Auto Kopen Op Afbetaling Zonder BKR Toetsing

door | aug 8, 2022 | Geld Lenen, Geld lenen zonder BKR | 0 Reacties

Auto kopen op afbetaling zonder BKR toetsing? Een vraag die we regelmatig zien terugkomen op het internet. Als je een nieuwe auto wil kopen zal je hem waarschijnlijk wel voorbij hebben zien komen.

Maar wat betekent een auto kopen met BKR nu precies en wat zijn de belangrijkste factoren als je aan het nadenken bent over een auto financieren met BKR registratie. Wil je bijvoorbeeld geld lenen om een auto te kopen? Of ben je meer op zoek naar een private lease zonder BKR?

N
Binnen 5 minuten

Online aanvraag binnen mum van tijd zonder papierwerk

N
100% onafhankelijke vergelijking

Vergelijk onafhankelijk mogelijkheden voor geld lenen zonder BKR

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Top 3 mini leningen in Nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

9 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd

30 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.6 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd

45 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.2 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd

62 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

zakelijke lening

Er zijn tegenwoordig behoorlijk wat mogelijkheden beschikbaar op het internet, om je op weg te helpen hebben we alle belangrijke zaken op een rijtje gezet zodat je een goed overzicht hebt van alle voor- en nadelen, mogelijkheden en kosten. Lees snel verder om er achter te komen hoe het allemaal werkt. Eerst meer weten? Lees dan onze handige gids over geld lenen met bkr notering.

Auto op afbetaling zonder BKR, hoe werkt het precies?

Een nieuwe auto kopen is vaak een dure aangelegenheid, doorgaans doen mensen een beroep op hun spaargeld of kiezen ze voor een van de vele leasevormen. Echter zijn er ook nog andere financieringsmogelijkheden om een nieuwe auto te kopen. Zo zijn er genoeg mensen die ook kiezen voor de leenvorm auto huurkoop.

 • Met deze financieringsvorm zijn er echter wel een aantal zaken die goed bekeken moeten worden. Als je een auto op afbetaling zonder bkr wil kopen dan is de kans vrij groot dat je aanvraag wordt geweigerd.

Auto kopen op afbetaling met negatief bkr, is het mogelijk?

Vroeger was dit alleen mogelijk bij een van de grote autodealers in Nederland, tegenwoordig is er echter veel veranderd. Het toezicht door het BKR is flink toegenomen, en er zijn daardoor een stuk minder aanbieders beschikbaar die het risico willen nemen om een auto te financieren aan mensen met een negatieve codering.

Toch zijn er steeds meer dealers bijgekomen die toch meedenken met een klant om te kijken of het mogelijk is om een auto financieren met bkr codering mogelijk te maken.

 • Er zijn namelijk ook veel mensen die juist kiezen voor een auto financieren zonder bkr toetsing omdat ze geen extra schulden willen laten registreren bij het BKR. Dat kan namelijk negatieve gevolgen hebben voor een BKR hypotheek of andere financiële verplichtingen. Als je echter kiest voor een auto op afbetaling zonder BKR registratie is het wel van groot belang dat je goed onderzoek doet.
 • De eerste stap die je kunt zetten is het opvragen van je huidige BKR coderingen. Zo krijg je direct inzicht in je huidige situatie, heb je een negatieve codering staan door betalingsachterstanden?
 • Dan is het raadzaam om eerst goed na te denken of een nieuwe auto aanschaffen wel een slim idee is, daarna kun je op zoek gaan naar een aanbieder die auto kopen op afbetaling met negatief BKR toelaat. Als je een positieve BKR codering hebt staan kun je vrijwel overal een auto financieren zolang je inkomsten dit kunnen dragen.

Voor- en nadelen auto kopen zonder bkr toetsing

Auto in termijnen betalen zonder bkr check is een mogelijkheid, het is alleen wel slim om een goed beeld te hebben van alle voor- en nadelen als je voor deze optie wil kiezen. Er zitten natuurlijk voordelen aan, maar ook zeker nadelen. Om je op een goede manier te informeren hebben we een overzicht gemaakt van alle voor- en nadelen:

Een groot aanbod aan auto’s beschikbaar

Het grote voordeel is dat je een flink aanbod beschikbaar hebt. Als je kiest voor een huurkoop auto dan kun je doorgaans over een breed assortiment beschikken bij veel dealers. Zeker als je online aan het orienteren bent kun je genoeg dealers vinden die een breed scala aan merken beschikbaar hebben. Dat betekent dat je vrijwel altijd een model kunt vinden dat bij je wensen en behoeften past.

Geen kredietwaardigheidscheck bij auto op afbetaling zonder BKR

Sommige mensen hebben helaas last van een negatieve registratie bij het BKR, dit kan de optie auto huurkoop aanvraag nog wel eens lastig maken. Echter betekent dit niet dat een auto financieren met negatieve BKR niet mogelijk is.

Je kunt meestal boetevrij aflossen of tussentijds aflossen

Als je een auto financieren zonder bkr serieus overweegt is het wel prettig om te weten dat je gedurende de looptijd boetevrij kunt aflossen. Dat is prettig want daardoor betaal je steeds minder rente omdat het af te lossen bedrag lager wordt. Je betaalt namelijk rente over het openstaande bedrag. Hoe meer je tussentijds en boetevrij kunt aflossen tijdens de looptijd, hoe minder rente je uiteindelijk betaalt.

