[rank_math_breadcrumb]

Wat je moet weten over centraal beheer beleggen

door | mrt 2, 2022 | Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen beleggen om hun vermogen te laten groeien. Dit komt omdat het sparen nauwelijks rendement nog oplevert door de historisch lage spaarrentes. Veel mensen worden zich steeds bewuster van het feit dat beleggen meer rendement kan opleveren. Beleggen stelt je in staat om een extra inkomstenstroom te genereren en jouw vermogen […]

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen beleggen om hun vermogen te laten groeien. Dit komt omdat het sparen nauwelijks rendement nog oplevert door de historisch lage spaarrentes. Veel mensen worden zich steeds bewuster van het feit dat beleggen meer rendement kan opleveren.

Beleggen stelt je in staat om een extra inkomstenstroom te genereren en jouw vermogen verder op te bouwen. Geld beleggen kan bij verschillende banken, en ook bij financiële instellingen zoals bij Centraal Beheer beleggen. Waarom zou je kiezen voor beleggen bij Centraal Beheer, en hoe werkt het als je bij dit bedrijf wilt starten met beleggen? In deze Centraal Beheer beleggen review leggen we het voor je uit.

Over Centraal Beheer

De meeste mensen kennen Centraal Beheer als verzekeraar, maar het bedrijf is ook als merk onderdeel van Achmea Holding. Dit is een van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Ook Achmea is vooral actief op het gebied van verzekeren, maar biedt daarnaast ook diverse bankproducten aan, zoals hypotheken, pensioenrekeningen en spaarrekeningen. Met Centraal Beheer beleggen wil Achmea nu toetreden tot de beleggersmarkt.

Centraal Beheer beleggen

Centraal Beheer beleggen is een online gemaksbeleggingsdienst waarmee je een online rekening opent, geld overmaakt en gemakkelijk belegt in (mix-)fondsen. Jouw inleg wordt beheerd door de beleggingsexperts van Centraal Beheer. Het enige wat je hoeft te doen is jouw risicoprofiel te bepalen, een maandelijkse en/of eenmalige inleg te doen en aan te geven welk doel je wilt bereiken. Vervolgens kiezen de beleggingsexperts van Centraal Beheer op basis van je opgegeven criteria hoe jouw geld wordt belegd. Je hoeft hier verder niets meer voor te doen. Zodra je doel is bereikt, wordt het geïnvesteerde vermogen automatisch afgebouwd en komt het vrij voor een eventuele geldopname.

De diensten van Centraal Beheer beleggen zijn te vergelijken met andere zogeheten gemaksbeleggen services zoals die van ABN AMRO, BinckBank, Brand New Day of Knab.

Centraal Beheer beleggen rendement

Als je gaat beleggen is het rendement belangrijk. Daarom is het verstandig om je te verdiepen in het Centraal Beheer beleggen rendement. Het gemiddelde rendement varieert tussen de 1% en de 7% en is sterk afhankelijk van je risicoprofiel en risicotolerantie.

Bij Centraal Beheer heb je de keuze uit verschillende soorten Centraal Beheer beleggen mixfondsen. Dit zijn biivoorbeeld Mixfonds Voorzichtig, Mixfonds Gemiddeld en Mixfonds Ambitieus. Voor deze fondsen geldt: hoe hoger of lager het risico van een fonds, hoe hoger of lager het te verwachten rendement.

Hieronder hebben we de rendementen van de mixfondsen over de afgelopen vier jaar op een rij gezet. Zoals je ziet, zijn de grotere verliezen te bespeuren bij het Mixfonds Ambitieus. Hier zitten ook tegelijkertijd de flinke winsten.

Mixfonds Voorzichtig Mixfonds Gemiddeld Mixfonds Ambitieus
2020 1,07% -1,53% -2,27%
2019 9,11% 13,4% 17,44%
2018 -4,45% -5,7% -7,6%
2017 5,54% 8,31% 12,42%

Naast deze mixfondsen biedt Centraal Beheer ook nog (via Centraal Beheer Fondsbeleggen) het Mixfonds Zeer Ambitieus, Bedrijfsobligatiesfonds, Staatsobligatiesfonds en het Wereldwijd Aandelenfonds. Over deze fondsen lees je hieronder meer.

