Minilening aanvragen?

door | aug 29, 2023 | 0 Reacties

Zit je krap bij kas en heb je snel geld nodig? Een minilening afsluiten kan dan een welkome oplossing zijn. Een kleine bedrag lenen kun je eenvoudig en snel doen bij een betrouwbare kredietverstrekker zoals Saldodipje. Om je op weg te helpen hebben we deze grote gids samengesteld, lees hem aandachtig door om alles te weten te komen over een minilening afsluiten.
N
Binnen 5 minuten

Online aanvraag binnen mum van tijd zonder papierwerk

N
100% onafhankelijke vergelijking

Vergelijk onafhankelijk mogelijkheden voor een minilening

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Top 3 mini leningen in Nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

9 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd

30 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.6 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd

45 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.2 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd

62 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

zakelijke lening

Wat is een minilening?

Veel mensen vragen aan ons, wat is een minilening eigenlijk? Goede vraag, ondanks de populariteit van dit soort kredieten weten veel Nederlanders nog niet precies waar het over gaat. Doorgaans wordt een minilening, minikrediet of flitskrediet genoemd. Zoals de naam het al zegt, is het een kleine lening tot 2500 euro die je snel online kunt afsluiten.

Wat zijn de kenmerken van een minilening

Bij een minilening gaat het om het lenen van een klein bedrag, al vanaf €100 tot €1500. Wanneer je snel geld nodig hebt, bijvoorbeeld om een bepaalde uitgave te kunnen doen, is een kleine lening een ideale oplossing. Wil je eerst meer weten over alle andere leenvormen? Lees dan onze pagina over leningen door.

De lening heeft een korte looptijd; in minimaal 30 en maximaal 60 dagen moet je de lening aflossen. Bij een normale lening is de looptijd tenminste een jaar. Wat zijn de kenmerken van een minilening?

 • Je kunt geld lenen vanaf €100 met een maximum van €1500
 • Er komt geen BKR toetsing aan te pas bij deze lening
 • Je hoeft geen loonstrook of ander bewijs van inkomen te laten zien
 • Het geld staat binnen 24 uur op je rekening
Minimaal leenbedrag100 euro
Maximaal leenbedrag1.500 euro
Minimale looptijd30 dagen
Maximale looptijd2 maanden
Rente vanaf6,17%*
Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) 13,99%
BKR Toetsing?Nee

Wat zijn de voordelen van een minilening aanvragen?

Een minilening aanvragen betekent dus dat je snel geld kunt lenen om een bepaalde aankoop te doen. Maar wat zijn nu de voornaamste redenen om deze lening af te sluiten? Geld lenen met een mini lening heeft een aantal voordelen waar je van kunt profiteren:

 1. Geen BKR toetsing: bij een reguliere lening is een positieve BKR registratie gewenst. Bij een negatieve BKR registratie is de kans groot dat een lening geweigerd wordt. Bij een mini lening is er geen sprake van controle. Druk op de link voor meer info over geld lenen zonder BKR.
 2. Snel geld op je rekening: een kleine lening aanvragen betekent dat je het geld zelfs al binnen 10 minuten op je rekening gestort kunt krijgen. Deze snelle service krijg je wanneer je al eerder zo’n lening hebt aangevraagd. Normaal gesproken krijg je het geld binnen 24 uur.
 3. Geen vaste baan nodig: mocht je geen werk hebben of geen vast inkomen; ook een mini lening met uitkering is mogelijk.
 4. Geld lenen met kleine bedragen: of je nu snel €200 nodig hebt voor de wekelijkse boodschappen of €400 voor een nieuwe fiets; met een kleine lening ben je snel voorzien.

Wat zijn de nadelen van een minilening aanvragen?

Met spoed minilening aanvragen? Dankzij de snelle service kun je al binnen een dag geld op je rekening hebben. Maar er zijn ook een aantal mindere punten te noemen waar je mee te maken krijgt wanneer je een kleine lening aan wilt vragen. De nadelen staan hier op een rij:

 • Korte looptijd: dit zorgt ervoor dat je binnen maximaal 60 dagen het geleende bedrag terug moet betalen.
 • Hoge boetes: betaal je niet op tijd terug? Dan krijg je een hoge boete, zo kan kleine bedragen lenen alsnog duur worden.
 • De rente is hoger: vanwege een kortere looptijd en het lage leenbedrag is het rentepercentage hoger.
 • Veel lenen: je kan vanwege het gemak waarmee de lening kan worden aangevraagd snel in de verleiding komen om veel en vaak te lenen.

