Private Lease Met BKR Registratie Mogelijk? Lees Alles In Onze MEGA Gids En Kom Alles Te Weten Over Leasen Met BKR

door | jul 2, 2022 | Geld Lenen, Geld lenen zonder BKR | 0 Reacties

We krijgen regelmatig de vraag, hoe zit het precies met private lease en BKR? Een goede vraag want het aangaan van grote financiële verplichtingen zoals een auto leasen gaat natuurlijk niet zomaar. Zoals bij iedere grote kredietverstrekking is er ook een BKR registratie private lease. Het is natuurlijk logisch dat er sancties verwacht kunnen worden […]
N
Binnen 5 minuten

Online aanvraag binnen mum van tijd zonder papierwerk

N
100% onafhankelijke vergelijking

Vergelijk onafhankelijk mogelijkheden voor geld lenen zonder BKR

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Top 3 mini leningen in Nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

9 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd

30 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.6 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd

45 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8.2 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd

62 dagen

BKR Check

Nee

 €100 tot €2.500 euro krediet in 5 minuten

Totale rentekosten vanaf € 5,41

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd
 • Mini-leningen tot €2.500,-

AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

zakelijke lening

We krijgen regelmatig de vraag, hoe zit het precies met private lease en BKR? Een goede vraag want het aangaan van grote financiële verplichtingen zoals een auto leasen gaat natuurlijk niet zomaar. Zoals bij iedere grote kredietverstrekking is er ook een BKR registratie private lease. Het is natuurlijk logisch dat er sancties verwacht kunnen worden op het moment dat je niet meer kunt voldoen aan je verplichtingen.

Doorgaans wil een leasemaatschappij weten met wie ze te maken hebben, een private lease geen bkr vinden is dus niet gemakkelijk, de maatschappij wil natuurlijk weten of kunt voldoen aan alle betalingscondities. Wil je meer weten? Lees dan onze handige pagina over geld lenen met BKR.

Private lease BKR, wat is er mogelijk?

Doorgaans komt het dus veel voor dat er een private lease bkr toetsing wordt gedaan voordat het leasecontract wordt rondgemaakt. Toch zijn er ook genoeg leasemaatschappijen die meedenken met de klant en het toch mogelijk maken om de bkr registratie bij private lease anders in te richten.

Op de vraag kan ik een auto leasen met bkr? zijn dus verschillende antwoorden, lees snel verder als je alle te weten wil komen over dit onderwerp.

 • Als je een contract aangaat voor een lease wordt er voor een vrij lange periode een contract afgesloten, daardoor is het erg belangrijk dat alle betalingen worden voldaan.

Een BKR check om zekerheid in te bouwen

Een leasemaatschappij schiet namelijk alle kosten voor het onderhoud en de aanschafprijs van de nieuwe leaseauto voor en je betaalt deze in maandelijkse termijnen terug. Een private lease bkr registratie wordt dus gedaan om alle afspraken goed vast te leggen, daarnaast zijn leasemaatschappijen in de meeste gevallen verplicht om melding te doen bij het BKR.

 • Omdat de volledige inbreng door de leasemaatschappij wordt gedaan is het ook belangrijk voor deze partij dat er inzicht is in het betalingsgedrag van potentiele leaser. Het kapitaal van de leasemaatschappij ligt vast in de auto en het is natuurlijk belangrijk dat deze investering terugverdiend wordt.
 • De meeste leasemaatschappijen werken met het private lease keurmerk, een van de regels om dit keurmerk te voeren is dat er bij auto leasen BKR registratie wordt gedaan.

Leasen BKR, wat is het doel van de leasemaatschappij?

Uiteraard is het doel van een leasemaatschappij om winst te maken op het leasecontract. Bij een aanvraag wordt er dus altijd gekeken naar het betalingsgedrag uit het verleden, maar worden er ook vragen gesteld over het huidige inkomstenniveau.

