[rank_math_breadcrumb]

Kredietverstrekkers

door | aug 25, 2023

Betrouwbare kredietverstrekkers reviews lezen & beoordelen op de belangrijkste punten? Op deze pagina hebben we alle kredietverstrekkers voor de Nederlandse markt op een rijtje gezet. We hebben uitgebreide reviews over zakelijke en particuliere kredietverstrekkers, zo kun je bij deze partijen terecht voor bijvoorbeeld zakelijke, persoonlijke of mini leningen.

Waarom vergelijken bij Spaarbuidel.nl?

★★★★★

 • 100+ betrouwbare partijen
 • Scherpste deals
 • Onafhankelijk
 • Gratis

WELKE REVIEWS KAN IK LEZEN?

N
Kredietverstrekkers vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis vergelijken

Wij zijn 100% onafhankelijk & gratis

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening
zakelijke lening

Kredietverstrekker kiezen: de aandachtspunten

Een kredietverstrekker kiezen die past bij jouw eigen wensen en behoeften? Er zijn altijd drie punten van belang bij de keuze voor een goede kredietverstrekker, namelijk:

 • Het totale kostenplaatje van de lening
 • De gestelde voorwaarden door de kredietverstrekker
 • Het rentetarief

Totale kosten van de lening

Het lenen van geld gaat gepaard met het betalen van een rentetarief, je wil natuurlijk weten wat je maandelijks of jaarlijks dient te betalen. De totale kosten die een kredietverstrekker in rekening brengt hangt af van een aantal factoren:

 • De gekozen looptijd: de algemene regel stelt dat hoe langer de looptijd, hoe hoger de rentekosten. Dit is logisch, want je bent langer gebonden aan de lening, waardoor je ook meer maanden rente betaald. De keuze voor een korte looptijd is in veel gevallen dan ook de verstandigste.
 • Bijkomende kosten: vergeet niet dat er afsluitprovisie of bepaalde regelingen kunnen zijn opgenomen in de voorwaarden. Wil je bijvoorbeeld sneller aflossen? Dan kan het zijn dat hier een boete aan verbonden is. Gelukkig zijn er ook een hele hoop kredietverstrekkers die dit soort regelingen achterwege hebben gelaten, met name bij zakelijke lening kredietverstrekkers is er een groot aanbod beschikbaar tegen zeer voordelige leenvoorwaarden.

Om de keuze voor de beste kredietverstrekker te maken is het noodzaak om de totale kosten van je lening inzichtelijk te maken, dit is dan ook niet vreemd om te vragen tijdens je aanvraag. Alle kredietverstrekkers in onze vergelijkers zullen je voorzien van een duidelijk en overzichtelijk kostenoverzicht.

Voorwaarden kredietverstrekker

Iedere kredietverstrekker hanteert haar eigen voorwaarden. Logischerwijs kunnen de voorwaarden van invloed zijn op de mogelijkheden die je hebt, zo ook voor je kosten en risico’s. Er zijn een aantal aandachtspunten waarover je jezelf moet bevragen bij het checken van de voorwaarden:

 • Wat gebeurt er met de lening in geval van overlijden? Wat gebeurt er met de openstaande betalingsverplichtingen?
 • Kan ik tussentijds extra aflossen? Is dit gratis of wordt hiervoor een boete in rekening gebracht?
 • Kan ik de lening enkel afsluiten met een partner?

Kijk altijd kritisch naar de aangeboden voorwaarden, zo voorkom je onverwachte kosten en weet je precies waar je aan toe bent. Met behulp van onze vergelijkers kies je een kredietverstrekker die bij je past, op dit moment vergelijken we bijna alle aanbieders in Nederland, begin direct en kies de beste rente!

Rente kredietverstrekkers

De grootste factor in het totale kostenplaatje van een lening is de rente. De keuze voor een lage rente in verhouding met een hogere rente is natuurlijk goedkoper. Houd wel rekening met welk tarief je te maken hebt. Afhankelijk van het type lening kun je te maken hebben een variabel of vast rente tarief.

Biedt de kredietverstrekker een vast rentetarief dan staat deze voor de gehele looptijd vast (dit is vaak het geval bij een persoonlijke lening). Een variabel tarief kan te maken krijgen met stijgingen, of dalingen, over het algemeen worden deze afspraken vastgelegd als je een doorlopend krediet afsluit. Staar je echter niet blind op het rentetarief, de laagste is niet altijd de beste, de voorwaarden kunnen namelijk minder goed van aard zijn.

Kredietverstrekkers vergelijken

Zelf op zoek naar een geschikte kredietverstrekker? Er zijn een hoop leenvormen en daarom is het belangrijk om je leendoel in kaart te brengen. Wil je bijvoorbeeld een verbouwing financieren? Dan kan een bouwdepot of persoonlijke lening uitstekend werken. Ben je voor je bedrijf op zoek? Dan is de zakelijke lening de beste keuze. Vraag jezelf af waar je het geld voor wil gebruiken.

Wil je een helder overzicht bekijken met betrouwbare kredietverstrekkers in Nederland? Neem snel een kijkje op de pagina geld lenen voor alle informatie en vergelijkingsmogelijkheden van Spaarbuidel. Kredietverstrekkers vergelijken is altijd gratis waarbij offerte aanvragen bij de verstrekker in de meeste gevallen kosteloos en vrijblijvend is.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: aug 29, 2023 @ 21:25