Hoe werkt een minilening afsluiten?

Als je een minilening aanvraagt is het wel zo handig om eerst onderzoek te doen naar de stappen die je moet doorlopen om zo’n kortlopende lening af te sluiten bij een betrouwbare aanbieder. Doorgaans heb je een minilening afgesloten binnen een paar minuten:

Stap 1: Kies het bedrag waarvoor je de lening afsluit

Er is een minimum bedrag dat je moet lenen om een minilening te ontvangen, het geleende bedrag moet minimaal 100 euro zijn, en het maximale bedrag dat je kunt lenen is 2500 euro. Maak gebruik van de handige slider op de website van Saldodipje om alle mogelijkheden te bekijken.

Stap 2: Kies de maximale looptijd die je wil gebruiken

Doorgaans wordt de maximale looptijd direct vastgezet op 30 dagen, dat betekent dat het geleende bedrag, plus rente en servicekosten, na dertig dagen terugbetaald moet zijn. Dit is anders bij andere leningen waarbij de looptijd vaak een stuk langer is.

Toch is het wel mogelijk om een langere looptijd te gebruiken, als je bijvoorbeeld meer als 1000 euro leent, wordt de looptijd verhoogd naar 62 dagen. Je betaalt dan 2 termijnen van 31 dagen, dit is de maximale looptijd die mogelijk is.

Stap 3: Vul alle benodigde gegevens in

Als je eenmaal klaar bent met het bedrag en de looptijd is het belangrijk om alle gegevens in te vullen bij het de minilening zonder BKR, daarnaast is het verplicht om het privacy beleid van Saldodipje te accepteren. Zoals bij alle andere leningen is het nodig om je identificatie aan te leveren, dit kan een foto of scan zijn van uw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs.

Zodra je dit aangeleverd hebt klik je op ‘Ga verder’ en zal de kredietverstrekker aan de slag gaan met de aanvraag van je minilening. Je hoeft je geen zorgen te maken over een eventuele registratie bij het Bureau Krediet Registratie, als dit problemen oplevert hoor je dit later. Eerst meer weten? Lees dan de pagina over geld lenen met BKR registratie door.

Stap 4: Offerte accepteren en minilening aanvragen

Zodra offerte geaccepteerd is door een van de minilening aanbieders krijg je direct een offerte opgestuurd, je zit dan nog niet vast aan de lening maar kunt eerst beoordelen of je door wil gaan met een minilening aanvragen.

Zodra je de minilening zonder BKR accepteert ontvang je het geld binnen 24 uur op je rekening, als je er voor gekozen hebt om de offerte niet te accepteren vervalt de aanvraag, gebeurt er niets meer en de minilening gaat dan niet door. We raden je dan ook aan om altijd de voorwaarden van de offerte door te lezen voordat je een minikrediet afsluit.

Stap 5: Persoonlijke garantsteller aanstellen

De laatste stap die doorlopen moet worden is het aanstellen van een persoonlijke garantsteller die persoonlijk borg kan staan voor de minilening. Om je een goed beeld te geven van de voorwaarden die aan een garantsteller worden gesteld geven we je extra uitleg:

Waar moet de externe garantsteller aan voldoen?

Deze persoon die garant staat voor je minilening kan niet:

 • Je kunt niet garant staan voor je eigen overeenkomst
 • De garantiesteller is ten minste 25 jaar oud en is woonachtig in Nederland.
 • Een krediet bij kredietgever hebben; of reeds persoonlijke garantiegever zijn voor een andere overeenkomst met kredietgever.
 • Het maandelijkse termijnbedrag van de lening is niet hoger dan 40% van het verschil tussen vaste inkomsten en vaste uitgaven van de externe garantsteller.

Wat controleert een betrouwbare kredietverstrekker?

Volgens de wetgeving en regels van de Autoriteit Financiële Markten zal de kredietverstrekker ook controleren of de overeenkomst met de persoonlijke garantsteller gesloten kan worden in verband met de sanctieregelingen en anti-witwasregelgeving zodat je als consument veilig kunt lenen.

Hoe moet je documenten opsturen naar minilening aanbieders?

Het verzenden van de documenten die nodig zijn om de persoonlijke garantstelling rond te maken is vrij eenvoudig, je dient de volgende documenten per email naar de minilening aanbieder te versturen:

 • Een kopie van zijn/haar id kaart of paspoort
 • Een kopie van een bankafschrift en een salarisstrook, en gaat akkoord met de voorwaarden van de garantiestelling.
 • De garantsteller verstrekt ook de benodigde informatie over zijn/haar identiteit, financiële positie, inclusief over vaste inkomsten en uitgaven.
 • De eventuele partner van de garantsteller dient de garantiestelling ter goedkeuring te ondertekenen.

