[rank_math_breadcrumb]

De persoonlijke lening voor starters

door | jun 1, 2022 | Geld Lenen, Persoonlijke lening | 0 Reacties

In Nederland is het zo geregeld dat je tot je 18e levensjaar onder de verantwoordelijkheid van je ouders valt, dit geldt voor bijna alle beslissingen die je neemt onder het 18e levensjaar. Volgens de wet ben je minderjarig, bij verjaring verandert dit direct. Er wordt van je verwacht dat je op de hoogte bent van […]
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

|creditcard zonder bkr|

In Nederland is het zo geregeld dat je tot je 18e levensjaar onder de verantwoordelijkheid van je ouders valt, dit geldt voor bijna alle beslissingen die je neemt onder het 18e levensjaar. Volgens de wet ben je minderjarig, bij verjaring verandert dit direct. Er wordt van je verwacht dat je op de hoogte bent van Nederlandse wetten en regels, je kunt dan ook aansprakelijk gesteld worden voor je eigen beslissingen.

Je valt bijvoorbeeld niet meer onder de zorgverzekering dekking van je ouders, je mag er nu zelf een uit gaan kiezen. Een andere plicht die je hebt te voldoen vanaf je 18e levensjaar is het betalen van belasting wanneer je boven een bepaalde inkomensgrens komt.

Wil je een dure aankoop financieren dan is dit natuurlijk gewoon mogelijk, echter ben je volledig aansprakelijk en moet je daadwerkelijk over dit vermogen beschikken. De meeste 18 jarigen beschikken niet over het gemiddelde Nederlandse inkomen, veelal hoeft ook nog niet dure beslissingen te maken, er zijn echter altijd uitzonderingen. Veel 18 jarigen die aan financiële verplichtingen moeten voldoen kiezen voor een persoonlijke lening, maar hoe zit dit precies? Lees snel verder!

Het afsluiten van een persoonlijke lening, waar doe je dit?

Het afsluiten van een persoonlijke lening wordt in de meeste gevallen gedaan bij een bank of andere type geldverstrekker, helaas heb je een lening niet 1,2,3 voor elkaar en moet je wat voorbereidend werk plegen. De meeste geldverstrekkers willen zekerheid en een overzicht van je eigen financiële situatie op het moment van lenen, de lening moet immers terug betaald worden. Geldverstrekkers willen altijd de zekerheid hebben dat jij in de mogelijkheid bent om je aangegane leningen terug te betalen.

Allereerst wordt er een blik geworpen op alle inkomsten die je vergaard, hier worden ook toeslagen en eventuele studiefinanciering bij meegenomen. Wanneer je alles bij elkaar optelt zal de verstrekker een sommetje opstellen om te kijken hoeveel jij maandelijks kunt terugbetalen. Om een goede inventarisatie te maken wordt er natuurlijk ook gekeken naar je vaste lasten, je kunt hierbij denken aan je telefoonabonnement, de kosten van je huis en/of gas, water, licht.

De lasten worden van je inkomsten afgetrokken waarna er een vrij besteedbaar bedrag overblijft, een deel hiervan kan volgens de geldverstrekker worden gebruikt om je lening af te lossen. Na het berekenen van het vrij besteedbaar bedrag wordt er nog een blik geworpen op de huidige schulden die je hebt openstaan, dit kan door geldverstrekkers worden gecontroleerd bij het BKR. BKR registratie & geld lenen? Dit is in principe geen probleem, lees je in om achter alle mogelijkheden te komen.

Aflossen van de persoonlijke lening, hoe gaat het in zijn werk?

Heb je een persoonlijke lening aangevraagd en is deze door je geldverstrekker goedgekeurd dan zul je een contract moeten ondertekenen. Met je handtekening geef je het akkoord voor de gestelde voorwaarden die zijn gesteld voor de aflossing van de lening, je zult hier verplicht aan moeten voldoen. Helaas moeten geldverstrekkers ook hen geld verdienen, om deze reden wordt er een vastgestelde rente bepaald. De hoogte van deze rente is sterk afhankelijk van de algemene rentestand op het moment van afsluiten.

