[rank_math_breadcrumb]

Auto financieren?

door | jun 7, 2022 | Geld Lenen

Geld lenen voor auto kan op allerlei verschillende manieren en om allerlei verschillende redenen. Een autolening sluit je niet zomaar af. Dit vereist wat werk. Je kunt je het best eerst goed inlezen over het onderwerp voordat je dit type lening afsluit. De meeste auto leningen worden op nieuwe auto’s afgesloten. Dit is logisch, want […]
Krediet groep nederland
 • Leen tot meer dan €100.000,-
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Laagste rente in de markt
 • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
 • Leen tot meer dan €100.000,-
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Laagste rente in de markt
 • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

Auto financieren

Geld lenen voor auto kan op allerlei verschillende manieren en om allerlei verschillende redenen. Een autolening sluit je niet zomaar af. Dit vereist wat werk. Je kunt je het best eerst goed inlezen over het onderwerp voordat je dit type lening afsluit.

De meeste auto leningen worden op nieuwe auto’s afgesloten. Dit is logisch, want deze zijn het duurst. Voor een tweede auto wordt vaker gespaard.

Of een autofinanciering iets voor jou is? Daar komen we in dit artikel graag op terug. Lees hier dan ook alles over de goedkoopste autolening, een autolening berekenen en het geld lenen voor auto zonder BKR toetsing.

Welke manieren van auto financiering zijn er?

Een auto financieren kan op vele verschillende manieren. Geld lenen voor auto is dan ook niet hetzelfde als een auto financieren. De voornaamste vier manieren van autofinanciering zijn:

 • Financiering bij de bank
 • Lening voor auto bij de dealer
 • Private lease

Elk van deze drie vormen van het financieren van een auto heeft zijn eigen voor- en nadelen. In de onderstaande tabel hebben we geprobeerd om deze opties van autofinanciering zo overzichtelijk mogelijk te koppelen deze voor- en nadelen:

Autofinanciering bij de bank Lening voor auto bij de dealer Auto lening private lease
De auto is helemaal van jou! Auto is pas van jou na afbetaling Auto inleveren na leaseperiode
Vastgestelde rentepercentage Hogere rente dan bij de andere opties Contract verbreken tussentijd niet mogelijk, hier staat een boete op
Vastgestelde looptijd Lange looptijd Schadevrije jaren niet altijd overgenomen
Vaste maandlasten Extra aflossen eigenlijk nooit mogelijk Maar drie schadevrije jaren meenemen na leaseperiode
Boetevrij extra aflossen vaak mogelijk

Auto financieren door geld lenen voor auto bij de bank

Veel mensen vragen zich af of het geld lenen voor auto verstandig is. Hierover verschillen de meningen, natuurlijk. Er is geen eenduidig antwoord te geven op deze vraag. Afhankelijk van jouw financiële situatie kan het wel handig en verstandig zijn om geld te lenen voor een auto.

Vanuit iemand anders gezien kan het een totaal onhandige keuze zijn. Daarom is het goed om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen en de verschillende soorten leenvormen van de bank goed te bekijken.

Doorlopend krediet

Allereerst is het mogelijk om gebruik te maken van doorlopend krediet. Deze vorm van autofinanciering is minder verstandig in onze opinie. Auto financieren door middel van doorlopend krediet komt namelijk vaak neer op meer dan alleen een auto lening.

Bij doorlopend krediet krijg je een limiet van de bank. Binnen dat limiet mag je, tegen een variabel rentepercentage, geld opnemen en aflossen binnen een looptijd die je zelf bepaald. Door deze vrijheid komen veel mensen in de verleiding uiteindelijk langer en meer geld te lenen dan ze op voorhand hadden bedacht.

Als er in of rond het huis iets stuk gaat wordt er vaak uit zo’n lening een beetje extra geleend om deze kosten (of schade) te dekken. Daarbij heb je ook nog de optie: huurkoop auto.

Persoonlijke lening

De tweede leenvorm is de persoonlijke lening. Deze vorm van lenen past naar onze mening veel beter bij het auto financieren en is dan ook vaak de goedkoopste autofinanciering.

