Persoonlijke lening naast hypotheek | Lees alles van A-Z!

sep 14, 2019 | 0 Reacties

Is een persoonlijke lening naast hypotheek mogelijk? Wanneer je al een hypotheek hebt voor je woning en je wilt graag nog geld lenen om een bepaalde aankoop te kunnen doen, bijvoorbeeld voor een verbouwing: is dit mogelijk? Een persoonlijke lening en hypotheek samenvoegen is in principe mogelijk, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Meer informatie vind je hier!

Persoonlijke lening hypotheek: opties in 2020

Een persoonlijke lening en hypotheek afsluiten: het is dus goed mogelijk wanneer je rekening houdt met bepaalde voorwaarden. Persoonlijke lening en hypotheek samenvoegen? Bij Spaarbuidel vind je hier meer informatie over. Je kunt hier ook terecht voor het vergelijken van geldverstrekkers voor een lening.

Diverse geldverstrekkers hebben diverse rentepercentages en andere kosten. Houd hier rekening mee en vergelijk voordat je een lening afsluit. Een persoonlijke lening en hypotheek afsluiten brengt altijd kosten met zich mee.

Hypotheek met persoonlijke lening

Persoonlijke lening en hypotheek samenvoegen is mogelijk, maar wel afhankelijk van de situatie waar je je in bevindt. De geldverstrekker naar keuze zal het leenbedrag bepalen; hierbij spelen de hoogte van je hypotheek en bijbehorende maandlasten een rol.

Ook leeftijd, samenstelling van het gezin, inkomen, eventuele andere leningen of aankopen of afbetaling spelen mee.

Een lening afsluiten betekent dat hier maandelijks kosten bij komen kijken in de vorm van aflossing en rente. Het is hierbij belangrijk dat er verantwoord wordt geleend.

Wanneer de al bestaande maandelijkse lasten erg hoog zijn is de kans groot dat je met een lening in financiële problemen komt. Een persoonlijke lening naast hypotheek is mogelijk, maar het moet wel betaalbaar blijven.

Een hypotheek en persoonlijke lening: de voordelen

Er zijn een aantal redenen waarom het afsluiten van een persoonlijke lening naast hypotheek gunstig is. Wanneer je geld nodig hebt voor een verbouwing is een persoonlijke lening een slimmere keuze dan een tweede hypotheek. Hier vind je de voordelen van een hypotheek met persoonlijke lening:

 • Kortere looptijd: de lening heeft een kortere looptijd waardoor de schuld sneller afgelost kan worden
 • Aftrekbaar bij de Belastingdienst: de rente van de persoonlijke rekening is aftrekbaar in box 1; voorwaarde is wel dat de lening gebruikt moet worden voor een verbouwing van je woning; onderhoud aan je woning of de aankoop van een woning.

Persoonlijke lening oversluiten naar hypotheek

Een andere mogelijkheid is het financieren van je lening in je hypotheek. Een persoonlijke lening oversluiten naar hypotheek zorgt ervoor dat je kunt besparen op de rente. Het is wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat deze schuld hoe dan ook afgelost moet worden.

Sluit je de persoonlijke lening over naar de hypotheek? Los dan ook af, ook al is de rente lager. De schuld wordt wel hoger en loopt langer door en hierdoor betaal je langer. Het is dus aan te raden om alsnog snel af te lossen.

De mogelijke leenvormen naast je hypotheek

Een persoonlijke lening naast hypotheek kan op meerdere manieren geregeld worden. Zo kun je een persoonlijke lening en hypotheek afsluiten. Er zijn twee verschillende leenvormen mogelijk.

 1. Persoonlijke lening
 2. Doorlopend krediet

Persoonlijke lening hypotheek

De persoonlijke lening en hypotheek samenvoegen is een slimme leenvorm. De rente en looptijd staan vast en daarnaast profiteer je momenteel van een lage rente.

Je krijgt veel zekerheid bij een persoonlijke lening: aan het einde van de looptijd is het geleende bedrag afgelost. Wil je een hypotheek en persoonlijke lening afsluiten? Vergelijk de opties bij Spaarbuidel.

Optie voor hypotheek en persoonlijke lening: doorlopend krediet

Een andere optie is doorlopend krediet. Dit betekent dat de rente en looptijd variabel zijn; daarnaast betaal je alleen rente over het deel van de lening dat je hebt opgenomen. Een afgelost leenbedrag kan opnieuw worden opgenomen wanneer je het weer nodig hebt.

Een persoonlijke lening naast hypotheek aanvragen: de procedure

Een hypotheek met persoonlijk lening; deze combinatie kan worden aangevraagd. Hoe gaat dit in zijn werk? Je hebt twee opties: je gaat langs bij de bank of bij een onafhankelijke geldverstrekker.

Het voordeel van een onafhankelijke geldverstrekker is dat je een voorstel van diverse banken krijgt met daarbij de bijbehorende rentes en voorwaarden. Bij Spaarbuidel kun je deze vergelijken en kijken welke het beste bij jouw past. Bij de bank heb je niet te maken met meerdere opties.

Vergelijk de aanbieders

Een persoonlijke lening naast hypotheek aanvragen; het kan, maar je moet wel aan de voorwaarden voldoen. Wanneer je een hypotheek met persoonlijke lening wilt afsluiten heb je genoeg opties.

Kijk naar de kosten en ontdek of je het maandelijks kunt opbrengen om naast je hypotheek ook de schuld van je lening af te lossen. Ook het vergelijken van geldverstrekkers is aan te raden. Via Spaarbuidel kies je voor de beste optie!

Alle kredietverstrekkers onafhankelijk vergelijken

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Maximale lening

Meer dan €100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Bekijk hier handige video’s over de persoonlijke lening naast hypotheek