[rank_math_breadcrumb]

Slim beleggen in Salesforce aandelen

door | jul 5, 2022 | Aandelen, Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Wil je gaan beleggen in Salesforce aandelen? Dan is het belangrijk dat je jezelf eerst goed verdiept in het bedrijf, de recente koersontwikkelingen en wat de verwachtingen zijn in de toekomst. Ook is het belangrijk om te achterhalen waar je de aandelen van Salesforce het beste kunt kopen tegen zo laag mogelijke kosten. Wij vertellen […]

Wil je gaan beleggen in Salesforce aandelen? Dan is het belangrijk dat je jezelf eerst goed verdiept in het bedrijf, de recente koersontwikkelingen en wat de verwachtingen zijn in de toekomst. Ook is het belangrijk om te achterhalen waar je de aandelen van Salesforce het beste kunt kopen tegen zo laag mogelijke kosten. Wij vertellen je er daarom graag meer over.

Meer over Salesforce

Salesforce is in 1999 opgericht en is een online softwareplatform dat hulpmiddelen ontwikkelt en levert voor Customer Relationship Management (CRM). Voorbeelden van deze producten zijn:

 • Sales Cloud: Sales Cloud staat wereldwijd op nummer 1 als platform voor CRM.
 • Marketing Cloud: Deze helpt gebruikers om hun persoonlijke relaties met hun klanten (verder) op te bouwen.
 • App Cloud: Het is bedoeld om apps mee te bouwen, te verbinden en te integreren.
 • Service Cloud: Deze cloud stelt bedrijven in staat om een meer gestroomlijnde klantenservice te bieden.
 • IoT Cloud: Dit is een veelzijdige softwareplatform om het IoT platform mee te verbinden.
 • Community Cloud: De focus van deze cloud richt zich op het bouwen van branded en intelligentie communities voor werkgevers, partners en klanten.
 • Wave Analytics: Wave Analytics is een op een cloud gebaseerd platform speciaal ontwikkeld om op elk apparaat direct antwoord te krijgen op vragen.

Zoals je ziet betreft het voornamelijk bedrijfssoftware dat wordt ingezet om klantenrelaties te onderhouden en te verbeteren.

Geschiedenis

Het bedrijf is in 1999 door Marc Benloff samen met Parker Harris, Dave Moellenhoff, Frank Dominguez en Halsey Minor opgericht. Salesforce biedt bedrijfssoftware en cloud computing op het gebied van klantrelatiebeheer aan. Sinds 2004 is het bedrijf genoteerd aan de NYSE. In dat gebroken boekjaar tot 31 januari 2004 behaalde het een omzet van maar liefst $ 96 miljoen en een winst van $ 3,5 miljoen. Sindsdien heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt.

Op dit moment is het hoofdkantoor gevestigd in San Francisco en heeft het bedrijf kantoren in Europa, Canada, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Wereldwijd heeft het een klantenbestand van 150.000 bedrijven en heeft Salesforce meer dan 49.000 werknemers in dienst. Als we kijken naar de omzetverdeling dan zien we dat meeste omzet wordt behaald in Amerika met 70%. Daarnaast wordt 20% van de omzet behaald in Europa en 9% in Azië.

Koers Salesforce

Salesforce aandelen kopen, is dit een slimme zet? Om dit te kunnen bepalen is het belangrijk dat je naar de recente koersontwikkelingen en de cijfers van Salesforce kijkt. De koers van Salesforce ziet er veelbelovend uit. Sinds 2016 vertoont het een mooie, aanhoudend stijgende lijn. Tijdens dit jaar stond de koers van Salesforce op ongeveer $ 71,-. Vijf jaar later was de waarde van één aandeel ruim drie keer zo veel met een koersprijs van ongeveer $ 220,- in 2021. Uiteraard werd de Salesforce koers ook even getroffen door de corona crisis, maar al snel wist Salesforce zich te herstellen. Kijkend naar de Salesforce koersverloop, is het zeker interessant om deze aandelen te kopen.

Waarom Salesforce aandelen kopen

Er zijn een aantal redenen waarom het interessant is om Salesforce aandelen te kopen. Om jou hier een beter beeld van te geven hebben wij hieronder een aantal redenen voor jou op een rijtje gezet, zodat je in één oogopslag kunt zien waarom het een goede keuze zou kunnen zijn.