Geen grote investering vooraf

Als je een auto in termijnen betalen zonder bkr overweegt dan is de kans groot dat je te weinig kapitaal beschikbaar hebt om direct een nieuwe auto te kopen. Het prettige is dat je door gebruik te maken van deze financiering toch een nieuwe auto kan aanschaffen. Als je voor een auto op afbetaling kiest, dan heb je geen last van grote investeringen.

 • Je kiest namelijk voor een looptijd en termijn waarin je het bedrag terugbetaald aan de geldverstrekker. Denk wel na over de risico´s en gevolgen van deze beslissing, je betaalt namelijk rente en je gaat een betalingsverplichting aan voor een (relatief) hoge aanschafprijs.

Doorgaans is de looptijd ook behoorlijk lang waardoor je een lange tijd een maandelijks bedrag moet reserveren. Doe dus altijd eerst goed onderzoek voordat je deze keus maakt.

Over het algemeen geldt, hoe langer de looptijd, hoe hoger de rentekosten. Dit is ook het geval bij een autofinanciering zonder BKR toetsing. Hoe sneller de lening is afbetaald, hoe korter de periode is dat je rente betaald.

Nadelen auto financieren met bkr

Kiezen voor auto financieren met negatieve bkr brengt natuurlijk ook financiële risico’s met zich mee. Omdat er geen kredietwaardigheidscheck uitgevoerd wordt kan het zijn dat je een lening afsluit met termijnbetalingen die niet haalbaar zijn. Een auto in termijnen betalen zonder BKR check verloopt daardoor niet altijd soepel en kan voor flink wat problemen zorgen.

 • Als je de financiën op orde hebt, dan kun je alles waarschijnlijk netjes op tijd betalen, je moet hier echter wel inspanning voor doen en verantwoordelijkheid nemen om de touwtjes aan elkaar te knopen. Toch zitten er nog wat meer nadelen aan een auto kopen op afbetaling zonder bkr.

De kosten voor een auto kopen met BKR zijn behoorlijk hoog

Geld lenen voor auto zonder bkr toetsing kan behoorlijk duur zijn. Je betaalt namelijk de maandelijkse kosten voor de auto zelf, maar je moet ook nog rente betalen voor de financiering.

De uiteindelijke kosten liggen daarom veel hoger in vergelijking met een autolease of normale aankoop van een auto. Daarnaast heb je ook nog kosten voor het gebruik van de auto zoals benzine en verzekeringen voordat je de auto daadwerkelijk kunt gebruiken.

 • Het komt regelmatig voor dat mensen hier geen rekening mee houden als ze kiezen voor een auto kopen op afbetaling zonder BKR. De kosten komen daardoor een stuk hoger uit terwijl je dacht dat je een goede deal had gesloten.

Dat zorgt weer voor moeilijkheden tijdens het terugbetalen van de financiering waardoor er weer betalingsproblemen kunnen ontstaan. Het is daarom altijd aan te raden om goed onderzoek te doen naar een auto financieren privé met negatieve bkr.

De rente ligt hoger bij een auto financieren met negatief BKR

De rente bij een auto kopen zonder BKR toetsing ligt ook een stuk hoger als je deze langs andere rentes legt voor vergelijkbare financieringen. Dat komt omdat er een stuk groter risico is voor de geldverstrekker en dat wordt doorberekend in de rentevoet. Je hebt dan wel de controle om het BKR te ontlopen, maar dit betekent niet dat de kosten goedkoper uit zullen vallen.

Je krijgt ook nog te maken met waardedaling van de auto

Het is ook belangrijk om te beseffen dat het afkopen van de auto een belangrijk onderdeel is in het totale kostenplaatje. Je krijgt namelijk te maken met de waardedaling van de auto. Hoe langer je gebruik maat van je auto, hoe minder de waarde wordt.

 • Het vervelende is dat je wel hetzelfde aflossingsbedrag blijft betalen terwijl de auto minder waard wordt. Daarom is het verstandig om de waardevermindering mee te nemen in je berekening voor het afsluiten van een auto kopen met bkr registratie.

Er zijn nog andere mogelijkheden beschikbaar

Het mag duidelijk zijn dat het kiezen voor een auto kopen met bkr registratie een aantal flinke risico’s met zich meebrengt. Sommige mensen willen deze risico’s liever niet lopen, je hoeft namelijk niet altijd te kiezen voor een auto kopen met BKR. Als je genoeg kapitaal of spaargeld hebt opgebouwd is het veel verstandiger om direct de hele aanschafwaarde te betalen.

Je hoeft dan geen rente te betalen en je bent een stuk goedkoper uit. Door te kiezen voor een auto kopen met BKR registratie dan ben je duurder uit en je loopt een stuk grotere risico’s omdat de rente behoorlijk hoog ligt, de voorwaarden vaak streng en nadelig zijn en omdat je (misschien) al een BKR notering hebt staan.

Je kunt ook kiezen voor een auto huren

Je kunt ook nog kiezen voor het huren van een auto. Je hoeft natuurlijk geen nieuwe auto te kopen, er zijn genoeg mogelijkheden om een auto te huren of om te kiezen voor een short lease. Als je je auto maar een paar dagen nodig hebt dan is het een stuk goedkoper om een auto te huren. Maak je veel gebruik van je auto? Dan is huren ook een relatief dure optie.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: sep 12, 2022 @ 19:03

Tot €500,- | 30 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,6/5

Tot €1000,- | 45 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Tot €2500,- | 62 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5