Contactinformatie opsturen om lening krijgen rond te maken

De kredietaanbieder mag altijd nadere informatie opvragen bij de garantsteller, je kunt de documenten opsturen naar klantenservice@saldodipje.nl of via WhatsApp naar 06 392 819 27. Zodra dit gedaan is beoordeeld de kredietverstrekker vervolgens of de garantiesteller voldoet aan alle voorwaarden.

De persoonlijke garantstellingsdocumenten moet binnen 5 dagen na uitbetaling worden goedgekeurd een aangeleverd worden. Als dit niet gebeurt kunnen er extra kosten van toepassing zijn, die kun je terugvinden in de leenovereenkomst van de kredietverstrekker.

Stap 6: Bankrekening verifiëren

De laatste stap die gezet moet worden is het verifiëren van uw bankrekening. Dit kun je doen door 1 cent te versturen vanaf je eigen bankrekening naar de bankrekening van Saldodipje. Zorg er voor dat je je bankkaart en identifier bij de hand hebt, de betaling kan simpel gedaan worden via bijvoorbeeld iDeal.

Voorwaarden aan de minilening

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen bij het afsluiten van een minilening:

 • Je woont in Nederland
 • Je hebt een Nederlands paspoort
 • Je hebt een Nederlandse bankrekening
 • Je bent 21 jaar of ouder
 • Je hebt een garantsteller

Makkelijker dan een persoonlijke lening afsluiten

Meestal gaat het om kleine bedragen lenen, waardoor de vereisten voor het afsluiten van de minilening behoorlijk eenvoudig zijn. Je kunt op deze manier snel een klein bedrag lenen en het is makkelijker dan een normale persoonlijke lening afsluiten.

Er zijn dus weinig strenge voorwaarden, dat betekent overigens niet dat er geen voorwaarden zijn waar je als aanvragen aan moet denken. Om een minilening af te sluiten moet je bijvoorbeeld:

 • Een inkomen hebben, bij het aanvragen van een minilening wordt er onder meer naar het inkomen gekeken.
 • Het minimale maandinkomen waar je aan moet voldoen voor een minilening met spoed is 1000 euro.
 • Het kan wel mogelijk zijn om een snelle minilening af te sluiten die kleiner is dan 1000 euro als je minimale maandinkomen te laag is.
 • Je moet in Nederland woonachtig zijn, een Nederlandse rekening hebben en een werkend e-mailadres hebben, daarnaast moet je een Nederlands telefoonnummer hebben.
 • Bij een minilening zonder BKR aanvragen verloopt de aanvraag vaak via SMS, je telefoonnummer wordt gebruikt om je op de hoogte te houden van de vordering van de aanvraag.

Veilig lenen met een minilening?

In Nederland kun je over het algemeen veilig en betrouwbaar een minilening aanvragen zonder al te veel gedoe. De aanbieders die je op onze website terug kunt vinden worden allemaal gereguleerd door de AFM.

Autoriteit Financiële Markten houdt toezicht op lenen zonder BKR

In Nederland houdt de AFM continu toezicht op de financiële markt en kun je aankloppen met een klacht als je denkt dat de wetgeving wordt overtreden of je onjuist behandeld bent. Een voordeel van particulier geld lenen is dat je niet onmiddelijk vast zit aan een minilening wanneer je een aanvraag indient.

Bij het aanvragen van een minilening krijg je eerst een offerte opgestuurd, daarna heb je nog tijd om na te denken over het voorstel dat gedaan wordt door de aanbieder van een minilening. Als je niet ingaat op de offerte vervalt deze automatisch.

Minilening zonder BKR afsluiten?

Een van de grote voordelen van de minilening is dat er niet direct een BKR registratie wordt gedaan door de korte looptijd. Daarnaast is het veel makkelijker om met deze soorten leningen een negatieve BKR niet mee te laten tellen bij de kredietverstrekking.

Een minilening zonder BKR toetsing is mogelijk omdat het om een klein bedrag lenen gaat, uiteraard moet je wel zelf voor een persoonlijke garantstelling zorgen om het gewenste leenbedrag te dekken.

Geschikt voor (bijna) iedereen

Uitkering? Werkloos? Studerend? Dat maakt niet perse uit, bijna iedereen kan een minilening snel aanvragen zonder loonstrook, zolang de eisen hierboven worden gehaald. Zorg er wel voor dat je de lening terug kunt betalen, er zijn zoals hier boven besproken wel degelijk voorwaarden.

