[rank_math_breadcrumb]

Teva aandelen review

door | jun 30, 2022 | Aandelen, Beleggen, Investeren | 0 Reacties

De farmaceutische gigant Teva Pharmaceuticals heeft het de afgelopen jaren niet goed gedaan. Van 2015 tot 2019 daalden de inkomsten, winsten en de aandelenkoers van Teva allemaal naarmate de groeistrategie van het bedrijf ontspoorde te midden van stijgende prijzen en overheidsingrijpen op het gebied van geneesmiddelen. Toch veranderde 2020 alles dank zijn Covid en Teva […]

De farmaceutische gigant Teva Pharmaceuticals heeft het de afgelopen jaren niet goed gedaan. Van 2015 tot 2019 daalden de inkomsten, winsten en de aandelenkoers van Teva allemaal naarmate de groeistrategie van het bedrijf ontspoorde te midden van stijgende prijzen en overheidsingrijpen op het gebied van geneesmiddelen.

Toch veranderde 2020 alles dank zijn Covid en Teva heeft onlangs enkele tekenen van leven laten zien die interessant zijn voor beleggers. In de afgelopen zes maanden is de koers van teva maar liefst 80% gestegen. Is er uiteindelijk licht aan het einde van deze donkere tunnel en loont het om in Teva aandelen te investeren? Wij gaan er op in in deze blog.

Een beetje Geschiedenis: Wat is Teva?

Het bedrijf dat tegenwoordig bekend staat als Teva, begon in 1901 als een klein bedrijf in Jeruzalem. Teva is sindsdien wereldwijd aanzienlijk gegroeid en behoort momenteel tot de top 15 van wereldwijde farmaceutische bedrijven.

Teva is het Hebreeuwse woord voor “natuur” en het bedrijf groeide aanzienlijk over de hele wereld door talrijke overnames op het gebied van innovatieve en generieke geneesmiddelen en nieuwe therapeutische gebieden.

De Koers van Teva aandelen: recente ontwikkelingen en trends

Wie in Teva investeert wil natuurlijk weten hoe het met de koers zit. Het eerste wat je moet weten is dat het een zware rit is het geweest voor Teva Pharmaceutical. Vier jaar geleden was het aandeel Teva nog hoog maar toen kwam de klap en daalde de koers dramatisch.

Met dat gezegdhebbende, is het de moeite waard om te erkennen dat de financiële situatie voor Teva aandelen begint te verbeteren. De Koers van teva op pharma markt is zeker in de lift en verschillende zaken spelen daarbij mee.

Wanneer is een gunstige tijd om mijn Teva aandelen te verkopen?

Op dit moment kan je nog het beste je aandelen bewaren. Teva-aandelen zijn goedkoop en kunnen in 2021 veel hoger gaan omdat ze nu aantrekkelijk zijn als belegging.

Teva Pharmaceutical is momenteel een geïnspireerde keuze de schattingen, analyses zien er gunstig uit en dat maakt dit aandeel een aantrekkelijke keuze voor het komende jaar.

Waarom Teva aandelen kopen in 2022 een goede zet is?

In 2022 hebben drie ontwikkelingen de basis gelegd voor veel potentieel voor Teva:

  • 1. De stabilisatie van de generieke farmaceutische activiteiten van Teva in combinatie met de lancering van nieuwe geneesmiddelen zal leiden tot inkomstenverbeteringen. De inkomsten van Teva waren al enkele jaren in een vrije val te midden van toenemende regelgevings- en prijsdrukkwesties. In de afgelopen kwartalen begon de generieke activiteiten zich echter te stabiliseren. Deze stabilisatie, in combinatie met de lancering van nieuwe producten zou een einde moeten maken aan de meerjarige daling van de inkomsten van Teva. De verwachting is dat de inkomsten vanaf 2022 weer moeten stijgen. Deze belangrijke omslag van negatieve naar positieve omzetgroei zal de aanhoudende kracht helpen ondersteunen.
  • 2. Een ingrijpende operationele herstructurering heeft de basis
    gelegd voor margeverbetering. Teva heeft de afgelopen jaren verschillende productielocaties, kantoren en laboratoria gesloten, waarvan de som ongeveer $ 3 miljard heeft bespaard op de kostenbasis. Lagere kosten hebben nog geen positieve invloed op de winst omdat de inkomsten in vrije val zijn. Maar zodra de inkomsten in 2022 niet meer dalen, zullen deze kostenbesparingen grote rugwind voor winstgroei creëren.
  • 3. Er is door bovenstaande dynamiek ruimte voor aanzienlijke meervoudige expansie. Teva aandelen zijn zo goedkoop (slechts vijf keer de verwachte winst) omdat er zoveel schulden op de balans staan. Maar de nettoschuld is de afgelopen twee jaar met ongeveer 25% gedaald. Ze zullen blijven dalen in 2022
  • . Terwijl ze dat doen, zou het beleggerssentiment moeten verbeteren, en dat zou een aanzienlijke uitbreiding van het aandeel van de aandelen moeten veroorzaken.

Hoe zit het met dividend op mijn Teva aandelen?

Met ongeveer vijf keer de verwachte winst is Teva momenteel een van de goedkoopste aandelen op de markt. Veel van die lage prijs komt door te weinig groei en te hoge schulden.

Maar in 2021 zullen de groeitrends verbeteren, terwijl de schuldniveaus zullen afnemen. Dit zou grote dividend in de voorraad moeten ondersteunen door winstgroei en meervoudige expansie.

Dankzij fundamentele trendverbeteringen wordt verondersteld dat de winsten zich stabiliseren en zelfs groeien in 2021. Ondertussen had Teva, voordat de markt voor generieke geneesmiddelen begon te dalen, ongeveer 11 keer de verwachte winst.

Nog wat feiten over Teva aandelen voordat je de stap waagt om er in te investeren

Als je jouw portfolio wil uitbreiden met Teva aandelen heb je nu een goed beeld van de situatie.

Het grote herstel van de Teva is al begonnen dankzij fundamentele trendverbeteringen, succesvolle herstructureringsinspanningen en aanzienlijke schuldafbouw. Al deze gunstige ontwikkelingen zullen zich in 2021 voortzetten.

Terwijl ze dat doen, zal de voorraad van Teva blijven aantrekken. Dat is in onze ogen dus een solide basis voor een belegging in een farmaceutische gigant die weer heeft bewezen om er bovenop te komen.

Tot slot: kijk op onze vergelijker voor de beste brokers

Interesse in Teva aandelen? Kijk op onze vergelijker om brokers te vergelijken en de beste te kiezen. Snel en eenvoudig een overzicht van de stand op de beurs en hoe jij het meeste uit je portfolio kan halen.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:06