[rank_math_breadcrumb]

Lening Aanvragen?

door | jun 20, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Als je een lening gaat aanvragen is het fijn om daar wat hulp bij te hebben. Zo zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je geld gaat lenen bij een krediet- of geldverstrekker. Lees snel verder als je hier meer over wilt lezen. Waar wil je een lening voor aanvragen? […]
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

lening aanvragen

Als je een lening gaat aanvragen is het fijn om daar wat hulp bij te hebben. Zo zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je geld gaat lenen bij een krediet- of geldverstrekker. Lees snel verder als je hier meer over wilt lezen.

Waar wil je een lening voor aanvragen?

Het kan zomaar zijn dat je ineens geld nodig hebt voor een verbouwing of een nieuw vervoermiddel, dan is een lening misschien wel de uitkomst voor jou. Misschien weet je van vroeger nog dat geld lenen voor de economische crisis erg gemakkelijk was, maar dit is helaas niet meer het geval in Nederland op het moment. De regels voor geld- en kredietverstrekkers zijn sindsdien een stuk scherper en strenger geworden om geld te kunnen lenen als consument.

Als je er toch voor kiest om geld te gaan lenen, dan is het verstandig om bij meerdere aanbieders offertes aan te vragen om deze langs elkaar te kunnen leggen en te vergelijken. Maak niet de fout door simpelweg te kiezen voor de offerte of vergelijking met de laagste rente, ook de voorwaarden zijn een erg belangrijk punt.

Ook kan het zijn dat je naar een lening aan het kijken bent met een zogenoemde ‘instaprente’ waarmee je in het begin van de looptijd weinig rente betaald, maar aan het einde van looptijd ineens erg veel. Daarnaast is het verstandig om voor jezelf te bepalen hoeveel je wilt gaan lenen en of dit wel financieel verantwoord is. In de meeste gevallen wordt dit ook gecontroleerd door middel van een BKR toetsing.

Wat voor soort lening wil je afsluiten?

Voordat je dus een lening daadwerkelijk gaat afsluiten is het slim om te gaan kijken naar wat voor soort lening je uiteindelijk wilt gaan afsluiten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Ga je bijvoorbeeld geld lenen omdat je graag een nieuwe auto wilt aanschaffen? Zorg er dan voor dat je een lening kiest waarbij je tijdens de looptijd de lening afbetaald. Een auto schrijft namelijk jaarlijks af en wordt uiteindelijk minder waard. Als je de lening afbetaald dan hoef je deze niet meer te af te betalen als je uiteindelijk de auto niet meer gebruikt.

Bekijk goed alle geld- en kredietverstrekkers

Voortaan hoef je niet meer per se geld te lenen bij de bekende banken zoals Rabobank of ING. Je kunt ook kiezen voor bepaalde geld- en kredietverstrekkers waar leningen in vergelijking met de grote banken een stuk goedkoper zijn. Dit krijgen ze voor elkaar doordat ze de kosten zelf erg laag kunnen houden waar consumenten dan weer van kunnen profiteren. In de meeste gevallen werken deze aanbieders alleen via het internet.

Zorg er dus voor dat je altijd een veilige aanbieder kiest die bijvoorbeeld is aangesloten bij het AFM. Zo ben jij verzekerd van een betrouwbare lening en kom je niet met vervelende onkosten te zitten als het fout gaat. Vergelijk dan dus ook altijd alle aanbieders met elkaar om tot het beste aanbod te komen.

Heb je de beschikking over eigen spaargeld?

Vaak is het geen goede idee om geld te lenen als je zelf de beschikking hebt over eigen spaargeld. Ga je dit toch wel doen dan is het goed om te kijken naar de rente die je moet betalen voor een lening en de rente die je krijgt als je jouw eigen spaargeld op de spaarrekening laat staan. Denk er wel over na dat je over het algemeen een stuk meer rente betaald voor geld dat je leent. In sommige gevallen krijg je een boete als je spaargeld opneemt voor een bepaalde periode, dan kan het interessant zijn om een lening af te sluiten voor een korte periode.

Kijk altijd naar de leenvoorwaarden

Als je een lening afsluit krijg je altijd te maken met de leenvoorwaarden. Het is dan ook van groot belang dat je deze voorwaarden aandachtig bestudeerd en vergelijkt met leenvoorwaarden van andere aanbieders. Zo kan een lening met een lage rente slechte leenvoorwaarden hebben waardoor je uiteindelijk niet optimaal profiteert. Kijk bijvoorbeeld naar de loopduur van de lening, de rente en of je een vast of variabele rente gaat betalen.

Ook moet je kijken of het geld kost als je ervoor kiest om de lening eerder af te betalen. Daarnaast kunnen er ook kosten in rekening gebracht worden bij sommige aanbieders voor advies. Allemaal dingen waar je naar moet kijken in de leningvoorwaarden om niet bedrogen uit te komen. Let op bij een zakelijk krediet, hiervoor gelden in de meeste gevallen andere voorwaarden dan bij particulieren.

Houdt rekening met jouw persoonlijke situatie

Helaas kunnen we niet in de toekomst kijken en weten we niet wat er gaat gebeuren, maar dit betekent niet dat je enkele dingen kunt voorspellen. Ga je lenen en weet je bijvoorbeeld dat je contract gaat aflopen op je werk en heb je niet direct ander werk? Dan is het misschien niet slim om te gaan lenen omdat er geen inkomen binnenkomt. Ook moet je bijvoorbeeld rekening houden met kinderen die bijvoorbeeld gaan studeren, over het algemeen kost dit nog wel eens wat geld. Niet erg handig als je een lening hebt lopen. Vergelijk alle aanbieders op spaarbuidel middels onze tool, zo weet je zeker dat je een passende lening treft bij uw situatie.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: aug 13, 2022 @ 21:52

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *