Voorraadfinanciering

door | jun 22, 2022 | Geld Lenen, Zakelijke lening | 0 Reacties

Als je wilt groeien met je bedrijf, dan zul je in veel gevallen moeten investeren. Verkoop je producten, dan kan het bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn om het assortiment dat je in huis hebt uit te breiden. Het financieren van deze uitbreiding kan gedaan worden door gebruik te maken van een voorraadfinanciering. Het financieren van de voorraad […]

Binnen 24 uur uitbetaald

  • €1.000,- tot €200.000,- lenen
  • Looptijden van 6 tot 18 maanden
  • Geen verborgen kosten of bindingstijd
  • Gratis offerte en 100% vrijblijvend
  • Digitale & snelle aanvraag

OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

N
Zakelijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Vergelijk zakelijke leningen

1
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

9,5 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €200.000,-

Looptijd

6 tot 18 maanden

Rente*

Vaste kosten

 Volledige lening op elk moment en zonder extra kosten terugbetalen
Vandaag nog op je rekening & in 1 minuut aangevraagd
Geen verborgen kosten of bindingstijd

2

bridgefund
Binnen 6 uur duidelijkheid

★★★★★

9 / 10

Max. bedrag

€5.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

1% per maand

 Online aanvraag zonder jaarverslagen en businessplannen
Vandaag nog op je rekening (record is 4 uur)
Eerder aflossen? Je ontvangt korting
3
KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€3.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,8% per maand

 200+ miljoen euro gefinancierd bij 4600 verschillende bedrijven

Geen ingewikkelde kredietchecks
Deskundig team welke je door het gehele proces leidt

4

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€2.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 KOMPAR vergelijkt 10+ verschillende kredietverstrekkers

Gratis advies & binnen 24 uur geregeld
Duidelijk & deskundig overzicht van daadwerkelijke kosten

5

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €3.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 CREDDO vergelijkt 30+ verschillende kredietverstrekkers

Antwoord binnen 24 uur, niet bindend & altijd gratis
Kies wat het best past bij jouw bedrijf, doelstellingen en ambities

6

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 6 maanden

Rente*

0,5% per maand

 De kredietaanvraag is kosteloos en vrijblijvend

KredietVooruit.nl kijkt naar huidige bedrijfsprestaties
Aflossing op basis van binnenkomende betalingen

7

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

6,7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €300.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,5% - 1,6% per maand

 Bij goedkeuring direct toegang tot uw krediet via uw persoonlijke dashboard

Goedkeuring binnen 1 werkdag
Spotcap heeft krachten gebundeld met Capitalbox
* Als ondernemer heb je in eerste instantie niet veel aan gepubliceerde rentes als je kredietverstrekker wil vergelijken. Het uiteindelijke tarief dat je gaat betalen hangt namelijk af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van de hoogte van de financiering, de looptijd, de aflossing en van het risico dat de verstrekker verwacht te lopen met een lening aan jouw bedrijf. Bovengenoemde rentes geven het spectrum aan en zijn op jaarbasis, tenzij anders vermeld.

Deskundig team

  • €3.000,- tot €1.000.000,- lenen
  • Looptijden van 3 tot 24 maanden
  • Geen ingewikkelde kredietchecks
  • 200+ miljoen € gefinancierd bij 4600 bedrijven
  • Binnen 24 uur duidelijkheid & goedkeuring

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4/5

zakelijke lening

Als je wilt groeien met je bedrijf, dan zul je in veel gevallen moeten investeren. Verkoop je producten, dan kan het bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn om het assortiment dat je in huis hebt uit te breiden. Het financieren van deze uitbreiding kan gedaan worden door gebruik te maken van een voorraadfinanciering. Het financieren van de voorraad kan op verschillende manieren gedaan worden. Je kunt bijvoorbeeld een lening afsluiten of gebruik maken van een zakelijk krediet. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden voor het financieren van de voorraad, waar je op moet letten en hoe je geld kunt lenen.

De opties voor voorraadfinanciering

Als bedrijf heb je verschillende mogelijkheden om de voorraadfinanciering in te vullen. De meest voorkomende opties die worden aangeboden door banken en verstrekkers van leningen zijn de zakelijke lening en het doorlopend zakelijk krediet. Beide vormen van geld lenen hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Hieronder leggen we in het kort uit wat de eigenschappen van beide mogelijkheden zijn.

