[rank_math_breadcrumb]

ANWB creditcard

door | aug 25, 2023 | Creditcard | 0 Reacties

Onafhankelijk ANWB Creditcards vergelijken Gemakkelijk en snel alle ANWB creditcards in Nederland op een onafhankelijke manier vergelijken? Dan ben je bij Spaarbuidel aan het juiste adres. We helpen jou om zelf de beste keuze te maken door je een transparant overzicht te geven van alle financiële producten die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt. Je […]
 • Voordeligste creditcard voor leden
 • Jaarlijkse bijdrage: €16,-
 • Bestedingslimiet van €2.500,-
 • Vrijwel alle aankopen 180 dagen verzekerd
 • Aflevergarantie voor producten & diensten
 • 24/7 fraudepreventie

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,8/5

N
Creditcards vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Tegen de beste voorwaarden
Profiteer van uitgebreide verzekeringen
 • Voordeligste creditcard voor leden
 • Jaarlijkse bijdrage: €16,-
 • Bestedingslimiet van €2.500,-
 • Vrijwel alle aankopen 180 dagen verzekerd
 • Aflevergarantie voor producten & diensten
 • 24/7 fraudepreventie

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,8/5

anwb creditcard

Onafhankelijk ANWB Creditcards vergelijken

Gemakkelijk en snel alle ANWB creditcards in Nederland op een onafhankelijke manier vergelijken? Dan ben je bij Spaarbuidel aan het juiste adres.

We helpen jou om zelf de beste keuze te maken door je een transparant overzicht te geven van alle financiële producten die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt. Je krijgt een een 100% onafhankelijk vergelijking te zien van alle leningen, creditcards, hypotheken, investeringen en spaarproducten.

Alle aanbieders worden op een aantal criteria beoordeeld in de vergelijker. Het fijne is dat je alles direct online kan regelen, na het vergelijken beslis jij natuurlijk bij welke aanbieder je een dienst gaat afnemen.

Bij het vergelijken van deze producten baseren we de vergelijking op jou aangegeven wensen, we sorteren resultaten standaard op rente zodat het product met het scherpste aanbod bovenaan staat. Zo heb je direct de beste aanbiedingen in het oog als je begint met vergelijken.

ANWB Creditcards

Iedereen kent de ANWB natuurlijk voor autopech, maar wist je ook dat er creditcards beschikbaar zijn? De ANWB Visa Card is het ideale betaalmiddel om overal op de wereld snel en gemakkelijk te betalen.

De creditcards van de ANWB zijn over het algemeen erg voordelig. ICS, de grootste creditcardleverancier zorgt voor de levering van alle creditcards. Dat doen ze wel vaker want ze verzorgen in Nederland ook de creditcards van ABN AMRO, ASN Bank en de Bijenkorf. Je kunt met ICS Online heel gemakkelijk al je uitgaven beheren.

Oorspronkelijk is de ANWB gestart met het aanbieden van creditcards voor reizigers. Er worden namelijk veel hotels geboekt, auto’s gehuurd en weekendjes weg geboekt. De ANWB richt zich met haar creditcards op de behoeften van iedereen die onderweg is op reis. Je kunt tijdens lange reizen een creditcard niet missen als je regelmatig betalingen moet doen, zeker in het buitenland.

Je kunt heel gemakkelijk betalen met de ANWB creditcard. Je kunt kiezen voor een VISA of Mastercard en eenvoudig een tweede creditcard aanvragen voor een ander gezinslid. Daarbij is het gebruik van de ANWB kaart natuurlijk veilig, je beschikt altijd over de aankoopverzekering van 180 dagen. Lees snel verder als je wil lezen over alle voordelen van de ANWB creditcard.

Voordelen ANWB creditcards

⦁ Voordeel 1 – Je kunt overal gemakkelijk en veilig betalen. Als je veel reist en moet betalen bij tolpoortjes kan een creditcard heel handig zijn. Daarbij kun je gemakkelijk borg betalen bij autohuur of snel een hotel boeken.

⦁ Voordeel 2 – Je hebt altijd bestedingsruimte, als je geld nodig hebt in noodgevallen of onverwacht voor medische kosten komt te staan is een creditcard erg handig. Je betaalt met een creditcard de kosten namelijk achteraf.

⦁ Voordeel 3 – De ANWB is een bekende vereniging geworden in Nederland. Je betaalt een lage jaarbijdrage voor ANWB creditcards, daarvoor moet je natuurlijk wel lid zijn. Al 25 jaar lang werkt de ANWB samen met ICS om de beste service te garanderen voor haar leden. ICS zorgt voor de uitgifte, promotie, administratie en transactieverwerking van de ANWB Creditcards.

