Auto financieren, welke manieren zijn er allemaal? | Alles van A-Z op een rijtje!

jul 22, 2020 | 0 Reacties

Geld lenen voor auto kan op allerlei verschillende manieren en om allerlei verschillende redenen. Een autolening sluit je niet zomaar af. Dit vereist wat werk. Je kunt je het best eerst goed inlezen over het onderwerp voordat je dit type lening afsluit.

De meeste auto leningen worden op nieuwe auto’s afgesloten. Dit is logisch, want deze zijn het duurst. Voor een tweede auto wordt vaker gespaard.

Of een autofinanciering iets voor jou is? Daar komen we in dit artikel graag op terug. Lees hier dan ook alles over de goedkoopste autolening, een autolening berekenen en het geld lenen voor auto zonder BKR toetsing.

Welke manieren van auto financiering zijn er?

Een auto financieren kan op vele verschillende manieren. Geld lenen voor auto is dan ook niet hetzelfde als een auto financieren. De voornaamste vier manieren van autofinanciering zijn:

 • Financiering bij de bank
 • Lening voor auto bij de dealer
 • Private lease

Elk van deze drie vormen van het financieren van een auto heeft zijn eigen voor- en nadelen. In de onderstaande tabel hebben we geprobeerd om deze opties van autofinanciering zo overzichtelijk mogelijk te koppelen deze voor- en nadelen:

Autofinanciering bij de bank Lening voor auto bij de dealer Auto lening private lease
De auto is helemaal van jou! Auto is pas van jou na afbetaling Auto inleveren na leaseperiode
Vastgestelde rentepercentage Hogere rente dan bij de andere opties Contract verbreken tussentijd niet mogelijk, hier staat een boete op
Vastgestelde looptijd Lange looptijd Schadevrije jaren niet altijd overgenomen
Vaste maandlasten Extra aflossen eigenlijk nooit mogelijk Maar drie schadevrije jaren meenemen na leaseperiode
Boetevrij extra aflossen vaak mogelijk

Auto financieren door geld lenen voor auto bij de bank

Veel mensen vragen zich af of het geld lenen voor auto verstandig is. Hierover verschillen de meningen, natuurlijk. Er is geen eenduidig antwoord te geven op deze vraag. Afhankelijk van jouw financiële situatie kan het wel handig en verstandig zijn om geld te lenen voor een auto.

Vanuit iemand anders gezien kan het een totaal onhandige keuze zijn. Daarom is het goed om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen en de verschillende soorten leenvormen van de bank goed te bekijken.

Doorlopend krediet

Allereerst is het mogelijk om gebruik te maken van doorlopend krediet. Deze vorm van autofinanciering is minder verstandig in onze opinie. Auto financieren door middel van doorlopend krediet komt namelijk vaak neer op meer dan alleen een auto lening.

Bij doorlopend krediet krijg je een limiet van de bank. Binnen dat limiet mag je, tegen een variabel rentepercentage, geld opnemen en aflossen binnen een looptijd die je zelf bepaald. Door deze vrijheid komen veel mensen in de verleiding uiteindelijk langer en meer geld te lenen dan ze op voorhand hadden bedacht.

Als er in of rond het huis iets stuk gaat wordt er vaak uit zo’n lening een beetje extra geleend om deze kosten (of schade) te dekken. Daarbij heb je ook nog de optie: huurkoop auto.

Persoonlijke lening

De tweede leenvorm is de persoonlijke lening. Deze vorm van lenen past naar onze mening veel beter bij het auto financieren en is dan ook vaak de goedkoopste autofinanciering.

Door het vaste rentepercentage afgesproken met de bank, de vaste looptijd en het gebrek aan gezeur kom je op de lange termijn op een lager netto kostenplaatje dan bij de andere leenvormen en opties. De goedkoopste lening auto is de persoonlijke lening.

Autofinanciering berekenen

De autofinanciering berekenen en een autolening vergelijken kan nog wel eens lastig zijn. Door het grote aanbod, zowel online als in de verschillende kredietverstrekkers zaken is door de bomen het bos al snel zoek. Het beste om een eerste indruk te krijgen van wat een lening voor auto jou gaat kosten is een vergelijker invullen.

