Saldodipje Review

door | aug 28, 2023 | Kredietverstrekkers | 0 Reacties

Saldodipje is een kredietverstrekker die minileningen verstrekt aan consumenten. We kunnen je al direct vertellen dat Saldodipje betrouwbaar is als een van de weinige in Nederland die dit soort leningen verstrekt. Zo kun je een geld bedrag lenen van minimaal €100 en maximaal €1.500. Hierbij zijn er vaste looptijden verbonden aan de hoogte van de lening, maar daar lees je verder op deze pagina meer over. Daarnaast gaan wij jou meer vertellen over de voordelen, mogelijkheden en ervaringen van Saldodipje.
N
Binnen 5 minuten

Online aanvraag binnen mum van tijd zonder papierwerk

N
100% onafhankelijke vergelijking

Vergelijk onafhankelijk mogelijkheden voor geld lenen zonder BKR

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Top 3 mini leningen in Nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

9 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd

30 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.6 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd

45 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.2 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd

62 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

zakelijke lening

Ben jij op zoek naar een betrouwbare aanbieder om een minilening in Nederland af te sluiten? Dan ben je bij Saldodipje aan het juiste adres en kun je in deze Saldodipje review alle informatie terugvinden. Deze aanbieder is al vele jaren actief in Nederland en heeft een jarenlange staat van dienst opgebouwd in de Nederlandse kredietmarkt.

Wat is Saldodipje?

Op dit moment is het zelfs de enige aanbieder van kortlopende leningen waarmee je je bankrekening vlug kunt aanvullen met een bedrag tot maximaal 1500 euro.

Een lening aanvragen is zo geregeld, doorgaans wordt de aanvraag binnen 5 minuten beoordeeld en ontvang je het geld binnen 24 uur op je rekening. Samenvattend heeft een Saldodipje minilening aanvragen de volgende voordelen:

 • Razendsnel lening aanvragen
 • Leen snel tussen € 100 – € 1500 euro
 • Aanvraag binnen 5 minuten geregeld
 • Geld binnen 24 uur op je rekening
 • Een JKP vanaf 6,17%
 • Mogelijk vanaf 21 jaar

Is Saldodipje betrouwbaar?

Je leest deze Saldodipje review waarschijnlijk omdat je zo veel mogelijk inzicht wil krijgen in de betrouwbaarheid en werkwijze van deze kredietverstrekker voordat je begint met lenen bij Saldodipje. Om je hier meer inzicht in te geven laten we je zien of Saldodipje betrouwbaar is en wie er achter dit bedrijf zit zodat je precies weet met wie je zaken doet.

Zoals we al eerder bespraken is Saldodipje een aanbieder van kortlopende leningen voor situaties waarin je een snelle lening nodig hebt, het bedrijf is een onderdeel van de Finse organisatie Ferratum Group. Deze kredietverstrekker uit het Verenigd Koninkrijk is gespecialiseerd in leningen met korte looptijd en lid is van de CCTA (Consumer Credit Trade Association).

De Ferratum Group is opgericht in 2005 en inmiddels actief in meer dan 23 landen, daarnaast staat het bedrijf genoteerd aan de DAX, dit is de Duitse aandelenbeurs. Je bent in ieder geval niet de enige die geld lenen bij Saldodipje overweegt want het bedrijf heeft al meer dan 2 miljoen klanten geholpen.

Saldodipje werkt als handelsmerk in Nederland dus onder de tak van Ferratum en wordt gereguleerd door het AFM, het bedrijf houdt zich dus aan de Nederlandse wetgeving en is dus 100% betrouwbaar te noemen.

Voordelen Saldodipje

Kies je voor een lening van Saldodipje? Dan brengt dat een aantal voordelen met zich mee. Zo hebben wij hieronder een aantal van de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet, zodat je precies kunt zien waarom een lening bij deze kredietverstrekker handig kan zijn.

 • Je kunt al een lening afsluiten vanaf 21 jaar;
 • Er wordt geen BKR check uitgevoerd;
 • Je vraagt een minilening razendsnel aan;
 • Lening van minimaal €100 tot maximaal €1.500;
 • Het geld staat binnen 24 uur op je rekening;
 • Bestaande klanten hebben een korter aanvraagprocedure voor een nieuwe lening.

