[rank_math_breadcrumb]

NVIDIA aandelen review

door | jun 27, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

NVIDIA is de wereldwijde leider in grafische processors en media- en communicatieapparatuur. De ongeëvenaarde breedte van NVIDIA’s productlijn verrijkt 3D, 2D, video, audio, communicatie, breedbandconnectiviteit en high-definition digitale video en televisie voor elk publiek en platform. Denk daarbij aan desktop-pc’s, gameconsoles en laptops. Om die reden is Nvidia enorm aantrekkelijk om in te beleggen. De […]

NVIDIA is de wereldwijde leider in grafische processors en media- en communicatieapparatuur. De ongeëvenaarde breedte van NVIDIA’s productlijn verrijkt 3D, 2D, video, audio, communicatie, breedbandconnectiviteit en high-definition digitale video en televisie voor elk publiek en platform.

Denk daarbij aan desktop-pc’s, gameconsoles en laptops. Om die reden is Nvidia enorm aantrekkelijk om in te beleggen. De markt voor videogames neemt toe en er is een groeide behoefte aan krachtigere computeronderdelen. Nvidia is al jaren een marktleider op het gebied van videokaarten en dus een ideale optie om in te beleggen.

Geschiedenis: Nvidia in vogelvlucht

Nvidia werd opgericht in 1993 door Jensen Huang, een Taiwanese Amerikaan, voorheen directeur van CoreWare bij LSI Logic en een microprocessorontwerper bij Advanced Micro Devices (AMD) , Chris Malachowsky, een elektrotechnisch ingenieur die bij Sun Microsystems werkte, en Curtis Priem, voorheen een senior stafingenieur en grafische chipontwerper bij Sun Microsystems.

Zij stonden aan de wieg van de volgende computergolf en merkten op dat video games tegelijkertijd een ongelooflijk hoog verkoopvolume zouden hebben. Video games werden het vliegwiel van het bedrijf om grote markten te bereiken en enorme R&D te financieren om enorme computerproblemen op te lossen en krachtige videokaarten op de markt te brengen.

Het bedrijf ontving miljoenen aan durfkapitaalfinanciering en groeide enorm toen de video game markt explodeerde en er een enorme behoefte was aan snellere en krachtigere videokaarten. Nvidia ging op 22 januari 1999 naar de beurs.

Hoe zit het met de koers van Nvidia aandelen?

NVDA is een van de beste aandelen in 2020 met een recordomzet- en inkomstengroei. In het tweede kwartaal dat eindigde in juli 2020, steeg de omzet met 50% op jaarbasis tot $ 3,87 miljard en de recordomzet van datacenteractiviteiten van $ 1,75 miljard was 167% hoger dan in het vergelijkbare kwartaal vorig jaar.

De winst per aandeel groeide op jaarbasis met 10% tot $ 0,99. Dat alles is deels te verklaren door corona en de toename van de verkoop van computers en consoles. NVDA kondigde ook een samenwerking aan met Mercedes-Benz aan om een revolutionair computersysteem in de auto voor zelfrijdende auto’s te ontwikkelen.

NVDA is ook van plan om samen te werken met de University of Florida om ’s werelds snelste AI-supercomputer in de academische wereld te bouwen. Dat betekent dat de koers van nvidia er voorlopig rooskleurig uitziet.

Waarom Nvidia aandelen kopen?

Met de robuuste groei van de bedrijfsresultaten steeg het aandeel year-to-date met 114,6%. Deze indrukwekkende prestatie en het potentiële voordeel op basis van verschillende factoren hebben ertoe bijgedragen dat het een gegarandeerde Koop-beoordeling kreeg van veel analisten en toonaangevende beleggingssites.

  • NVDA profiteert van de sterk stijgende vraag naar high-end gaming-videokaarten, aangezien huishoudens over de hele wereld een aanzienlijk deel van hun entertainmentuitgaven hebben besteed aan online gaming vanwege het verplichte thuisblijven.

Met de cultus van cloud computing in de groeiende cultuur van werken op afstand, bloeit ook het high-performance computing- en cloud-segment van het bedrijf. Dat is dus goed nieuws voor op de lange termijn dus stap er nu in

Wanneer kan ik mijn Nvidia aandelen het beste verkopen?

Het antwoord op die vraag is voorlopig nog even niet. Houd je Nvidia aandelen nog even vast. Het nvidia koersdoel zal zeker nog hoger worden.

De belangrijkste bijdrage aan de solide groei van de aandelenmarkt te midden van de pandemische crisis zijn op dit moment de torenhoge technologieaandelen. Maar sommige investeerders blijven verkopen en boeken winst uit angst voor een technische zeepbel.

Nvidia heeft echter onlangs een nieuwe lijn grafische kaarten onthuld die tot 2x prestaties levert ten opzichte van de vorige generaties. Het is dus nog even het moment om te zien hoe deze volgende stap de nvidia koers zal beïnvloeden en hoe het aandeel nvidia zich verder zal ontwikkelen.

Dividend Nvidia aandelen

De stijgende lijn van het nvidia aandeel zorgt ervoor dat dividend ook goed zit als je belegt in deze onderneming. Met indrukwekkende kwartaalprestaties, de kracht van hun technologische knowhow en hun ongeëvenaarde positie op de markt staat Nvidia garant voor een goede winstverwachting.

Investeren is dus een must voor als je in de toekomst van smartcomputers en videokaarten gelooft. Het aandeel is dit jaar tot dusverre enorm gestegen, ondanks gevallen van uitverkoop en winstboekingen.

De volgende generatie videokaarten vormen samen de basis waarop alle belangrijke technologieën van morgen zoals zelfrijdende auto’s, AI, automatisering en cloud computing zullen worden gebouwd.

Nvidia is gewoon een van de beste leveranciers en heeft het potentieel om nog verder te groeien op basis van de aanhoudende groei van het bedrijf, gunstige inkomsten en prijsmomentum.

Overtuigd door deze feiten? Koop nu Nvidia aandelen

Je wil nu natuurlijk gelijk profiteren van het zonnige vooruitzicht die Nvidia aandelen hebben. Kijk op onze vergelijker voor de beste broker als je op zoekt bent naar de beste voorwaarden voor een belegging in Nvidia aandelen.

Conclusie

Wij kunnen wel concluderen dat het analistensentiment behoorlijk indrukwekkend is voor Nvidia. En dat sentiment geeft een goed idee van de toekomstige koersbeweging van het aandeel.

Van de 39 analisten die het aandeel hebben beoordeeld, hebben er 27 het de gradatie “sterke koop” gegeven. Experts verwachten dat de inkomsten voor het derde kwartaal dat eindigt in september 2020 met 46,3% op jaarbasis zullen groeien.

De schatting voor het lopende kwartaal is een stijging van 44,4% ten opzichte van de waarde van een jaar geleden. Deze vooruitzichten zouden het prijsmomentum van NVDA op korte termijn levend moeten houden en dus aantrekkelijk maken voor jou als belegger.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:05