In de vergelijker kun je jouw wensen invullen, waarna het auto financieren berekenen automatisch gebeurd. Geld lenen voor auto was nog nooit zo makkelijk! Geheel vrijblijvend krijg je een aanbod en je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Deze manier van werken geeft je een goed startpunt. Autofinanciering vergelijken doe je direct op onze website, vrijblijvend, onafhankelijk en snel.

Auto financieren: de belangrijkste tips

Er zijn enkele belangrijke tips als het gaat om auto financieren. Laten we direct van wal steken:

 1. Maak de looptijd van de lening niet te lang
  Ga je er vanuit dat een auto 5 jaar meegaat? Zorg er dan voor dat je de looptijd van de lening niet langer maakt dan dat. Als de auto lening 8 jaar loopt, dan betaal je nog 3 jaar nadat je geen auto meer hebt voor de lening. Dit terwijl je wellicht dan een nieuwe lening wilt afsluiten voor een nieuwe auto.
 2. Auto financieren is geld lenen!
  Geld lenen kost altijd geld. Zelf als je de goedkoopste autofinanciering hebt betaal je nog steeds geld aan de autolening. Leen daarom niet meer dan nodig en vergelijk altijd het aanbod wat je krijgt! Wie weet kan het goedkoper.
 3. Auto financieren: te weinig is ook niet goed
  Te veel geld lenen, zoals in punt 2 aangestipt, is niet wat je wilt. Maar je moet er ook op letten dat je niet te weinig leent. Er komt namelijk meer bij een auto kijken dan alleen de aanschaf van de wagen. brandstof, verzekering, wegenbelasting, alles moet binnen het geld lenen voor auto budget passen. Zo maak je geld lenen voor auto verstandig.
 4. Houd rekening met afschrijving van de waarde
  Op het moment dat je een auto koopt wordt deze minder waard. Zeker in de eerste jaren gaat de afschrijving snel. In het begin is het dan ook slim om extra af te lossen op het auto financieren. Zo loopt de autolening gelijk met de afschrijving. Bij verkoop van de auto binnen de aflossingstermijn los je dan gemakkelijk de de rest van de goedkoopste lening auto af en bespaar je geld doordat de rentekosten lager blijven.
 5. Autolening vergelijken!!
  We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: vergelijken! Autolening berekenen en vergelijken is het belangrijkste wat je doet als je opzoek in het ‘geld lenen voor auto’-bootje stapt. Blijf daarom de autofinanciering berekenen. Alleen zo vind je de goedkoopste autolening voor jouw specifieke situatie.
 6. Verzeker je auto goed: een ongeluk zit in een klein hoekje
  Het verzekeren van je auto is altijd belangrijk, maar zeker met een auto op geleend geld is het extra zuur als er iets gebeurd wat niet binnen de verzekering valt. Zo zou je maar een klein foutje maken waardoor er schade ontstaat voor (bijvoorbeeld) 1.000 euro. Hier had je niet op gerekend binnen de lening, waardoor je het leenbedrag weer moet verhogen en de uiteindelijk kosten (inclusief rente) alleen maar hoger worden. Als het mogelijk is raden wij dan ook altijd aan op je auto met geleend geld all-risk te verzekeren. Houd hier rekening mee bij het geld lenen voor auto.

Autofinanciering met negatieve BKR registratie

Misschien denk je nu: alles leuk en aardig met de tips en de trucs, maar ik kan geen auto financieren door mijn negatieve BKR registratie. Gelukkig is dit niet helemaal waar. Een auto financieren zonder BKR registratie is gemakkelijk. Maar een auto financieren met BKR is ook mogelijk.

Het risico voor de bank ligt in dit geval vaak hoger, dus auto financieren zal een stukje duurder worden, maar onmogelijk is het zeker niet. Geld lenen voor auto is altijd mogelijk.

De leugen van auto financieren met BKR

Het verhaal gaat rond dat auto financieren zonder BKR per definitie makkelijker is dan het geld lenen voor auto zonder BKR. Dit is niet waar. Als je een lening hebt die ingeschreven staat bij het BKR kun je soms precies dezelfde prijs krijgen als jouw buurman die geen BKR heeft.

Niet alleen bestaat de geld lenen voor auto zonder BKR toetsing optie, ook kun je een positieve BKR hebben. Dit houdt in dat je wel een lening hebt, maar alles altijd netjes op tijd betaald. Dit maakt auto financieren niet lastiger!

Kredietverstrekkers vergelijken

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Maximale lening

Meer dan €100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Bekijk hier handige video’s over een auto financieren