[rank_math_breadcrumb]

Stacaravan financieren

door | jul 14, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Heb je altijd al een stacaravan willen hebben? Maar lukt het telkens maar niet om het spaargeld bij elkaar te krijgen? Dan is een lening voor de stacaravan wellicht een mooie oplossing. Hierdoor hoef je niet nog langer te wachten met de aanschaf van een prachtige stacaravan en kun je de lening over een langere […]
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
  • Leen tot meer dan €100.000,-
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Laagste rente in de markt
  • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

Heb je altijd al een stacaravan willen hebben? Maar lukt het telkens maar niet om het spaargeld bij elkaar te krijgen? Dan is een lening voor de stacaravan wellicht een mooie oplossing. Hierdoor hoef je niet nog langer te wachten met de aanschaf van een prachtige stacaravan en kun je de lening over een langere periode afbetalen.

Echter zijn er diverse mogelijkheden voor de financiering van een stacaravan. Op deze pagina gaan we je daarom alles vertellen over de verschillende financieringsmogelijkheden en de zaken waar je op moet letten bij geld lenen voor een stacaravan. Wil je eerst meer weten? Lees dan over direct geld lenen op het internet.

Hoe kan ik geld lenen voor een stacaravan?

Het kan zijn dat je al lange tijd op zoek bent naar een nieuwe of tweedehands stacaravan. Nu heb je eindelijk het ideale model gevonden, maar kun je dit zelf niet financieren. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om de stacaravan te financieren.

Dit kan door middel van een persoonlijke lening, doorlopend krediet, koop op afbetaling en in sommige gevallen zelfs met een hypotheek. We gaan de verschillende financieringsmogelijkheden hieronder met je bespreken zodat je weet wat er mogelijk is.

Persoonlijke lening voor stacaravan

Een van de mogelijkheden om je stacaravan te financieren is door middel van persoonlijke leningen. Met een persoonlijke lening heb je meer zekerheid omdat van te voren wordt bepaald hoe hoog de rente is, wat de looptijd is en hoeveel je maandelijks betaald (rente en aflossing).

Als je een nieuwe of tweedehands caravan gaat kopen, kun je van te voren met de verkoper een prijs afspreken. Vervolgens kun je voor dat bedrag een persoonlijke lening afsluiten en ontvang je direct het gehele bedrag. Houd wel rekening met de looptijd en probeer deze zoor kort mogelijk te houden, want hoe langer de looptijd, hoe langer je rente betaalt over de lening.

Financiering stacaravan op basis van doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet ben je iets flexibeler qua hoeveel je uiteindelijk kunt lenen. Je kunt een dergelijk lening namelijk zien als een soort spaarrekening waar je geld van kunt opnemen tot een bepaald limiet. Het kredietlimiet is het bedrag wat je van te voren afspreekt met de geldverstrekker.

Wanneer je een tweedehands stacaravan gaat kopen, kan het wel eens slim zijn om te kiezen voor een doorlopend krediet. Het kan namelijk zomaar zijn dat er nog een hoop opgeknapt moet worden en je niet precies weet wat dit in totaal gaat kosten. Door een hoger kredietlimiet af te spreken dan je denkt nodig te hebben voorkom je dat je uiteindelijk tekort komt.

Een voordeel van het afsluiten van een doorlopend krediet is dat je alleen rente en aflossing betaalt over het opgenomen bedrag. Daarentegen zijn de rente variabel en ligt deze hoger dan bij een persoonlijke lening. Ook zal er geen vaste looptijd zijn aangezien deze weer langer wordt wanneer je geld opneemt.

Stacaravan kopen op afbetaling

Een andere mogelijkheid is om de stacaravan te financieren op basis van koop op afbetaling. Bij sommige aanbieders van stacaravans is dit een mogelijkheid en het lijkt allemaal heel gunstig. In de praktijk is dit echter niet altijd het geval. Heb je een negatieve BKR registratie? Dan kun je dit soort leningen vaak niet afsluiten, lees er meer over lenen zonder BKR registratie.

Vaak liggen de rente bij koop op afbetaling boven de 5% en kan dit zelfs oplopen tot meer dan 10%. Daarbij word je in sommige gevallen niet eens eigenaar van de stacaravan na de laatst betaalde termijn. Verder heb je ook meestal geen inspraak in de aflossingsperiode wat bij een persoonlijke lening wel het geval is.

Stacaravan financieren met (tweede) hypotheek

Een stacaravan financieren via een hypotheek is de lastigste optie, maar vaak wel het meest voordelig. Echter zal de stacaravan in dit geval moeten voldoen aan een aantal voorwaarden.

Zo zal de grond waarop de stacaravan geplaatst gaat worden meegefinancierd moeten worden in de hypotheek. Als je een stacaravan los wilt aanschaffen is het niet mogelijk om de stacaravan te financieren met de hypotheek. Ook moet de woning een fundering van beton hebben, anders mag de stacaravan ook niet gefinancierd worden in de hypotheek.

Voldoet de woning en de stacaravan aan de voorwaarden, dan kun je de hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten. Hiervoor zal er wel genoeg overwaarde op de woning moeten zitten. Door je hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten komt er geld vrij waarmee je de stacaravan kunt financieren.

Kredietverstrekkers vergelijken

Ben je op zoek naar een lening voor de stacaravan? Dan zijn er tegenwoordig meer dan genoeg aanbieders waarbij je een lening kunt afsluiten. Om er achter te komen welke geldverstrekker het beste bij je past, kun je nu gebruik maken van onze handige vergelijker. Hier hebben we alle aanbieders bij elkaar gebracht zodat je de kosten, voorwaarden en rente met elkaar kunt vergelijken. Zo kies je altijd voor de kredietverstrekker met de meest gunstige voorwaarden en rente.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 21, 2022 @ 15:46

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *