[rank_math_breadcrumb]

Ubisoft aandelen kopen?

door | mei 27, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Ubisoft aandelen, een goede keuze om in te investeren? Om hier antwoord op te krijgen, is het goed om meer informatie over Ubisoft te hebben. Op deze pagina vind je daarom meer informatie over het bedrijf, de Ubisoft koersverwachtingen, interessante feitjes over het bedrijf en nog meer. Bij elke belegging is het altijd belangrijk om […]

Ubisoft aandelen, een goede keuze om in te investeren? Om hier antwoord op te krijgen, is het goed om meer informatie over Ubisoft te hebben. Op deze pagina vind je daarom meer informatie over het bedrijf, de Ubisoft koersverwachtingen, interessante feitjes over het bedrijf en nog meer. Bij elke belegging is het altijd belangrijk om je eerst goed te verdiepen voordat je daadwerkelijk gaat investeren in een bepaald aandeel.

Meer over Ubisoft

Ubisoft behoort wereldwijd tot één van de grotere ontwikkelaars, producenten en uitgevers van games. Ubisoft is door de vijf gebroeders Guillemot in 1986 opgericht. In het begin was het een Franse software verdeler, maar het bedrijf werd al snel actief in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Kort daarna begon Ubisoft ook eigen games te ontwerpen, ontwikkelen en nam het game studio’s over. In 2007 had het bedrijf haar eerste echte doorbraak met haar succesvolle spel “Assassin’s Creed”.

Ubisoft produceert tegenwoordig een hele serie aan succesvolle games, zoals “Assassin’s Creed”, “Splinter Cell”, “Far Cry”, “Rainbow Six” en “The Division”. Het hoofdkantoor van Ubisoft is gevestigd in Montreuil en inmiddels heeft het bedrijf ruim twintig vestigingen in meer dan 15 landen. In Europa wordt Ubisoft beschouwd als de op twee na grootste uitgever van computerspellen en in de Verenigde Staten staat Ubisoft op de derde plaats.

Geschiedenis

In 1986 hebben de vijf broers uit de Guillemot familie Ubisoft opgericht. Vrijwel direct na oprichting startten de gebroeders met het ontwikkelen van computergames. Ubisoft maakte ook strategische afspraken met grote ontwikkelaars van computerspellen, hierdoor kon het bedrijf snel verspreiden over heel Frankrijk.

Eind jaren 90 werd Ubisoft ook succesvol in het verkopen van computerspellen in andere landen zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In 2000 werd Redstorm Entertainment, een zeer succesvolle Amerikaans computerspellen uitgever, onderdeel van Ubisoft. De naam Ubisoft werd veranderd naar Ubisoft Entertainment. Electronic Arts, een grote concurrent van Ubisoft, nam in 2004 een belang van 20% in Ubisoft, maar in 2010 deed het bedrijf dit aandeel weer van de hand.

Door het spel ‘’Assasin’s Creed’’ werd Ubisoft wereldwijd de op drie na grootste onafhankelijke game uitgever buiten Japan. In de game wereld is dit spel een geruime tijd de beste verkochte game allertijden geweest. Daarna volgende er nog meer successen met onder andere “Just Dance” voor de Wii en ook Nadeo. Ook voor de Playstation en de Xbox One ontwikkelt Ubisoft nieuwe games met succes, en dat zien we terug in de cijfers.

Koers Ubisoft

Ubisoft aandelen kopen, hoe verstandig is dat? Het is goed om eerst naar de cijfers van Ubisoft te kijken. Laten we beginnen met de koers van Ubisoft. De aandelen van Ubisoft worden verhandeld aan de Euronext aandelen beurs in Parijs onder de naam UBI. Vanaf 2017 vertoont het al een stijgende lijn. Wel zien we dat de Ubisoft koers eind 2019 een dieptepunt kende. Sindsdien heeft het aandeel zich gestaag weten te herstellen. Aan het begin van 2021 stond de koers van Ubisoft alweer rond de € 80,-. Ook is de koers van Ubisoft “coronabestendig” gebleken. Logisch natuurlijk want als je dan toch thuiszit dan heb je meer tijd om games te spelen.

Waarom Ubisoft aandelen kopen?

Het kan winstgevend zijn om Ubisoft aandelen te kopen. Als we kijken naar de geschiedenis en de huidige ontwikkelingen, dan zijn deze aandelen zeker een goede optie. Hieronder een aantal redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om Ubisoft aandelen te kopen:

 • Door de lockdown overtroffen de resultaten van Ubisoft alle verwachtingen;
 • Niet alleen worden nieuwe games goed verkocht, ook de oudere games verkopen heel goed. Ubisoft kan heel goed teren op deze verkopen;
 • Ubisoft introduceert een zogeheten nieuwe consolecyclus die naar verwachting een positieve invloed gaat hebben op de toekomstige resultaten;
 • Cloudgaming is sterk in opkomst en Ubisoft is sterk aanwezig op de lijst die Google op Stadia heeft, namelijk het cloudgaming platform van Googl;.
 • Ubisoft heeft een contract met Facebook om een groot aantal games om te zetten in Virtual Reality;
 • Ubisoft is volop bezig met haar doorbraak in China. Hiervoor heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met een Tencent;