Verschil minilening en andere leningen

Als je persoonlijke leningen, een doorlopend krediet of een zakelijke lening bekijkt is het grote verschil met de minilening dat er geen BKR toetsing gedaan wordt en dat een negatieve BKR registratie direct betekent dat je geen lening kunt afsluiten. Bij zo’n lening soms om vrij grote bedragen waardoor je met dit soort kredieten grote financiële problemen opleveren als je niet oplet.

Minilening aanbieder Nederland

Een minilening aanbieder vinden in Nederland was tot 2011 niet zo lastig, toen was er een enorme wildgroei aan aanbieders, daar zaten helaas ook een hoop louche partijen tussen. Door nieuwe wetgeving en streng toezicht van het AFM is er echter een hoop veranderd.

De wetgeving die nu actief is zorgt er voor dat alle aanbieders een vergunning bij het AFM moeten hebben om een klein bedrag lenen mogelijk te maken. Als je geld wilt lenen met een looptijd die korter is dan 3 maanden zijn er strenge regels.

Op dit moment is het aanbod van dit soort leningen tot 1 aanbieder gereduceerd en is Saldodipje de enigste aanbieder in Nederland. Gelukkig is deze partij betrouwbaar en al lang actief in Nederland, wil je dus een kleinere minilening aanvragen ben je hier aan het juiste adres.

Is een klein bedrag lenen veilig bij Saldodipje?

Ja, bij dit soort leningen gebeurt er over het algemeen weinig dat niet door de beugel kan, dit dus door het strenge toezicht. We raden je wel aan om weg te blijven van andere partijen omdat er een aantal aanbieders actief zijn die niet onder toezicht van het AFM staan en deze vaak ontransparant beleid voeren.

Bij Spaarbuidel.nl werken we alleen samen met betrouwbare partijen zoals Saldodipje, daardoor is het risico voor problemen met een minilening klein. Wil je echter een andere lening afsluiten? Dan kun je kijken naar een doorlopend krediet, zakelijke lening of persoonlijke lening via onze site.

Wat kost een minilening?

De kosten van een minilening zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals de minimale looptijd, het leenbedrag en of je kleinere bedragen lenen wil verzorgen met een garantsteller. Doorgaans spelen de volgende zaken een rol:

 • Hoe langer de looptijd, hoe hoger de kosten van een minilening zijn
 • Hoe hoger het bepaald bedrag dat je wil lenen, hoe hoger de kosten
 • Je betaalt een minimum van 6,17% rentekosten over het leenbedrag
 • Als je te laat de documenten voor persoonlijke garanstelling aanlevert betaal je extra
LeenbedragLeentermijnRente bedragLeenbedrag incl. renteJKP over lening
€ 100,0030 dagen€ 0,49€ 100,496,17%
€ 150,0030 dagen€ 0,74€ 150,746,17%
€ 200,0030 dagen€ 0,99€ 200,996,17%
€ 250,0030 dagen€ 1,23€ 251,236,17%
€ 300,0030 dagen€ 1,48€ 301,486,17%
€ 350,0030 dagen€ 1,73€ 351,736,17%
€ 400,0030 dagen€ 1,97€ 401,976,17%
€ 450,0030 dagen€ 2,22€ 452,226,17%
€ 500,0030 dagen€ 2,47€ 502,476,17%
€ 600,0045 dagen€ 7,00€ 607,009,86%
€ 700,0045 dagen€ 8,10€ 708,109,78%
€ 800,0045 dagen€ 9,30€ 809,309,83%
€ 900,0045 dagen€ 9,80€ 909,809,18%
€1 000,0045 dagen€ 11,50€1 011,509,72%
€1 100,0062 dagen€ 9,61€1 109,617,08%
€1 200,0062 dagen€ 10,54€1 210,547,12%
€1 300,0062 dagen€ 11,47€1 311,477,15%
€1 400,0062 dagen€ 12,40€1 412,407,18%
€1 500,0062 dagen€ 13,02€1 513,027,03%

Wat kost een minilening zonder garantsteller?

Als je de documenten van je persoonlijke garantstelling niet aanlevert betaal je een stuk meer geld dan normaal het geval is. Je betaalt omgerekend dan een bijkomende rente van 22,08% tot 48,70% rente over de minilening.

Daarnaast krijg je een extra boete als je de minilening niet op tijd terugstort. Denk altijd na over minilening aanvragen zodat je het geld tijdig terugbetaald op de bepaalde datum aan de kredietverstrekker.

