Creditcard vergelijken?

door | aug 28, 2023

Je bent op zoek naar een creditcard maar je weet niet precies waar je moet beginnen. Het kan ook lastig zijn om de juiste creditcard uit te kiezen. Bij Spaarbuidel kun je alle creditcards vergelijken en direct alle voor- en nadelen van verschillende aanbieders bekijken.
N
Creditcards vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Tegen de beste voorwaarden
Profiteer van uitgebreide verzekeringen
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen aankoopverzekering
 • Geen BKR toetsing
 • Aanvullende Reisverzekeringen, 24/7 Fraudepreventie, Internet- en Aflevergarantie

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,8/5

zakelijke lening

Wat is een creditcard?

Een creditcard is een fysieke of online kaart waarmee je een aankoop kunt doen op krediet. Feitelijk ga je een lening aan met een kredietverstrekker, je betaalt achter de lening terug, vaak tegen een kleine rente.

Met een creditcard kun je wereldwijd betalen, en elke uitgave wordt aan het einde van de maand van je bankrekening afgeschreven. De uitgever van de creditcard schiet je elke bealing voor, aan het einde van de maand krijg je een rekening met alle betalingen die uitgevoerd zijn door de creditcardmaatschappij.

Creditcard aanvragen

Wil jij al beginnen met een creditcard aanvragen? Allereerst raden we je aan om een keuze te maken tussen een gewone of prepaid creditcard. Het is daarbij belangrijk dat je de voor- en nadelen kunt afwegen tussen deze twee creditcards. We hebben de voor- en nadelen van de beide kaarten opgesomd:

Voordelen

 • Je kunt gemakkelijk achteraf betalen, het uitstaand saldo wordt aan het einde van de maand van je bankrekening afgeschreven.
 • Wereldwijd betaalgemak, aankopen met je creditcard zijn 180 tot 365 dagen verzekerd voor verlies, diefstal of schade.
 • Altijd geld achter de hand voor onverwachte uitgaven, makkelijk betalen in hotel, vakantiewoning of om een auto te huren.

Nadelen

 • Een creditcard heeft in sommige gevallen jaarlijkse kosten.
 • Geld opnemen met een creditcard is erg duur, je betaalt een bedrag per transactie.
 • Als je meer wil lenen via de creditcard is dit relatief duur door de rente van het krediet.
 • Je moet een maandelijks inkomen aantonen en voldoen aan inkomenseis

Wat heb je nodig om een creditcard aan te vragen?

Een eigen creditcard aanvragen is relatief eenvoudig, je kunt de creditcardmaatschappijen informatie aanleveren en je zult daarna merken of je wel of niet in aanmerking komt voor een creditcard. Er wordt namelijk eerst gekeken naar de kredietwaardigheid van een persoon als een creditkaart wordt aangevraagd.

Zo wordt er gekeken naar BKR registraties (als die negatief is moet je gaan voor een creditcard zonder BKR) en de financiële geschiedenis van een persoon en of er voldoende inkomen beschikbaar is. Als je wil weten welke gegevens je allemaal klaar moet hebben om een creditcard aan te vragen raden we je aan om verder te lezen

 • Naam, adres en woonplaats
 • Maandelijks inkomen en persoonlijke situatie
 • Bureau Krediet Registratie notering
 • Bewijs van eigen huis of huurwoning
 • Bewijs voldoen inkomenseis (met een ww uitkering kun bijvoorbeeld je niet aanvragen)

Zorg er voor dat je deze informatie bij de hand hebt als je een creditcard wil aanvragen. Als je dat doet kun je binnen 5 minuten de trotse eigenaar zijn van je eigen creditkaart. Je hoeft meestal maar een kort aanvraagformulier in te vullen bij een van de grote creditcardmaatschappijen.

Hoe lang duurt een creditcard aanvragen?

Het aanvragen van een creditcard gaat over het algemeen erg snel. Een kaart aanvragen duurt doorgaans slechts 5 minuten. De gehele procedure duurt echter 2 weken. De kaart moet namelijk geproduceerd worden, opgestuurd worden en de gegevens die opgegeven zijn moeten worden opgegeven.

Je kunt online een aanvraagformulier invullen en de rest wordt automatisch geregeld. Het is wel handig om de loonstrook en gegevens over de woonlasten bij de hand te houden om de aanvraag soepel te laten verlopen.

