Direct alle hypotheekrentes vergelijken en een voordelige hypotheek afsluiten?

Start hier met hypotheekrente vergelijken of berekenen en lees informatie over diverse hypotheken.

Hypotheek berekenen

Begin direct met uw hypotheek berekenen in 2018.

Maximale Hypotheek

Lees alles over de maximale hypotheek

Aflossingsvrij Hypotheek

Lees alles over de aflossingsvrije hypotheek

Hypotheekrente vergelijken

Bereken en vergelijk direct de meest actuele hypotheekrente

hypotheekrente

Alle Hypotheekrente(s)  vergelijken in 2018

Een hypotheek aanvragen in Nederland

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een nieuw huis gaat kopen, maar hoe wil je je huis gaan inrichten en wat gaat er met de tuin gebeuren. Allemaal vragen die mensen in Nederland zichzelf stellen voor dat de hypotheek bekeken wordt.

Het is vaak nog een heel gedoe om een huis te kopen, daar willen we je bij helpen zodat het allemaal wat soepeler gaat. Je kunt bij Spaarbuidel heel gemakkelijk een groot aanbod aan hypotheken vergelijken, alle aanbieders zijn gerangschikt op rente en voorwaarden.

In een duidelijk overzicht zie je direct welke hypotheekverstrekkers de beste oplossing bieden voor jouw situatie. Bekijk verschillende vormen zoals de lineaire hypotheek of een annuïtaire hypotheek. Als je weet hoeveel rentevaste jaren je wilt kun je direct een offerte aanvragen om een afspraak aan te vragen met een adviseur.

Waarom hypotheekrente vergelijken?

We raden je aan om de hypotheekrente altijd te vergelijken, een huis kopen is natuurlijk al duur genoeg. Ja, we beseffen ons dat de hypotheekrente op dit moment erg laag is maar besparen is altijd mooi meegenomen.

De rentetarieven van hypotheken zijn enorm veranderd de afgelopen jaren. De rentes zijn veel lager dan 15 jaar geleden en het uitzoeken van de meest actuele hypotheekrente kan je op lange termijn behoorlijk wat geld besparen op je hypotheek

Toch willen we benadrukken dat het net zo belangrijk is om alle voorwaarden na te lezen. Als je eenmaal vast zit aan een hypotheek wil je er niet achter komen dat de voorwaarden je in de problemen brengen.

Hypotheekvormen

De eerste stap die je moet nemen is het vaststellen van de hypotheekvorm. Veel mensen in Nederland kiezen voor een lineaire of annuïtaire hypotheek. Logisch, want dat betekent dat je recht hebt op hypotheekrenteaftrek. Je vraag jezelf waarschijnlijk af, wat is nu het verschil tussen deze twee hypotheken?

Een annuïteitenhypotheek los je iedere maand een vast bedrag af tot je het gehele hypotheekbedrag hebt afgelost. Als je gekozen hebt voor een lineaire hypotheek los je in de beginfase een groter bedrag af dan aan het eind van de looptijd. Dat betekent dat je hypotheeklasten in de loop der tijd afnemen.

Verschillen in hypotheekrente

Als je een hypotheek gaat kiezen moet je ook een type rente kiezen. Je kunt kiezen voor de variabele rente of voor de vaste hypotheekrente.

Als je kiest voor een variabele rente profiteer je zodra de rente daalt, maar als de rente stijgt betaal je ook meer. Als je iemand bent die graag kiest voor zekerheid raden we je aan om een vaste hypotheekrente te kiezen.

Op dat moment weet je precies hoeveel je betaalt, je profiteert dan niet van de rentedaling en beschermt jezelf tegen de rentestijging.

Daarbij moet je de hypotheekrente ook nog vastzetten. Hoe lang dat is hangt helemaal af van de hypotheeksom, de renteverwachting en de verwachtte woontijd in de nieuwe woning.

Hoe zit het de laatste tijd met de hypotheekrente?

De hypotheekrente is nog steeds historisch laag. Dat komt door de stimuleringsmaatregelen van de ECB. Maandelijks worden er miljarden in de economie gepompt om de beleidsrentes laag te houden.

Dit doet de ECB door staatsleningen van zwakke Eurolanden op te kopen. Op deze manier zorgt de ECB er voor dat lenen goedkoop wordt gemaakt om investeringen en consumptie te verhogen.

Aangezien de economie aantrekt en de inflatie op een acceptabel niveau is gaat de ECB de maatregelen afbouwen. Dat betekent dat er in 2019 gestopt gaat worden met het opkoopprogramma, de druk op hypotheekrente gaat daardoor verminderen in 2019.

De volgende stap die genomen gaat worden, het verhogen van de beleidsrente zal wat langer duren. De ECB gaf aan dat dit zeker tot de zomer van 2019 gaat duren omdat er nogal wat onzekerheden in de markt zijn.

Navigatie
Top 10 meest gelezen