[rank_math_breadcrumb]

Tips bij het geld lenen

door | jun 15, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om geld te lenen en daarbij is het toch wel handig als er wat tips beschikbaar zijn als je een lening wilt gaan afsluiten. Zo kun je een lening afsluiten voor een grote verbouwing of een nieuwe auto. In die gevallen is het zeker fijn om wat extra geld […]
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om geld te lenen en daarbij is het toch wel handig als er wat tips beschikbaar zijn als je een lening wilt gaan afsluiten. Zo kun je een lening afsluiten voor een grote verbouwing of een nieuwe auto. In die gevallen is het zeker fijn om wat extra geld beschikbaar te hebben door middel van een geld lening. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor deze uitgave te sparen, maar ook kun je eigenlijk vrijwel altijd een persoonlijke lening afsluiten bij een geld- en kredietverstrekker.

Geld lenen met een persoonlijke lening

Voordat we gaan beginnen met het opsommen van tips is het belangrijk om te weten dat je verstandig moet omgaan met deze keuze. Het komt helaas nog vaak voor dat mensen leningen afsluiten en deze vervolgens niet meer kunnen betalen waardoor ze in de financiële problemen raken. Lenen door middel van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is op het moment erg aanlokkelijk door de lage rente, maar bedenk dus altijd goed van tevoren of het verstandig is om een lening af te sluiten om problemen te voorkomen.

Ben je iemand die van zekerheid houdt en graag wat extra geld beschikbaar wil hebben, dan is een persoonlijke lening misschien een handige optie om naar te kijken. Zo krijg je met een persoonlijke lening altijd informatie over de looptijd, rente en het geld dat je maandelijks moet aflossen. Deze blijven ook altijd hetzelfde en veranderen gedurende de looptijd niet. Op deze manier heb je toch nog een stukje extra zekerheid. Wij raden aan om persoonlijke leningen te vergelijken middels de vergelijker om tot de beste aanbieder te komen. Dit zorgt ervoor dat je niet teveel rente of maandelijkse afbetaling gaat betalen voor jouw persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening voor starters is vaak een goed idee, zij kunnen namelijk beter niet kiezen voor een doorlopend krediet,

Looptijd van een persoonlijke lening

Gebruik van een persoonlijke lening is een slimme keus voor mensen die graag gebruik maken van diensten of producten waar niet langer dan een paar jaar gebruik gemaakt van wordt. Bij een zo’n product en dienst kun je bijvoorbeeld denken aan de aanschaf van een auto of scooter. Vaak blijven mensen niet langer dan 10 jaar in dezelfde auto rijden en willen ze tegen deze tijd weer een nieuw model bijvoorbeeld.

Let er dan dus ook op dat je geen persoonlijke lening afsluit met een looptijd die langer is dan de levensduur van jouw auto. Daarnaast is het ook zeker geen goed idee om voor een nieuwe auto doorlopend krediet af te sluiten. Vaak is de looptijd namelijk langer dan de tijd waarin je daadwerkelijk jouw nieuwe auto gebruikt. Zorg er dus voor dat je bij bijvoorbeeld aanschaf van een scooter of auto kiest voor een persoonlijke lening en kiest voor een geschikte looptijd.

Let op het maximaal leenbare bedrag

Als mensen een lening gaan afsluiten vragen ze zichzelf vaak af hoeveel geld ze kunnen lenen. Zo kun je kiezen voor een laag bedrag, maar natuurlijk ook voor het maximale bedrag. In de meeste gevallen is het niet slim om direct het maximale bedrag te lenen, zo voorkom je dat je jezelf in financiële problemen werkt.

Check voordat je een persoonlijke lening gaat afsluiten daarom ook altijd de handige vergelijker en vergelijk alle leningverstrekkers met elkaar op rente, looptijd en maandelijks af te betalen bedrag. Ook is het zeker slim om te kijken naar de voorwaarden van de lening, deze kunnen per aanbieder namelijk verschillen.

Overstappen met een huidige lening

Het kan zomaar zijn dat je al een lening hebt lopen op het moment. Dan is het zeker slim om andere leningen en aanbieders te gaan vergelijken. Vaak kun je namelijk een andere aanbieder vinden met een lagere rente of een stuk betere voorwaarden.

