Geld lenen met BKR

door | aug 26, 2023

Geld lenen met BKR registratie is tegenwoordig heel normaal, dit omdat bij elke lening boven de 250 euro er een verplichte registratie wordt gedaan bij het BKR. Een registratie bij het BKR is niet per definitie negatief, het zegt alleen iets over je leenhistorie en kan ook in positieve in iets bijdragen aan de beoordeling van je kredietaanvraag. Meer weten? Lees dan snel verder.
N
Binnen 5 minuten

Online aanvraag binnen mum van tijd zonder papierwerk

N
100% onafhankelijke vergelijking

Vergelijk onafhankelijk mogelijkheden voor lenen met BKR

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Top 3 mini leningen in Nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

9 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd

30 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.6 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd

45 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.2 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd

62 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

zakelijke lening

Wat is het BKR?

Het BKR is een afkorting voor Bureau Krediet Registratie, deze stichting registreert alles soorten leningen die er maar bestaan. Denk daarbij aan het telefoonabonnement dat je afsluit bij een provider tot een doorlopend krediet of persoonlijke lening. De enigste schulden die niet worden geregistreerd bij de stichting BKR zijn de studieschuld en hypotheek en leningen met een minimale looptijd van 30 dagen.

Wat is een BKR registratie?

Veel kredietverstrekkers kijken bij het afsluiten van een lening dus of je geregistreerd bent bij het BKR, om verantwoord geld lenen mogelijk te maken wordt er rekening gehouden met de bestaande BKR codering, je persoonlijke situatie en eventuele financiële problemen.

In Nederland staan er zo’n 11 miljoen mensen bij het BKR geregistreerd. Als je altijd op tijd betaalt, en er sprake is van positief betaalgedrag is er niets aan de hand en kan een registratie in je voordeel uitvallen. Door een positieve BKR registratie kan de kredietaanbieder zien dat je betaalgedrag in orde is en kun je snel geld lenen.

Kan ik geld lenen met BKR registratie?

Ja, het is mogelijk om te lenen met BKR registratie, bij een kredietverstrekker die geld leent boven de 2500 euro is het alleen wel nodig om geen negatieve BKR registratie te hebben. Ongeveer 95% van alle geregistreerde in Nederland heeft geen negatieve registratie, en kunnen dus zonder problemen lenen met BKR.

Lenen met een negatieve BKR registratie?

Wil je toch geld lenen met BKR? Dan is dat mogelijk zonder een check van de stichting Bureau Krediet Registratie via Saldodipje. Bekijk dan onze pagina over geld lenen zonder BKR. Let wel op dat lenen met een negatieve BKR registratie soms risicovol kan zijn, en dat je enkel kleinere bedragen met een maimale looptijd van 90 dagen kunt lenen met een minilening.

Wat is een BKR codering?

Heb je ergens een persoonlijk krediet uitstaan? Of sta je geregistreerd bij het BKR omdat je een telefoonabonnement hebt afgesloten? Maak je dan niet direct druk als je wil beginnen met een lening afsluiten, alleen een negatieve BKR registratie kan namelijk voor problemen zorgen. Om deze beoordeling te maken gebruikt de stichting een BKR codering die een indicatie geeft aan kredietverstrekkers.

Een positieve BKR registratie

Kredietverstrekkers kunnen op deze manier zien of er betaalachterstanden zijn geweest. Een BKR check geeft dus eigenlijk alleen maar beeld van iemands kredietverleden of een eventuele betalingsachterstand. De meeste Nederlanders hebben dan ook een positieve BKR registratie en ondervinden geen problemen als aanbieders een lening verstrekken omdat er geen achterstallige betalingen zijn geregistreerd bij het BKR.

Een negatieve BKR registratie en codering

Een negatieve bkr registratie en codering kan voor een ander verhaal zorgen, veel kredietverstrekkers gaan namelijk niet in zee met consumenten die een betalingsachterstand of negatieve registratie achter hun naam hebben staan.

Zodra een codering is opgeheven en niet meer geldt, speelt het ook geen rol meer bij een nieuwe aanvraag van een lening. Een doorlopend krediet, onderhandse lening, lenen tegen minimale rente of een persoonlijke lening aanvragen gaat moeilijk worden met deze BKR registratie.

Wat voor leningen krijgen een BKR registratie?

Een BKR registratie wordt bij het afsluiten van een nieuwe lening direct geplaatst voor de volgende soort leningen:

 • Een hypotheek met ander onderpand dan het eigen huis
 • Een schuld die overblijft na de verkoop van uw huis
 • Het betalen in termijnen met een creditcard
 • Het gebruik van diensten voor achteraf betalen
 • Rood staan op je betaalrekening bij de bank
 • Persoonlijk of doorlopend krediet
 • Een private leaseauto
 • Telefoonabonnement
 • Saneringskrediet

Welke zaken worden er gemeld bij een BKR registratie?

Een BKR registratie betekent dat er een aantal zaken worden vastgelegd in het register, het BKR registreert de volgende zaken:

 • Een betaalachterstand (ook op de hypotheek)
 • Of en wanneer de betaalachterstand is afbetaald
 • Andere bijzonderheden, bijvoorbeeld of de lening is opgeëist

Wanneer wordt krediet geregistreerd bij het BKR?