Dit zijn een aantal belangrijke voordelen die gelden voor een minilening bij Saldodipje en zorgen ervoor dat klanten gemakkelijk en snel een lening af kunnen sluiten.

Nadelen Saldodipje

Om een goed afgewogen beeld te krijgen van Saldodipje is het natuurlijk ook belangrijk om naar alle nadelen te kijken als je gaat lenen bij Saldodipje. We zetten ze even op een rijtje voor je:

 • Telefonische ondersteuning in het Engels
 • Bedrijf is niet gevestigd in Nederland
 • Garantsteller kan nodig zijn in sommige situaties
 • Garantsteller vanuit Saldodipje is duur

Hoe werkt Saldodipje minilening aanvragen?

Je hebt het misschien al kunnen lezen dat Saldodipje minileningen verstrekt aan consumenten in Nederland. Hierbij heb je de keuze uit leningen van minimaal €100 en maximaal €1.500. Bij leningen tot €600 bedraagt de looptijd 30 dagen, bij leningen tot €1.100 een looptijd van 45 dagen en tot en met €1.500 een looptijd van 62 dagen.

Dit betekent dat je het bedrag binnen de looptijd moet afbetalen. Nadat je een minilening hebt afgesloten ontvang je een betaal link waar je op ieder gewenst moment kunt aflossen

De eerste keer dat je een lening wilt afsluiten is het mogelijk om slechts €400 te lenen. Zodra je deze op tijd terugbetaald behoor je volgens de kredietverstrekker tot de betrouwbare klanten.

Daarnaast krijg je direct toegang tot je account, waardoor je de volgende keer nog sneller geld kunt lenen met een maximaal bedrag van €1.500. Wil je weten hoe deze aanvraagprocedure precies verloopt? Lees dan het stukje ‘ De aanvraagprocedure bij Saldodipje” goed door.

Hoe betaal je Saldodipje terug?

Saldodipje terugbetalen gaat via iDeal of Trustly, je kunt met deze betrouwbare betalingsmethoden je lening netjes terugbetalen. Na het accepteren van de offerte wordt er duidelijk een uiterste betaaldatum aangegeven zodat je weet wanneer het bedrag overgeschreven moet worden. Zodra je de lening hebt terugbetaald kun je weer een nieuwe lening afsluiten.

Hoeveel kan ik lenen bij Saldodipje?

Het geleende bedrag kan bij de eerste lening tot maximaal € 800,00 oplopen. Als de kredietverstrekker daarna een beoordeling doet van je bruto maandinkomen kan het zijn dat je een lager bedrag krijgt toegewezen bij je eerste lening. Uiteraard wordt dit gedaan uit voorzorg en om overkreditering te voorkomen, als je een lening aangaat is het namelijk belangrijk dat je het maandelijkse termijnbedrag netjes kunt terugbetalen.

Wordt er bij Saldodipje een BKR toetsing gedaan?

Het is bij Saldodipje mogelijk om snel je rekening aan te vullen om je een duwtje in de rug te geven of als je een kleine investering wilt doen. Dit doe je met een maximaal bedrag van €1.500,-.

Omdat Saldodipje consumenten stimuleert om snel geld te kunnen lenen wanneer ze dit nodig hebben doen zij geen BKR toetsing. De lening zonder BKR toetsing is erg populair bij deze kredietverstrekker.

Daarom is het wel van belang dat je zeker weet dat je het geleende bedrag op tijd terug kunt betalen. Dit is dus ook de reden dat je de eerste keer maar €800 kunt lenen, zelfs met een negatieve BKR registratie.

Aanvraagprocedure bij Saldodipje

Tegenwoordig is het bij de meeste kredietverstrekkers erg makkelijk om een aanvraag te doen voor een lening. Zo ook bij Saldodipje waar je binnen 5 minuten een aanvraag kunt doen.

