[rank_math_breadcrumb]

Zijn Altice aandelen het investeren waard?

door | jul 7, 2022 | Aandelen, Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Wil je graag Altice aandelen kopen? Altice is een groot bedrijf met een bekende naam. Je kunt gaan beleggen in Altice om hier vervolgens de vruchten van te plukken. Maar waarom zou je deze aandelen kopen en wat is de huidige koers? Hieronder lees je alle handige informatie over het beleggen in aandelen van Altice. […]

Wil je graag Altice aandelen kopen? Altice is een groot bedrijf met een bekende naam. Je kunt gaan beleggen in Altice om hier vervolgens de vruchten van te plukken. Maar waarom zou je deze aandelen kopen en wat is de huidige koers? Hieronder lees je alle handige informatie over het beleggen in aandelen van Altice. Bij Spaarbuidel ben je aan het goede adres als het gaat om Altice aandelen kopen.

Meer over Altice

Het bedrijf Altice is in 2002 opgericht door Patrick Drahi. Sinds de oprichting is het via een groot aantal overnames uitgegroeid tot een indrukwekkend groot telecom- en kabelbedrijf. Altice Europe is onderdeel van de internationaal opererende Altice Group. Het bedrijf is in veel Europese landen en de Verenigde Staten actief op het gebied van vaste- en mobiele telefonie, internet en (digitale) televisie via de kabel.

Bijna de helft van de omzet wordt behaald in Frankrijk en een kwart in de VS. Het bedrijf bezit verschillende kranten, radio- en tv-zenders. Daarnaast geven ze als kabelaar toegang tot internet. Wereldwijd heeft het bedrijf nu meer dan 48 miljoen klanten en bijna 55.000 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Geschiedenis

Altice is razendsnel gegroeid, mede door vele overnames in Portugal, Frankrijk en de VS. Daar waar het ooit begon als klein bedrijfje is het in nog geen twintig jaar tijd uitgegroeid tot een ware, wereldwijde telecomreus. In 2014 besloot het bedrijf daarom om naar de beurs te gaan. Het is wat dit betreft dus nog een relatief jong aandeel. Dankzij deze succesvolle beursgang, ging Altice zich meer richten op de VS.

Koers van Altice aandelen

Door de goede cijfers van het bedrijf zagen we dat het Altice koersverloop tot medio 2017 nog een stijgende lijn vertoonde. Helaas daalde de koers van Altice in 2018 weerenorm. Een aantal jaren geleden kreeg het bedrijf namelijk een flinke klap te verduren. Ze kregen namelijk een fikse boete van maar liefst €80 miljoen voor het te snel implementeren van overname. Dit zorgde ervoor dat het aandeel van Altice het minder goed deed. Maar vanaf januari 2019 zagen we een herstel. Deze was helaas maar van korte duur, want ook de Altice koers heeft last ondervonden van het coronavirus. Hierdoor gaven veel beleggers aan dat het koersdoel van Altice de komende tijd verlaagd zal worden.

Waarom Altice aandelen kopen?

Altice heeft een aantal jaren veel winst gemaakt. Als je kijkt naar het koersverloop van de afgelopen jaren, dan zie je dat het bedrijf na elke tegenslag in staat is om te kunnen herstellen. Wellicht is het nu een goed moment om een aandeel Altice tegen een relatief lage prijs te kopen en ze later weer voor een hogere prijs te verkopen. Vanuit dit perspectief is het nu een goed moment om in een Altice aandeel te investeren. Andere redenen zijn:

  • De omzet van Altice neemt ieder jaar toe

De koers van een aandeel wordt vooral bepaald door de financiële prestaties. Het gaat hier vooral om de winst en omzet. Als het bedrijf meer verdient, dan stijgt de koers. Als het bedrijf minder verdient, dan kun je een koersdaling verwachten. De afgelopen jaren is de winst minder geworden, maar dit kwam met name door de schulden die moesten worden gemaakt voor het bekostigen van overnames en het betalen van de boetes. Zodra alle schulden zijn afgelost, dan zal er waarschijnlijk een grotere winst worden gerealiseerd. Dit zal op haar beurt zorgen voor een flinke koersstijging.

