Objectfinanciering voor bedrijven

door | jun 18, 2022 | Geld Lenen, Zakelijke lening | 0 Reacties

Ben je op zoek naar een zakelijke lening voor objectfinanciering? Dan is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn. Er zijn namelijk verschillende financieringsvormen mogelijk wanneer je wilt gaan investeren in een bedrijfspand, bedrijfsauto, machine of ander object. Denk hierbij aan financiering via leasing, factoring, hypothecaire- of zakelijke lening. In alle gevallen kun […]

Binnen 24 uur uitbetaald

 • €1.000,- tot €200.000,- lenen
 • Looptijden van 6 tot 18 maanden
 • Geen verborgen kosten of bindingstijd
 • Gratis offerte en 100% vrijblijvend
 • Digitale & snelle aanvraag

OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

N
Zakelijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Vergelijk zakelijke leningen

1
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

9,5 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €200.000,-

Looptijd

6 tot 18 maanden

Rente*

Vaste kosten

 Volledige lening op elk moment en zonder extra kosten terugbetalen
Vandaag nog op je rekening & in 1 minuut aangevraagd
Geen verborgen kosten of bindingstijd

2

bridgefund
Binnen 6 uur duidelijkheid

★★★★★

9 / 10

Max. bedrag

€5.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

1% per maand

 Online aanvraag zonder jaarverslagen en businessplannen
Vandaag nog op je rekening (record is 4 uur)
Eerder aflossen? Je ontvangt korting
3
KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€3.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,8% per maand

 200+ miljoen euro gefinancierd bij 4600 verschillende bedrijven

Geen ingewikkelde kredietchecks
Deskundig team welke je door het gehele proces leidt

4

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€2.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 KOMPAR vergelijkt 10+ verschillende kredietverstrekkers

Gratis advies & binnen 24 uur geregeld
Duidelijk & deskundig overzicht van daadwerkelijke kosten

5

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €3.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 CREDDO vergelijkt 30+ verschillende kredietverstrekkers

Antwoord binnen 24 uur, niet bindend & altijd gratis
Kies wat het best past bij jouw bedrijf, doelstellingen en ambities

6

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 6 maanden

Rente*

0,5% per maand

 De kredietaanvraag is kosteloos en vrijblijvend

KredietVooruit.nl kijkt naar huidige bedrijfsprestaties
Aflossing op basis van binnenkomende betalingen

7

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

6,7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €300.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,5% - 1,6% per maand

 Bij goedkeuring direct toegang tot uw krediet via uw persoonlijke dashboard

Goedkeuring binnen 1 werkdag
Spotcap heeft krachten gebundeld met Capitalbox
* Als ondernemer heb je in eerste instantie niet veel aan gepubliceerde rentes als je kredietverstrekker wil vergelijken. Het uiteindelijke tarief dat je gaat betalen hangt namelijk af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van de hoogte van de financiering, de looptijd, de aflossing en van het risico dat de verstrekker verwacht te lopen met een lening aan jouw bedrijf. Bovengenoemde rentes geven het spectrum aan en zijn op jaarbasis, tenzij anders vermeld.

Deskundig team

 • €3.000,- tot €1.000.000,- lenen
 • Looptijden van 3 tot 24 maanden
 • Geen ingewikkelde kredietchecks
 • 200+ miljoen € gefinancierd bij 4600 bedrijven
 • Binnen 24 uur duidelijkheid & goedkeuring

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4/5

zakelijke lening

Ben je op zoek naar een zakelijke lening voor objectfinanciering? Dan is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn. Er zijn namelijk verschillende financieringsvormen mogelijk wanneer je wilt gaan investeren in een bedrijfspand, bedrijfsauto, machine of ander object. Denk hierbij aan financiering via leasing, factoring, hypothecaire- of zakelijke lening. In alle gevallen kun je in aanmerking komen voor een financiering voor een bepaald bedrijfsmiddel. Als het een object betreft en de investering direct in verband staat met het desbetreffende object, dan spreken we over objectfinanciering.

Wat is objectfinanciering?

In de vorige alinea heb je wellicht al gelezen dat objectfinanciering een verzamelterm is voor zakelijke financieringen, waarbij de investering in direct verband staat met de financiering. Met andere woorden: het object waarin je wilt investeren wordt gefinancierd door één of meerdere financiers en het object dient hierbij onderpand. Daarbij is het ook goed om te weten dat de financiering per object wordt gefinancierd en dus niet voor meerdere investeringen bij elkaar.

Een voordeel van deze financieringsvorm is dat de financier(s) minder risico lopen, omdat ze een onderpand hebben (het object). Hierdoor zullen de kosten voor de financiering lager uitvallen dan bij een zakelijk lening, alhoewel een zakelijke lening bij de bank ook een mogelijkheid is. Daarnaast zijn er ook nog andere mogelijkheden, en daar gaan we hieronder verder op in.

Welke mogelijkheden zijn er?

Wil je gaan investeren in een machine, bedrijfspand, voorraad of ander bedrijfsmiddel? Dan kan objectfinanciering goed van pas komen. Waarschijnlijk weet je er op dit moment al wat meer over, maar welke mogelijkheden zijn er allemaal?