Aanvragen van een nieuwe creditcard via het internet is over het algemeen het snelste. Je krijgt daarna een bevestiging thuis over de activatie van je kaart.

Soms is het mogelijk om de creditcard sneller in huis te krijgen. Dit is alleen niet bij alle creditcardmaatschappijen het geval, bij de meest aanbieders loopt het als volgt:

Je kunt de creditcardmaatschappij opbellen aangeven dat spoed gewenst is. Je moet er wel rekening mee houden dat 1 week levertijd echt de maximale bezorgtijd is. Zorg er dus voor dat je de aanvraag op tijd doet als je bijvoorbeeld op reis gaat.

Wat kost een creditcard per jaar?

Het ligt er aan welk type je als nieuwe credit card kiest, zo kost een gemiddelde VISA world card of een creditcard van International Card Services je ongeveer 25 tot 40 euro per jaar. Als je geen reguliere creditcard kiest, met een reisverzekering of aankoopverzekering ben je ongeveer 35 tot 60 euro per jaar kwijt.

Je hebt ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor prepaid cards, deze kosten je eenmalig 10 euro, en het prettige aan dit soort creditcards is dat je ook nog een betaalrekening toegewezen krijgt zonder jaarlijkse kosten wat dus een goedkope optie is.

Rente van een creditcard

Het kan verschillen of je rente moet betalen over het bedrag van een nieuwe creditcard. Je hebt vaak twee mogelijkheden bij het terugbetalen van een bedrag. Je kunt het volledige bedrag ineens betalen waardoor je geen rente verschuldigd bent. Daarbij kun je ook kiezen voor flexibel terugbetalen waarbij je rente betaalt over het hele uitstaande saldo.

De betalingstermijnen kunnen soepel zijn, je kunt met sommige creditcards zelf bepalen op welk moment je de uitgaven wil terugbetalen. Je kunt de ene maand de helft overmaken en een andere maand 10%. Je moet er wel rekening mee houden dat er vaak een minimum van 2 tot 5% vereist is.

De voorwaarde voor deze bestedingslimiet is dat er elke maand verplicht een minimumbedrag worden terugbetaald (meestal 2 tot 5%, of 25 euro) van het totale openstaande saldo van de creditcard. Ook moet je eerst een kredietovereenkomst tekenen voor dat je de mogelijkheid krijgt om gespreid terug te betalen.

Een normale creditcard biedt je de mogelijkheid om gespreid betalen te betalen. Maar niet alle creditcardmaatschappijen bieden deze service. De creditcards van American Express doen dit bijvoorbeeld onder geen enkele voorwaarde, maar hebben vaak wel weer een hogere bestedingslimiet en de meeste kaarten worden over de hele wereld geaccepteerd.

Prepaid creditcard aanvragen

De prepaid kaart heeft ook een aantal duidelijke voordelen tegenover de normale kaart. Het aanschaffen is heel gemakkelijk maar er kleven ook een aantal nadelen aan prepaid creditcards.

Deze kaarten worden niet door alle bedrijven geaccepteerd en de kosten liggen hoger t.o.v. een normale creditkaart. Toch hebben we de voor & nadelen van de prepaid creditcards nog even op een rijtje gezet.

Voordelen prepaid creditcard

 • Geen BKR registratie, geen inkomenseis dus geen problemen met de hypotheek
 • Je betaalt nooit rente, betalingen worden direct afgeschreven
 • Geen verassingen of grote schulden door directe afschrijving
 • Lage jaarlijkse kosten en eenvoudig creditcard aanvragen

Nadelen prepaid cards

 • De prepaid creditcard is een stuk duurder dan de gewone creditcard
 • Lage transactielimiet, je kunt maximaal 1000 euro spenderen
 • Niet alle bedrijven accepteren de prepaid kaart

Zakelijke creditcard aanvragen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op zoek bent naar een zakelijke creditcard voor uw bedrijf. De voordelen voor bedrijven zijn namelijk behoorlijk groot. Je hebt namelijk een volledig overzicht van alle uitgaven die gemaakt worden door de onderneming volledig los van de private uitgaven.

Dat scheelt in je administratie en kan je veel speurwerk besparen. Daarbij heb je veiligheid met een zakelijke kaart, je kunt namelijk heel wat uitgaven doen vanuit Nederland zelf maar ook in andere landen door aankopen via het internet.