Door het vaste rentepercentage afgesproken met de bank, de vaste looptijd en het gebrek aan gezeur kom je op de lange termijn op een lager netto kostenplaatje dan bij de andere leenvormen en opties. De goedkoopste lening auto is de persoonlijke lening.

Autofinanciering berekenen

De autofinanciering berekenen en een autolening vergelijken kan nog wel eens lastig zijn. Door het grote aanbod, zowel online als in de verschillende kredietverstrekkers zaken is door de bomen het bos al snel zoek. Het beste om een eerste indruk te krijgen van wat een lening voor auto jou gaat kosten is een vergelijker invullen.

In de vergelijker kun je jouw wensen invullen, waarna het auto financieren berekenen automatisch gebeurd. Geld lenen voor auto was nog nooit zo makkelijk! Geheel vrijblijvend krijg je een aanbod en je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Deze manier van werken geeft je een goed startpunt. Autofinanciering vergelijken doe je direct op onze website, vrijblijvend, onafhankelijk en snel.

Auto financieren: de belangrijkste tips

Er zijn enkele belangrijke tips als het gaat om auto financieren. Laten we direct van wal steken:

 1. Maak de looptijd van de lening niet te lang: Ga je er vanuit dat een auto 5 jaar meegaat? Zorg er dan voor dat je de looptijd van de lening niet langer maakt dan dat. Als de auto lening 8 jaar loopt, dan betaal je nog 3 jaar nadat je geen auto meer hebt voor de lening. Dit terwijl je wellicht dan een nieuwe lening wilt afsluiten voor een nieuwe auto.
 2. Auto financieren is geld lenen:Geld lenen kost altijd geld. Zelf als je de goedkoopste autofinanciering hebt betaal je nog steeds geld aan de autolening. Leen daarom niet meer dan nodig en vergelijk altijd het aanbod wat je krijgt! Wie weet kan het goedkoper.
 3. Auto financieren, te weinig is ook niet goed: Te veel geld lenen, zoals in punt 2 aangestipt, is niet wat je wilt. Maar je moet er ook op letten dat je niet te weinig leent. Er komt namelijk meer bij een auto kijken dan alleen de aanschaf van de wagen. brandstof, verzekering, wegenbelasting, alles moet binnen het geld lenen voor auto budget passen. Zo maak je geld lenen voor auto verstandig.
 4. Houd rekening met afschrijving van de waarde: Op het moment dat je een auto koopt wordt deze minder waard. Zeker in de eerste jaren gaat de afschrijving snel. In het begin is het dan ook slim om extra af te lossen op het auto financieren. Zo loopt de autolening gelijk met de afschrijving. Bij verkoop van de auto binnen de aflossingstermijn los je dan gemakkelijk de de rest van de goedkoopste lening auto af en bespaar je geld doordat de rentekosten lager blijven.
 5. Autolening vergelijken: We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: vergelijken! Autolening berekenen en vergelijken is het belangrijkste wat je doet als je opzoek in het ‘geld lenen voor auto’-bootje stapt. Blijf daarom de autofinanciering berekenen. Alleen zo vind je de goedkoopste autolening voor jouw specifieke situatie.
 6. Verzeker je auto goed, een ongeluk zit in een klein hoekje: Het verzekeren van je auto is altijd belangrijk, maar zeker met een auto op geleend geld is het extra zuur als er iets gebeurd wat niet binnen de verzekering valt. Zo zou je maar een klein foutje maken waardoor er schade ontstaat voor (bijvoorbeeld) 1.000 euro. Hier had je niet op gerekend binnen de lening, waardoor je het leenbedrag weer moet verhogen en de uiteindelijk kosten (inclusief rente) alleen maar hoger worden. Als het mogelijk is raden wij dan ook altijd aan op je auto met geleend geld all-risk te verzekeren. Houd hier rekening mee bij het geld lenen voor auto.

Geld lenen auto: kies een slimme lening

Goedkoop geld lenen voor auto, dat is iets wat veel mensen willen. Geld lenen voor auto hoeft dan ook niet veel geld te kosten wanneer je de juiste verstrekker vindt. Geld lenen kost altijd geld, maar bij de ene geldverstrekker betaal je meer rente dan bij de ander. Is geld lenen voor auto verstandig?

