grote bedragen wilt gaan lenen, dit om het risico te beperken.

We snappen natuurlijk allemaal dat er niet zomaar een berg geld wordt weggeven zonder dat hier een goed plan achter zit. Een businessplan klaar hebben liggen als je zakelijk wilt gaan lenen is dus nooit verkeerd. Let op want een geld- of kredietverstrekker moet wel altijd de reden weten waarom er geleend wil worden.

Vaak worden er vragen gesteld of je per se een businessplan nodig hebt om een zakelijke lening los te krijgen bij een geld- of kredietverstrekker, maar dit is in de meeste gevallen helemaal niet nodig.

Echter kan het wel zo zijn dat er hierom gevraagd wordt als je echt grote bedragen wilt gaan lenen, dit om het risico te beperken. We snappen natuurlijk allemaal dat er niet zomaar een berg geld wordt weggeven zonder dat hier een goed plan achter zit.

Een businessplan klaar hebben liggen als je zakelijk wilt gaan lenen is dus nooit verkeerd. Let op want een geld- of kredietverstrekker moet wel altijd de reden weten waarom er geleend wil worden.

Zakelijke lening mogelijk zonder BKR toetsing?

Als je ervoor kiest om te gaan lenen dan komt het vrij vaak voor dat er een controle plaatsvindt door het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het BKR gaat dan kijken of het verstandig is voor de krediet- of geldverstrekker om een lening te verschaffen aan jou.

Heb je in het verleden problemen gehad met betalingen of betalingsachterstanden gehad, dan heb je waarschijnlijk een negatieve BKR registratie op jouw naam staan waardoor zakelijk lenen moeilijk wordt.

Maar is het mogelijk om zakelijk te lenen met een negatieve BKR registratie? Vaak krijg je bij een zakelijke lening niet te maken met een BKR toetsing. Dit komt doordat het gaat om een lening voor een bedrijf, wat vaak niet geregistreerd staat bij het BKR. Kortom is het dus vaak wel mogelijk om zakelijk te lenen met een negatieve BKR, maar dit is echt verschillend per geld- en kredietverstrekker.

Of je nu een grote financiering wil aanvragen of een klein bedrag wil lenen, doe goed onderzoek als je krediet aanvragen serieus wil gaan aanpakken. Snel geld lenen zonder gedoe is gewoon mogelijk als je alle voorwaarden en verschillende aanbieders hebt onderzocht. Spaarbuidel helpt je door verschillende aanbieders van financiële producten naast elkaar te zetten in een statische, onafhankelijke vergelijking.