⦁ Voordeel 4 – Je hebt bij iedere aankoop die je doet met een ANWB creditcard automatische aankoopverzekering en aflevergarantie. Je aankoop is automatisch verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. Als je bijvoorbeeld vliegtickets hebt geboekt bij een failliete vliegmaatschappij krijg je je geld altijd terug.

Welke voordelen en kortingen krijg ik met de ANWB Mastercard?

Je kunt met een ANWB Mastercard standaard € 2.500 besteden. Dat betekent dat je € 2.500 kunt uitgeven en dat je deze binnen 21 dagen achteraf terugbetaalt. Als je dat na 21 dagen doet is het kosteloos. Betaal je niet terug dan wordt je kaart geblokkeerd.

Het is dan wel zaak om zo snel mogelijk een positief saldo te genereren want de rente neemt natuurlijk flink toe als je niet binnen de termijn terugbetaald. Je kunt de bestedingsruimte weer vergroten door zelf geld op je ANWB creditcard te storten. Bij een positief saldo van meer dan € 500,- ontvang je zelfs spaarrente.

Als je de creditcard van ANWB hebt ontvangen kun je je gratis aanmelden voor Tanken met Ledenvoordeel. Als je betaalt met je ANWB Mastercard, krijg je bij ruim 800 tankstations korting op benzine en diesel.

Je betaalt het eerste jaar geen €14,50 en je krijgt een standaard bestedingslimiet van €2.500,- per maand. Tijdens de aanvraag kun je direct om een hogere of lagere limiet vragen. Het minimum is dan €1.000,- en het maximumbedrag €5.000,-. Bij een hogere limiet wordt er gekeken naar je inkomen, is dat voldoende dan kan je gemakkelijk een hogere bestedingslimiet verkrijgen. De ANWB kaart niet helemaal iets voor u? Dan is de American Express cardVisa creditcard of Mastercard creditcard wellicht iets voor u!

Extra kosten

Voor sommige extra diensten betaal je extra kosten. Dat geldt voor de volgende diensten van de ANWB creditcard.

 • Contant geld opnemen: als je geld opneemt uit je positieve saldo kost dit 1% over het opgenomen bedrag, met een maximum van €1,50. Als je geen positief saldo (meer) hebt, geldt een tarief van 4%.
 • Koersopslag: 2% voor alle valuta behalve de euro.
 • Kosten papieren rekeningoverzicht: een maandelijks rekeningoverzicht per post kost € 1,-, een rekeningoverzicht uit het archief per post kost € 2,50.
 • Gespreid Betalen : je kunt je openstaande saldo in termijnen terugbetalen. Dan betaal je 14% rente op jaarbasis.
 • Gespreid Betalen Faciliteit kun je aanvragen bij ICS.
 • Extra Card: een tweede pas voor een extra kaarthouder kost € 14,50 per jaar en deelt de bestedingslimiet met de hoofdcardhouder.

Wat is een ANWB creditcard?

Veel mensen vragen zich af wat nou eigenlijk een ANWB creditcard is. Eigenlijk vrij simpel, het is een creditcard waarmee je altijd snel, eenvoudig en veilig kunt betalen in bijvoorbeeld restaurants, hotels, tolwegen of winkels.

Je kunt van de ANWB creditcard gebruik maken in het buitenland, maar natuurlijk ook in Nederland. Daarnaast zitten er flink wat voordelen aan de creditcards van de ANWB. Je kunt namelijk bij 560.000 verschillende geldautomaten geld opnemen en ben je ook nog is 180 dagen verzekerd bij aankoop van een product voor diefstal, schade of verlies.

Je hebt drie verschillende soorten ANWB creditcards:

 • ANWB Mastercard
 • ANWB Visa Gold Card
 • ANWB Visa Card

Wat is de opzegtermijn van een ANWB creditcard?

Je kunt er voor kiezen om jouw ANWB creditcard op te zeggen. De opzegtermijn hiervoor bedraagt 1 maand. Om de ANWB creditcard op te zeggen dien je contact op te nemen met de ANWB Creditcard Servicedesk om dit door te geven. Dit kun je doen door middel van telefonisch contact.