Als bedrijf-zijnde moet je soms investeren in bepaalde zaken om te groeien. Echter wil het niet altijd zo zijn dat er daadwerkelijk budget voor is. In dat geval dien je financiers aan te trekken die graag zouden willen investeren. In ruil daarvoor betaal je rente en geldt het object waarin je wilt investeren als onderpand. Hierbij heb je de keuze uit de volgende financieringsvormen:

Type investering: Financieringsvorm(en):
Machines, bedrijfsauto’s etc. Zakelijke lening of leasing
Debiteuren of voorraad Factoring
Bedrijfspand(en) Zakelijke hypothecaire lening

Zakelijke lening via de bank of kredietverstrekker

Een van de meest voorkomende financieringsvormen voor objectfinanciering blijft toch wel de zakelijke lening. Vaak sluit je deze af bij een bank, maar tegenwoordig schieten er ook veel particulieren kredietverstrekkers uit de grond. Dit zou dus ook een mogelijkheid kunnen zijn voor jouw bedrijf

Kies je voor een zakelijke lening? Dan krijg je het volledige bedrag voor de investering op je rekening en betaal je vervolgens alles in delen terug. Over het geleende bedrag betaal je vervolgens maandelijks of jaarlijks rente, afhankelijk van wat er is afgesproken.

Er bestaat echter wel een verschil in rente voor objectfinanciering middels een zakelijke lening en een zakelijke lening voor andere soort investeringen (bijvoorbeeld extra personeel). Bij dit laatste is er namelijk geen onderpand aanwezig, waardoor het risico voor de geldverstrekker hoger ligt en er vaak meer rente moet worden betaald. Betreft de investering een object? Dan ben je vaak goedkoper uit en betaal je minder rente.

Leasing via leasemaatschappijen

Tegenwoordig wordt leasing ook steeds populairder in Nederland. We kennen het allemaal waarschijnlijk wel door het leasen van auto’s wat zich ook in een opwaartse trend bevindt. Echter is leasing in principe mogelijk bij allerlei soorten fysieke objecten, en dus ook voor bedrijven. Een voordeel hiervan is dat je geen werkkapitaal hoeft aan te spreken, waardoor de liquiditeit van je bedrijf op peil blijft. Het kan dus voor veel bedrijven een goede vorm zijn van objectfinanciering. Daarbij kunnen we wel onderscheid maken tussen twee verschillende vormen van leasing, namelijk:

 • Financiële lease: kies je voor financiële lease? Dan ben je als bedrijf eigenaar van het object en komt deze ook op de balans te staan. Hierbij dien je wel zelf te zorgen voor de service en het onderhoud.
 • Operationele lease: bij operationele lease is financierder of bank eigenaar van het object en komt deze ook niet op de balans te staan. Wel wordt de service en het onderhoud geregeld door de eigenaar (de bank of financierder).

Als het ware huur je dus een machine, bedrijfsauto of ander object waarbij je meestal wel de mogelijkheid hebt om het aan het einde van de looptijd te kopen. Meestal wordt er hiervoor al vooraf een slottermijn bepaald op basis van afschrijving van het object.

Financiering via factoring

Wil je op de korte termijn kunnen investeren in de voorraad of het afbetalen van crediteuren? Dan kan objectfinanciering via factoring een goede oplossing zijn. Factoring is het verkopen of voor laten schieten van uitgaande facturen naar andere bedrijven (B2B). Het voordeel hiervan is dat je als bedrijf niet hoeft te wachten totdat debiteuren hebben betaald. Hierdoor blijft de liquiditeit van jouw bedrijf hoog en kun je op de korte termijn weer investeren in bijvoorbeeld de voorraad of een bepaald object.

Zakelijke hypothecaire lening

Als je gaat investeren in een bedrijfspand dien je een zakelijke hypothecaire lening aan te vragen via de bank. Hierbij betreft het ook een vorm van objectfinanciering, aangezien de financiering in direct verband staat met het object (het pand). Daarnaast geldt ook dat het bedrijfspand als onderpand dient voor de bank, waardoor zij minder risico lopen. Hierdoor betaal je over het algemeen minder rente dan voor investeringen in non-fysieke bedrijfsmiddelen.

Objectfinanciering en rente

Je moet in de meeste gevallen over een objectfinanciering rente betalen aan de financier(s). Dit omdat je natuurlijk geld leent dat moet worden terugbetaald, alhoewel het voor geldverstrekkers niet altijd een zekerheid is of het kan worden terugbetaald. De hoogte van de rente verschilt wel per vorm van objectfinanciering.

Het is daarom verstandig om alle mogelijkheden te overwegen en van te voren de objectfinanciering berekenen op basis van de looptijd en de rente. Zo kom je namelijk niet voor vervelende verassingen te staan en weet je waar je aan begint.

Objectfinanciering aanvragen

Wil je graag een objectfinanciering aanvragen? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina. Hier kun je namelijk diverse banken en andere kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Vergelijk de aanbieders op basis van looptijd, rente en andere voorwaarden om zo de beste te vinden voor jouw situatie. Bedenk van te voren ook welke vorm van objectfinanciering jou het meeste aanspreekt en bekijk de mogelijkheden bij verschillende aanbieders.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 15, 2022 @ 04:20

Wellicht vind je dit ook interessant