[rank_math_breadcrumb]

Kozijnen financieren

door | sep 20, 2022 | Geld Lenen, Persoonlijke lening | 0 Reacties

Toe aan nieuwe kunststof kozijnen? Dan is kozijnen financieren een optie voor jou. Op deze manier kom je namelijk het snelst aan nieuwe kozijnen, wat weer voordelen met zich meebrengt. Door geld te lenen voor kozijnen zorg je ervoor dat jouw woning meer waard wordt, ook zullen de energiekosten dalen door betere isolatie. Maar hoe werkt dit precies en waar moet je op letten als je gaat kijken naar financiering voor nieuwe kunststof kozijnen? We leggen het je uit in dit artikel!
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

kozijnen financieren

Toe aan nieuwe kozijnen, maar waar moet je aan denken?

Het kan zo zijn dat jouw huidige kozijnen dringend aan vervanging toe zijn, maar daar op dit moment nog niet de financiële middelen voor hebt. Wat nu? Je kunt ervoor kiezen om geld te lenen voor nieuwe kunststof kozijnen om de hoge kosten voor de verbouwing te kunnen betalen. 

Ben je van plan om een lening af te sluiten voor je kozijnen? Dan is het zaak om eerst het aanbod van kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. De leenvoorwaarden en rentepercentages zijn namelijk per soort lening en kredietverstrekker verschillend, en we willen natuurlijk niet onnodig teveel betalen. We raden dus aan om eerst een vergelijking te maken voordat je definitief een keus maakt om tot de beste lening voor kozijnen te komen.

Op welke manieren kun je kozijnen financieren?

Er zijn verschillende manieren om kozijnen te financieren. Zo heb je de keus uit het gebruiken van je eigen spaargeld, een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een hypotheek. Welke leenvorm de beste optie is voor jou is afhankelijk van een aantal factoren en eigen wensen. In de rest van dit artikel gaan we het verder hebben over de mogelijkheden. Maar eerst wat belangrijke zaken om op te letten voordat je een aanvraag voor financiering indient: 

Het rentepercentage 

Het is altijd raadzaam om te kiezen voor een lening met een zo laag mogelijke rente. Op de langere termijn is dit namelijk de goedkoopste oplossing. Kijk dus eens naar wat kleinere kredietverstrekkers in plaats van direct naar je eigen bank te stappen.

Dit kan resulteren in lagere rentepercentages, zo zit er al snel 4 procent verschil tussen de duurste en goedkoopste kredietaanbieders. In de vergelijker heb je de mogelijkheid om rentepercentages en leenvoorwaarden met elkaar te vergelijken om tot de beste deal te komen. 

Looptijd van de lening

Een andere factor om rekening mee te houden is de looptijd van de lening voor kunststof kozijnen. Aan de hand van de looptijd wordt bepaald wat de maandelijkse lasten zijn en hoe lang er terugbetaald moet worden.

Nu denk je misschien dat het verstandig is om te kiezen voor een langere looptijd, want minder maandelijkse lasten. Maar dit is in de praktijk niet de werkelijkheid. Hoe langer de looptijd, hoe meer rente je uiteindelijk moet betalen aan het einde van de looptijd. 

Het is dus verstandig om te kiezen voor een zo kort mogelijke looptijd als je geld lenen voor kozijnen overweegt. Houdt er wel rekening mee dat je een looptijd kiest waarmee de maandelijkse afbetalingen inclusief rente te behappen zijn. 

Leenvoorwaarden

Tot slot is het zaak om rekening te houden met de leenvoorwaarden die worden aangeboden. Het goed doorlezen van de leenvoorwaarden raden we dan ook zeker aan, zo kom je niet voor verrassingen te staan in de toekomst.

Aandachtspunten waar je op moet letten zijn bijvoorbeeld of je boetevrij eerder kunt aflossen of wat er gebeurd met de lening wanneer een overlijden van de afnemer plaatsvindt. 

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om een financieel specialist te laten kijken naar de leenvoorwaarden. Op deze manier ben je op een verantwoorde manier aan het lenen.