Je kunt het beste kijken naar het rentepercentage dat je betaalt aan de bank wanneer je rood staat, is deze voordelig dan zal de rente van je persoonlijke lening ook meevallen. Staat deze rente juist hoog dan heb je een grote kans dat je flink wat extra maandelijkse kosten moet verwachten. Het moment van afsluiten is dus wel degelijk belangrijk.

Eisen van de geldverstrekker

Zoals we je al zeiden moet je bij het afsluiten van een persoonlijke lening akkoord gaan met de gestelde voorwaarden van de geldverstrekker. In deze voorwaarden staan een aantal eisen verwerkt waar jij verplicht aan moet voldoen. In de meeste gevallen wordt er door de geldverstrekker vereist dat je eigen loon of inkomen op een bankrekening van de geldverstrekker zelf gestort wordt. Kies je voor een persoonlijke lening bij de ABN AMRO dan is er een grote kans dat je moet beschikken over een betaalrekening bij de ABN AMRO.

Dit is voor de geldverstrekker een zekerheid, zij weten op deze manier zeker dat het afgesproken aflossingsbedrag inclusief rente wordt voldaan. Daarnaast eisen ze een automatische periodieke betaling, zo weten ze zeker dat hen geleende geld echt terugkomt voor dat je andere uitgaven kunt plegen. Nogmaals, voor de geldverstrekkers draait alles om zekerheid. Dit is al helemaal belangrijk bij een achtergestelde lening.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet, wat is het verschil?

Kies je voor een persoonlijke lening dat zul je deze aangaan voor een aantal jaar, de periode van terugbetalen is dan ook vaak vastgesteld op 60 maanden. Het rentepercentage verschilt sterk aan de hand van de hoeveelheid krediet dat je leent. Bij een kredietlimiet tot € 2.500,- betaal je vandaag de dag ongeveer een rentepercentage van 11,15%, kies je voor een kredietlimiet tot € 50.000,- dan zul je ongeveer een rentepercentage van 6,75% moeten betalen.

Naast de persoonlijke lening kun je ook kiezen voor een doorlopend krediet, je ontvangt een krediet waarbij je aan dezelfde eisen moet voldoen als een lening. Ben je een doorlopend krediet aangegaan dan zul je niet alleen maar aflossen, je hebt namelijk de mogelijkheid om afgeloste bedragen terug op te nemen zodat je altijd zeker bent van een bepaald bedrag.

In de meeste gevallen ligt een doorlopend krediet lager dan een persoonlijke lening, vaak hebben we het hier over bedrag tussen de € 2.500,- en € 25.000,-. Kies je voor een doorlopend krediet dan heb je niet te maken met een vastgestelde looptijd, het kan dan ook voorkomen dat je erg lang bezig bent met het terugbetalen van het geleende krediet. Het is niet slim om het doorlopende krediet oneindig door te laten lopen, je betaalt namelijk elke maand rente over het geleende bedrag. Wil je voor jezelf zeker zijn dan is een persoonlijke lening een slimmer idee, je kunt met deze lening namelijk niet terug nemen wat je al hebt afgelost.

Alternatieven voor leningen

We kunnen het ons voorstellen dat je op je 18e levensjaar niet direct een lening wil aanvragen, echter heb je vaak wel te maken met onvoorziene uitgaven en kun je in geldnood zitten. Het lenen van geld is niet de beste oplossing, als alternatief raden wij het je aan om een bedrag op de spaarrekening achter de hand te houden voor eventuele onvoorziene kosten.

Je kunt er namelijk altijd voor kiezen om een vast percentage van je inkomen apart te zetten op een spaarrekening. Wanneer je het geld hebt om een lening af te lossen dan beschik je logischerwijs over een voldoende inkomen, zet hier maandelijks wat van apart zodat je niet direct financiële verplichtingen hoeft aan te gaan. Bedrijven die willen lenen kunnen het beste kiezen voor een zakelijke lening, lees jezelf echter wel goed in omdat de bedrijvigheid te maken heeft met andere voorwaarden dan particulieren, ze zijn wat minder beschermd vanuit de wet.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:38

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht vind je dit ook interessant

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=