[rank_math_breadcrumb]

Veilig beleggen is enorm belangrijk! | Lees jezelf in en kom alles te weten.

door | jun 5, 2022 | Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Honderd procent veilig beleggen met hoog rendement bestaat eigenlijk niet. Beleggen neemt altijd wel een risico met zich mee, want je kan geld winnen maar ook verlies leiden. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om dit risico zo klein mogelijk te houden. Jij wilt immers veilig beleggen met hoog rendement. Het is aan jou om uiteindelijk […]

Honderd procent veilig beleggen met hoog rendement bestaat eigenlijk niet. Beleggen neemt altijd wel een risico met zich mee, want je kan geld winnen maar ook verlies leiden. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om dit risico zo klein mogelijk te houden. Jij wilt immers veilig beleggen met hoog rendement. Het is aan jou om uiteindelijk te bepalen hoeveel risico je wilt nemen met jouw beleggingen.

De vuistregel is immers: hoe meer risico, hoe meer winst. Maar hoe meer risico, hoe minder veilig je belegging. In dit artikel lees je een aantal tips over veilig beleggen, welke fouten je absoluut niet moet maken en halen we een aantal aanbieders naar voren waar je veilig in kunt beleggen.

Weet waar je je geld in belegt

Om zo min mogelijk risico te lopen bij je belegging, is het goed om te weten waar je je geld in belegt. En dan bedoelen we niet alleen wat voor soort producten of aandelen, maar ook bij welke aanbieder. Helaas zijn er ook in Nederland nog steeds veel oplichters die jou makkelijk en snel aandelen proberen te voorkomen.Trap hier niet in en laat je goed voorlichten over het product en de aanbieder. Pas als je honderd procent zeker weet dat je met een legale aanbieder te maken hebt, kun je veilig gaan beleggen.

Waar ga jij je geld veilig beleggen?

Daarnaast is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar waarin je gaat beleggen. Begrijp je het niet goed? Ga dan ook niet in deze aandelen of producten beleggen. Ook wordt het aangeraden om je vermogen te spreiden, in plaats van alles in te zetten op één beleggingsproduct.

Als je je geld veilig wilt beleggen, kun je beter iets kleinere bedragen op meerdere producten zetten, in plaats van alles op één product. Wanneer je dat laatste doet en de marktwaarde zakt plots, zit jij met de gebakken peren. Door te spreiden zul je minder risico nemen en veiliger beleggen.

Aanbieders voor veilig beleggen hoog rendement

Zoals gezegd lopen er helaas nog steeds veel malafide aanbieders rond die simpelweg uit zijn op jouw geld. Gelukkig zijn er manieren om de goede van de kwade te onderscheiden. Zo kun je via Register Autoriteit Financiële Markten (AFM) checken of een aanbieder een belegging vergunning heeft.Daarnaast is het hebben van een Registratie DSI ook een goed middel om te toetsen of iemand bonafide is. Aanbieders met een registratie DSI worden regelmatig getoetst op hun integriteit.

Een aantal brokers die wij aanraden zijn:

  • Mexem Benelux: bij Mexem Benelux kun je veilig beleggen, je portefeuille is extra verzekerd tot dertig miljoen dollar.
  • Alex vermogensbank: hier kun je je geld laten beleggen met een veilig websysteem
  • Rabobank beheerd beleggen: bij Rabobank krijg je hulp van experts om veilig te beleggen, jij geeft aan hoeveel risico je wilt lopen en zij geven advies over de beste veilige beleggingen.

Lees hiernaast verder of besluit om direct alle mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Druk dan snel op de button hieronder!

Onveilig beleggen versus veilig beleggen

Een goede manier om te leren hoe je geld veilig kunt beleggen, is om te kijken naar veelgemaakte fouten, ofterwijl: onveilig beleggen. Beleggen zonder enig risico bestaat helaas niet, maar door geen open deuren in te trappen kun je wel veel risico’s voorkomen.

Veel van de bekende fouten spreken voor zich, maar toch kun je er voor vallen wanneer je middenin het spelletje van beleggen zit. Om veilig te beleggen is het dus goed om te weten waar je op moet letten wanneer jij aandelen gaat kopen of verkopen.

Niets te verliezen

De grootste fout in geld veilig beleggen is meer investeren dan je kunt verliezen. Je kunt nooit honderd procent voorspellen wat de markt gaat doen en voor beleggen leg je vaak geld voor een langere tijd vast.

Zorg dus dat je wel altijd een buffer hebt, waarmee je onverwachte kosten kunt opvangen. Daarnaast is het soms aantrekkelijk om te veel te investeren.Vooral wanneer een aandeel net lekker loopt, is het verleidelijk om nog wat bij te kopen. Maar voor je het weet gaat dat aandeel weer naar beneden en zit je met de gebakken peren!

Zorg voor een goed beleggingsplan

Daarom is het belangrijk om een goed plan te hebben, wanneer je wilt veilig beleggen met hoog rendement. Met zo’n beleggingsplan kun je voor jezelf de koers bepalen en krijg je inzicht in wat voor soort veilige belegger jij bent. Je wilt juist een goed gevoel hebben bij een bepaald product, het plan dat je maakt moet passen bij het soort risico dat jij wilt nemen.

Zo ga jij veilig beleggen hoog rendement

Zoals gezegd bestaat honderd procent veilig beleggen nooit. Maar je kunt wel veel risico’s mijden door met de juiste mensen in zee te gaan en goed onderzoek te doen naar jouw beleggingsplan.

Daarnaast is het belangrijk om te weten waar je in belegt en nooit zomaar met bij een aanbieder aan de slag te gaan. Check altijd even of ze de juiste registraties hebben en laat je goed informeren. Met deze tips ben jij klaar om veilig te beleggen!

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:40

Wellicht vind je dit ook interessant

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=