 • Salesforce is marktleider met een geschat marktaandeel van ongeveer 30% in een zeer interessante nichemarkt;
 • Het bedrijf is één van de koplopers op het gebied van cloud computing;
 • Het productaanbod is alomvattend, uitgebreid en goed geïntegreerd. Zodra de software is geïnstalleerd is het vrij lastig om het te vervangen;
 • Door haar subscriptiemodel genereert het bedrijf veel recurrente inkomsten;
 • Het grote voordeel van het SaaS model (Software as a Service) is dat de klanten geen grote investeringskosten hebben en geen ingewikkelde installatieprocedures hoeven te volgen;
 • Salesforce heeft een solide en sterke balans;
 • Het bedrijf heeft een goede trackrecord inzake buy-and-buildacquisities. Dit verhoogt de waarde van het gehele platform;
 • Deze marktleider ondervond nauwelijks last van de pandemie;

Voordat je Salesforce aandelen gaat kopen is het slim om eerst een grondige technische- en fundamentele analyse te doen. Bij een technische analyse kijk je bepaalde patronen in de koers en ga je op zoek naar een goed koop- of verkoopmoment. Daarnaast helpt het ook om te lezen wat succesvolle beursanalisten te zeggen hebben over het Salesforce aandeel. Bij een fundamentele analyse doe je een onderzoek naar de bedrijfsresultaten, de toekomstverwachtingen van het bedrijf en bekijk je ook hoe de markt en de concurrentie zich beweegt.

Salesforce aandelen verkopen

Op het moment dat het economisch slechter gaat met Salesforce, dan kan het een goede strategie zijn om jouw Salesforce aandelen te verkopen. Komt het bedrijf slecht in het nieuws, dan is het verstandig om opnieuw te bepalen of je jouw aandelen wilt aanhouden of juist wilt verkopen

Het kopen en verkopen van aandelen doe je via een broker. Tegenwoordig gebeurt dit allemaal online en zijn er honderden verschillende brokers te vinden. Maak daarom gebruik van de vergelijker op deze pagina om een geschikte broker te vinden die voldoet aan jouw eisen.

Dividend Salesforce aandelen

Salesforce keert geen dividend uit aan zijn aandeelhouders. De reden dat Salesforce geen dividend uitkeert is omdat het ervoor kiest om de winst te investeren in het bedrijf om zodoende verder te groeien. Het doel hiervan is om meer winst te behalen en hiermee de waarde van het bedrijf te verhogen. Dit komt uiteindelijk ten goede van de koers, dus aandeelhouders hebben hier dan ook zeker baat bij.

Handige feiten over Salesforce aandelen

We hebben al het een en ander verteld over Salesforce, maar nog lang niet alles. Daarom hebben wij hieronder nog een aantal handige feiten over het bedrijf voor jou op een rijtje gezet:

 • Salesforce verwacht de komende jaren nog forse groei. De omzet zou nog meer dan verdubbelen tot ca $ 50 miljard tegen eind 2025 (boekjaar eindigend 01/2026). Dat betekent een jaarlijkse groei van bijna 20%;
 • Verdere groei komt zowel van de (double-digit) groei van de onderliggende business als van het inpalmen van marktaandeel;
 • De waarde van het Salesforce kan verder worden verhoogd door slimme en succesvolle buy-and-buildacquisities;
 • Door de overname van Slack zal al zijn communicatiesoftware worden geïntegreerd in bijna alle toepassingen van Salesforce. Dit kan ertoe leiden dat de Salesforce software nog aantrekkelijker wordt voor verschillende gebruikers;

Concurrenten

In de professionele CRM en salestoolmarkt is Salesforce een begrip. Er is echter geen concurrent die het ze heel erg lastig maakt. Hubspot, Magento en Microsoft Dynamics zou je als voornaamste concurrenten kunnen beschouwen. Het is verstandig dat je tijdens je analyse ook goed kijkt naar hoe de concurrenten zich bewegen. Het kan zomaar zijn dat het interessanter is dat je jouw Salesforce aandelen verkoopt en aandelen koopt van de concurrent.

Conclusie

Salesforce.com is een bedrijf dat door zijn vooruitziende manier van werken en zijn focus op cloud-toepassingen een enorm marktaandeel heeft kunnen inpalmen ten koste van verschillende grote namen actief in de sector, die nu aangewezen zijn op een achtervolging. Toch gaan we ervan uit dat Salesforce deze leiderpositie, onder andere dankzij het buy-and-buildmodel en het Salesforce Platform nog geruime tijd zal kunnen handhaven. Bovendien zijn de perspectieven voor de sector gunstig. Salesforce zal de komende vijf jaar wellicht nog aan een hoog tempo verder kunnen groeien. Minpunt is wel dat de focus op rendabiliteit pas op een later moment zal komen, waardoor het aandeel op dit ogenblik moeilijker te waarderen is. Aan de huidige koersen zouden we het aandeel behouden.

Kies de juiste broker

Interesse om Salesforce aandelen te kopen? Zorg ervoor dat je dit bij een veilige en betrouwbare broker doet. Kijk daarnaast ook goed naar de onderlinge verschillen qua bewaar- en transactiekosten. Deze verschillen namelijk nogal per broker. Je wilt jouw winst natuurlijk optimaliseren en de kosten zo laag mogelijk houden. Kom er snel achter bij welke broker je het beste kunt gaan beleggen, maak nu gebruik van onze vergelijker op deze pagina. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat je kiest voor een transparante, goede en betrouwbare broker.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:02