[rank_math_breadcrumb]

Tweede Huis Financieren?

door | mei 28, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Als je de financiële mogelijkheden hebt, dan kan het aantrekkelijk zijn om een tweede huis te kopen. Een tweede huis kopen kan bijvoorbeeld als je in het buitenland een woning wilt aanschaffen om op vakantie te gaan of als je wilt investeren om een pensioen op te bouwen. Voordat je een tweede huis kunt kopen, […]
Krediet groep nederland
 • Leen tot meer dan €100.000,-
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Laagste rente in de markt
 • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
 • Leen tot meer dan €100.000,-
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Laagste rente in de markt
 • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

tweede huis kopen

Als je de financiële mogelijkheden hebt, dan kan het aantrekkelijk zijn om een tweede huis te kopen. Een tweede huis kopen kan bijvoorbeeld als je in het buitenland een woning wilt aanschaffen om op vakantie te gaan of als je wilt investeren om een pensioen op te bouwen. Voordat je een tweede huis kunt kopen, moet je wel van een aantal zaken goed op de hoogte zijn. Een tweede woning betekent ook dat je dubbele lasten zult hebben bijvoorbeeld. Dat is niet alleen voor de aanschaf en de hypotheek, maar ook voor het onderhoud van het huis.

Om meer duidelijkheid te kunnen geven, vertellen we je daarom graag meer over het kopen van een tweede huis. Je leest welke mogelijkheden er zijn, waar je op moet letten bij een tweede woning kopen en hoe je kunt zorgen voor een goede hypotheek. Verder krijg je informatie over de voorwaarden die daaraan verbonden kunnen zijn en met welke kosten je rekening moet houden bij de aanschaf van een tweede woning. Tot slot bieden we je hulp bij het zoeken naar de juiste hypotheek voor jouw tweede woning.

Waarom een tweede huis kopen?

Er zijn meerdere redenen te benoemen om een tweede huis te kopen. Als je de mogelijkheid hebt om dit te doen, kan het bijvoorbeeld een goede investering zijn voor in de toekomst. Je zou de tweede woning, of de eerste woning, bijvoorbeeld kunnen gaan verhuren. Een tweede huis kopen voor jouw kinderen is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Als je graag iets wilt in het buitenland, dan kun je daar ook een tweede woning kopen als vakantiewoning. Wil je het tweede huis dan gaan verhuren, dan moet je rekening houden met bepaalde voorwaarden en regels die door de lokale overheden gesteld worden voor de verhuur van vakantiewoningen.

Een hypotheek voor tweede huis

Het financieren van de tweede woning moet goed geregeld worden. Een tweede huis gaan kopen kan vaak alleen als je zelf al geld hebt om daarin te investeren. Als je geen eigen geld hebt, dan is de kans klein dat je een hypotheek kunt krijgen. Een tweede huis kopen met hypotheek wordt ook niet door elke bank of financieringsmaatschappij aangeboden.

Wat dat betreft is het aanbod van aanbieders waaruit je kunt kiezen kleiner, dan wanneer je een eerste woning wilt kopen. De hypotheek is in meerdere opzichten verschillende van een eerste woning. Zoals gezegd moet je eigen geld inbrengen omdat je geen volledige hypotheek kunt krijgen. Je betaalt verder een hogere rente voor de lening die je afsluit voor een tweede huis.

Voorwaarden voor het verkrijgen van een hypotheek

Ben je van plan om een tweede huis te financieren met een hypotheek? Dan heb je te maken met andere voorwaarden dan bij een hypotheek voor een eerste woning. Voorwaarden die als extra eisen aan het ontvangen van een hypotheek voor een tweede huis gesteld worden zijn bijvoorbeeld:

 • De tweede woning mag niet permanent bewoond worden;
 • De woning moet een vaste fundering hebben en niet verrijdbaar zijn;
 • De woning moet gemaakt zijn van steen of betond;
 • Het is vaak mogelijk om 60 % tot 80 % van de woning te financieren met een hypotheek;
 • De looptijd is maximaal 25 jaar, korter dan bij een eerste hypotheek.

Hoogte van de hypotheek

De hoogte van het bedrag dat je kunt lenen voor een tweede huis kopen is afhankelijk van meerdere factoren. Een tweede huis kopen hypotheek is zoals gelegd lager dan voor een eerste woning. Je kunt slechts 60 % tot 80 % van de aanschafwaarde financieren met een hypotheek voor een tweede woning.

De rest van het geld moet je zelf in kunnen leggen. Het is afhankelijk van de financiële middelen die je hebt wat de mogelijkheden zijn. De hoogte van de hypotheek is afhankelijk van meerdere factoren. Deze kan worden bepaald door een afspraak te maken met een hypotheekadviseur of bank. Er wordt dan een berekening gemaakt om te kijken wat de hoogte van de hypotheek, de rente en de looptijd kunnen zijn.