 • Doorgaans wordt er na het eerste gesprek en het opstellen van het concept contract een BKR check uitgevoerd. Een private lease met BKR codering vinden kan dus behoorlijk tegenvallen, zeker als je een negatieve codering hebt staan.

BKR private lease, is er een mogelijkheid om een aanbieder te vinden?

Een private lease met bkr registratie vinden is echter wel mogelijk, er zijn namelijk maatschappijen die geen BKR check uitvoeren en samen met de klant naar alle mogelijkheden krijgen. Een auto leasen met bkr registratie is dus wel mogelijk, maar dat betekent niet dat er een afgewogen risicobeoordeling wordt gedaan door de leasemaatschappij.

 • Indien er sprake is van een negatieve BKR notering heeft de leasemaatschappij alle redenen om een private lease met bkr codering af te keuren. Soms komt het echter voor dat een BKR notering onterecht is vastgesteld, of dat deze al een tijd verlopen is.

In dat geval kan er in samenspraak met de leasemaatschappij een oplossing gezocht worden. Ook kunnen sommige mensen er voor kiezen om actie te ondernemen om de BKR codering te verwijderen indien aan de voorwaarden voldaan kan worden.

Private lease geen bkr toetsing is wel mogelijk

Je ziet het al, beginnen met auto leasen met bkr codering kan behoorlijk lastig zijn als je veel negatieve noteringen hebt. Doe goed onderzoek naar alle mogelijkheden op het internet, er zijn namelijk leasemaatschappijen die een private lease met bkr wel in behandeling willen nemen.

 • Als je weet dat je een negatieve codering hebt, dan is het aan te raden om direct met deze partijen te praten als je wil kiezen voor auto leasen met bkr. De meest bekende leasemaatschappijen die over een keurmerk Private lease beschikken branden hun vingers hier vaak niet aan, de kans is dus erg groot dat je aanvraag wordt afgewezen als je wil leasen bkr registratie.

Private lease zonder BKR check, hoe werkt het?

Het is natuurlijk niet de bedoeling van leasemaatschappijen om onverantwoorde risico’s te nemen door een private lease zonder bkr check en registratie te verstrekken aan een potentiele klant die zo goed als zeker niet aan zijn betalingsvoorwaarden kan voldoen.

 • Bij private lease zonder bkr toetsing wordt er dan ook op een andere manier onderzoek gedaan en worden er afwijkende voorwaarden afgesproken. Door deze afwijkende voorwaarden kan het risico worden verkleind en is het soms toch mogelijk om een private lease zonder bkr check te realiseren.

Auto leasen prive zonder bkr toetsing, nieuwe regelgeving

Er zijn wat nieuwe regels vastgesteld op goedkoop auto leasen particulier zonder bkr toetsing, zo is er tegenwoordig een officieel keurmerk voor leasemaatschappijen. Het keurmerk Private lease, alle maatschappijen die voldoen aan dit keurmerk registreren het leasecontract bij het BKR of een ander bedrijf dat gespecialiseerd is in betalingsgedrag.

 • Als je dus kiest voor particulier auto leasen zonder bkr wordt er een formule gebruikt om het totale leasebedrag dat gefinancieerd wordt vast te stellen. De formule die gebruikt wordt is als volgt (maandelijkse leaseprijs x looptijd in maanden x 65%). Dit bedrag wordt binnen 30 dagen na de aflevering van de auto aan het Bureau Krediet Registratie doorgegeven.

Wat is er zo aantrekkelijk aan auto leasen particulier zonder bkr toetsing

Auto leasen particulier zonder bkr is natuurlijk aantrekkelijk, je hebt namelijk een nieuwe auto, maar je hoeft niet in een keer het volledige aanschafbedrag te betalen. Toch moet je er wel rekening mee houden dat het leasecontract dus gezien wordt als een lening. Dit is de reden waarom veel mensen op zoek zijn naar een auto leasen zonder bkr toetsing particulier.

