[rank_math_breadcrumb]

Motor lening afsluiten?

door | jun 9, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Een lening motor is een van de manieren om een motor te financieren. Wellicht denk je al enige tijd aan het halen van je motorrijbewijs. Of misschien heb je zelfs als je rijbewijs, maar niet het budget voor een nieuwe motor. Dit komt vaker voor dan je denkt, gelukkig is daar een oplossing voor. Een […]
Krediet groep nederland
 • Leen tot meer dan €100.000,-
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Laagste rente in de markt
 • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
 • Leen tot meer dan €100.000,-
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Laagste rente in de markt
 • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

Motor lening

Een lening motor is een van de manieren om een motor te financieren. Wellicht denk je al enige tijd aan het halen van je motorrijbewijs. Of misschien heb je zelfs als je rijbewijs, maar niet het budget voor een nieuwe motor.

Dit komt vaker voor dan je denkt, gelukkig is daar een oplossing voor. Een motor lening is een veel gekozen optie als het gaat om het aanschaffen van een nieuwe motor. Want laten we eerlijk zijn: een motor is niet goedkoop.

Daarom hebben een aantal tips als het aankomt op het geld lenen voor motor. Hieronder praten we je graag bij zodat jij de goedkoopste lening voor motor kunt vinden en afsluiten.

Lening voor motor

Als het aankomt op het bepalen van de goedkoopste lening voor motor is het belangrijk om een aantal zaken duidelijk op je netvlies te hebben staan, voordat je überhaupt kijkt naar motor lening vergelijken. Allereerst wil je de prijs van de motor weten.

Als je nog geen rijbewijs hebt is het ook goed om deze kosten hierin mee te nemen. Vergeet hierin ook niet de wegenbelasting, brandstof en verzekering die je moet gaan betalen. Zodra je al deze kosten op een rijtje hebt gezet kun je een reële inschatting maken van het bedrag dat je moet gaan aanvragen.

Type leningen

Nu je het bedrag hebt vastgesteld dat je nodig hebt is het goed om te kijken naar de twee meest voorkomende leenvormen bij het geld lenen voor een motor. We hebben ze voor je opgesomd:

 • Persoonlijke lening
  Deze vorm van lenen wordt ook wel het aflopend krediet genoemd. Het krediet is aflopend omdat je gedurende de looptijd van de lening voor motor constant aflost. Het rentepercentage staat vast en je weet precies hoeveel geld je elke maand kwijt gaat zijn. Ook is daardoor duidelijk wanneer de lening afbetaald zal zijn.
 • Doorlopend krediet
  Een andere vorm van lenen is het doorlopend krediet. In deze leenvorm spreek je met de bank, of andere kredietverstrekker, een maximum af wat je kunt lenen. Binnen dit limiet kun je geld opnemen en deze schulden weer aflossen. De rente fluctueert mee met de markt en de looptijd is variabel. Geld lenen voor je motor wordt dan ook niet vaak gedaan met deze leenvorm. Het gevaar bij doorlopend krediet is namelijk dat er ook geleend gaat worden voor andere zaken, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent buiten je initiële leendoel.

Lening motor: de looptijd

Bij het afsluiten van een lening spreek je in de vaste regel af hoe lang die lening gaat lopen. Het is belangrijk, als je geld leent voor een motor of ander voertuig, dat je rekening houdt met de afschrijving van dat voertuig. Geld lenen voor motor is namelijk iets wat je afgelost wilt hebben zodra de motor op papier niets meer waard is of zelfs kapot.

Als jouw nieuwe motor wordt gewaardeerd op 5 levensjaren en je betaalt na 8 jaar nog steeds voor de lening, dan zit je in een lastig parket. Houd daarom bij een motor lening altijd rekening met de uiteindelijk geschatte levensduur van je (nieuwe) aankoop.

Geld lenen voor motor op afbetaling

Een steeds populairder wordende leenvorm is de lening bij de dealer. De motorlening bij de dealer is meestal niet erg goedkoop, maar natuurlijk een optie om naar te kijken. Tijdens een motor lening vergelijken is een overzicht met een vanaf rente van alle aanbieders natuurlijk erg belangrijk.

Maar let op bij de dealer: de rentepercentages bij het geld lenen voor motor op afbetaling zijn vaak vele malen hoger dan die van een persoonlijke lening bij andere kredietverstrekkers. Vaak profiteren dealers van snelle besluiten en drukken ze door op emotie.

Na enig relativeren besef je jezelf dat je beter terecht kunt bij een externe kredietverstrekker. Daarbij is het vaak niet mogelijk een tweedehands motor lening af te sluiten, hierover later meer. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk snel in de vergelijker voor een onafhankelijk overzicht met de belangrijkste info.

Goedkoopste lening voor motor

Het vinden van de goedkoopste lening motor kan nog wel eens lastig zijn. Op de Nederlandse markt zijn er tal van aanbieders voor krediet, voor allerlei zaken. Zo ook voor de motor. Een goed idee is om te beginnen met een vergelijker. Nadat je al jouw wensen duidelijk hebt voor jezelf kun je daadwerkelijk gaan kijken.

Een voorbeeld van zo’n vergelijker kun je ook vinden op deze pagina. Hier kun je onafhankelijk, geheel vrijblijvend en gratis een eerste inschatting van jouw kosten krijgen na het drukken op de button. Op deze manier heb je een goed startpunt en wellicht is het eerste schot direct in de roos!

Tweede hands?

Iets om ook eens naar te kijken is de tweedehands motor lening. Een motor lening vergelijken is belangrijk, maar is het ook mogelijk krediet te krijgen voor een tweede hands motor? Vaak is het wel mogelijk. Echter zul je wel goed naar de afschrijving van dit model moeten kijken.

Is dit nog maar een paar jaar? Dan is het niet slim om bijvoorbeeld voor een looptijd van 4 jaar te kiezen. Kijk daarom goed naar al jouw opties voor je een lening motor afsluit.

Hoe je het ook bekijkt: geld lenen voor een motor begint bij het maken een goede inschatting van je eigen behoeften. Daarna ben je helemaal klaar om van start te gaan met de vergelijker op deze pagina. Al wat benieuwd geworden? Neem nu alvast een kijkje!

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 20, 2022 @ 13:58

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *