[rank_math_breadcrumb]

Snapchat aandelen review

door | jul 3, 2022 | Aandelen, Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Waarschijnlijk ken je Snapchat als populaire toepassing voor het delen van foto’s en video’s. Maar wist je dat het bedrijf achter de app, Snap Inc. naar de beurs is gegaan en dat het mogelijk is om Snapchat aandelen te kopen? Gezien de populariteit van de app is het zeker de moeite waard om te onderzoeken […]

Waarschijnlijk ken je Snapchat als populaire toepassing voor het delen van foto’s en video’s. Maar wist je dat het bedrijf achter de app, Snap Inc. naar de beurs is gegaan en dat het mogelijk is om Snapchat aandelen te kopen?

Gezien de populariteit van de app is het zeker de moeite waard om te onderzoeken of beleggen in een Snapchat aandeel een goed idee is. Hier lees je alles over Snapchat aandelen en kun je met de online vergelijker een goede broker vinden voor goed beleggen in de aandelen van dit bedrijf.

Snapchat is dus voornamelijk een populaire app voor het maken van foto’s. Snapchat is voornamelijk uniek vanwege het feit dat de foto slechts tijdelijk zichtbaar is: van 1 tot maximaal 10 seconden.

De bestanden worden daarna verwijderd van de servers bij Snapchat. Wel kunnen de afbeeldingen worden opgeslagen en een screenshot kan worden gemaakt. De app is vooral populair onder jongeren.

Geschiedenis

Snapchat is opgericht door twee studenten aan de Stanford Universiteit in Californië. De app had eerst de naam Picaboo. Het idee achter de app was een persoonlijke ervaring van een van de oprichters; hij had foto’s gestuurd naar mensen waarvan hij wilde dat ze niet voor altijd bewaard konden worden.

Picaboo was geen succes en een van de oprichters, Reggie Brown, werd uit de groep gegooid. De exacte reden hiervan is niet bekend. Wel is bekend dat Brown een rechtszaak begon. Als gevolg hiervan werd de naam veranderd in Snapchat en was er een nieuwe lancering. Nu werd de app wel een succes.

Koers Snapchat aandelen

Wanneer je gaat beleggen in Snapchat aandelen is het altijd belangrijk om te kijken naar de koers. De koers Snapchat laat zien voor hoeveel je op dit moment een aandeel van Snapchat kunt kopen en voor hoeveel je deze ook weer kunt verkopen.

Wat is de huidige Snapchat koers? Het is dan ook slim om op basis hiervan te bepalen of het slim is om een aandeel van Snapchat te kopen.

De koers van Snapchat laat het volgende zien:

  1. De koers van Snapchat in het verleden. Op basis hiervan is het makkelijk om te zien hoe Snapchat heeft gereageerd op bepaalde ontwikkelingen;
  2. De huidige koers van Snapchat. Hierdoor weet je of het slim is om aandelen te kopen en te verkopen;
  3. Blik op de toekomst. Hoewel de koers nooit helemaal te voorspellen is, kun je op basis van het verleden, de komende ontwikkelingen en de huidige koers een verwachting maken.

Waarom Snapchat aandelen kopen?

Er maken dagelijks meer dan 150 miljoen mensen gebruik van Snapchat. Het aantal blijft daarnaast groeien en dit betekent ook dat er veel winst wordt behaald uit advertenties op de app.

In 2016 lag de omzet op 366 miljoen dollar. Hoe verder het bedrijf groeit, hoe aantrekkelijker het is om hierin te beleggen. Snapchat aandelen zijn daardoor slim om in te beleggen.

Met het oog op de toekomst kan het ook aantrekkelijk zijn om een aandeel van Snapchat te verkopen.

Snapchat aandelen verkopen

Snapchat aandelen verkopen kan op de lange termijn slim zijn. Bij aandelen is het vaak aantrekkelijk om deze zo lang mogelijk vast te houden, omdat het aandeel hiermee in waarde stijgt.

Mocht er een moment komen waarop je het aandeel gaat verkopen, dan doe je dit met hoge winst. Het is überhaupt alleen aantrekkelijk om een Snapchat aandeel te verkopen wanneer je hier winst uit haalt. Het kan ook zo zijn dat analisten adviseren het aandeel vast te blijven houden.

Hier is wel risico aan verbonden omdat je ook alles kwijt kunt raken. Zorg er daarom voor dat je voor een goede broker kiest die je altijd de duidelijkheid verschaft die je nodig hebt. De beste broker kiezen doe je via de online vergelijker.

Dividend Snapchat aandelen

Bij veel bedrijven is het zo dat je kunt profiteren van dividend: een winstuitkering van een aandeel. Het kan daardoor extra aantrekkelijk zijn om te beleggen in aandelen van een specifiek bedrijf.

Je kunt dividend zien als een soort extra waardering van een bedrijf aan de aandeelhouders. Op dit moment zijn er geen gegevens bekend van Snapchat en het dividend.

Feiten over Snapchat aandelen

De Snapchat aandelen zijn zeer gevoelig voor maatschappelijke ontwikkelingen. Denk hierbij aan het onderwerp privacy wat steeds belangrijker wordt, maar ook het negatieve nieuws over social media.

Dit zijn stuk voor stuk gebeurtenissen die veel invloed kunnen hebben op de Snapchat koers. Je kunt het ook van een andere kant zien.

Wanneer je het idee hebt dat social media een vaste plek kan hebben in de samenleving kan een investering in Snapchat juist een goede overweging zijn.

Conclusie

Beleggen is nooit zonder risico’s en het is dan ook belangrijk om de juiste keuzes te maken. Het draait allemaal om het juiste moment van instappen te kiezen en het juiste moment te kiezen om te verkopen.

  • De koers van Snapchat heeft pieken en dalen en kent dus veel schommelingen. Het is voor jezelf belangrijk om te bepalen of je bereid bent risico’s te nemen. Ook dien je rekening te houden met bepaalde kennis die je hebt over Snapchat.

De app is zeer populair, maar het kan zomaar voorkomen dat een andere app nog populairder wordt, waardoor het aandeel van Snapchat daalt.

Toch ziet het toekomstbeleid van Snapchat er interessant uit en dus is het voor lange termijn beleggers belangrijk om hier ook naar te kijken. Wellicht is het slim om de aandelen zo lang mogelijk vast te houden om zoveel mogelijk winst te behalen uit de verkoop.

Zorg daarnaast ook voor een goede broker. Wist je dat je hier gebruik kunt maken van de online vergelijker? Op deze manier kies je altijd de beste broker en kun jij gaan beginnen met beleggen in het aandeel van Snapchat.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:06