Factoring in 2022 | Lees de actuele informatie en lees je in met alle voor- en nadelen

door | jun 26, 2022 | Geld Lenen, Zakelijke lening | 0 Reacties

Wat is er te zeggen over factoring betekenis? Factoring bedrijven is niet alleen een financieringsvorm voor zakelijke leningen. Men spreekt vaak van factoring mkb, omdat deze manier van financiering steeds meer gebruikt word door het mkb. Factoring mkb kan de ondernemers in het mkb veel werk uit handen nemen. Het is ook een service, omdat […]

Binnen 24 uur uitbetaald

 • €1.000,- tot €200.000,- lenen
 • Looptijden van 6 tot 18 maanden
 • Geen verborgen kosten of bindingstijd
 • Gratis offerte en 100% vrijblijvend
 • Digitale & snelle aanvraag

OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

N
Zakelijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Vergelijk zakelijke leningen

1
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

9,5 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €200.000,-

Looptijd

6 tot 18 maanden

Rente*

Vaste kosten

 Volledige lening op elk moment en zonder extra kosten terugbetalen
Vandaag nog op je rekening & in 1 minuut aangevraagd
Geen verborgen kosten of bindingstijd

2

bridgefund
Binnen 6 uur duidelijkheid

★★★★★

9 / 10

Max. bedrag

€5.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

1% per maand

 Online aanvraag zonder jaarverslagen en businessplannen
Vandaag nog op je rekening (record is 4 uur)
Eerder aflossen? Je ontvangt korting
3
KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€3.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,8% per maand

 200+ miljoen euro gefinancierd bij 4600 verschillende bedrijven

Geen ingewikkelde kredietchecks
Deskundig team welke je door het gehele proces leidt

4

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€2.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 KOMPAR vergelijkt 10+ verschillende kredietverstrekkers

Gratis advies & binnen 24 uur geregeld
Duidelijk & deskundig overzicht van daadwerkelijke kosten

5

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €3.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 CREDDO vergelijkt 30+ verschillende kredietverstrekkers

Antwoord binnen 24 uur, niet bindend & altijd gratis
Kies wat het best past bij jouw bedrijf, doelstellingen en ambities

6

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 6 maanden

Rente*

0,5% per maand

 De kredietaanvraag is kosteloos en vrijblijvend

KredietVooruit.nl kijkt naar huidige bedrijfsprestaties
Aflossing op basis van binnenkomende betalingen

7

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

6,7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €300.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,5% - 1,6% per maand

 Bij goedkeuring direct toegang tot uw krediet via uw persoonlijke dashboard

Goedkeuring binnen 1 werkdag
Spotcap heeft krachten gebundeld met Capitalbox
* Als ondernemer heb je in eerste instantie niet veel aan gepubliceerde rentes als je kredietverstrekker wil vergelijken. Het uiteindelijke tarief dat je gaat betalen hangt namelijk af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van de hoogte van de financiering, de looptijd, de aflossing en van het risico dat de verstrekker verwacht te lopen met een lening aan jouw bedrijf. Bovengenoemde rentes geven het spectrum aan en zijn op jaarbasis, tenzij anders vermeld.

Deskundig team

 • €3.000,- tot €1.000.000,- lenen
 • Looptijden van 3 tot 24 maanden
 • Geen ingewikkelde kredietchecks
 • 200+ miljoen € gefinancierd bij 4600 bedrijven
 • Binnen 24 uur duidelijkheid & goedkeuring

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4/5

zakelijke lening

Wat is er te zeggen over factoring betekenis? Factoring bedrijven is niet alleen een financieringsvorm voor zakelijke leningen. Men spreekt vaak van factoring mkb, omdat deze manier van financiering steeds meer gebruikt word door het mkb. Factoring mkb kan de ondernemers in het mkb veel werk uit handen nemen. Het is ook een service, omdat het factoringbedrijf, ook wel factor genoemd, ook de uitbetaling van je facturen en het debiteurenbeheer kan verzorgen. De drie onderdelen van factoring zijn:

 • Financieringsvorm: het is, net als geld lenen en crowdfunding, een financieringsvorm. Dankzij de door de factormaatschappij verstrekte financiële buffer krijg je werkkapitaal.
 • Debiteurenbeheer: je kunt enkele debiteuren of de hele debiteurenadministratie uitbesteden aan de factormaatschappij of de hele debiteurenadministratie uitbesteden.
 • Afdekking debiteurenrisico: er bestaat het risico dat een debiteur niet betaalt. Dit risico kan door de factormaatschappij worden overgenomen.

Wat is factoring? Die vraag is beantwoord. Immers, je weet nu wat de factoring betekenis is. Ook weet je wat de drie onderdelen van deze manier van bedrijfsfinanciering zijn. Ander soort leningen bekijken? Druk snel op de link.

