[rank_math_breadcrumb]

Samsung aandelen review

door | jun 2, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Samsung: wie kent het bedrijf niet? Samsung is een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld. Het bedrijf is vooral bekend vanwege de levering van producten voor telecommunicatie, digitale apparatuur en digitale media. Als een van de meest bekende bedrijven ter wereld is Samsung wellicht erg interessant om in te beleggen. Het bedrijf is dan ook […]

Samsung: wie kent het bedrijf niet? Samsung is een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld. Het bedrijf is vooral bekend vanwege de levering van producten voor telecommunicatie, digitale apparatuur en digitale media.

Als een van de meest bekende bedrijven ter wereld is Samsung wellicht erg interessant om in te beleggen. Het bedrijf is dan ook al beursgenoteerd sinds 1975.

Hier kun je niet alleen meer lezen over het kopen van een aandeel van Samsung, maar ook over de huidige koers en alle andere belangrijke informatie, zoals waarom Samsung aandelen kopen een slimme zet kunnen zijn.

Geschiedenis

Het bedrijf Samsung wordt op 1 maart 1938 opgericht in Daegu, Korea. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van technologie. Het land doet zaken in meer dan 58 landen en heeft wereldwijd bijna een half miljoen werknemers.

Door de jaren heen vinden er een aantal belangrijke gebeurtenissen plaats die Samsung de bekendheid geven die ze vandaag de dag hebben:

 • 1992: Samsung ontwikkelt een systeem voor mobiele telefoons
 • 1997: Ondanks een crisis in Korea maakt Samsung toch groei door, omdat ze marktleider zijn op het gebied van digitale technologie
 • 2000-2004: Samsung ontpopt zich tot een pionier in het digitale tijdperk
 • 2017: Samsung is de grootste leverancier van onderdelen voor iPhones van Apple, een grote partner en concurrent van Samsung.

Koers Samsung aandelen

Wat is op dit moment de Samsung koers? Het is goed mogelijk om op ieder moment van de dag de actuele koers Samsung te zien.

Op basis hiervan kun je onder andere bepalen hoe het gaat met de aandelen van Samsung, hoeveel ze op dit moment waard zijn en of het slim is om in te stappen.

Op basis van de huidige koers kun je het volgende bepalen:

 • Hoe het ervoor staat met het aandeel Samsung;
 • Hoe het aandeel Samsung reageert op specifieke gebeurtenissen;
 • Of het slim is om op dit moment in te stappen;
 • Hoeveel de Samsung aandelen op dit moment waard zijn.

Waarom Samsung aandelen kopen?

Twijfel je nog om over te gaan op het kopen van Samsung aandelen? Het is goed om te weten dat er vaak geen ideaal moment is om in te stappen.

Dit is een stap die je simpelweg moet zetten om te gaan beginnen met beleggen. Er zijn een aantal redenen waarom aandelen van Samsung kopen een goed idee zal kunnen zijn. Deze vind je hieronder opgesteld:

 1. Het aandeel van Samsung is de afgelopen jaren erg stabiel gebleven en daardoor is er garantie op winst;
 2. Goed nieuws over het bedrijf en financiële resultaten hebben veel invloed op de koerswaarde. Het kan dus slim zijn om de verkoop van bepaalde nieuwe producten in de gaten te houden;
 3. Samsung heeft nog altijd een zeer groot ontwikkelingspotentieel en is daardoor slim voor lange termijn investeringen.

Samsung aandelen verkopen

Wanneer je eenmaal aandelen van Samsung hebt gekocht, is het in de meeste gevallen slim om hier langere tijd aan vast te houden. Een bedrijf als Samsung heeft nog veel potentie om te groeien in de toekomst.

Dit zorgt ervoor dat er een moment gaat komen waarop jouw aandeel een stuk meer waard is. Het is aan jou om te bepalen wat het juiste moment is om je Samsung aandeel te verkopen.

Het is hierbij ook belangrijk om de Samsung koers in de gaten te houden, maar ook om de analyses van deskundigen te lezen.

Tot slot heb je een goede broker nodig om te kopen en verkopen. Met deze online vergelijker ben je verzekerd van de beste broker en kun jij beginnen met beleggen.

Dividend Samsung aandelen

Wanneer je kiest voor een Samsung aandeel, kun je niet alleen hoge winsten behalen door het verkoop van je aandeel. Want terwijl je het aandeel vasthoudt, kun je daarover dividend ontvangen.

Het dividend is een winstuitkering van een bedrijf aan de aandeelhouders. Hoeveel dit dividend is en wanneer je dit uitgekeerd krijgt, is per bedrijf verschillend. Bij Samsung kun je ongeveer uitgaan van het volgende (gebaseerd op de eerder gegevens):

DatumDividendRendement
28-09-202014162,13 %
29-06-202014162,40 %
30-03-202014162,40 %
27-12-201914162,68 %

Feiten over Samsung aandelen

Om optimaal te kunnen profiteren van je belegging in het aandeel van Samsung, is het belangrijk om over genoeg informatie te beschikken.

De belangrijkste technische gegevens zijn van belang omdat je hiermee beschikt over genoeg kennis over het aandeel Samsung. Zo is het goed om te weten dat:

 • De aandelenkoers van Samsung staat genoteerd op de Amerikaanse aandelenmarkt Nasdaq;
 • De totale beurswaarde van Samsung bereikte in 2017 het bedrag van 200 miljard euro;
 • De aandelen van Samsung zijn onderverdeeld in verschillende aandeelhouders. Zo is het grootste deel in handen van Samsung Electronics, 13,5%. National Pension Service of Korea heeft 9,03% van de aandelen in handen. Ook Samsung Life Insurance heeft 7,55% van de aandelen. Verder zijn er nog een aantal andere bedrijven die 4 of minder procent van de aandelen in handen hebben.

Conclusie

Ter conclusie is het goed om te vermelden dat beleggen in een aandeel van Samsung een slimme zet kan zijn. Het bedrijf kent een rijke geschiedenis, heeft een grote beurswaarde en heeft daarnaast nog genoeg groeipotentie.

Dit zijn stuk voor stuk redenen om te kiezen voor aandelen van Samsung. Beleggen in deze aandelen kan via een broker.

Wil je weten welke broker het beste bij jou past? Kijk dan eens naar de mogelijkheden via de online vergelijker. Je ziet dan meteen wat voor jou de ideale manier is om te beleggen in Samsung aandelen.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:03