[rank_math_breadcrumb]

SynVest | Wat kan je er allemaal mee & hoe werkt het precies? | Bekijk direct alle informatie!

door | jun 5, 2022 | Investeren, Vastgoed | 0 Reacties

SynVest Real Estate Fund begon eerst als Synvest German RealEstate Fund NV, maar is nu ook actief in Nederlands vastgoed. Hierdoor is het mogelijk om voortaan zowel te beleggen in Duits- als Nederlands vastgoed. Zij waren voorheen al actief in Nederland als beleggingsfonds in Duits vastgoed, maar sinds dit jaar zijn ze dus ook overgegaan […]

Vastgoedfondsen van Synvest

 • Beleg in Nederlands en/of Duits vastgoed
 • 9,3% rendement gerealiseerd in 2021
 • Trustscore: 3,9
 • AFM vergunning
 • Panden die in een behoefte blijven voorzien.
 • Supermarkten, wijkwinkel- en gezondheidscentra en bedrijfspanden

MOGELIJKHEDEN BEKIJKEN

★★★★: 3,9/5

N
Vastgoed investering vergelijken

Online inzicht in alle mogelijkheden

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare partijen
Wij vergelijken enkel betrouwbare partijen

Vergelijk investeringsmogelijkheden in het vastgoed

1

+- €490 miljoen vermogen onder beheer

★★★★

8 / 10

Aanvraag

Online aanvraag

Prognose

Gemiddeld 7,8% jaarrendement

AFM vergunning

Ja

Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 7,8%
Nederlands en Duits vastgoed met overzichtelijk risico
Cashcow Award in 2016, 2018 en 2019

2

bridgefund

Vrije keuze in vastgoedobjecten

★★★★

7,7 / 10

Aanvraag

Online aanvraag

Prognose

Plus minus 6% jaarrendement

AFM vergunning

Nee

Aantrekkelijke vaste rente & gegarandeerde maandtermijnen
Vastgoed als onderpand & recht van eerste hypotheek
Kritisch meedenkend, open en helder

3

thuisborg

Rente per kwartaal uitbetaald

★★★★

7,5 / 10

Aanvraag

Online aanvraag

Prognose

Vast rendement tot 8%

AFM vergunning

Nee

 Investeren kan al vanaf EUR 1.000,- met diverse looptijden
Behaal een maximaal rendement van 8%
Rente per kalenderkwartaal uitbetaald
4
Krediet groep nederland

Aankoop en verhuur van woningen in het starterssegment

★★★★★

7,3 / 10

Aanvraag

Online aanvraag

Prognose

Vast rendement tot 9%

AFM vergunning

Nee

 Volledige lening op elk moment en zonder extra kosten terugbetalen
Vandaag nog op je rekening & in 1 minuut aangevraagd
Geen verborgen kosten of bindingstijd
5
KredietSpotter

Vastgoedinvestering platform

★★★★★

7 / 10

Aanvraag

Online aanvraag

Prognose

14,8% rendement + kapitaalgroei

AFM vergunning

Nee

 67 projecten waarvan 21 met succes afgesloten
14,9% IRR als gemiddeld rendement van beëindigde projecten
Meer dan 5m EUR terugbetaald aan investeerders

Vastgoedfondsen

 • Beleg in Nederlands en/of Duits vastgoed
 • 9,3% rendement gerealiseerd in 2021
 • Trustscore: 3,9
 • AFM vergunning
 • Panden die in een behoefte blijven voorzien.
 • Supermarkten, wijkwinkel- en gezondheidscentra en bedrijfspanden

MOGELIJKHEDEN BEKIJKEN

★★★★: 3,9/5

zakelijke lening

SynVest Real Estate Fund begon eerst als Synvest German RealEstate Fund NV, maar is nu ook actief in Nederlands vastgoed. Hierdoor is het mogelijk om voortaan zowel te beleggen in Duits- als Nederlands vastgoed.

Zij waren voorheen al actief in Nederland als beleggingsfonds in Duits vastgoed, maar sinds dit jaar zijn ze dus ook overgegaan naar Nederlands vastgoed. Daarnaast is het bij SynVest mogelijk om te beleggen in Duitse en Nederlands obligaties en aandelen.

Zo heeft SynVest maar liefst €490 miljoen euro onder beheer en vallen zij onder het toezicht van AFM. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) is een gedragstoezichthouder op de Nederlandse financiële markten en bestaat sinds 2005.

Verder lees je op deze pagina meer over de ervaringen met SynVest en wat de belangrijkste voordelen zijn van deze beleggingsinstelling. Benieuwd geworden naar de investeringsmogelijkheden in Nederland? Lees snel verder.

Met SynVest beleggen in commercieel vastgoed

SynVest is sinds januari 2020 begonnen met het beleggen in Nederlands vastgoed en zijn hiervoor ook nog op zoek naar beleggers. SynVest kiest er bewust voor om niet te beleggen in normale huur- en koopwoningen, omdat de aankoopprijzen te hoog zijn en het rendement te laag is.

Zij kiezen er daarom voor om vooral te beleggen in commercieel vastgoed. Denk hierbij aan kantoorgebouwen, bedrijfsruimtes, supermarkten en zorginstellingen.

Deze markt laat in Nederland namelijke een goede groei zien voor eventuele beleggers.

Als we gaan kijken naar de prijsontwikkelingen van winkels laten deze over het algemeen een dalende lijn zien. Dit komt mede doordat hierin alle winkels worden opgenomen.

Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat supermarkten en winkels die voorzien in eerste levensbehoeftes een sterke positie behouden ondanks of juist door de online ontwikkelingen. Dit werkt bijna precies hetzelfde bij SynVest Duits vastgoed.

SynVest ervaringen, hoe ervaren beleggers de mogelijkheden?

De ervaringen SynVest zijn erg positief en het is een goede beleggingsinstelling voor personen die vrij willen beleggen. Hierbij wordt er belegd in diverse fondsen met obligaties, aandelen en vastgoed. Jij kunt al beleggen voor € 2.500,- eenmalig of voor €100,- per maand, die keuze is geheel aan jou.

De rendementsverwachting van het SynVest German Real Estate Fund is erg aantrekkelijk voor beleggers. Zo kun je een gemiddeld rendement van 7,8% verwachten per jaar in een tijdsbestek van 7 jaar. Houdt er wel rekening mee dat dit een inschatting is en geen garantie.

Met beleggen is het ook mogelijk om geld te verliezen, houdt daar dus altijd rekening mee. Bovendien is het mogelijk om een voorschotdividend te ontvangen over je belegging. Dit is een voorschot dat je ontvangt op het verwachte rendement. De kosten opbrengsten van een vastgoedfonds zijn namelijk voorspelbaar.

Vandaar dus ook het voorschotdividend. Het is niet zo dat je dit bedrag iedere maand op je rekening krijgt gestoord, maar het wordt aan je belegging toegevoegd en herbelegd om sneller vermogen op te bouwen. Heb je een belegging van meer dan €5.000,-? Dan kun je er wel voor kiezen om het bedrag maandelijks uit te laten keren.

SynVest beleggingsfondsen kent ook kosten en risico’s

Alle kosten die door SynVest worden gemaakt worden verwekt in de beleggingen. Hierbij gaat het om aankoopkosten, beheerkosten, management fee en algemene fondskosten. De aankoopkosten zijn de kosten die eenmalig worden gemaakt bij het aankopen van vastgoed en liggen op ongeveer 10% van de aankoopprijs.

Daarnaast zijn er beheerkosten en dit zijn de kosten voor onderhouden, beheer en verzekering van het pand. Deze kosten liggen ongeveer op 7,2% van de huurinkomsten per jaar volgens SynVest. Het fonds moet natuurlijk worden beheerd en hiervoor worden daarom ook kosten in rekening gebracht.

Deze kosten liggen op 0,95% van het fondsvermogen per jaar. De beheerders ontvangen namelijk standaard een vergoeding van €7.500,- per jaar. Ook betaal je 2,5% van de huurinkomsten voor de accountant, administratie en het AFM.

Mocht je meer dan 6% rendement halen? Dan wordt voor al het rendement erboven 20% in rekening gebracht. Het risico van beleggen is vooral dat je er niet zeker van bent of behaalde rendement in het verleden hetzelfde blijft. Het ene jaar kan dit goed uitpakken en het andere jaar kan het tegenvallen.

SynVest AFM

Je hebt misschien al kunnen lezen dat SynVest onder toezicht staat van AFM (Autoriteit Financiële Markten). Deze zorgen ervoor dat alles goed verloopt en en vooral eerlijk blijft. Daarnaast weet je door de AFM vergunning zeker dat SynVest betrouwbaar is. Zo heeft het fonds volgens de richtlijnen het AIFMD een bewaarder aangesteld die toezicht houdt op SynVest.

De belangrijkste voordelen van SynVest Real Estaat Fund

Uit verschillende SynVest Real Estate ervaringen blijkt dat er veel voordelen verbonden zijn aan deze beleggingsinstelling. Wij hebben er al verschillende genoemd op de pagina, maar er zijn er nog veel meer. Daarom hebben wij hieronder de belangrijkste voordelen van SynVest beleggen op een rijtje gezet.

 • Je kunt al beleggen vanaf €100,- per maand of €2.500,- eenmalig
 • Ontvang maandelijks een voorschotdividend van 6% op jaarbasis
 • Beleg in vastgoed die voorzien in eerste en blijvende levensbehoefte
 • Gemiddeld 7,8% (prognose) jaarrendement over een tijdsbestek van 7 jaar
 • Keuze om beleggingen te verkopen of uitbreiden
 • Het risico is overzichtelijk door de geografische spreiding
 • SynVest is de Cashcow award winnaar van 2016, 2018 en 2019
 • Het is mogelijk om bij SynVest lijfrente te beleggen, zelfs al wordt deze is opgebouwd bij een andere aanbieder

Dit zijn een aantal belangrijke voordelen waar je gebruik van kunt maken.

SynVest reviews, wat vinden klanten?

De SynVest reviews die je kunt vinden op Trustpilot geven over het algemeen een positief beeld van de SynVest beleggingsfondsen. Er zijn ook bijna geen SynVest klachten te vinden.

Wij hebben voor jou alvast een review gezocht die een beeld schept over de SynVest ervaringen en deze luidt als volgt: “”Neem meer dan 5 jaar deel in het SynVest German RealEstate Fund. Ik kan geen negatieve aspecten benoemen. Ben op een aantal bijeenkomsten van Synvest geweest. De organisatie komt op mij zeer betrouwbaar over.””

Aldus een klant die belegt bij het Synvest German Real Estate Fund.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:46

Wellicht vind je dit ook interessant