Zakelijke lening in de vorm van een investeringskrediet

door | jun 13, 2022 | Geld Lenen, Zakelijke lening | 0 Reacties

Als ondernemer is het vaak noodzakelijk om te investeren in je bedrijf. Hiervoor kun je dan een investeringskrediet aanvragen. Dit is een zakelijke lening die puur en alleen is bedoeld om te investeren in jouw bedrijf. Zo kun je extra krediet aanvragen om een kantoor aan te schaffen, voorraden in te kopen, een leasecontract te […]

Binnen 24 uur uitbetaald

 • €1.000,- tot €200.000,- lenen
 • Looptijden van 6 tot 18 maanden
 • Geen verborgen kosten of bindingstijd
 • Gratis offerte en 100% vrijblijvend
 • Digitale & snelle aanvraag

OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

N
Zakelijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Vergelijk zakelijke leningen

1
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

9,5 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €200.000,-

Looptijd

6 tot 18 maanden

Rente*

Vaste kosten

 Volledige lening op elk moment en zonder extra kosten terugbetalen
Vandaag nog op je rekening & in 1 minuut aangevraagd
Geen verborgen kosten of bindingstijd

2

bridgefund
Binnen 6 uur duidelijkheid

★★★★★

9 / 10

Max. bedrag

€5.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

1% per maand

 Online aanvraag zonder jaarverslagen en businessplannen
Vandaag nog op je rekening (record is 4 uur)
Eerder aflossen? Je ontvangt korting
3
KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€3.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,8% per maand

 200+ miljoen euro gefinancierd bij 4600 verschillende bedrijven

Geen ingewikkelde kredietchecks
Deskundig team welke je door het gehele proces leidt

4

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€2.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 KOMPAR vergelijkt 10+ verschillende kredietverstrekkers

Gratis advies & binnen 24 uur geregeld
Duidelijk & deskundig overzicht van daadwerkelijke kosten

5

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €3.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 CREDDO vergelijkt 30+ verschillende kredietverstrekkers

Antwoord binnen 24 uur, niet bindend & altijd gratis
Kies wat het best past bij jouw bedrijf, doelstellingen en ambities

6

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 6 maanden

Rente*

0,5% per maand

 De kredietaanvraag is kosteloos en vrijblijvend

KredietVooruit.nl kijkt naar huidige bedrijfsprestaties
Aflossing op basis van binnenkomende betalingen

7

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

6,7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €300.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,5% - 1,6% per maand

 Bij goedkeuring direct toegang tot uw krediet via uw persoonlijke dashboard

Goedkeuring binnen 1 werkdag
Spotcap heeft krachten gebundeld met Capitalbox
* Als ondernemer heb je in eerste instantie niet veel aan gepubliceerde rentes als je kredietverstrekker wil vergelijken. Het uiteindelijke tarief dat je gaat betalen hangt namelijk af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van de hoogte van de financiering, de looptijd, de aflossing en van het risico dat de verstrekker verwacht te lopen met een lening aan jouw bedrijf. Bovengenoemde rentes geven het spectrum aan en zijn op jaarbasis, tenzij anders vermeld.

Deskundig team

 • €3.000,- tot €1.000.000,- lenen
 • Looptijden van 3 tot 24 maanden
 • Geen ingewikkelde kredietchecks
 • 200+ miljoen € gefinancierd bij 4600 bedrijven
 • Binnen 24 uur duidelijkheid & goedkeuring

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4/5

zakelijke lening

Als ondernemer is het vaak noodzakelijk om te investeren in je bedrijf. Hiervoor kun je dan een investeringskrediet aanvragen. Dit is een zakelijke lening die puur en alleen is bedoeld om te investeren in jouw bedrijf. Zo kun je extra krediet aanvragen om een kantoor aan te schaffen, voorraden in te kopen, een leasecontract te financieren of machines te kopen. Daarbij zijn er echter wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden alvorens je een zakelijk krediet voor investeren aanvraagt. Wij vertellen je op deze pagina daarom meer over het investeringskrediet.

Wat is een investeringskrediet precies?

Een investeringskrediet is niets meer dan een zakelijke lening die je kunt gebruiken om te investeren in jouw bedrijf. De lening is daarom geschikt voor starters, zelfstandigen en andere ondernemers die geld nodig hebben om hun activiteiten uit te breiden. In de meeste gevallen wordt er geïnvesteerd in vaste activa, waarmee de productie van hun producten kan worden versneld. Denk hierbij aan de aanschaf van machines en dergelijke, maar ook de aanschaf van een kantoor.

Daarnaast is het ook mogelijk om het investeringskrediet te gebruik voor het verduurzamen van je kantoorpand, de aanschaf van een bedrijfswagen en nog veel meer. Houd er wel altijd rekening mee dat de voorwaarden van de lening ook deels afhankelijk zijn van de soort investering die je gaat doen. Bovendien verschilt dit ook erg per bank en/of kredietverstrekker.