Ubisoft aandelen kopen is niet zonder beleggingsrisico’s. Ook al zijn er hoge verwachtingen als het gaat om Ubisoft aandelen, toch is het belangrijk dat jij de juiste keuze maakt. Het kopen van Ubisoft aandelen doe je eenvoudig bij een broker. Er zijn verschillende brokers die het aandeel aanbieden. Belangrijk is dat jij van tevoren de brokers onderling vergelijkt, dat bespaart je namelijk kosten. Maak gebruik van de vergelijker op deze pagina om erachter te komen welke broker het beste bij jou past.

Ubisoft aandelen verkopen

Er zijn ook een aantal redenen waarom je ervoor kunt kiezen om jouw Ubisoft aandelen te verkopen. Zo werkt Ubisoft onder andere in een zeer competitieve markt. De introductie van populaire games van concurrenten, kan de resultaten van Ubisoft onder druk zetten. Daarnaast zijn er bij Ubisoft verschillende topmanagers ontslagen als gevolg van grensoverschrijdend gedrag. Ubisoft besloot om alle betrokkenen de deur te wijzen. Het nadeel hiervan is dat het vertrek van deze creatievelingen de productie van games kan vertragen. Op de langere termijn wordt verwacht dat de impact van dit besluit beperkt zal zijn. Het siert Ubisoft dat het bedrijf dit soort gedrag niet tolereert en ook een standvastig besluit heeft genomen.

Dividend Ubisoft aandelen

Ubisoft keert geen dividend uit en is ook niet voornemens dit te doen. De reden waarom Ubisoft geen dividend uitkeert is omdat het bedrijf de keuze heeft gemaakt om de winst te investeren in het bedrijf. Zodoende kan het bedrijf groeien en haar bedrijfswaarde verhogen. Dit kan dus resulteren in een positief effect op de koers waar aandeelhouders dus ook wel degelijk baat bij hebben.

Handige feiten over Ubisoft

We willen je graag wat meer aanvullende informatie verschaffen over het bedrijf achter de naam Ubisoft. Daarom hieronder een aantal handige feiten over de game gigant:

 • Het bedrijf realiseerde over het boekjaar 2020 een omzet van € 2,3 miljard;
 • Ubisoft heeft twintig vestigingen verspreid over meer dan 15 landen;
 • Momenteel is Ubisoft bezig met een doorbraak in China. Hier ligt namelijk de grootste afzetmarkt ter wereld;
 • Ubisoft is sterk aanwezig op het gebied van cloudgaming. Dit is een sterk groeiende markt;
 • Deze game ontwikkelaar heeft afspraken met Facebook om diverse games om te zetten in Virtual Reality;
 • Gaming blijft een groeimarkt waar steeds meer vraag naar ontstaat;

Concurrenten

Ubisoft heeft een groot aantal concurrenten, zoals Nintendo, Steam, Electronic Arts, Activision Blizzard, Blizzard Entertainment, Zynga, Electronic Arts, Valve Software, Remedy Entertainment, Epic Games and 2K. Zoals eerder benoemd, kan de introductie van een succesvolle game van de concurrent invloed hebben op de resultaten van Ubisoft. Het is daarom goed om in je analyse ook goed te kijken naar hoe de concurrenten zich bewegen en het nieuws op gebied van gaming goed in de gaten te houden.

Conclusie

Investeren in Ubisoft aandelen is zeker interessant. Vooral als gekeken wordt naar de toekomst van dit bedrijf dan ziet het er veelbelovend uit. Vooral omdat Ubisoft een leiderspositie heeft in cloudgaming, een sterk groeiende markt. Bijna alle big tech bedrijven, waaronder Apple, Amazon en Alphabet (Google) willen de komende jaren een online (cloud-) gamingdienst op poten zetten. Hierdoor zullen de verkopen van Ubisoft toenemen. Ook kan het zijn dat de big-techbedrijven op overnamejacht gaan in de gamesector en Ubisoft voor een aantrekkelijke prijs gaan overnemen. De analisten zien een positieve toekomst voor het bedrijf. Niet alleen de omzet zal telkens sprongen maken, maar ook de winst zal telkens groeien.

Kies de juiste broker

Wil je beleggen in Ubisoft aandelen? Kies dan wel de juiste broker. De transactiekosten voor het kopen en verkopen kunnen per broker nogal verschillen. Deze kosten hebben invloed op je uiteindelijke winst. Maak direct gebruik van de vergelijker op deze pagina. Zo vergelijk je op eenvoudige wijze de verschillende brokers. Alle brokers met wie wij samenwerken zijn veilig en betrouwbaar, dus je kunt wat dat betreft met een gerust gevoel gaan beleggen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:03