Je kunt hier veel baat bij hebben wanneer je jouw auto hard nodig hebt. Maar kies wel voor een slimme lening: een auto verliest zijn waarde en dat betekent dat je na een aantal jaar wellicht nog een auto afbetaalt die het leenbedrag niet meer waard is.

Geld voor auto lenen kan om diverse redenen

Geld lenen voor een auto, waarom zou je dit doen? Wellicht is je huidige auto niet goed meer en wil je graag een nieuwe en goede auto kopen. Dit kost je veel geld en niet iedereen heeft dit direct klaar liggen.

Vooral als je jouw auto dagelijks gebruikt is het belangrijk dat er zo snel mogelijk vervanging komt van je huidige auto. Daarom heb je de mogelijkheid om geld te lenen voor je auto.

Deze zogenaamde autofinanciering is een persoonlijke lening, wat betekent dat de hele lening in een keer wordt uitgekeerd. Je kunt hierdoor direct een nieuwe auto aanschaffen. Met de kredietverstrekker spreek je een looptijd en een rente af. Gedurende de looptijd betaal je een deel aan aflossing en daarnaast ook het rentepercentage.

Is geld lenen voor auto verstandig?

Voordat je een lening afsluit voor je auto is het belangrijk om naar een aantal punten te kijken. Wanneer je auto onmisbaar is en je geen geld hebt om een nieuwe auto te kopen is een lening een ideale oplossing. Om ervoor te zorgen dat je zo verantwoord mogelijk gaat lenen vind je hier een aantal tips:

 • Leen alleen geld dat je nodig hebt: de waarde van een auto daalt snel en dat betekent dat geld lenen voor een auto vooral een goede oplossing is als je auto onmisbaar is. Leen daarom nooit meer dan dat je nodig hebt.
 • Kies voor een goede verzekering: krijg je een ongeluk met je nieuwe auto terwijl de lening nog loopt? Dan is het wel zo prettig om een goede autoverzekering te hebben.
 • Vergelijk rentes: je vindt een goede lening door diverse geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen bij Spaarbuidel.

Hoeveel mensen lenen geld voor auto?

Het komt regelmatig voor dat er geld wordt geleend voor het aanschaffen van een auto. Hoeveel mensen lenen geld voor auto? De meeste mensen maken bijna dagelijks gebruik van hun auto; ze rijden ermee naar hun werk of hebben om andere redenen een auto nodig.

Daarnaast zijn er genoeg mensen die geen geld klaar hebben liggen wanneer er onverhoopt iets met hun huidige auto gebeurt. Dit betekent dat het geregeld voorkomt dat een autofinanciering wordt aangevraagd bij een bank of andere kredietverstrekker. Het is wel belangrijk om altijd goed te letten op de kosten en het rentepercentage zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Geld lenen voor auto zonder BKR toetsing

Geld lenen voor auto zonder BKR toetsing, is dit mogelijk? In vrijwel alle gevallen wordt gecontroleerd of je BKR geregistreerd bent. Wanneer er sprake is van een negatieve BKR registratie, bijvoorbeeld omdat je eerdere leningen nog niet hebt afbetaald, is het mogelijk dat de lening voor je auto geweigerd wordt.

Er zijn kredietverstrekkers die je geen geld lenen voor je auto vanwege een negatieve BKR registratie. Je kunt in dit geval het beste contact opnemen met je bank voor een persoonlijke lening. Je bank kent je financiële situatie het beste en samen kunnen jullie wellicht tot een overeenkomst komen.

Geld lenen auto? Goedkoop geld lenen voor auto is mogelijk!