Eigen geld inbrengen

Eigen geld inbrengen is altijd noodzakelijk als je een tweede huis financieren wilt. Als je voldoende middelen hebt, dan kun je ook proberen om een groter deel van de woning zelf te financieren. Daardoor hoeft de hypotheek minder hoog te zijn en heb je ook minder kosten aan aflossing en het betalen van rente. Voor de financiering van een vakantiewoning kan het lastiger zijn om een hypotheek te nemen, dus is eigen geld in dergelijke gevallen vaak noodzakelijk. Afhankelijk van de situatie kan het in sommige gevallen ook mogelijk zijn om hiervoor een persoonlijke lening af te sluiten.

Huis in het buitenland

Als je een aanvraag wilt doen voor een hypotheek met het doel een tweede huis kopen, dan moet je ook rekening houden met de plek waar het huis staat. Een tweede woning kopen in het buitenland kan bijvoorbeeld niet met een hypotheek die je af wilt sluiten in Nederland. Kies je voor een tweede woning of een vakantiehuis in Nederland, dan kan het vaak wel. Het financieren van een tweede woning in het buitenland wordt door banken en maatschappijen niet mogelijk gemaakt, omdat er meer risico’s aan verbonden zijn voor de aanbieders.

Redenen om een tweede huis te kopen

Het doel dat je hebt met de tweede woning kan van invloed zijn op de hypotheek die je wilt afsluiten. Als je het huis wilt gaan verhuren, dan gelden er strengere regels voor de aanvraag van een lening dan wanneer je het zelf wilt gaan gebruiken. Wil je het huis bijvoorbeeld als vakantiewoning kopen en alleen voor jezelf gebruiken, dan is het vaak mogelijk om een hogere hypotheek af te sluiten. Dat komt doordat de waarde van woningen die verhuurd worden gemiddeld lager liggen. Wil je het huis gaan verhuren, dan moet daarvoor toestemming worden gegeven door de hypotheekverstrekker of bank.

Hypotheekrenteaftrek

Als je een hypotheek wilt nemen om een tweede huis te kopen, dan is het belangrijk om te weten dat je geen hypotheekrente kunt aftrekken. De rente is niet aftrekbaar omdat de hypotheek gezien wordt als een lening voor consumptie. Dit kan als een nadeel worden gezien, al is er ook een bijkomend voordeel. Als je ervoor kiest om de woning te gaan verhuren, dan hoeft er over de opbrengsten van de huur die je ontvangt vanuit de tweede woning geen belasting te worden betaald.

Laat je informeren

Als je met het idee loopt om een tweede woning te kopen, lees je dan goed in en laat je informeren. Voor het aanvragen van een financiering in de vorm van bijvoorbeeld een hypotheek, kun je het beste een afspraak maken bij een bank of een hypotheekadviseur. Op die manier kun je de beste voorlichting krijgen voordat je de stap maakt om een tweede woning te gaan kopen. Zorg ervoor dat je ook op de hoogte bent van alle regels en voorwaarden voor het kopen van een tweede huis en voor het eventueel verhuren van de woning.

Hypotheek vinden

Als je duidelijkheid hebt over de mogelijkheden en klaar bent voor een tweede huis kopen, dan kun je op zoek gaan naar de juiste manier om de financiering te kunnen verzorgen. Zoals eerder gezegd zal er altijd een groot deel zelf gefinancierd moeten worden. Zorg daarom voor voldoende eigen geld voordat je begint aan het onderzoek. Als je een lening met BKR wil afsluiten, en de codering op je naam is negatief, dan kun je er vanuit gaan dat je lening wordt afgekeurd.

Met de wensen die je hebt voor het kopen van een tweede woning en de informatie die je hebt voor de financiering, kun je een vergelijking gaan maken. Met de vergelijker op deze website bieden we je de mogelijkheid om verschillende aanbieders van hypotheken naast elkaar te zetten. Houdt er rekening mee dat het niet bij elke bank of maatschappij mogelijk is om een hypotheek voor een tweede woning af te sluiten.

Door te filteren aan de hand van jouw wensen, kun je de selectie van mogelijke hypotheken al kleiner maken. Kijk goed naar alle voorwaarden die gesteld worden en onderzoek op welke wijze je uiteindelijk ook de laagste kosten zult hebben. Als je eenmaal tot een beslissing bent gekomen, dan kun je eenvoudig online een aanvraag doen voor de betreffende hypotheek. Zorg daarvoor wel dat je alle nodige informatie en gegevens klaar hebt liggen. Er kunnen onder andere documenten gevraagd worden zoals:

 • Een kopie van je legitimatiebewijs;
 • Een loonstrookje;
 • Een kopie van jouw arbeidsovereenkomst;
 • Eventueel een werkgeversverklaring;
 • Een recent bankafschrift;
 • Een kopie van de aangifte inkomstenbelasting;
 • Eventueel informatie over andere leningen en hypotheken.
Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:34

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht vind je dit ook interessant

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=