1. achteraf betalen
  2. Auto

auto achteraf betalen

Hoe handig zou het zijn als jij je auto achter zou kunnen betalen? Die mogelijkheid is er! Diverse aanbieders stellen je in staat om je auto online te bestellen en hier pas voor te betalen wanneer je het product in huis hebt. Dit brengt een gevoel van online vrijheid én zekerheid met zich mee. Je wordt namelijk in staat gesteld om te achterhalen of auto echt bij je past.

Hoe werkt auto achteraf betalen?

Achteraf betalen is een transactiemethode waarbij jij als klant een auto bestelt en ontvangt zonder hier vooraf voor te hoeven betalen. De betaling wordt later voltooid, meestal binnen een vastgestelde termijn na de aankoop. Deze termijn is meestal 14 tot 30 dagen. 

Achteraf betalen biedt consumenten de mogelijkheid om het product te beoordelen voordat ze betalen, wat vooral handig is bij online aankopen. Niet tevreden? Dan stuur je auto terug. Wel blij met je aankoop? Dan betaal je je auto.

De verschillende methoden om achteraf te betalen

Wanneer je veel verschillende producten online besteld, ben je vast bekend met afrekenen via iDEAL, PayPal of creditcard. Achteraf betalen wordt echter steeds populairder. Vandaag de dag gebeurt dit voornamelijk met Klarna en Riverty. auto wordt bij jou thuis geleverd zonder dat je hiervoor betaalt. Dit komt later pas.

Achteraf betalen is niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor de eigenaren van de webwinkels. Achteraf betalen zorgt er namelijk voor dat mensen sneller producten kopen. Hierdoor stijgt hun omzet! Een echte win-win-situatie.

Bekijk ook andere interessante producten:

Veelgestelde vragen over auto achteraf betalen

Een aantal veelgestelde vragen over het achteraf betalen van auto:

Het antwoord is simpel. Ja, achteraf betalen is veilig voor zowel de consument als de verkoper, wanneer er gebruik wordt gemaakt van een geverifieerde betaalmethode zoals Klarna of Riverty. Achteraf betalen biedt consumenten een gevoel van vertrouwen en zekerheid. Je betaalt namelijk alleen wanneer auto aan je verwachting voldoet.

Of je gebruik kunt maken van de methode achteraf betalen, is afhankelijk van de aanbieder. Niet elke webshop biedt deze mogelijkheid namelijk aan. Ook is het zo dat je als consument aan bepaalde voorwaarden moet voldoen, zoals een positieve kredietbeoordeling.

Maak je geen zorgen. Je zult voor het eind van de betalingstermijn meerdere herinneringen toegestuurd krijgen via de mail of SMS. Komt het echter voor dat je niet binnen de betalingstermijn betaalt voor auto ? Dan kunnen er herinneringskosten in rekening worden gebracht. Let dus goed op de betalingstermijnen om dit te voorkomen.

Ja, de meeste online verkopers accepteren retouren binnen een bepaalde periode, zelfs als wanneer je als consument kiest voor achteraf betalen. In het geval van een retournering wordt de factuur simpelweg aangepast of geannuleerd.

Sommige webshops kunnen extra kosten in rekening brengen voor achteraf betalen, maar dit varieert per verkoper. Het is dus belangrijk om de voorwaarden van de verkoper goed door te nemen. 

Ben je van plan auto aan te schaffen? Probeer dan achteraf betalen eens uit!