[rank_math_breadcrumb]

Schulden aflossen, volg hier bepaalde stappen & kom erachter hoe jij gemakkelijk je deze schulden kunt aflossen!

door | jun 5, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Schulden aflossen kan op vele verschillende manieren, net zoals er veel verschillende soorten schulden zijn. Schulden kunnen immers voortvloeien uit allerlei soorten leningen. Een schuld aflossen bij een bekende is vaak gemakkelijker uit te stellen dan een schuld die je moet aflossen bij de bank of een andere kredietverstrekker. Als je veel schulden hebt, bijvoorbeeld […]
Krediet groep nederland
 • Leen tot meer dan €100.000,-
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Laagste rente in de markt
 • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
 • Leen tot meer dan €100.000,-
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Laagste rente in de markt
 • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

schulden aflossen

Schulden aflossen kan op vele verschillende manieren, net zoals er veel verschillende soorten schulden zijn. Schulden kunnen immers voortvloeien uit allerlei soorten leningen. Een schuld aflossen bij een bekende is vaak gemakkelijker uit te stellen dan een schuld die je moet aflossen bij de bank of een andere kredietverstrekker.

Als je veel schulden hebt, bijvoorbeeld doordat je hebt gestudeerd en ook nog een huis hebt gekocht, kan schulden aflossen erg aantrekkelijk en zelfs essentieel zijn. Het iemand anders nog geld verschuldigd zijn kan immers een zware (financiële) last met zich meedragen.

Helaas is het niet altijd even makkelijk. Schulden aflossen zonder inkomen is namelijk erg moeilijk en daarentegen is schulden aflossen met een lening in veel gevallen ongewenst. Geld lenen moet dan ook met verantwoordelijkheid gedaan worden.

Daarbij komt dat je niet op ieder moment extra kunt aflossen bij bepaalde leningen, er zijn namelijk vaak afspraken gemaakt over de looptijd van een lening. Hoe werkt schuld aflossen dan? Wij gaan hieronder in op de belangrijkste punten en enkele handige tips!

Hulp bij schulden aflossen

Hulp met schulden aflossen betekent niet direct dat er schuldsanering bij komt kijken, zeker niet. Schulden aflossen zonder schuldsanering is naar onze mening de weg om eerst naar te kijken. Hieronder hebben we een aantal schulden aflossen tips die je mee kunt nemen bij het aflossen van de schuld. Dit werkt bij DUO schuld aflossen, maar ook bij andere schulden waar je graag van af wilt.

 1. Allereerst is er de voor de hand liggende optie. Aflossen met spaargeld. De rente die je momenteel krijgt over jouw spaarrekening is waarschijnlijk erg laag. De rente die je betaalt over de lening is hoger en het aflossen van jouw schuld met spaargeld zorgt er dus voor dat je geld bespaard. Wel is het goed om rekening te houden met eventuele financiële tegenvallers en hiervoor geld achter de hand te houden. Je wilt niet opnieuw moeten lenen als de auto of vaatwasser kapot gaat;
 2. Daarnaast kun je snel schulden aflossen door middel van extra geld. Hierbij kun je denken aan vakantiegeld, een extra klusje, maar ook naar de waarde van spullen die je in bezit hebt en niet meer worden gebruikt. Vaak kan met deze tip flink verdiend worden;
 3. Ten derde is het goed om de maandelijkse lasten onder de loep te nemen. Het is geen tip met als direct resultaat fysiek geld, maar als je een goedkopere zorg-, woon- of andere verzekering vindt, met daarnaast ook een goedkopere energie en gas leverancier, dan kun je flink besparen.
 4. Ook kun je letten op de boodschappen die je doet en de hoeveelheid kilometers die je aflegt in de auto. Door minder uit te geven houd je uiteraard, uiteindelijk, ook meer over;
 5. De laatste belangrijke tip is: schulden aflossen met lening. Door en schulden over te sluiten kun je soms veel besparen. Als er een andere kredietverstrekker is die jouw leenbedrag goedkoper kan aanbieden dan bespaar je maandelijks op de kosten voor je huidige lening. Wil je hier gelijk naar kijken? Dan kun je op deze pagina een eerste vergelijking doen. Wij vergelijken vele kredietverstrekkers, gratis en geheel vrijblijvend, om te kijken of jij kunt besparen!

Schulden aflossen zonder schuldsanering

Natuurlijk mikken wij er altijd op om schulden af te lossen zonder gebruik te maken van schuldsanering. Overzicht van de totale schulden kwijt? Het maken van een financieel plan is aangeraden. In dit plan kun je opstellen wat je maandelijks over houd en dus kunt aflossen.

Als je geld kunt besparen met de tips hierboven zal dit de boel versnellen. Geef prioriteit aan de schulden! Welke schulden je als eerst wilt aflossen hangt af van jouw situatie.

 • De hoogste prioriteit zijn schulden die je direct gaat voelen: denk hierbij aan de huur (of hypotheek), de rekeningen voor energie, gas, water en de zorgverzekering;
 • Hoe hoger de rente, hoe duurder de schuld: als je prioriteiten gaat stellen is het belangrijk om te kijken naar de hoogte van de rente van de schulden: sommige schuld is immers een stuk goedkoper om iets langer in stand te houden dan andere schulden;
 • Studie schuld aflossen wordt vaak als laatst gedaan: de huidige rente voor deze schulden is 0% en hierdoor is het de goedkoopste lening die je hebt. DUO schuld aflossen is daarom vaak het minst aantrekkelijk, er zijn immers leningen die je meer geld kosten;
 • Door kleine schulden af te lossen kun je gemakkelijk overzicht creëren.

Schulden aflossen zonder schuldsanering lukt niet…

Het kan natuurlijk voorkomen dat er weinig meer te doen is aan het aflossen van de schulden. Probeer dan eerst contact op te nemen met de schuldeisers. Voordat je overgaat op de regeling van schuldsanering kun je altijd kijken of wat er in overleg te regelen valt. Als dit niet voldoende is dan kun je schuldhulpverlening zoeken.

Dit kan bij de gemeente of een schuldhulporganisatie die aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet. Via deze organisaties kun je hulp krijgen in het afbetalen van de schulden. Daarnaast geven ze tips om te zorgen dat er geen nieuwe schulden ontstaan.

Mochten deze opties niet werken dan kun je met behulp van de wet schuldsanering natuurlijke personen een aanvraag doen bij de rechtbank. Dit gebeurt via de organisatie WSNP. De wet houdt, simpelweg, in dat je gedurende drie jaar alle financiële aspecten uit handen geeft.

Ook interessant voor jou: verjaring van schulden, lees er alles over!

Je moet in die periode van een klein bedrag leven en er worden dan zoveel mogelijk schulden afgelost. Na deze drie jaar worden alle schulden kwijtgescholden, ook welke nog niet zijn betaald.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:45

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht vind je dit ook interessant

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=