Voordelen van zakelijke creditcards

 • Het grootste voordeel is de overzichtelijke manier van betalen. Je kunt in een oogopslag alle bedrijfsuitgaven bekijken. Daarbij kun je de uitgaven per werknemer in de gaten houden.
 • Bedrijven krijgen vaak gunstigere voorwaarden bij kredietkaart, zeker als er meer worden aangevraagd voor een bedrijf.
 • Wereldwijd contactloos betalen, in termijnen betalen en lage jaarlijkse kosten
 • Wereldwijd betaalgemak, aankopen zijn automatisch verzekerd tegen diefstal en beschikking over reisverzekering.

Nadelen van zakelijke creditcards

 • Een zakelijke kaart is vaak duurder dan de particuliere versie. Deze kosten kunnen echter wel fiscaal afgetrokken worden door de onderneming
 • De rekening dient vaak in één keer betaald te worden en dus niet gespreid. Zorg er voor dat je altijd binnen de opgelegde termijn kunt betalen.
 • Als je extra verzekeringen wil afsluiten, of een extra betaalpas wil zitten daar kosten aan verbonden.

Creditcard aanvragen voor vakantie of reizen

Veel mensen die op vakantie gaan vinden het leuk om daar dingen te kopen. Een creditcard komt dan goed van pas als je wereldwijd wil betalen. We raden je aan om de geldigheid van de kaart altijd even te checken voordat je vertrekt. Meer weten? Lees dan over de creditcard en reizen.

Je zult niet de eerste zijn die met een ongeldige kaart in het buitenland staat. Een creditcard aanvragen in het buitenland niet echt handig, zorg er voor dat je dit vooraf geregeld hebt. We raden je aan om altijd te zoeken naar een creditcard met een lage rente, of voor een kaart die geld van een lopende rekening afhaalt, doe goed onderzoek en kies een goede optie die bij je past.

Creditcardmaatschappijen

Bijna iedereen kent ze wel, de bekende creditcardmaatschappijen zoals Visa, Mastercard, International Card Services en American Express. Dit zijn de meest bekende creditcards, maar binnen deze creditcardmaatschappijen heb je weer veel andere soorten creditcards.

Een aantal van de beste creditcards zijn de VISA World Card, ANWB Visa Silver Card, ANWB Visa Card, ICS Go Card, Bijenkorf Card, Mastercard Classic en de Mastercard Gold Card. Daarnaast zijn er nog veel meer verschillende creditcards te krijgen, op onze website vergelijken we er nu ruim 80!

Bestedingslimiet kiezen

De meeste creditcards hebben een standaard bestedingslimiet van € 2500. Ook zijn er kaarten beschikbaar die een bestedingslimiet hebben van €1000. Eigenlijk kun je creditcards krijgen in elke maat en vorm want er zijn zelfs kaarten die tot €25000 bestedingslimiet kunnen gaan.

De kosten voor deze kaarten liggen natuurlijk een stuk hoger, maar er zitten wel leuke extra’s bij zoals toegang tot VIP lounges op vliegtuigen of een extra uitgebreide reisverzekering of aankoopverzekering.

Aankopen zijn verzekerd

De producten die worden gekocht met een creditcard zijn meestal verzekerd. Bij normale creditcards heb je het meestal over 180 dagen. De wat duurdere en uitgebreidere creditcards leveren zelfs 365 dagen verzekering. Veel aankopen zijn gekoppeld aan een creditcard verzekering waardoor je verzekerd bent tegen diefstal en oplichting in het buitenland of op het internet, 24/7 en 365 dagen per jaar.

Hoe betaal je met een creditcard?

Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van een creditcard, hoe betaal je met een creditcard is dan ook een veel gehoorde vraag. Je kunt tegenwoordig namelijk betalen in winkels en restaurants door gewoon te pinnen. De creditcard heeft tegenwoordig een zelfde chip als je bankpas.

Pincode invoeren en contactloos betalen

Je voert gewoon je pincode in en het bedrag wordt afgeschreven van je saldo. De magneetstrip wordt tegenwoordig niet echt meer gebruikt. De chip is veel veilig omdat deze niet gekopieerd kan worden. Het bedrag dat je nu afgeschreven hebt wordt afgeschreven aan het einde van de maand met andere creditcardbetalingen.