Houdt wel in je achterhoofd dat het overstappen van lening aanbieder vaak consequenties met zich meebrengt, zo is dit vaak niet boetevrij en kunnen de kosten hoog oplopen waardoor overstappen niet meer rendabel is. Vaak wordt er een boete uitgegeven van 1% van het gehele geleende bedrag. Heb je dus bijvoorbeeld €10.000,- geleend, dan krijg je een boete van €100,-. Houdt hier dus zeker rekening mee als je gaat overstappen naar een andere aanbieder. Zakelijke leningen hebben andere voorwaarden, houd hier rekening mee tijdens het afsluiten. Vaak kunnen zij ook kiezen voor een zogenaamde achtergestelde lening, druk op de link om alles te weten te komen over deze leenvorm.

Kiezen voor doorlopend krediet

Je hoeft natuurlijk niet per se te kiezen voor een persoonlijke lening. Het is namelijk ook mogelijk om te kiezen voor doorlopend krediet, maar waarom zou je voor deze soort lening kiezen? Door te kiezen voor doorlopend krediet heb je een stuk meer flexibiliteit. Met een persoonlijke lening weet je van tevoren hoeveel rente je gaat betalen over de gehele looptijd, maar dit is niet het geval bij de leenvorm doorlopend krediet. De rente kan namelijk tijdens de looptijd veranderen. Let op, een lening aanvragen kost je op de lange termijn altijd wat geld.

Enkele voordelen die je krijgt bij doorlopend krediet is het feit dat je tijdens de looptijd extra geld kunt opnemen, maar ook boetevrij geld kunt aflossen. Denk je dus tijdens de looptijd af en toe wat meer geld nodig te hebben, dan kun je voor doorlopend krediet kiezen. Houd er wel rekening mee dat de kosten niet altijd duidelijk zijn doordat de rente kan veranderen. Ook bij het afsluiten van doorlopend krediet is het verstandig om alle aanbieders met elkaar te vergelijken om zo tot het beste aanbod te komen.

Kiezen voor minilening

Het kan wel eens voorkomen dat je in een maand te weinig geld hebt en dat je salaris pas aan het einde van de maand gestort wordt, te laat dus. Je kunt dan vrijwel altijd kiezen voor de zogenoemde ‘minilening’. Met deze leenvorm kun je tussen de €100,- en €1000,- lenen. De minilening wordt vaak geassocieerd met snel geld lenen. Het geld komt namelijk vaak al dezelfde dag van afsluiten op de rekening. Ideaal als je even krap bij kas zit en snel geld nodig hebt. Lees snel verder over BKR en geld lenen.

Minilening zonder BKR toetsing

Als je al wat meer ervaring hebt met lenen, dan weet je waarschijnlijk al wat het BKR is en wat een toetsing is. Hierbij wordt gekeken of het financieel verantwoord is om jou een lening te verschaffen, dit gebeurt door de Stichting BKR. Bij het kiezen voor een minilening wordt er vaak niet gebruik gemaakt van een BKR toetsing waardoor een lening voor vrijwel iedereen beschikbaar is. Houdt er wel rekening mee dat een minilening vaak een zeer korte looptijd heeft van bijvoorbeeld 25 of 45 dagen.

Maar dit hoeft geen probleem te zijn als je er zeker van bent dat je aan het einde van de maand weer salaris krijgt om de lening af te betalen. Het is zelfs mogelijk om tijdens het verkrijgen van een uitkering om voor een minilening te kiezen en er een af te sluiten. Zorg er dan wel zeker voor dat je aan het einde van de looptijd de gehele lening hebt afbetaald.

Geld lenen kost geld

We hebben het allemaal al wel eens op televisie voorbij zien komen, ‘geld lenen kost geld’. Dit is dan ook zeker niet gelogen en ook een van de beste tips die je kunt meenemen als je gaat lenen. Geld lenen kost daadwerkelijk geld doordat je rente betaalt over het geleende bedrag, zo verdiend een aanbieder namelijk zijn geld. Bekijk dus altijd of het financieel verantwoord is om te lenen en of dit geen problemen veroorzaakt. Daarnaast is het natuurlijk altijd slim om aanbieders altijd met elkaar te vergelijken, zo zit je niet vast aan leningen met slechte voorwaarden en hoge rente.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:38

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht vind je dit ook interessant

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=