Pas op voor afbetaling of lease plannen voor kozijnen

Veel verkopers van kunststof kozijnen bieden tegenwoordig de mogelijkheid om kozijnen op afbetaling of via een lease plan af te nemen. Pas hier mee op, in de meeste gevallen zijn dit financieringsvormen met hoge rentes en niet goedkoper dan gespecialiseerde kredietverstrekkers. 

Daarbij loop je ook de kans dat de leverancier zich niet houd aan de regels van het AFM of de overheid. Kies je hier toch voor? Doe dan eerst goed onderzoek of dit daadwerkelijk de meest verstandige keus is. 

Mogelijkheden om geld te lenen voor kozijnen

Je kozijnen zijn aan vervanging toe en dit klusje moet nu onderhand echt een keer aangepakt worden. Hiervoor hoef je niet per se jouw eigen spaargeld te investeren. Je kunt namelijk voor leenvormen kiezen zoals een doorlopend krediet, persoonlijke lening of middels de hypotheek. 

Dit type leningen worden vaker gebruikt voor andere soort verbouwingen zoals een nieuwe dakkapel of schuifpui. Om het wat duidelijker te maken leggen we de verschillende leenvormen hieronder voor je uit: 

Doorlopend krediet

Weet je nog niet helemaal wat de totale kosten gaan zijn voor nieuwe kozijnen? Dan kunnen doorlopende kredieten de oplossing bieden. Wanneer je kiest voor een doorlopend krediet spreek je met de kredietverstrekker een periode af waarin je een vastgelegd maximaal bedrag kunt lenen, geld opnemen en terugbetalen kan gedurende de gehele looptijd. 

De rente die je moet betalen wordt enkel berekend over het bedrag wat is opgenomen. Deze optie klinkt misschien erg interessant omdat je altijd geld kunt opnemen wanneer nodig, maar dit is niet altijd verstandig. Zo leen je meer geld, en eventueel ook voor andere projecten, waardoor het totale leenbedrag en de looptijd verlengt wordt. Op deze manier betaal je onderaan de streep meer rente. 

Persoonlijke lening

Kies je voor een persoonlijke lening voor nieuwe kozijnen? Dan staat het geleende bedrag voor een bepaalde looptijd vast. Ook de rente en wanneer je moet terugbetalen zijn duidelijk aan het begin van de looptijd bij persoonlijke leningen. Je weet dus precies waar je aan toe bent voordat je de lening gaat afsluiten

Een ander groot voordeel van een persoonlijke lening is dat de rente aftrekbaar is bij de Belastingdienst. Leningen voor kozijnen vallen namelijk onder een verbouwing financiering, waardoor je bij het voldoen aan de voorwaarden in aanspraak komt voor fiscaal voordeel.  Wil je een tweede woning financieren? Dan val je niet binnen de voorwaarden.

Hypotheek

Je kunt ervoor kiezen om nieuwe kozijnen te financieren middels de hypotheek. Zo is het soms mogelijk om je hypotheek te verhogen om deze verbouwing te financieren, ook is oversluiten van de hypotheek een optie als de waarde van je woning in de loop van de tijd is gestegen. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om een tweede hypotheek af te sluiten om de kosten van kozijnen te financieren.

Ben je aan het overwegen om de hypotheekverstrekker aan te spreken? Ben er dan van bewust dat dit extra kosten met zich kan meebrengen. Voor een dergelijke wijziging aan de hypotheek zitten kosten verbonden. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheekadviseur of extra notariskosten die betaald moeten worden om een aanvraag rond te krijgen. Ga van tevoren dus goed na welke leenvorm voor jou de beste oplossing is. 

Kosten van nieuwe kozijnen

Wat de kosten zijn van nieuwe kozijnen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en meerdere factoren. Ieder huis is anders waardoor het lastig is om een vaste prijs te kunnen geven voor de kosten van nieuwe kozijnen.

Echter is het wel mogelijk om een gemiddelde prijsindicatie aan te kunnen geven, zo weet je precies wat je moet lenen om de verbouwing te laten slagen zonder financiële problemen. We hebben een handig overzicht voor je opgesteld waar je meer informatie kunt vinden over de gemiddelde kosten van nieuwe kozijnen:

Afmeting kozijnen bxhEuro per /m²Totaalprijs
800x1200470451
1200x1800420907
2400x18003801642
Totaal:4036000
Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: sep 2, 2022 @ 12:20

0 reacties