Online betalen zonder betaalpas

Je kunt ook online betalen, je hebt de chip en de pincode dan niet nodig. Als je online wil betalen met een creditcard moet je wel het gehele 13 tot 16 nummerige code van je kaart bij de hand hebben.

Daarnaast moet je ook de CVV code bij de hand nemen. Dit wordt ook wel de validatiecode genoemd en je kunt deze vinden achterop je kaart. Je ziet dan een maand en een jaar, bijvoorbeeld 12/22. Dat betekent dat de kaart geldig is tot december 2022.

Creditcard veilig gebruiken bij webshops

Het komt wel eens voor dat je in Nederlandse webshops gebruik moet maken van de scanner of cardreader van de bank als je een aankoop wil doen. Let op met aankopen doen bij onbekende webshops, als je online betaalt met een creditcard raden we aan om je te wenden tot bekende spelers in de markt. Deze aanbieders kunnen niet frauderen en gaan gevoelig om met je betaalgegevens. Daardoor heb je de zekerheid dat je online veilig koopt.

Contant geld pinnen met je creditcard

Contant geld opnemen bij een geldautomaat is mogelijk zoals je gewend bent van je bankpas. De kosten hiervoor zijn hoog, met een creditcard betaal je doorgaans bijna 4 tot 5% waardoor je 4 tot 5 euro per transactie kwijt bent met een normale creditcard.

Als je gebruik maakt van prepaid creditcards heb je deze kosten vaak niet, met deze creditcard heb je ook wereldwijd betaalgemak, maar niet iedere winkel accepteert deze kaart, de meest geaccepteerde creditcard is nog altijd een normale creditcard.

Wat is de beste creditcard?

We kunnen ons voorstellen dat je op zoek bent naar de beste creditcards van dit moment, gelukkig hebben we bij Spaarbuidel een enorm aantal reviews beschikbaar zodat je de beste optie voor een nieuwe credit card kunt uitkiezen.

Uiteraard heeft iedereen verschillende creditcards voor ogen, zo wil de een vooral een kaart met een hoge bestedingslimiet en de ander vooral kiezen uit prepaid creditcards om niet te hoeven voldoen aan een inkomenseis of BKR toetsing.

Creditcard vergelijken

Als je een creditcard nodig hebt is het belangrijk om alle aanbieders met elkaar te vergelijken, iedereen heeft namelijk andere behoeftes en wensen als het om het aanvragen van een creditcard gaat, zorg er dus voor dat je aandachtig naar alle aanbieders en mogelijkheden kijkt voordat je een credit card afneemt.

VISA World Card, International Card Services & ANWB VISA silver card

Er zitten behoorlijke verschillen in prijzen en de bestedingslimiet, daarbij zijn de voorwaarden van iedere kaart anders. In onze vergelijker worden de ANWB Creditcard, VISA World Card, ICS Go Card, Mastercard Gold Card en creditcards van Revolut met elkaar vergeleken. Dat zijn zeker niet de enigste opties, op onze site hebben we informatie en reviews over ruim 80 creditcards!

Welke creditcard past bij mij?

Op Spaarbuidel.nl kun je meer dan 60 verschillende soorten creditcards vergelijken op basis van prijs, kenmerken, kosten en reviews van andere gebruikers. Doe goed onderzoek en kies je favoriete kaart direct uit!

Hoe kun je een creditcard vergelijken het beste aanpakken?

We raden je aan om vooral te kijken naar de bestedingslimiet, de jaarlijkse kosten en het gebruiksgemak van de credit card die je wil gaan gebruiken. Bekijk ook goed of je graag bij je bank een kaart bij het betaalpakket wil gebruiken, of dat je liever een externe aanbieder kiest.

Welke credit card is beter Visa of Mastercard?

Visa Card heeft een betere wereldwijde dekking dan MasterCard. Vooral in gebieden met weinig toeristen is de credit card van Visa vaak de enige betalingsmogelijkheid. De voornaamste verschillen tussen Visa Card en MasterCard worden gemaakt door de aanbieders zelf.

Waarom creditcards vergelijken via Spaarbuidel.nl?

Spaarbuidel.nl is een vergelijkingsservice voor financiële producten om je eenvoudig keuzes te helpen maken wanneer u geld wilt lenen, sparen, of wilt beleggen. Begin met creditcards vergelijken om de deal te vinden, gratis en onafhankelijk!
Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: aug 29, 2023 @ 21:27