Hoe zit het met de looptijd?

De looptijd van een investeringskrediet hangt af van verschillende factoren. Zo is er bijvoorbeeld een minimumbedrag dat je kunt lenen, wat weer afhankelijk is van de omzet van de onderneming. De hoogte van het maximum leenbedrag bepaalt in de meeste gevallen de duur van de looptijd. Hoe hoog het bedrag ook is, voor een krediet geldt altijd een vaste looptijd. Hierdoor weet je van tevoren precies wat je elke maand moet betalen voor de lening en hoe lang je hierover kunt doen.

Ook heb je bij een investeringskrediet de keuze uit twee verschillende opties, afhankelijk van de bank of kredietverstrekker. Zo kun je er bij de meeste banken voor kiezen om het krediet in één keer op te nemen of juist in delen. In het laatste geval kun je de lening spreiden over een langere looptijd en krediet opnemen wanneer jij het nodig hebt. Wel staat er in de voorwaarde vermeld voor welke datum je het krediet volledig hebt moeten opnemen. De terugbetaling over (een deel van) het krediet start vervolgens pas vanaf het moment dat je het hebt opgenomen.

Let op: de looptijden, rentes en andere voorwaarden kunnen per bank of kredietverstrekker verschillen, houd hier dus te alle tijde rekening mee!

Wat zijn de kosten?

Als je een investeringskrediet afsluit betaal je hier natuurlijk kosten over in de vorm van rente. Dit is een van tevoren afgesproken percentage dat je maandelijks betaald over het openstaande bedrag van de lening. Vaak wordt dit al opgenomen in het maandelijks terug te betalen bedrag. De reden dat je rente betaald over de lening is omdat de kredietverstrekker een risico loopt. Op basis van het risico wordt dan ook de hoogte van de rente bepaald.

Het kan dus slim zijn om jaarcijfers en prognoses voor de toekomst te overhandigen, om te laten zien dat het terugbetalen van de lening geen enkel probleem is. Hierdoor kom je wellicht in aanmerking voor een lagere rente en heb je bovendien meer kans om een investeringskrediet af te sluiten. Naast de rente zijn er ook nog andere kosten waar je rekening mee dient te houden, namelijk de provisiekosten, afsluitkosten en in geval van een wijziging in de overeenkomst ook nog administratiekosten.

Waar kun je een investeringskrediet voor gebruiken?

Een investeringskrediet is zoals je weet bedoeld om investeringen voor je bedrijf te financieren. Dit kan dus werkelijk waar van alles zijn, aangezien er veel verschillende soorten branches zijn waar andere investeringen nodig zijn. Neem bijvoorbeeld een autobedrijf die een auto hefbrug nodig hebben om auto’s te kunnen repareren. Of een startende ijssalon die moet investeren in koelsystemen en ijsmachines. In principe kun je het krediet voor alle soort investeringen gebruiken die bedoeld zijn om je bedrijf te laten groeien. Zo kan het investeren in een bedrijfsauto ook een goede keuze zijn om makkelijker bij klanten te kunnen komen. Wat je wensen ook zijn, een investeringskrediet is inzetbaar voor veel verschillende soorten investeringen.

Wat zijn de voordelen van een investeringskrediet?

Waarom zou je een investeringskrediet afsluiten en geen normale zakelijke lening? Een goede vraag waar we jou ook een goed antwoord op gaan geven. Het krediet om te investeren brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee, waardoor het voor veel bedrijven de beste keuze is om krediet aan te vragen waarmee ze kunnen investeren. Dit is waarom:

 • Je weet waar je aan toe bent: Als je een krediet afsluit om te investeren weet je van te voren precies hoeveel je per maand moet terugbetalen met de bijkomende rente. Bovendien weet je ook hoelang je erover doet om alles weer netjes terug te betalen. Dit geeft als ondernemer een gerust gevoel;
 • Het is flexibel: Met een krediet als deze kun je ervoor kiezen om het bedrag in delen op te nemen, zodat de terugbetaling pas start vanaf het moment dat je een bedrag hebt genomen. Daarnaast kun je vaak ook een aflossingsvrije periode inlassen, waarbij je in die periode alleen nog rente betaald;
 • Geen eigen kapitaal nodig: Het krediet zorgt ervoor dat je het eigen kapitaal niet hoeft te gebruiken om te investeren, waardoor er een betere cashflow in de onderneming blijft.

Vraag vandaag nog een investeringskrediet aan

Heb je interesse in een investeringskrediet? Vraag deze dan vandaag nog aan bij een bank of kredietverstrekker. Natuurlijk wil je wel gebruik kunnen maken van de beste voorwaarden en laagste rentes. Maak daarom gebruik van de vergelijker op de pagina waar je diverse banken en kredietverstrekkers met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je binnen enkele minuten een passende kredietverstrekker die voldoet aan jouw persoonlijke wensen en voorwaarden.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 21, 2022 @ 21:27

Wellicht vind je dit ook interessant