Zakelijke lening

Voorraadfinanciering met een zakelijke lening kan aantrekkelijk zijn in bepaalde gevallen. Het is afhankelijk van de situatie waarin jouw bedrijf zich bevindt en de wijze waarop je de voorraad een impuls wilt geven of dit een aantrekkelijke opties is. Met een zakelijke lening krijg je in 1 keer een bedrag uitgekeerd. Dat bedrag kun je besteden aan de voorraad, waarbij je duidelijkheid hebt over de lening en de voorwaarden. Met een zakelijke lening heb je bijvoorbeeld een vaste rente, een vaste looptijd en een vast maandbedrag om af te lossen. Het nadeel is dat je daarna geen extra geld kunt opnemen.

Doorlopend zakelijk krediet

Als je gebruikmaakt van een doorlopend zakelijk krediet, dan kun je wel geld opnemen op het moment dat het nodig is. In dat geval wordt er een maximaal bedrag afgesproken dat geleend kan worden. Je kunt op elk moment geld opnemen, tot aan dit afgesproken plafond. Een voordeel van een doorlopend zakelijk krediet voor voorraadfinanciering is, dat je alleen geld kunt opnemen dat je nodig hebt. Vervolgens kun je later weer geld opnemen als dat nodig is. Je betaalt hierbij ook alleen rente over het deel dat is opgenomen. De rente voor een doorlopend krediet en de looptijd zijn over het algemeen variabel.

Voordelen van voorraadfinanciering

Voorraadfinanciering kent verschillende voordelen die aantrekkelijk kunnen zijn voor bedrijven. Zo kun je door het inslaan van meer voorraad een breder publiek bereiken bijvoorbeeld. Je hebt de mogelijkheid om een breder assortiment aan te schaffen, waardoor je de groei van het bedrijf stimuleert. Je haalt immers meer producten in huis die de potentie hebben om omzet te genereren. Met een goede voorraad kan er ook gemakkelijker een actie of uitverkoop worden opgezet. Daardoor is het voor klanten aantrekkelijk om juist op dat moment bij jou te kopen.

Handig om te weten

Voordat je kiest voor de voorraadfinanciering en uitbreiding van jouw voorraad, is het goed om op de hoogte te zijn van enkele zaken. Zo moet je altijd rekening houden met de waarde van de producten die je hebt. Door het uitbreiden van de voorraad, heb je meer ruimte nodig om te beginnen. De voorraad heeft een waarde die niet vaststaat. Na verloop van tijd zal de voorraad in waarde dalen. Het is daarom van belang dat er ook verkocht wordt. Dit is voornamelijk van toepassing op producten die gebonden zijn aan bepaalde seizoenen of die beperkt houdbaar zijn. Sla daarom nooit te veel in van dit soort producten.

Laat je adviseren

Het is verstandig om advies in te winnen over de mogelijkheden die er zijn en de opties te bespreken. Met een adviseur kun je onderzoeken hoe de situatie in jouw bedrijf nu is en waar je aan wilt gaan werken. Doelen stellen en een plan schrijven kan helpen bij het verkrijgen van een financiering voor de voorraad. Door je te laten informeren weet je waar je op moet letten bij het uitzoeken en afsluiten van bijvoorbeeld een lening. Dit geeft mogelijkheden om duidelijkheid te scheppen over bijvoorbeeld de voorwaarden en eisen die gesteld worden aan het afsluiten van een zakelijke lening of doorlopend krediet voor voorraadfinanciering.

Vergelijken en afsluiten

Als er duidelijkheid is over de manier waarop je gebruik wilt gaan maken van voorraadfinanciering en als je weet wat je nodig hebt, dan kun je een vergelijking maken van de mogelijkheden. Kijk naar zakelijke leningen en doorlopende kredieten door de vergelijker op deze website te gebruiken. Met de wensen die je op papier hebt gezet en de financiële stand van zaken binnen het bedrijf, kun je leningen onderzoeken. Kijk daarbij goed naar de voorwaarden die gesteld worden aan een voorraadfinanciering, de kosten die je kunt verwachten en de rente die je gaat betalen. De looptijd van een lening is ook van belang. Als je een selectie gemaakt hebt en uiteindelijk gekozen hebt voor een bank of aanbieder, dan sluit je eenvoudig online de financiering af die je nodig hebt.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 15, 2022 @ 04:20

Wellicht vind je dit ook interessant