Geld lenen voor auto, hoe gaat dit precies in zijn werk? Het is betrekkelijk eenvoudig om geld te lenen voor je auto. Er zijn een aantal stappen die bij de meeste kredietverstrekkers hetzelfde zijn:

 1. Maak eerst een berekening van het bedrag wat je nodig hebt en hoeveel je wilt lenen
 2. Vergelijk verschillende aanbieders op Spaarbuidel om zeker te zijn van een goede keuze
 3. Stuur je aanvraag naar de geldverstrekker naar keuze
 4. De geldverstrekker doet je een aanbod; ben je daar tevreden over? Dan upload je je gegevens om zo de aanvraag af te ronden
 5. Binnen enkele dagen nadat je gegevens zijn ontvangen en goedgekeurd ontvang je het afgesproken bedrag.

Geld lenen voor auto: voor- en nadelen

Is geld lenen voor auto verstandig? Wanneer je een auto (en dus het geld) hard nodig hebt zul je veel baat hebben bij het afsluiten van een lening. Geld voor auto lenen heeft voor- en nadelen:

 1. Je krijgt het geld direct op je rekening: het kost vrij weinig tijd om een lening af te sluiten en bij goedkeuring krijg je het geld direct
 2. Je kunt een auto kopen: een belangrijk voordeel is dat je met het geld kan kopen wat je nodig hebt; een auto.
 3. Het maandelijkse aflosbedrag staat vast: je spreekt met de bank een vast bedrag af waardoor je weet waar je aan toe bent.
 4. Je hebt veel mogelijkheden: er zijn tal van geldverstrekkers die je kunt vergelijken op Spaarbuidel

Geld voor auto lenen, wat zijn de nadelen?

 • Je hebt te maken met een rentepercentage waardoor je maandelijks meer moet aflossen
 • Bij een ongeluk met een onverzekerde auto terwijl de lening nog loopt kunnen de kosten hoog oplopen
 • De waarde van je auto daalt ieder jaar en dat betekent dat een lening niet altijd een goede investering is.

Geld lenen auto: belangrijke overweging

Geld lenen auto: het is belangrijk om de voor- en nadelen van een lening voor een auto te overwegen. Ga ook na bij vrienden, familie of kennissen. Hoeveel mensen lenen geld voor auto? Dit kan wellicht voor jou ook een reden zijn om toch voor een lening te kiezen. Geld lenen voor je auto is een keuze die je moet maken wanneer je hier helemaal achter staat.

Goedkoop geld lenen voor auto? Vergelijk de aanbieders

Goedkoop geld lenen voor je auto? Dat is goed mogelijk mits je de aanbieders van leningen online vergelijkt. Dit kun je doen bij Spaarbuidel. Hier vind je diverse geldverstrekkers en kun je er zeker van zijn dat je een goede deal vindt. Geld lenen voor auto zonder bkr toetsing is dus ook goed mogelijk. Geld lenen auto? Let op het rentepercentage maar houdt ook in gedachten hoeveel geld je maandelijks af wilt lossen, zodat je weet waar je aan toe bent. Geld lenen voor auto kan enorm handig zijn wanneer je dit goed aanpakt!

Autofinanciering met negatieve BKR registratie

Misschien denk je nu: alles leuk en aardig met de tips en de trucs, maar ik kan geen auto financieren door mijn negatieve BKR registratie. Gelukkig is dit niet helemaal waar. Een auto financieren zonder BKR registratie is gemakkelijk. Maar een auto financieren met BKR is ook mogelijk.

Het risico voor de bank ligt in dit geval vaak hoger, dus auto financieren zal een stukje duurder worden, maar onmogelijk is het zeker niet. Geld lenen voor auto is altijd mogelijk.

De leugen van auto financieren met BKR

Het verhaal gaat rond dat auto financieren zonder BKR per definitie makkelijker is dan het geld lenen voor auto zonder BKR. Dit is niet waar. Als je een lening hebt die ingeschreven staat bij het BKR kun je soms precies dezelfde prijs krijgen als jouw buurman die geen BKR heeft.

Niet alleen bestaat de geld lenen voor auto zonder BKR toetsing optie, ook kun je een positieve BKR hebben. Dit houdt in dat je wel een lening hebt, maar alles altijd netjes op tijd betaald. Dit maakt auto financieren niet lastiger!

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: aug 20, 2022 @ 08:18

0 reacties

Wellicht vind je dit ook interessant

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=