Een lening wordt bij het BKR geregistreerd als je meer dan €250 leent en de maximale looptijd van het krediet langer dan één maand loopt. Als je een zakelijk krediet van meer dan €1.000 afsluit waarvoor je persoonlijk aansprakelijk bent wordt dit ook vastgelegd bij het BKR.

Deze registratie is wettelijk verplicht en een negatieve BKR registratie is iets dat alle kredietverstrekkers in Nederland moeten doen. Het is daarom helemaal niet raar dat er altijd een BKR check gedaan wordt als je een lening aanvraagt.

Hoe lang blijft de BKR registratie zichtbaar?

Een BKR registratie blijft staan zolang de lening loopt, zodra de lening is afgelost en de kredietverstrekker het leencontract heeft beëindigd, blijven de gegevens van die lening nog vijf jaar zichtbaar.

Dit is ook het geval als er een betalingsregeling afgesproken is, en de lening al terugbetaald is, bij het afsluiten van een nieuwe lening kan het het dus zijn dat een kredietverstrekker op basis van ouder dat een beslissing neemt. Dit omdat iemand die een betalingsachterstand heeft opgelopen een groter risico oplevert dan iemand die altijd op tijd betaalt.

Door een betalingsachterstand nog 5 jaar te laten staan in de BKR registratie probeert de stichting te voorkomen dat er nieuwe achterstanden ontstaan voor de consument. Om deze reden kan een negatieve BKR registratie je nog relatief lang achtervolgen. Als dit niet meer redelijk is kun je de BKR registratie laten verwijderen.

Wat is het doel van lenen met BKR?

Het BKR biedt consumenten en de kredietverstrekker inzicht en duidelijkheid over leningen en zorgt er zo voor dat geen van de partijen in financiële problemen komt. Met het kredietoverzicht dat aangeleverd kan worden laat dus zien of de consument verantwoord kan lenen, en of lenen met een BKR registratie een goede keuze is voor een kredietverstrekker.

Zo zorgen het BKR en de kredietverstrekker er samen voor dat je zonder gedoe een verantwoorde lening afsluit die past bij je levensstijl en portemonnee. Het zou natuurlijk raar zijn als je leven veranderende beslissing zoals een hypotheek afsluiten zonder enige vorm van registratie kon regelen, dit levert namelijk enorme risico’s op voor de kredietafnemer en kredietverstrekker.

Regels voor de kredietverstrekker

Uiteraard zijn er ook regels voor een kredietaanbieder, zo is er altijd sprake van een maximale wettelijke rente, mogen er niet zomaar leningen worden uitgegeven aan mensen met een laag inkomen, en moet de lening voldoen aan wetgeving zoals bijvoorbeeld communicatie over het jaarlijks kostenpercentage met BKR geld lenen. We raden je aan om goed onderzoek te doen om er achter te komen wat alle voorwaarden zijn als je een krediet met BKR wil afsluiten.

Wat doet een kredietverstrekker met de BKR check?

Lenen met een BKR codering of negatieve BKR willen de meeste aanbieders voorkomen, ze willen natuurlijk dat je de lening kunt terugbetalen en dat de afbetaling tijdig wordt gedaan, als er maanden achterstand ontstaat op leningen is de kans namelijk groot dat deze niet afbetaald wordt.

Wil je een hypotheek aanvragen, dan moet de afbetaling natuurlijk goed in orde zijn en geld lenen voor dit soort grote aankopen moet voor een kredietaanbieder een zekerheidje zijn. Lenen met een BKR registratie die negatief is kan er voor zorgen dat een aanbieder dus voorzichtig wordt en geen BKR krediet verstrekt, of een kleiner bedrag wil storten, soms wordt de looptijd korter gemaakt of kun je niet lenen tegen de laagste rente.

Het overgrote deel van de Nederlanders heeft echter geen probleem bij het afsluiten van een hypotheek of geld lenen voor een ander (zakelijk) doel, na een BKR check is de keuze leenbedrag en een lening terug betalen vaak geen probleem.

Waar kan ik geld lenen met BKR registratie?

Je kunt in principe bij elke kredietaanbieder een aanvraag doen als je een BKR registratie achter je naam hebt staan, het is vooral van belang wat voor type codering of registratie je hebt staan.

Is een persoonlijke lening met BKR mogelijk?

Ja, als je een positieve BKR codering achter je naam hebt staan is het uiteraard mogelijk om een krediet af te sluiten. Als je een negatieve codering hebt is het erg lastig om dit soort leningen aan te vragen.

Is geld lenen met BKR codering mogelijk?

Ja, het is soms mogelijk om geld lenen met BKR codering te regelen via een kredietverstrekker, het is alleen wel belangrijk om goed te kijken naar de specifieke codering. Als deze te negatief is, is het vaak niet mogelijk om een krediet af te sluiten.

Waarom vergelijken via Spaarbuidel.nl?

Spaarbuidel.nl is een vergelijkingsservice voor financiële producten om je eenvoudig keuzes te helpen maken wanneer u geld wilt lenen, sparen, of wilt beleggen. Begin met vergelijken om de beste rente en deal te vinden, gratis en onafhankelijk!
Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: aug 29, 2023 @ 21:24