[rank_math_breadcrumb]

VINCI aandelen review

door | jun 20, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Wil je gaan beleggen in VINCI aandelen? Voordat je hiermee aan de slag gaat is het in de eerste plaats belangrijk om je goed in te lezen in dit bedrijf en de cijfers. Maar ook is het van belang om een goede broker te vinden waar je kunt starten met beleggen. Hier lees je alles […]

Wil je gaan beleggen in VINCI aandelen? Voordat je hiermee aan de slag gaat is het in de eerste plaats belangrijk om je goed in te lezen in dit bedrijf en de cijfers. Maar ook is het van belang om een goede broker te vinden waar je kunt starten met beleggen.

Hier lees je alles over het VINCI aandeel, maar ook wat de huidige VINCI koers is en welke broker jij het beste kunt kiezen om te starten met beleggen.

VINCI is een bouwbedrijf dat zich bezighoudt met algemene bouwactiviteiten, maar ook met specialisatie voor infrastructurele werken en energie. Inmiddels wordt VINCI gezien als het grootste bouwbedrijf ter wereld. VINCI is genoteerd aan de aandelenmarkt Euronext in Parijs.

Geschiedenis

VINCI is een Frans bouwbedrijf dat in 1899 werd opgericht als Societe Generale d’Entreprises (SGE). De naam werd in 2000 gewijzigd in VINCI. Doordat het bedrijf in dit jaar ook bouwbedrijf GTM overnam werd VINCI het grootste bouwbedrijf ter wereld.

Het bedrijf bevindt zich in Rueil-Malmaison, een voorstad van Parijs. In 2012 was er een omzet van in totaal 38,60 miljoen euro en in 2019 behaalde het bedrijf een omzet van 48,053 miljard euro. VINCI is inmiddels meer dan alleen een bouwbedrijf: het heeft ook belangen in andere bedrijven, zoals de tolmaatschappijen ASF (73%) en Cofiroute (65%).

Koers VINCI aandelen

Ben je benieuwd naar de VINCI aandelenkoers? Het is goed mogelijk om op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen in de koers van VINCI.

De meeste brokers hebben namelijk een geweldig dashboard waarmee alles bekeken kan worden.

De koers is niet alleen een indicatie van hoe het ervoor staat met het VINCI aandeel. Je kunt er ook het volgende uit opmaken:

 • De koers van het aandeel VINCI is de afgelopen jaren sterk gestegen;
 • Aan de koers kun je zien dat het aandeel aantrekkelijk is om vast te houden of rechtstreeks te handelen;
 • De koers VINCI aandelen laten een mogelijke stijging zien voor de toekomst; hier kun jij op inspelen als belegger en optimaal van profiteren.

Waarom VINCI aandelen kopen?

Een VINCI aandeel kopen kan om verschillende redenen. Het is eerst goed om te kijken naar de voordelen die dit met zich meebrengt.

Zo wordt het makkelijker om een keuze te maken. Hier vind je meerdere redenen waarom het kopen van VINCI aandelen slim zou kunnen zijn:

 • VINCI heeft een stevige positie op de internationale markt;
 • Het bedrijf kent een geruststellende langetermijnstrategie waardoor beleggen in VINCI aandelen aantrekkelijk is;
 • VINCI communiceert de cijfers openlijk en dit geeft beleggers en aandeelhouders zichtbaarheid in de resultaten;
 • Het bedrijf toont capaciteit voor groei en ontwikkeling, een belangrijke eigenschap voor een bedrijf om aantrekkelijk te zijn voor investeerders;
 • De vernieuwde Franse autosnelweg-concessiecontracten moeten er voor zorgen dat VINCI kan profiteren en dus ook de aandeelhouders.

VINCI aandelen verkopen

Om te kunnen weten of je de VINCI aandelen het beste kunt verkopen, is het goed om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen die van invloed zouden kunnen zijn. Er zijn elementen die invloed hebben, waaronder:

 • De evolutie van de positionering van VINCI in het energie-segment;
 • De prijs van grondstoffen hebben impact op de prijs van waarde en de activiteiten van VINCI;
 • Concurrentie uit Aziatische landen heeft ook invloed op het aandeel VINCI.

Op basis van de genoemde punten is het belangrijk om een goede beslissing te maken over het al dan niet verkopen van het VINCI aandeel.

Wanneer je een goede broker kiest heb je de mogelijkheid om hier duidelijk inzicht in te krijgen. Een goede broker kies je via de online vergelijker. Nu kun je gaan beginnen met beleggen!

Dividend VINCI aandelen

Bij VINCI krijg je als aandeelhouder dividend uitgekeerd. Dit is een vorm van winstuitkering waar je als aandeelhouder kunt profiteren.

Niet ieder bedrijf keert het dividend uit; in sommige gevallen wordt het weer geïnvesteerd in het bedrijf zelf. Hieronder vind je een duidelijk overzicht van de uitkering van het dividend en het rendement bij VINCI aandelen:

DatumDividendRendement
23-06-20201,251,40 %
21-04-20203,053,96 %
05-11-20192,713,53 %
23-04-20192,672,90 %

Feiten over VINCI aandelen

Het is altijd interessant om een beursinformatie te bekijken over het bedrijf in kwestie. Het zorgt er onder andere voor dat je de notering van een aandeel beter begrijpt, maar ook dat je meer weet over de algemene cijfers van VINCI.

Er zijn in totaal ongeveer 589.985.730 VINCI aandelen in omloop op de aandelenmarkt. In 2017 heeft het bedrijf een totale beurswaarde van 43.057,16 miljoen euro. Daarbij is het bedrijf een van de veertig Franse bedrijven met de hoogste beurswaarde van Frankrijk en staat daarom in de Franse nationale CAC 40-beursindex.

Conclusie

Op basis van de huidige VINCI koers is het goed om te weten dat er zeker mogelijkheden liggen voor jou als belegger. VINCI is een bedrijf met een stevige positie en genoeg doorgroeimogelijkheden. Dit maakt het VINCI aandeel ook in de toekomst nog aantrekkelijk.

Wil je starten met beleggen in VINCI aandelen? Dan kun je een goed begin maken door de juiste broker te vinden. Er zijn heel wat brokers beschikbaar: met de online vergelijker ga je vrijblijvend op zoek naar de beste partij waarmee je start met beleggen. Op deze manier ga je op de goede manier ontdekken wat beleggen in VINCI aandelen voor jou kan betekenen.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:05