 • Soms doen mensen dat omdat ze geen nieuwe registratie willen hebben, dat kan natuurlijk zo zijn als je een nieuwe hypotheek wil afsluiten, kiezen voor een lease auto kan dan behoorlijk wat roet in het eten strooien.
 • Ook zien we vaak dat mensen die kiezen voor auto leasen zonder bkr particulier omdat ze een onterechte notering hebben staan. Daardoor wordt het soms moeilijk om een leasecontract af te sluiten bij de bekende, grote leasemaatschappijen.

Auto private lease zonder bkr, vaak andere voorwaarden

Een ding is zeker, auto leasen zonder bkr registratie is sowieso duurder dan een normale lease, dat komt omdat het benodigde kapitaal dat gebruikt moet worden wel gegarandeerd moet kunnen worden door de leasemaatschappij. Doorgaans kun je bij een private lease zonder bkr registratie alleen maar kiezen uit een geselecteerde groep auto’s, daardoor wordt het risico ook kleiner voor de leasemaatschappij.

Auto leasen zonder bkr check is bijna altijd duurder

Goedkoop auto leasen zonder bkr is dus eigenlijk niet mogelijk omdat de kosten hoger liggen in verhouding met een normale leaseovereenkomst. Daarnaast moet je dus ook niet verwachten dat je een dure auto zoals een BMW of Mercedes kunt leasen als je kiest voor auto leasen zonder bkr.

Dit is alleen mogelijk als je een flinke aanbetaling doet, ook wordt er soms gekozen voor een constructie waarbij een aanbetaling vereist is om het risico af te dekken.

Ook in de zakelijke markt is leasen zonder BKR een dure grap

Prive auto leasen zonder bkr toetsing is dus een dure aangelegenheid, maar ook in de zakelijke markt liggen de prijzen veel hoger. Een financial private lease zonder BKR registratie telt namelijk altijd zwaarder mee. Dat komt omdat de tarieven voor deze leasevorm sowieso hoger liggen, en omdat er extra werk verricht moet worden om auto leasen zonder bkr toetsing op basis van een financial lease mogelijk te maken.

Auto leasen ZZP met BKR

Een auto leasen zzp met bkr is eigenlijk hetzelfde als een normale prive lease afsluiten als je een BKR notering hebt. Toch zijn er de afgelopen jaren aanbieders bijgekomen die speciale voorwaarden en tarieven hebben afgedwongen om zakelijk auto leasen met bkr registratie mogelijk te maken.

 • Er zijn namelijk geldverstrekkers die samenwerken met leasemaatschappijen om zzp auto leasen zonder bkr redelijk risicoloos te laten verlopen. Er wordt dan meestal gefinancieerd op basis van onderpand. De (bestel) auto wordt dan als onderpand gebruikt en eventuele BKR registraties die je als ZZPér in de weg zitten worden dan minder streng gewogen.
 • Er zijn echter wel een aantal voorwaarden, zo worden er een aantal eisen gesteld door de meeste leasemaatschappijen die op deze manier werken. De (bestel) auto mag namelijk niet ouder zijn dan 10 jaar aan het einde van de looptijd van het contract en de maximale looptijd ligt vaak op 60 maanden.

Je kunt er als zelfstandig ondernemer ook voor kiezen om een aanbetaling te doen, of om een zogenoemde slottermijn in te bouwen waardoor de maandlast een stuk lager wordt. Dit is echter geen garantie, het komt nog steeds regelmatig voor dat een ZZP auto lease afgekeurd wordt als de negatieve BKR registraties een te groot risico vormen.

Private lease gebruikte auto zonder bkr

Het komt regelmatig voor dat mensen een 2e hands auto leasen met negatieve bkr overwegen, en dit is ook wel enigszins logisch. Door te kiezen voor een private lease occasion zonder bkr ligt het risico een stuk lager voor de leasemaatschappij omdat de aanschafwaarde van de auto lager ligt.

 • Een groot voordeel van een 2e hands auto leasen zonder bkr is echter dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen, daarnaast kun je bepaalde afspraken maken met de leasemaatschappij om alles betaalbaar te maken. Dit is echter geen garantie, het komt nog steeds regelmatig voor dat een 2e hands auto leasen met negatieve bkr afgekeurd wordt als de negatieve BKR registraties een te groot risico vormen voor de leasemaatschappij.

Auto leasen zonder aanbetaling en BKR, een keuze met een reden

Toch zijn er nog wat zaken waar je rekening mee moet houden, de BKR registraties van de potentiele lessee zijn namelijk niet het enigste waar naar gekeken wordt. Sommige mensen willen kiezen voor een private lease zonder bkr en borg omdat ze geen extra of nieuwe registraties op het BKR overzicht willen hebben. Dit omdat een nieuwe registratie, of die nu positief of negatief is kan meespelen in andere financiele overwegingen.

Auto leasen met bkr zonder aanbetaling kan een goede reden hebben

Auto leasen zonder bkr toetsing zonder aanbetaling wordt bijvoorbeeld gekozen door mensen die op korte termijn nog een hypotheek willen afsluiten. Omdat een lease geregistreerd wordt bij het BKR kan het zo zijn dat een bank het risico voor een hypotheek te hoog vindt, daardoor kan het bedrag dat je kan lenen voor een woning een stuk lager uitvalt als je een lease auto hebt.

Belangrijk om te weten over auto leasen bkr

Een ding om te noteren is het feit dat niet het volledige leasebedrag bij het BKR wordt genoteerd. Alleen het deel dat aangeeft hoeveel het totaalbedrag voor de financiering is wordt bij het BKR gemeld.

Doorgaans wordt ongeveer ѐѐn derde van het totaalbedrag gereserveerd voor de onderhoudskosten en het verzekeren/keuren, al deze kosten worden niet geregistreerd bij het aangaan van een leaseovereenkomst.

Niet het volledige leasebedrag wordt aan het BKR doorgegeven

Als je wil kiezen voor auto leasen met negatieve bkr registratie particulier, dan moet je er dus rekening mee houden dat de leasemaatschappij alleen het bedrag dat voor de financiering nodig is doorgeeft aan het BKR.

Het component waarin onderhoud, verzekeringen en service vallen wordt niet doorgegeven. Een auto leasen met negatieve bkr kan daarom een kleiner bedrag omvatten dan je wel gedacht had waardoor je niet meer op zoek hoeft te gaan naar een aanbieder die private lease zonder BKR aanbiedt.

Waarom let het BKR zo goed op private lease contracten

Het BKR is natuurlijk opgericht om toezicht te houden op het grote aantal kredieten dat verstrekt wordt. Er zijn echter talloze mensen die door dit grote aanbod in de problemen kunnen komen omdat ze niet aan betalingsverplichtingen kunnen doen.

Om die simpele reden moeten leasemaatschappijen alle krediet informatie, dus ook voor een private lease doorgeven zodat er een check verricht kan worden om te kijken of de desbetreffende persoon aan zijn verplichtingen kan voldoen. Natuurlijk is dat niet door een ieder persoon gewenst en verlenen sommige maatschappijen daarom ook private lease met negatieve bkr.

 • Toegegeven, doordat er strengere voorwaarden aan verbonden zijn kan het mogelijk zijn om op een verantwoordelijke manier te kiezen voor auto prive leasen met negatieve bkr. Je moet er echter rekening mee houden dat de kosten voor dit soort leasecontracten behoorlijk hoog kunnen zijn in verhouding met de reguliere aanbieders.
Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:41

Tot €500,- | 30 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,6/5

Tot €1000,- | 45 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5

Tot €2500,- | 62 dagen looptijd
 • Zonder BKR check
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk
 • Geen loonstrook benodigd

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 3,8/5