Mini lening aanvragen in 2022 | Bekijk hier of een kleine lening iets voor jou is!

sep 12, 2019 | 0 Reacties

Zit je krap bij kas en heb je snel geld nodig? Een mini lening kan dan een welkome oplossing zijn. Een kleine lening aanvragen kun je eenvoudig en snel doen bij verschillende geldverstrekkers. Wat is een kleine lening precies en hoe gaat dit in zijn werk? Hier vind je uitgebreide informatie over dit onderwerp.

Kleine lening afsluiten in 2022

Bij Spaarbuidel vind je alle informatie die je nodig hebt voor het aanvragen van een mini lening. Wat is een kleine lening, hoe kun je dit aanvragen en is er ook een mogelijkheid om dit met spoed aan te vragen? En hoe zit het met de BKR registratie?

Op al deze vragen krijg je een antwoord; maar daarnaast kun je ook diverse geldverstrekkers met elkaar vergelijken om zo de beste keuze te maken voor een snelle en kleine lening.

Wat is een mini lening?

Bij een mini lening gaat het om het lenen van een klein bedrag, al vanaf €100 tot €1500. Wanneer je snel geld nodig hebt, bijvoorbeeld om een bepaalde uitgave te kunnen doen, is een kleine lening een ideale oplossing.

De lening heeft een korte looptijd; in minimaal 30 en maximaal 60 dagen moet je de lening aflossen. Bij een normale lening is de looptijd tenminste een jaar. Wat zijn de kenmerken van een mini lening?

 • Je kunt geld lenen vanaf €100 met een maximum van €1500
 • Er komt geen BKR toetsing aan te pas bij deze lening
 • Je hoeft geen loonstrook of ander bewijs van inkomen te laten zien
 • Het geld staat binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen mini lening: de voordelen

Een kleine lening aanvragen betekent dus dat je snel geld kunt lenen om een bepaalde aankoop te doen. Maar wat zijn nu de voornaamste redenen om deze lening af te sluiten? Geld lenen met een mini lening heeft een aantal voordelen waar je van kunt profiteren:

 1. Geen BKR toetsing: bij een reguliere lening is een positieve BKR registratie gewenst. Bij een negatieve BKR registratie is de kans groot dat een lening geweigerd wordt. Bij een mini lening is er geen sprake van controle. Druk op de link voor meer info over geld lenen zonder BKR.
 2. Snel geld op je rekening: een kleine lening aanvragen betekent dat je het geld zelfs al binnen 10 minuten op je rekening gestort kunt krijgen. Deze snelle service krijg je wanneer je al eerder zo’n lening hebt aangevraagd. Normaal gesproken krijg je het geld binnen 24 uur.
 3. Geen vaste baan nodig: mocht je geen werk hebben of geen vast inkomen; ook een mini lening met uitkering is mogelijk.
 4. Geld lenen met kleine bedragen: of je nu snel €100 nodig hebt voor de wekelijkse boodschappen of €800 voor een nieuwe fiets; met een kleine lening ben je snel voorzien.

Heeft een mini lening ook nadelen?

Met spoed mini lening aanvragen? Dankzij de snelle service kun je al binnen een dag geld op je rekening hebben. Maar er zijn ook een aantal mindere punten te noemen waar je mee te maken krijgt wanneer je een kleine lening aan wilt vragen. De nadelen staan hier op een rij:

 • Korte looptijd: dit zorgt ervoor dat je binnen maximaal 60 dagen het geleende bedrag terug moet betalen.
 • Hoge boetes: betaal je niet op tijd terug? Dan krijg je een hoge boete
 • De rente is hoger: vanwege een kortere looptijd en het lage leenbedrag is het rentepercentage hoger.
 • Veel lenen: je kan vanwege het gemak waarmee de lening kan worden aangevraagd snel in de verleiding komen om veel en vaak te lenen.

Kleine lening op afbetaling? Zorg voor een garantsteller

Een kleine lening op afbetaling aanvragen is dus betrekkelijk eenvoudig, maar toch moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo heb je in ieder geval een garantsteller nodig. Dit is meestal familie of een kennis.

Deze garantsteller kan wanneer nodig financiële hulp bieden wanneer je zelf onverhoopt de lening (deels) niet terug kan betalen. Heb je geen persoonlijke garantsteller? Dan wordt er een externe garantsteller gekozen die door een bedrijf wordt aangesteld.

Mini lening looptijd 3 maanden? Vergelijk de aanbieders

Mini lening met looptijd van 3 maanden: dit is goed mogelijk met een kleine lening.  Het is wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat geld lenen nooit gratis is en dat er een hoger rentebedrag tegenover staat. Bekijk daarom van te voren goed waar je deze lening af wilt sluiten. Bij Spaarbuidel kun je de geldverstrekkers vergelijken.

Geld lenen kleine bedragen dankzij mini lening

Het grote voordeel van vergelijken is dat je zo een geschikte keuze maakt. Het rentepercentage of andere kosten kunnen per geldverstrekker verschillen en dat zorgt soms voor hogere kosten.

Kijk daarom via Spaarbuidel om te ontdekken wat voor jou de beste optie is. Een mini lening aanvragen kan zo erg aantrekkelijk zijn.

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

/ 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd

30 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.6 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd

45 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.2 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd

62 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Bekijk hier handige video’s over de mini lening