Centraal Beheer beleggen kosten

Centraal Beheer beleggen brengt de volgende kosten met zich mee:

  • De jaarlijkse beheerkosten van 0,60%: de kosten om de fondsen te beheren zijn verrekend in de koers. Voor de mixfondsen is dit 0,60%. Voor andere fondsen zijn de kosten lager, namelijk tussen de 0,22% en 0,38%. In vergelijking met andere bedrijven zijn de beheerkosten bij Centraal Beheer opmerkelijk laag. Vooral ook gezien de onbeperkt lage minimuminleg. BinckBank of Knab vragen bijvoorbeeld per jaar 0,76% over het belegde vermogen aan beheerkosten
  • Eenmalige transactiekosten van 0,30% per transactie: als je geld inlegt in een fonds, dat betaal je hiervoor eenmalig 0,30% aankoopkosten over het ingelegde bedrag. Het switchen tussen fondsen en het verkopen van een fonds is overigens gratis. Op dit punt onderscheidt Centraal Beheer beleggen zich, want bij andere bedrijven zie je geen eenmalige transactiekosten.

De reden dat je bij Centraal Beheer beleggen zulke scherpe tarieven qua beheerkosten krijgt is vanwege de grootte van het bedrijf. Daar staat tegenover dat Centraal Beheer wel relatief hoge aankoopkosten vraagt, maar dat doen ze om klanten aan te sporen om voor de lange termijn te beleggen. De eenmalige hoge aankoopkosten zorgen er namelijk voor dat nieuwe beleggers de kosten willen uitspreiden over meerdere jaren.

Centraal Beheer fondsbeleggen

Als je toch liever zelf meer controle wilt hebben over jouw beleggingen, dan kun je ook kiezen voor fondsbeleggen. Deze vorm van beleggen verschilt niet veel ten opzichte van het hierboven beschreven Gemaksbeleggen. Je hebt alleen meer controle en meer keuze. Zo kun je naast de drie eerdergenoemde mixfondsen ook kiezen voor het Mixfonds Zeer Voorzichtig, Mixfonds Zeer Ambitieus, Achmea Staatsobligaties, Achmea Bedrijfsobligaties en het Achmea Wereldwijd Aandelenfonds.

De kosten voor Centraal Beheer beleggen voor de extra mixfondsen zijn ook 0,60% beheerkosten en 0,30% eenmalige aankoopkosten. Voor de extra beheerkosten voor de obligatie- en aandelenfondsen brengt Centraal beheer de volgende tarieven in rekening:

  • 0,22% voor de Staatsobligatiesfondsen
  • 0,38% voor de Bedrijfsobligatiesfondsen
  • 0,28% voor de Wereldwijd Aandelenfonds in rekening.

Profiteer van de Centraal Beheer beleggen acties

Om het beleggen voor beginners nog aantrekkelijker te maken, organiseert het bedrijf regelmatig zogeheten Centraal Beheer beleggen acties. Zo loopt er op dit moment een Centraal Beheer beleggingsactie waarbij beginnende beleggers €65 bonus krijgen als ze voor het eerst een beleggingsrekening openen en tenminste €500 inleggen. Dit is slechts een voorbeeld van de vele acties van Centraal Beheer beleggen. Als je dan toch begint met beleggen, dan is gratis geld altijd welkom, toch?

Centraal Beheer beleggen ervaringen

Over het algemeen zijn de Centraal Beheer beleggen ervaringen positief. Zo vinden klanten de tarieven goed en zijn mensen ook erg te spreken over de Centraal Beheer klantenservice. Zowel per telefoon als via WhatsApp is Centraal Beheer goed en snel te bereiken. Een ander pluspunt dat uit de verschillende reviews naar voren komt, is dat het dankzij de Centraal Beheer beleggen app heel eenvoudig is om je beleggingen te volgen. Een andere leuke bijkomstigheid is dat je met de app eenvoudig beleggingen kunt aankopen en verkopen. Het beleggersplatform wordt door een aantal klanten wel als iets minder gebruiksvriendelijk ervaren.

In deze Centraal Beheer beleggen review hebben we je meer verteld over het beleggen bij Centraal Beheer. Of Centraal Beheer beleggen iets voor jou is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. Het is vrij eenvoudig om een beleggersrekening te openen. Het aanvraagproces verloopt vlot en zonder ingewikkelde voorwaarden. Daarnaast is het rendement ook nog eens hoger dan een standaard spaarrekening. Bovendien kun je vrij snel en zonder al te veel gedoe geld opnemen door fondsen te verkopen. Het is wel jammer dat Centraal Beheer geen duurzaam beleggingsfonds aanbiedt.

Bekijk ook eens wat andere brokers te bieden hebben

Centraal Beheer is niet de enige partij waar je kunt beleggen. Er zijn talloze andere brokers waar je ook goed, veilig en winstgevend kunt beleggen. Wil je weten wat andere brokers je kunnen bieden? Maak dan snel gebruik van onze brokervergelijker op deze pagina. Zo krijg je in een mum van tijd inzicht in welke brokers er zijn en welke producten tegen welk tarief ze je kunnen bieden. Met name het tarief is belangrijk, want hoe lager de kosten, hoe hoger je winst.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:32

Wellicht vind je dit ook interessant

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=