Wat is het risico van een minilening?

Uiteraard zitten er ook wat risico’s aan het afsluiten van een minilening, je kunt veel vervelende tekorten oplossen met een minilening, maar er zitten natuurlijk wel risico’s aan. Een aantal zaken waar je op moet letten

 • Stel jezelf altijd de vraag of het mogelijk is om de schuld binnen de minimale looptijd terug te betalen
 • Bekijk of er geen sprake is van een structureel tekort, of bedenk jezelf of je niet simpelweg geld uitgeeft waarover je niet beschikt
 • Als je al een negatieve BKR registratie hebt is het wellicht verstandig om andere leningen eerst af te lossen voordat je een andere lening afsluit

Hoe snel word ik uitbetaald na minilening aanvragen?

De uitbetaling van je minilening duurt 10 minuten tot maximaal 2 dagen, het ligt er daarbij aan of je een nieuwe klant bent, en je voor het eerst een minilening aanvraagt, of dat je al een klant bent die eerder gebruik heeft gemaakt van kleine bedragen lenen via Saldodipje.

Geleende bedrag aanvragen in 5 minuten

De online aanvraag is zo geregeld en duurt ongeveer 5 minuten, na het indienen van de aanvraag ontvang je binnen 10 minuten een antwoord van de aanbieder. Dit antwoord krijg je meestal via de e-mail of sms.

Keuring gedaan in 1 werkdag

Zodra je de offerte hebt ontvangen stuur je deze getekend terug, de keuring die dan uitgevoerd wordt duurt maximaal 1 werkdag, wat fijn is als je een lening nodig hebt op korte termijn. Zodra je aanvraag beoordeeld en goedgekeurd wordt krijg je het geld binnen 24 uur op je rekening gestort. Zo kun je je aankoop met spoed snel afronden en genieten van het gemak van een minikrediet.

Conclusie, is een minilening aanvragen een goed idee?

Een minilening aanvragen is soms ideaal, zeker als je een negatieve BKR registratie wil omzeilen, bij dit soorten leningen gebeurt zo’n typische BKR registratie check namelijk niet. Toch is het wel verstandig om te kijken of je een minilening tijdig kunt aflossen, je wilt lenen, maar je moet het ook kunnen terugbetalen.

Een groot voordeel is dat je zonder al te veel moeilijkheden een paar honderd euro lenen, daarnaast is het ook prettig dat het geld snel op je rekening staat. Uiteraard moet je niet vergeten om ook naar de nadelen van een minilening te kijken, een klein bedrag lenen is niet lastig, maar kan wel snel een groot bedrag worden als je niet tijdig terugbetaalt.

Om je nog wat extra duidelijkheid te geven hebben we nog een keer alle voor- en nadelen van een minilening op rij gezet zodat je precies weet of je wel wilt lenen met deze lening:

Voordelen

 • De snelste lening op de markt, makkelijker aan te vragen dan persoonlijke lening
 • Snelle bevestiging met mogelijkheid tot snelle uitbetaling, vaak binnen 24 uur
 • Aan te vragen voor werklozen, wo studenten en gepensioneerden
 • Leningen zonder papierwerk, van 100 euro tot 2500 euro
 • Lening met negatieve registratie BKR mogelijk
 • Leningen met korte looptijd inderdaad
 • Aangeven van gebruik lening niet nodig

Nadelen

 • Hogere rentevoet dan bij een persoonlijke lening
 • Niet geschikt voor grotere uitgaven
 • Slechtere omstandigheden voor nieuwe klanten
 • Zeer korte looptijden, rente automatisch verrekend
 • Garantsteller voor lening vereist
 • Niet geschikt als zakelijke lening

Wat is een minikrediet?

Met een minikrediet is het lenen van kleine bedragen van € 100 tot € 1500 die op korte termijn moet worden terugbetaald (tussen 30 en 62 dagen).

Wat kost een mini lening?

Een minilening heeft een rente vanaf 6,17%.

Waar kan ik een mini lening krijgen?

Een mini krediet aanvragen kan in Nederland via de aanbieder Saldodipje. Saldodipje is op dit moment de enige aanbieder van minikredieten in Nederland.

Waarom vergelijken via Spaarbuidel.nl?

Spaarbuidel.nl is een vergelijkingsservice voor financiële producten om je eenvoudig keuzes te helpen maken wanneer u geld wilt lenen, sparen, of wilt beleggen. Begin met minikredieten vergelijken om de beste rente en deal te vinden, gratis en onafhankelijk!
Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: aug 29, 2023 @ 21:21