 1. Je bepaalt als eerst natuurlijk de hoogte van de lening, waarbij de looptijd automatisch wordt bepaald.
 2. Vervolgens upload je een ID-document, zodat de kredietverstrekker weet met wie ze te maken hebben.
 3. Vul nog een aantal gegevens in en begin met je bankrekening verifiëren door €0,01 over te maken. Hierdoor weten ze namelijk gelijk of de identiteit klopt en naar welke rekening ze het geld moeten over maken.
 4. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd ontvang je het geld binnen 24 uur op je rekening.

Hoe lang duurt voordat je aanvraag goedgekeurd wordt bij Saldodipje?

Geld lenen bij Saldodipje is over het algemeen snel geregeld, je lening aanvraag wordt binnen een aantal uren behandeld en je kunt binnen 24 uur een goedkeuring ontvangen. Je hoeft geen afspraak te maken of langs te komen op locatie, alles kan volledig online geregeld worden. Het kan wel zo zijn dat je een persoonlijke garantsteller nodig hebt als je geleende bedrag te hoog ligt ten opzichte van je inkomen.

Persoonlijke garantstelling

In sommige gevallen heb je een persoonlijke garantsteller nodig als je wil beginnen met geld lenen bij Saldodipje als je vast inkomen te laag of risicovol is. Deze kredietverstrekker kijkt niet naar je BKR notering, maar doet wel een check op alle aangeleverde documentatie om een goede inschatting van je situatie te maken voordat er een lening afgesloten wordt. De voorwaarden waaraan een persoonlijke garantstelling moet voldoen zijn:

 1. Je kunt niet garant staan voor jezelf, het moet een derde persoon zijn die garantsteller wil zijn voor de kleine lening.
 2. De garantsteller mag geen krediet bij de kredietgever hebben of reeds persoonlijke garantiegever zijn voor een andere overeenkomst.
 3. Het termijnbedrag van de lening is niet hoger dan 40% van het verschil tussen vaste inkomsten en vaste uitgaven van de garantsteller van de minilening.
 4. De garantsteller is ten minste 25 jaar oud en woont in Nederland.

Welke documenten zijn nodig om geleende bedrag rond te krijgen?

Als je een lening aanvragen bij Saldodipje wil rondkrijgen is het soms nodig om documenten te verzenden om te controleren of de overeenkomst gesloten kan worden met de persoonlijke garantiesteller in verband met de sanctieregelingen en de anti-witwasregelgeving.

 • De persoonlijke garantiesteller verstuurt per email:
 • Kopie van zijn/haar ID kaart of paspoort
 • Kopie van een bankafschrift of salarisstrook en schriftelijk akkoord van de garantsteller

De garantsteller verstrekt daarnaast ook de benodigde informatie over zijn/haar identiteit, financiële situatie, inclusief over vaste inkomsten en uitgaven. De eventuele echtgeno(o)t(e) of geregistreerd partner van de garantsteller dient de garantiestelling ter goedkeuring te ondertekenen.

Hoe vaak kan je lenen bij Saldodipje?

Als je vaker wilt lenen dan is dat uiteraard mogelijk, als je altijd op tijd terugbetaalt is het zelfs een fluitje van een cent omdat er bij Saldodipje een automatisch scoring systeem aanwezig is. Met dit systeem kan de kredietverstrekker inzien of je altijd netjes hebt terug betaald en of je op tijd terugbetaalt hebt.

Heb je een negatieve BKR registratie?

Er wordt bij deze check niet gekeken of je een negatieve BKR registratie hebt, dat is voor een lening afsluiten bij Saldodipje niet belangrijk, Saldodipje S.L heeft een eigen controle systeem op hun financiële producten waardoor snel geld lenen makkelijker mogelijk wordt als je wilt lenen met een BKR registratie.

Wat gebeurd er als je Saldodipje niet terugbetaald?

Uiteraard moet je de minilening van Saldodipje op tijd terugbetalen, dat is immers altijd zo als je een lening afsluit. Als je dit niet doet is het risico groot dat je een boete krijgt, maar soms krijg je ook een betalingsregeling aangeboden.

Verschillende kortlopende leningen

Er zijn natuurlijk ook nog andere leningen beschikbaar zoals de persoonlijke lening en een doorlopend krediet, alleen wordt daar uiteraard wel gekeken naar de BKR notering en kan het gewenste leenbedrag een stuk hoger liggen. Lees deze Saldodipje review verder om nog meer informatie te verkrijgen.