Er zijn drie soorten factoring bedrijven Nederland

Er zijn inmiddels veel factoring bedrijven Nederland. Deze bedrijven betalen binnen enkele dagen 70 tot 90 procent van een factuur uit. Na betaling van de factuur door de klant krijgt de ondernemer het nog niet uitbetaalde bedrag uitgekeerd. Door facturen direct uit te laten betalen beschik je over werkkapitaal. Er zijn drie verschillende soorten factoring bedrijven:

 • Traditionele factoring: de factormaatschappij koopt je facturen op en neemt je debiteurenadministratie over. De factuur wordt vooruit betaald. Het geld staat direct op je rekening. Je hoeft dus niet meer te wachten tot de rekeningen door de klanten zijn betaald. Natuurlijk wil je weten wat de factoring kosten zijn voor de door de factormaatschappij verrichte werkzaamheden zijn. Je betaalt vaak een percentage van de omzet. Soms betaal je een percentage van het factuurbedrag of zelfs een vast bedrag. Bij uitbesteding van alleen de factuur betaal je circa 1 procent van het factuurbedrag. Besteed je alles uit? Dan betaal je tussen de 4 en 6% van het factuurbedrag. De factoring kosten bij uitbesteding zijn dus relatief hoog.
 • American factoring: deze American factoring, ontstaan in de Verenigde Staten, geniet populariteit bij het Nederlandse mkb. Het is dus vaak factoring mkb. Je besteedt dan een deel van je facturen uit, bijvoorbeeld de facturen van specifieke klanten. Voor de vooruitbetaling van de facturen, die je meestal dezelfde dag nog krijgt uitbetaald, moet je enkele procenten van het factuurbedrag, dus slechts een klein bedrag, betalen. De factoring kosten zijn dus relatief laag. Omdat American factoring geen relatie heeft met een bank zijn de voorwaarden waar je aan hoeft te voldoen om er gebruik van te kunnen maken niet zo strikt als bij banken. Wel kunnen factorbedrijven bepaalde facturen en debiteuren weigeren, want ze nemen immers ook de inning van de betalingen en het risico over.
 • Reverse factoring: bij reverse factoring worden betalingsverplichtingen die jij hebt aan leveranciers vooruitbetaald. Deze vorm van bedrijfsfinanciering is vergelijkbaar met een leverancierskrediet, want je kunt uitgaande betalingen later bekostigen. Kom je niet in aanmerking voor traditionele factoring? Wellicht kom je wel in aanmerking voor reverse factoring, want dan is niet je omzet als bedrijf maar de kredietwaardigheid van je klanten het belangrijkste.

Waarom ouderwetse factoring overbodig is geworden

Waarom is het niet meer nodig om facturen te uploaden, te verkopen of door iemand anders te laten betalen? Dankzij moderne technologie en slimme algoritmes is dit alles overbodig geworden. Na aanmelding voor moderne factoring stuur je 6 maanden aan zakelijke bankafschriften naar de factormaatschappij.

Je bedrijf wordt met gebruikmaking van slimme algoritmes beoordeeld. Je krijgt een zakelijk krediet op basis van je openstaande debiteuren. Binnen 24 uur heb je geld op je rekening. De factoring kosten zijn tussen de 0,5 en 2,1 procent van het opgenomen bedrag. De factoring kosten zijn dus lager dan in het verleden.

Factoring heeft voor- en nadelen

Als je bedrijf groeit, dan groeit ook het aantal debiteuren. Hierdoor kan het gebeuren dat er onvoldoende saldo op je rekening staat. Factoring bedrijven kan dan uitkomst bieden. Bovendien hoef je niet meer om te kijken naar de debiteurenadministratie, want die wordt door het factoringbedrijf gedaan.

De factoring kosten zijn een nadeel. Je moet namelijk een behoorlijke provisie aan het factoringbedrijf betalen. Waarschijnlijk zijn er goedkopere manieren om te zorgen dat je beschikt over voldoende werkkapitaal.

Ook ben je niet meer vrij om het debiteurenbeheer op je eigen manier in te vullen. Bovendien krijg je wellicht een minder goede relatie met je klanten, omdat het factoringsbedrijf een strak debiteurenbeleid voert.

Factoringbedrijven Nederland voor het mkb, zzp’ers en freelancers

Factoring mkb? Nee, want er zijn ook factoringbedrijven die zich richten op zzp’ers en freelancers. Factoringbedrijven Nederland zijn:

 • Bij factoring-offerte.nl kun je vrijblijvend offertes opvragen van allerlei factoringsbedrijven.
 • Bij InvoiceFinance kun je, als je continu behoefte hebt aan werkkapitaal, een zakelijk krediet op basis van openstaande debiteuren aanvragen.
 • Bij kredietvooruit kun je niet terecht voor ‘echte’ factoring als je krediet nodig hebt, maar wel voor een oplossing met vergelijkbare flexibiliteit.

Factoring vergelijken

Wil je meer werkkapitaal verkrijgen? Dan moet je op zoek naar een factoringsbedrijf. Op zoek naar een website waar je factoringsbedrijven met elkaar kunt vergelijken? Op onze website is het mogelijk. Op deze website kunnen zzp’ers, het mkb en grootbedrijven door factoringsbedrijven met elkaar te vergelijken het beste bij hun wensen passende factoringsbedrijf vinden.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:41

Wellicht vind je dit ook interessant