  • Altice is een groot telecombedrijf

Een ander voordeel van het investeren in Altice aandelen, is dat Altice een zeer groot bedrijf is. Grote bedrijven hebben een grotere buffer om financiële tegenslagen te kunnen dragen, en hebben het inzicht om hun bedrijfsvoering aan te passen. Maar dit is geen garantie dat een groot bedrijf niet kan falen, je hebt immers nooit volledige zekerheid als het gaat om beleggen.

  • De markt voor internet is groot en groeiend

Altice biedt een belangrijke dienst aan, namelijk het faciliteren van internet. Doordat de afzetmarkt blijft groeien, kan Altice meer omzet genereren en zal de koers kunnen stijgen.

Vrijwel iedereen in de Westerse wereld maakt tegenwoordig gebruik van internet op verschillende apparaten. Maar dit is nog niet in de armere landen het geval. Hier liggen nog veel kansen voor Altice en het bedrijf heeft hier dus een erg grote afzetmarkt voor haar diensten. De waarde van Altice aandelen kan hierdoor nog sterk gaan groeien. Als je dus nu je geld investeert in Altice, bestaat er een grote kans dat je hier in de toekomst behoorlijk wat winst op kan maken.

Altice aandelen verkopen

De aandelen van Altice worden verhandeld op de beurs van Amsterdam onder de naam ‘ATC’. Het is vrij eenvoudig om je aandeel te verkopen. Een aantal redenen waarom je ervoor kunt kiezen om je aandelen te verkopen zijn:

  • Het is nooit gegarandeerd dat je winst maakt;
  • Je wilt je portfolio meer spreiden. Als je het risico op verlies wilt verkleinen, dan is het verstandig dat je aan portfolio diversificatie doet. Dit houdt in dat je in meerdere aandelen belegt. Mocht het zijn dat een bepaalde aandeel in waarde vermindert, dan komt de klap minder hard aan.

Dividend Altice aandelen

Altice keert geen dividend uit. De netto schuld van Altice bedroeg eind juni 2018 namelijk €31,7 miljard. Alle toekomstige operationele winst en opbrengsten worden naar verwachting gebruikt om deze torenhoge schuld verder af te lossen. Voor de komende jaren zal de focus van Altice dan ook niet gericht zijn op dividend uitkeringen. Dus als je op zoek bent naar een bedrijf dat dividend uitkeert, dan kun je beter in andere aandelen investeren.

Handige feiten over Altice aandelen

Hieronder een aantal interessante feiten over het bedrijf Altice, waardoor je een beter beeld krijgt van haar positie op de markt:

  • Opgericht in Nederland in 2002;
  • Wereldwijd heeft het bedrijf bijna 48 miljoen klanten;
  • Het bedrijf heeft wereldwijd ruim 55.000 medewerkers in dienst;
  • In de VS staat Altice beter bekend onder de namen Optimum, Lightpath en SuddenLink;
  • De marktkapitalisatie bedroeg medio 2020 € 168,8;

Concurrenten

Vooral in Frankrijk heeft Altice veel last van de concurrenten. Het is daar ook zeker een overweging om de concurrenten te bestuderen en te bekijken of dit ook interessante aandelen voor je zijn. Het voordeel van de concurrenten is dat ze te maken hebben met een lagere schuldenlast en ook kunnen profiteren van de verschillende groeimarkten. Goed om eens een concurrentieanalyse te maken en je te verdiepen in de verschillende telecomaanbieders.

Conclusie

Je hebt een heleboel informatie over Altice gekregen. Enerzijds positieve informatie, anderzijds ook negatieve informatie. Is het een goede keuze om te investeren in een Altice aandeel? Ja, het kan wel degelijk een goede belegging zijn. Maar zorg ervoor dat je de beleggingen diversifieert. Zet dus niet al je geld in op Altice maar laat het onderdeel zijn van een goede gespreide portfolio. Houd er rekening mee dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt.

Selecteer de juiste broker

Bespaar op je bewaar- en transactiekosten door gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Binnen een paar stappen weet je welke broker je de beste deal kan bieden. Het enige wat je hoeft te doen is je persoonlijke voorkeuren aan te geven en de vergelijker selecteert voor jou de beste keuze.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:00