Geld lenen in België, veel moeite voor niets | Lees hier alle informatie!

jun 21, 2020 | 0 Reacties

Geld lenen in België of een ander land lijkt voor veel mensen de geschikte oplossing wanneer er in Nederland geen kredietverstrekkers zijn die mee willen werken.

Regelmatig staan namelijk oproepen van Belgische privékredietverstrekkers die jou verzekeren van de hoogste bedragen voor een zo laag mogelijke rente. Geld lenen in België als je in Nederland woont is echter nooit een goed idee.

Er kunnen al snel grote problemen ontstaan doordat je te goed van vertrouwen bent. Wij leggen daarom graag uit wat de mogelijke gevolgen zijn en op welke manier je dit kunt voorkomen. Zo raak je niet verder in de financiële problemen.

Geld lenen in België na een BKR-registratie

Geld lenen in België lijkt in eerste instantie een eenvoudige opgave. Het hoort immers bij de Europese Unie, waardoor er dezelfde regels gelden. Ook vanwege de taal is het geen lastige opgave.

Echter blijkt het in de praktijk veel lastiger te zijn dan je denkt. Geld lenen in België als Nederlander is namelijk niet mogelijk, tenzij je in België woont. Toch zijn er veel mensen die het proberen.

In Nederland geldt namelijk de regel dat er een BKR toetsing wordt gedaan voordat er een groot geldbedrag jouw kant op kan komen. Wanneer je een registratie hebt, wordt jouw aanvraag afgewezen. Ook flitskredieten zijn dan vaak geen mogelijkheid meer.

Grotere geldbedragen aanvragen

Geld lenen in België zonder BKR toetsing is in theorie mogelijk. De banken in het land hebben namelijk geen inzicht in het register, waardoor de banken hier ook niet achter kunnen komen als je deze registratie wel hebt.

Als Nederlander geld lenen in België zou hierdoor een stuk makkelijker worden en je kunt tevens de grotere bedragen aanvragen. Zonder al te veel problemen ben je voorzien van jouw geldbedragen.

Geld lenen in België kan jou daarmee veel voordelen opleveren, mits je weet waar je terecht kunt. De banken denken hier echter anders over.

Veel informatie gevraagd door de bank

Geld lenen in België en wonen in Nederland gaat namelijk niet samen. De banken in België weten namelijk precies waarom Nederlanders hier naartoe willen voor het geld.

Lees ook: hoe gaat geld lenen zonder BKR registratie in zijn werk?

Om de risico’s zoveel mogelijk in te perken zijn er verschillende zekerheden ingebouwd. Je moet daarom bij het geld lenen in België vanuit Nederland veel meer informatie geven.

Een daarvan is jouw gezinssituatie. Ook jouw inkomen, vaste lasten, Rijksregisternummer en het woonadres in België moeten aangegeven worden. Zoals je ziet, is dit als Nederlander dus niet te doen bij een bank.

Online aan het geld komen

Online geld lenen in België als Nederlander is echter wel mogelijk. Maar dit brengt voor jou veel grotere problemen op. Geld lenen in België als je in Nederland woont, kan dan namelijk alleen maar bij particulieren.

Veel particulieren beloven grote geldbedragen, zolang je aan een aantal voorwaarden kunt voldoen. In eerste instantie willen ze veel over jou te weten komen.

Ze vragen onder andere welk bedrag je wilt lenen, welke looptijd je hierbij wenst te hebben en willen daarna graag een kopie van jouw paspoort hebben. Hier moeten de alarmbellen al gaan rinkelen. Jouw paspoort aan een vreemde geven is immers nooit een goed idee.

Veel overboekingen en nog geen geld

Geld lenen in België gaat daarna gepaard met verschillende overboekingen. Om het geld in handen te krijgen moet je namelijk een bepaald bedrag overboeken. Hier wordt al snel misbruik van gemaakt.

Dit zijn vaak hoge bedragen, waar je normaal gesproken niet aan kunt voldoen als je de lening aanvraagt. Doe je de transactie toch, dan wordt er daarna nogmaals gesproken over een overboeking.

De eerste zou staan voor de garantstelling, de tweede is weer voor de kosten om naar een buitenlandse rekening over te kunnen maken. Je kunt dit een beetje vergelijken met het garant staan voor iemand zijn huur.

Geld lenen in België vanuit Nederland kent echter geen hoge transactiekosten, waardoor je voordat je het weet veel geld kwijt bent aan een particulier die zogenaamd geld voor jou apart heeft staan.

Vermijd de kredietverstrekkers in België

Met andere woorden: Geld lenen in België en wonen in Nederland gaat je nooit lukken. Je bent ten eerste veel geld kwijt en daarnaast is het via de legale wegen niet mogelijk.

Daarbij komt ook dat er niet voor niets een BKR toetsing gedaan wordt in Nederland om jou van geld te kunnen voorzien. Geld lenen in België als je in Nederland woont moet je daarom te allen tijde zien te vermijden. Bekijk dan ook de alternatieven zoals een flitskrediet of mini lening.

Kredietverstrekkers vergelijken 2022

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Maximale lening

Meer dan €100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Bekijk hier handige video’s over een geld lenen in Belgie