Doorgaans hebben veel mensen al een verschillende lening aangevraagd bij een andere kredietverstrekker maar worden ze daar afgewezen en kiezen ze vervolgens voor de minilening omdat je op deze manier toch snel geld kunt lenen, en het nog steeds een van de beste manieren is om betrouwbaar geld lenen te regelen. Als je toch liever hoge bedragen wil lenen raden we je aan om eerst onderzoek te doen naar een persoonlijke lening aanvragen.

Lening van Saldodipje afgewezen, hoe kan dat?

Het kan wel eens voorkomen dat je niet in aanmerking komt voor een minilening van Saldodipje. Hiervoor kunnen een aantal redenen zijn. Een van deze redenen is dat je inkomen het niet toelaat om een lening aan te vragen. (geld lenen zonder inkomen)

Het is verstandig om dan even te kijken naar wat je maximaal kunt lenen. De lening kan ook worden afgewezen als je werkeloos bent of een uitkering hebt. Ben je niet woonachtig in Nederland? Dan is het sowieso niet mogelijk om een lening aan te vragen bij Saldodipje.

Het kan ook zijn dat je Saldodipje minilening niet wordt geaccepteerd omdat je een dubbele aanvraag hebt gedaan. Ook kan het zijn dat je niet bent ingegaan op de eerste offerte en dat de aanvraag binnen 7 dagen verlopen is, je kunt dan een nieuwe aanvraag starten.

Saldodipje contact

Als je vragen hebt over de minilening van Saldodipje, dan kan het het verstandig zijn om even contact op te nemen met de kredietverstrekker. Dit kun je onder andere doen via het contactformulier op de website, waar je terecht kunt met al je vragen.

Heb je liever persoonlijk contact met een medewerker en heeft het ook nog eens haast? Dan is het verstandig om even naar het Saldodipje telefoonnummer voor spoedgevallen te bellen. Je wordt dan persoonlijk te woord gestaan door een medewerker die je verder kan helpen met je vragen.

Klantenservice

Als je een vraag hebt is de Saldodipje klantenservice geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Op dit moment kun je voor vragen over minileningen direct terecht bij de volgende loketten:

Livechat

Je kunt gebruik maken van de Saldodipje livechat, deze is beschikbaar tijdens werkdagen van 15:00 tot 18:00 om al uw vragen over de minilening te beantwoorden. Via de “Start de Livechat” knop kun je deelnemen aan een gesprek met één van de klantenservice medewerkers van Saldodipje.

Messenger

Het is ook mogelijk om contact opnemen via Facebook Messenger te regelen. Klik eenvoudig op het chat-icoontje in het helpcentrum en kies voor Messenger om al je vragen over minileningen te stellen aan de klantenservice.

E-mail

Het is uiteraard ook mogelijk om een e-mail te sturen naar de klantenservice van Saldodipje, de kredietverstrekker streeft ernaar om je dezelfde dag nog van een antwoord te voorzien. Ook kun je voor het opsturen van documenten hetzelfde e-mailadres gebruiken: klantenservice@saldodipje.nl

Contactformulier

Je kunt er ook voor kiezen om op de website van Saldodipje het contactformulier in te vullen om je vraag over een minilening te stellen. Het is daarbij alleen wel belangrijk om het referentienummer te vermelden. Zonder vermelding van het referentienummer kan de verwerking van je email niet op dezelfde dag plaatsvinden, als je snel een lening aanvragen bij Saldodipje wil aanvragen en je wil snel antwoord moet je dit dus niet vergeten.

Saldodipje ervaringen: mening van klanten

Als we gaan kijken naar een aantal Saldodipje ervaringen, dan zien wel al gauw verschil met een jaar geleden en nu. Zo zijn er redelijk wat ontevreden klanten geweest in het verleden, maar de diensten en service zijn sterk verbeterd de afgelopen tijd. Zo ontvangen klanten het geld meestal al binnen een paar uur op de rekening.

We hebben alvast een Saldodipje review gevonden die een goed beeld schetst van de verbeteringen: “Deze keer weer een aanvraag gedaan en tot mijn verbazing binnen 4 uur werd het uitbetaald. Dus bij deze wil ik mensen een tip geven om een beetje geduld te hebben, het wordt beter in de toekomst.” Aldus een klant van Saldodipje.

Benieuwd of er andere kredietverstrekkers zijn die beter aansluiten op jouw persoonlijke wensen? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina, waar je verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Vergelijk bijvoorbeeld op rente, looptijd en hoogte van lening om erachter te komen welke aanbieder het beste bij je past.

Saldodipje Review

Als je op zoek bent naar Saldodipje ervaringen ben je bij ons aan het juiste adres, in deze Saldodipje reviews hebben we alle belangrijke onderwerpen over deze kredietverstrekker doorgenomen en worden uiteraard ook negatieve reviews behandeld om een goed evenwichtig beeld te geven.

Frank R.

Ik ben heel tevreden met mijn Saldodipje ervaring. De afgelopen maanden heb ik verschillende keren gebruik gemaakt van verschillende leningen bij Saldodipje en ik deel dan ook mijn persoonlijke ervaring.

Altijd correcte afhandeling van aanvraag, snelle service en doen wat er beloofd wordt, ik had snel geld binnen op mijn rekening en heb zelfs een tweede minilening kunnen afsluiten.

Francien S.

Ik ben tot nu toe altijd goed geholpen door Saldodipje als ik even snel geld moest lenen om onverwachte kosten te dekken. Ik heb 2 keer contact gehad met de klantenservice en deze was altijd vriendelijk, zelfs toen ik een keer wat problemen had met de terugbetaling van een termijn.

Ik ben me er van bewust dat lenen bij Saldodipje relatief duur is in verhouding met andere kredieten, maar door de korte looptijd valt het uiteindelijk wel mee. Ik ben tevreden met deze oplossing in ieder geval!

Hans de R.

Ik wilde snel geld lenen omdat ik in de knoop zat met mijn salaris uitbetaling, daarna een minilening aangevraagd bij Saldodipje maar vergeten de documenten voor garantsteller aan te leveren, dikke vette boete! Belachelijk dat ik 140 euro moet bijbetalen, prima dat iemand garant staat, maar waarom moet ik extra betalen omdat ik documenten kennelijk te laat instuur? Geld overigens wel snel kunnen lenen, maar duur grapje op deze manier.

Mark S.

Ik moest snel geld lenen bij Saldodipje omdat ik 300 euro te kort kwam aan het einde van de maand, aanvraag opzich snel geregeld, maar na acceptatie bleek dat ik iemand nodig had die garant staat als ik het bedrag wil lenen, die persoon had ik niet beschikbaar en dus lening niet goedgekeurd. Wat mij betreft tijdverspilling.

Danielle van M.

Ik heb goede ervaringen met lenen via Saldodipje, het is wel belangrijk dat je op tijd kunt terugbetalen want de kosten voor niet tijdig terugstorten kunnen behoorlijk oplopen maar dat weet je vooraf. Inmiddels heb ik al 5 keer gebruik gemaakt van deze dienst en tot nu toe nog nooit echt gedoe gehad, ik heb zelfs een tweede minilening kunnen afsluiten omdat ik nog net wat te kort kwam.

Redouan El A.

Lenen kost geld, dat kun je wel zeggen, belachelijk dat als ik een keer te laat ben met betalen dat je zo veel rente moet bijbetalen, ik had een lening van 500 euro, en moest door late betaling bijna 800 euro afbetalen, een keer maar nooit meer, let op mensen en betaal op tijd terug.

John F.

Ik wilde dit toch nog even melden in deze Saldodipje review. Ik heb afgewacht tot ik iets zou horen van het incassobureau en dat voelt zo goed want ik mag het bedrag van ongeveer 900 euro betalen in een aantal termijnen! Ik ben blij dat ik dit gedaan heb. Mensen een minilening is makkelijk maar let op dat je op tijd kunt terugbetalen

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: aug 29, 2023 @ 21:35

Tot €500,- | 30 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,6/5

Tot €1000,- | 45 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Tot €2500,- | 62 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5