[rank_math_breadcrumb]

Geld lenen voor bruiloft

door | jul 15, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Als je gaat trouwen wil je uiteraard ook een bruiloft geven. De kosten hiervoor kunnen echter al gauw oplopen tot zo’n € 15.000,-. Het is begrijpelijk dat je dit bedrag niet zomaar hebt liggen. Toch wil je op een dag als deze niet beperkt zijn in je budget waardoor geld lenen voor een bruiloft wellicht […]
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

Als je gaat trouwen wil je uiteraard ook een bruiloft geven. De kosten hiervoor kunnen echter al gauw oplopen tot zo’n € 15.000,-. Het is begrijpelijk dat je dit bedrag niet zomaar hebt liggen. Toch wil je op een dag als deze niet beperkt zijn in je budget waardoor geld lenen voor een bruiloft wellicht een goede optie is.

Dan is het nu alleen nog de vraag: Wat voor lening sluit je af? Waar sluit je de lening af? En waar moet je rekening mee houden? Om je te helpen bij het van een lening voor een bruiloft gaan we je er op deze pagina alles over vertellen.

Waarom geld lenen voor een bruiloft?

De voornaamste reden waarom mensen ervoor kiezen om een lening voor de bruiloft af te sluiten, is het feit dat een bruiloft niet goedkoop is. Zo ben je al gauw € 15.000,- kwijt aan alle kosten voor de bruiloft en dit kan niet iedereen zomaar even ophoesten. Om het voor iedereen mogelijk te maken om de bruiloft te laten verlopen zoals zij dat willen, kun je een bruiloft financieren door middel van een snelle lening.

Welke leenvorm kies je?

Wanneer je geld gaat lenen voor een bruiloft krijg je bij kredietverstrekkers de keuze uit twee verschillende leenvormen, namelijk de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Beide vormen bieden zo hun eigen voordelen, maar kunnen in verschillende situaties ook minder voordelig zijn. Afhankelijk van je leendoel, in dit geval een bruiloft, en de frequentie van betaling (eenmalige- of terugkomende kosten), zal één vorm beter zijn dan de ander. Heb je maar een klein bedrag nodig? Dan kun je wellicht beter een mini lening afsluiten.

Bruiloft financieren met persoonlijke lening

De kosten van een bruiloft zijn goed in te schatten en vaak al bekend voordat de feestdag plaatsvindt. Het is daarom een veilige keuze om een persoonlijke lening af te sluiten om een bruiloft te financieren. Je ontvangt dan namelijk in één keer het geleende geldbedrag waarmee je de bruiloft kunt betalen.

Bij een persoonlijke lening heb je meer zekerheid over de kosten van de lening. Vooraf wordt namelijk al het maandbedrag, de rente en de looptijd bepaalt waardoor je weet waar je aan toe bent. Bovendien liggen de rente van een persoonlijke lening lager dan bij een doorlopend krediet en staat het rentepercentage vast.

Bruiloft financieren met doorlopend krediet

Geld lenen voor een bruiloft kan ook door middel van een doorlopend krediet, maar is dat wel zo verstandig? Als je niet zeker weet wat de kosten zullen gaan worden kan een doorlopend krediet een prima keuze zijn. Zo is het mogelijk om de eerste twee jaar zelf te bepalen hoeveel en wanneer je geld opneemt totdat het kredietlimiet is bereikt.

Een doorlopend krediet biedt meer flexibiliteit doordat je geld kunt blijven opnemen tot een afgesproken limiet. Echter zijn de rente variabel en staat de looptijd niet vast. Wanneer je telkens weer opnieuw geld opneemt zal de looptijd langer worden. Een voordeel is wel dat je alleen rente en aflossing betaalt over het opgenomen bedrag.

Waar sluit ik een lening voor de bruiloft af?

Wil je graag geld lenen voor je bruiloft? Dan zal je waarschijnlijk als eerste denken aan de bank waar je ook jouw hypotheek hebt lopen. Toch is het meestal niet voordelig om een persoonlijke lening of doorlopend krediet bij de bank af te sluiten. Dit komt simpelweg doordat zij vaak hogere rentepercentages hanteren dan online kredietverstrekkers.

Online kredietverstrekkers zijn met de jaren flink toegenomen. Zij bieden leningen aan, waaronder voor een bruiloft, met over het algemeen lagere rentes dan bij de bank. Een bruiloft financieren door middel van het afsluiten van een lening bij een online kredietverstrekker kan daarom een goede keuze zijn.

Verder is het ook mogelijk om een onderhandse lening (particuliere lening) af te sluiten via kennis, vrienden, familie of een vreemde. Houd er wel rekening mee dat hier ook regels aan verbonden zitten. Zo zal de geldschieter een marktconforme rente in rekening moeten brengen en dient er een leencontract opgesteld te worden.

Sluit een bruiloftverzekering af

Ga je geld lenen voor een bruiloft? Dan kan het verstandig om een een bruiloftverzekering af te sluiten. Het zou namelijk zomaar kunnen dat de bruiloft door een onvoorziene gebeurtenis niet door kan gaan. Als je dan een lening hebt lopen, kan dit erg zuur zijn aangezien de lening toch terugbetaald zou moeten worden.

Door een bruiloftverzekering af te sluiten dek je jezelf in voor als de bruiloft, om wat voor reden dan ook, niet door kan gaan. Met het uitgekeerde bedrag van de verzekering kun je de lening vervolgens afbetalen zodat je hier zelf niet te veel kosten aan kwijt bent.

Kredietverstrekkers vergelijken

Mocht je nog op zoek zijn naar een kredietverstrekker die jouw bruiloft wilt financieren? Neem dan eens een kijkje in onze handige vergelijker. Hier hebben we alle aanbieders van leningen voor je bij elkaar gebracht zodat je direct kunt zien welke geldverstrekker voldoet aan jouw eisen en wensen. Let hierbij goed op de looptijd en de rente van de lening om te bepalen welke aanbieder voor jouw situatie het beste is. Nog een optie die je kunt bekijken is of het mogelijk is om te lenen zonder BKR registratie.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 18:44

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *