[rank_math_breadcrumb]

RBS aandelen review

door | jul 2, 2022 | Aandelen, Beleggen, Investeren | 0 Reacties

Wanneer je je wilt gaan verdiepen in de wereld van beleggen, zul je ontdekken dat je heel wat mogelijkheden hebt. Er zijn niet alleen startups en grote gevestigde bedrijven waar je in kunt investeren, maar ook in banken. Een van de opties die je hebt is RBS aandelen kopen. RBS staat voor Royal Bank of […]

Wanneer je je wilt gaan verdiepen in de wereld van beleggen, zul je ontdekken dat je heel wat mogelijkheden hebt. Er zijn niet alleen startups en grote gevestigde bedrijven waar je in kunt investeren, maar ook in banken.

Een van de opties die je hebt is RBS aandelen kopen. RBS staat voor Royal Bank of Scotland: dit is een bankverzekeraar die gevestigd is in de Schotse hoofdstad Edinburgh. RBS staat onder andere bekend als een van de drie banken die ABN AMRO in 2007 hebben overgenomen.

Wil je weten hoe interessant het is om te beleggen in RBS aandelen, wat de huidige RBS koers is en bij welke broker je dit kunt doen? Hier lees je alle informatie die je nodig hebt.

Geschiedenis

Voordat je gaat beleggen in aandelen van RBS is het slim om meer kennis te verkrijgen over het aandeel. Hierbij is het slim om meer te weten over de geschiedenis van een bedrijf of, in dit geval, een bankverzekeraar.

De bank werd in 1727 opgericht in opdracht van George I van Groot-Brittannië. De opening van banken door het hele land ontstond er een goed netwerk van kantoren in Schotland.

De volgende gebeurtenissen hebben grote invloed gehad op de ontwikkeling van RBS:

  • In 1924 neemt RBS de Londense Drummonds Bank over;
  • In 1988 is er een overname in de Verenigde Staten: Citizens Bank wordt onderdeel van RBS;
  • In 2000 neemt RBS het National Westminster Bank over en krijgt daardoor ook alle dochterbedrijven in handen;
  • In 2007 is RBS de vijfde bank ter wereld op gebied van marktkapitalisatie;
  • In 2007 wordt ABN AMRO overgenomen voor 72 miljard euro;
  • In 2014 kondigt RBS aan de activiteiten in Europa sterk te gaan verminderen.

Koers RBS aandelen

De koers RBS is een belangrijk onderdeel van je beslissing om te gaan beleggen in deze aandelen.

Want de koers vertelt je niet alleen wat de huidige waarde is van een RBS aandeel, maar ook wat voor invloed gebeurtenissen in het verleden hebben gehad op de koers.

Dit zorgt ervoor dat je enigszins kunt voorspellen hoe een aandeel van RBS zal reageren op bepaalde ontwikkelingen in de wereld en op de markt.

Ben je van plan om te gaan beleggen in RBS aandelen? Kijk dan eerst goed naar de koers. Ook is het slim om een goede broker te gebruiken. Hier vind je de online vergelijker waarmee jij gemakkelijk de beste broker vindt.

Waarom RBS aandelen kopen?

Er zijn een aantal redenen waarom het interessant zou kunnen zijn om aandelen van RBS te kopen.

In de eerste plaats is RBS een groot en gevestigd bedrijf met een rijke en relatief succesvolle geschiedenis. Andere redenen waarom aandelen van RBS interessant zijn:

  • De financiële sector is altijd in beweging: hierdoor liggen er risico’s, maar ook kansen;
  • De toekomst ziet er solide uit voor bankverzekeraars als RBS. Hierdoor kan het aantrekkelijk zijn om te beleggen in RBS;
  • Als alle signalen op groen springen bij de banken en verzekeraars zijn de aandelen sterk in trek.

Zijn er ook redenen waarom je er vanaf kunt zien om aandelen van RBS te kopen? In principe is de enige reden dat banken vrij onvoorspelbaar zijn en gevoelig voor bijvoorbeeld recessies en geruchten van recessies, maar ook voor dalende rentes.

RBS aandelen verkopen

Natuurlijk houd je je bezig met het kopen van RBS aandelen. Door middel van de actuele RBS koers kun je zien wanneer het juiste instapmoment zich aandient.

Maar wanneer is het moment aangebroken om te verkopen? Dit is lastig te voorspellen, omdat er veel sprake is van schommelingen in de financiële sector. In de meeste gevallen is het slim om de aandelen lang vast te houden en je niet te laten leiden door zorgwekkende berichten over de sector.

Op den duur kun jij de RBS aandelen verkopen met hoge winst: je verkoopt de aandelen dan voor een hogere prijs dan waarvoor je de aandelen hebt gekocht.

Dividend RBS aandelen

Net als veel andere bedrijven en ook banken keert RBS dividend uit aan de aandeelhouders. Toch is hier in verband met de coronacrisis verandering in gekomen.

In een verklaring heeft RBS meegedeeld dat de uitbetaling van dividend over het jaar 2020 wordt gecanceld. Er wordt gekeken naar een moment waarop de betalingen wel weer kunnen worden gedaan. Dit wordt door RBS bekend gemaakt.

Feiten over RBS aandelen

Het aandeel RBS is een aantrekkelijke investering voor beleggers die bereid zijn een risico te nemen. Wanneer de crisis tot een einde komt is het mogelijk dat de koers van het aandeel flink zal stijgen.

Net als bij veel andere bedrijven in de financiële sector is er ook bij RBS altijd sprake van ontwikkelingen en gebeurtenissen die invloed hebben op het aandeel. Het is dan ook van belang om hier rekening mee te houden.

Conclusie

Om te beginnen met beleggen in RBS aandelen, is het belangrijk om te weten waar je instapt en met wat voor bedrijf je te maken hebt. Het is inmiddels bekend dat de financiële sector het zwaar te verduren heeft en wellicht ook een minder rooskleurige toekomst tegemoet gaat.

Toch hoeft dit niet altijd te betekenen dat dit een slecht moment is om in te stappen. De prijs voor aandelen ligt lager en hierdoor kun je ze in de toekomst voor meer geld verkopen. Toch is het goed om te weten dat er altijd risico’s verbonden zijn aan het beleggen in RBS aandelen.

Daarnaast is het goed om een geschikte broker te hebben waarmee je belegt. Beginnen met beleggen? Gebruik de online vergelijker voor het vinden van de beste broker!

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:06