Hoelang is de aanvraagduur van een ANWB creditcard

Het duurt natuurlijk eventjes voordat je jouw nieuwe ANWB creditcard op de deurmat hebt liggen. De aanvraagperiode kan tussen de 5 en 22 dagen duren en dit is vooral afhankelijk van je eigen snelheid. Hoe sneller je jouw pincode kiest, hoe sneller je jouw nieuwe ANWB visa card op de mat hebt liggen.

Het aanvraagproces begint pas bij goedkeuring, vervolgens ontvang je een welkomstbrief met daarin een speciale en unieke code. Ook krijg je direct de mogelijkheid om jouw pincode naar wens door te geven. Als de pincode is doorgegeven wordt de ANWB creditcard gemaakt en naar jouw huisadres verzonden.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een pincode te laten genereren als je dit liever hebt. Dit gebeurt namelijk een week nadat je nog geen eigen gewenste pincode hebt doorgegeven. De International Card Services (ICS) zorgt er dan voor dat er een pincode wordt gegenereerd, waardoor de ANWB creditcard vervolgens kan worden verzonden.

Wat moet je doen als je jouw pincode bent vergeten?

Soms vergeten mensen hun pincode van hun ANWB creditcard, maar hoe los je dit probleem op? Dit kan vrij eenvoudig door contact op te nemen met de ANWB Creditcard Servicedesk via het telefoonnummer 020 660 0660.

Het is daarnaast ook mogelijk om achter jouw pincode te komen door gebruik te maken van de online omgeving. Dit kan via Mijn Creditcard Online. Na de aanvraag van de pincode krijg je binnen 2 weken een brief op de deurmat met daarin jouw pincode.

Houdt er dus rekening mee dat je eventjes moet wachten voordat je weer gebruik kunt maken van jouw ANWB creditcard bij het vergeten van jouw pincode.

Wat moet er gebeuren bij verlies van een ANWB creditcard?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je per ongeluk jouw ANWB creditcard kwijt raakt of verliest. Het is dan van groot belang dat je de verloren creditcard zo snel mogelijk blokkeert.

Als je binnen 24 uur van verlies aangeeft bij de International Card Services (ICS) dat je jouw ANWB creditcard bent verloren, dan ben je verzekerd voor uitgaven die in de tijd van verlies worden gemaakt.

Helaas komt het nog steeds voor dat mensen gebruik maken van verloren of gestolen creditcards. Zorg er dan dus ook altijd voor dat de pincode van de creditcard apart staat van de creditcard zelf, zo voorkom je een hoop onnodige problemen.

Je kunt contact opnemen met het ICS door +31 020 660 0611 te bellen. 24 uur per dag is dit nummer bereikbaar om verlies aan te geven. Daarnaast is het ook verplicht om direct aangifte te doen bij de politie als je erachter komt dat jouw creditcard verdwenen is.

Als je dit te laat doet dan kan het zo zijn dat je niet meer verzekerd bent voor uitgaven tijdens het verlies van jouw creditcard. Voorkom hoge kosten en onderneem deze stappen dus direct.

Hoe deblokkeer ik mijn nieuwe ANWB creditcard?

Vaak krijgen we de vraag hoe je een ANWB creditcard moet deblokkeren bij ontvangst. De ANWB creditcards zijn namelijk tijdens de verzending altijd geblokkeerd vanwege de veiligheid. Het is bij ontvangst de bedoeling dat je jouw ANWB creditcard deblokkeert, dit kan gemakkelijk via de online omgeving.

Online deblokkeren

Als je al ooit gebruik hebt gemaakt van de online omgeving genaamd Mijn Creditcard Online dan kun je direct jouw creditcard deblokkeren. Is dit niet het geval dan moet je eerst inloggen om vervolgens de ANWB creditcard te deblokkeren.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: aug 29, 2023 @ 21:32

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prepaid | Eenmalige bijdrage: €65,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet & 3 jaar geldig
 • Geen BKR toetsing
 • Aflevergarantie & bankonafhankelijk
 • 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,7/5

Jaarlijkse bijdrage: €26,50
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Tot €5.000,- bestedingslimiet
 • 270 dagen aankoopverzekering
 • Aflevergarantie voor (online) bestellingen
 • Tot € 1.000 Noodgeld op reis
 • Eigen risico bij autohuur tot € 750,- verzekerd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

Prepaid | Jaarlijkse bijdrage: €17,50,-
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen aankoopverzekering
 • Geen BKR toetsing
 • Aanvullende Reisverzekeringen, 24/7 Fraudepreventie, Internet- en Aflevergarantie

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,8/5