[rank_math_breadcrumb]

Nintendo aandelen review

door | jun 26, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Het zal niemand verbazen dat de aandelen van videogames grote prestaties hebben geleverd te midden van de nieuwe pandemie van het coronavirus. Aangezien consumenten gedwongen werden om binnen te blijven is er in de afgelopen maanden meer tijd (en geld) aan videogames besteed. Nintendo aandelen vormen geen uitzondering op deze trend. Het heeft in ieder […]

Het zal niemand verbazen dat de aandelen van videogames grote prestaties hebben geleverd te midden van de nieuwe pandemie van het coronavirus.

Aangezien consumenten gedwongen werden om binnen te blijven is er in de afgelopen maanden meer tijd (en geld) aan videogames besteed. Nintendo aandelen vormen geen uitzondering op deze trend.

Het heeft in ieder geval de lift van videogame aandelen geleid en de koers van koers Nintendo is goed nieuws voor iedereen die belegt in de video game markt.

Geschiedenis: van speelkaarten tot consoles

De geschiedenis van Nintendo gaat terug tot 1889, toen het werd opgericht om handgemaakte Hanafuda speelkaarten te produceren. Later zou het bedrijf speelgoed maken en in de jaren 80 zou het de markt voorgoed veranderen dankzij de lancering van de Nintendo Entertainment System.

Een spelcomputer die betaalbaar was en een enorm succes zou worden dankzij Super Mario Brothers. Nintendo is nu een Japanse multinationale onderneming voor consumentenelektronica met het hoofdkantoor in Kyoto, Japan.

Het is uiteindelijk een van de meest prominente figuren in de hedendaagse videogame-industrie geworden, aangezien het ’s werelds grootste videogamebedrijf is op basis van inkomsten.

Koers Nintendo aandelen: hoe zit het nu?

De recente sterkte van het aandeel Nintendo zal de rest van het jaar aanhouden en wel om deze belangrijke redenen:

  • Hoewel de pandemie van het coronavirus geleidelijk zal vervagen, zal het consumentengedrag in de rest van 2020 licht worden beïnvloed, wat resulteert in hogere betrokkenheid en uitgaven voor videogames voor de rest van het jaar.
  • Nintendo zal de komende maanden veel Switch console-spelsystemen verkopen.
  • Daarmee samenhangend zal Nintendo de komende maanden ook veel Switch-videogames verkopen.
  • De mogelijke lancering van de Switch 2 (of Switch Pro) geeft het bedrijf een sterke opwaartse katalysator voor 2021. Beleggers bieden graag sterke aandelen met grote katalysatoren aan de horizon.
  • De waardering van Nintendo aandelen blijft redelijk gezien de sterke groeivooruitzichten op lange termijn van het bedrijf.

Waarom nu Nintendo aandelen kopen?

Door bovenstaande ontwikkelingen is er een sterk vermoeden dat de nintendo koers veel hoger zal eindigen dan waar het vandaag op staat.

Het is dus het moment om in te stappen en te investeren in Nintendo aandelen. Wees er snel bij en maak de groei mee waarop nu wordt afgestevend.

Wanneer Nintendo aandelen Verkopen?

De piek in de verkoop van videogames heeft blijvende kracht dus dat betekent dat je nog even goed zit met je aandelen van nintendo. In maart steeg de verkoop van videogames in de VS naa 35% tot het hoogste niveau sinds 2008.

Dat is een grote sprong. Hoewel een groei van 35% niet de norm zal zijn van april tot december, zou een gestage groei van meer dan 10% dat wel moeten zijn. Bedenk wel dat de pandemie van het coronavirus tijdelijk is en daarmee ook de groei van video games inkomsten.

In de komende maanden zal de economie geleidelijk weer opengaan, zal het consumentengedrag geleidelijk normaliseren en zullen we niet allemaal vastzitten aan het spelen van videogames. Toch zal de voorzichtigheid van de consument blijven bestaan. Hou daar dus rekening mee en zoek het beste moment uit om te verkopen voordat de val inslaat.

Dividend Nintendo aandelen

In de videogamemarkt van 2020 zal Nintendo een hoop Switch-videogameconsoles verkopen. Nintendo bracht de Switch-gameconsole in 2017 uit. Drie jaar later is het nog steeds de populairste hardware in de videogamesector, wat een indrukwekkende levensduur laat zien.

  • Vorige maand vestigde de Nintendo Switch een maandelijks verkooprecord in maart, met meer dan 100% meer verkopen dan een jaar geleden. In de komende maanden is het waarschijnlijk dat de vraag niet zal afnemen.

Het zal ook niet vervallen met de release van andere consoles van Sony en Microsoft. De Switch is een fundamenteel gedifferentieerde gameconsole, gericht op een fundamenteel ander gamingpubliek dan de Xbox of PlayStation.

Als zodanig is het zeer waarschijnlijk dat de vraag naar Nintendo Switch robuust blijft voor de rest van 2020, wat de sterke verkoop van hardware bij Nintendo de komende kwartalen zal stimuleren. Dat is allemaal goed nieuws voor de dividend van Nintendo.

Je weet nu de feiten over Nintendo aandelen dus tijd om te kopen

Als jet het bovenstaande leest is de Switch het beste dat Nintendo ooit is overkomen. De Nintendo Switch werd gelanceerd in maart 2017 en sindsdien is de koers verdubbeld.

Vanuit dit perspectief zouden investeerders redelijk opgewonden moeten zijn dat de Switch 2 (of Switch Pro) naar verwachting in 2021 wordt gelanceerd. Verwacht wordt dat deze gameconsole aanzienlijke upgrades zal bevatten vanaf de eerste Switch, en gericht zal zijn op de hardcore gaming-menigte.

Het is onwaarschijnlijk dat de Switch 2 dezelfde enorm positieve impact heeft als de eerste Switch. Toch zou het een positieve impact moeten hebben en een zinvolle boost moeten geven aan de omzet en winst van het bedrijf in 2021.

Conclusie

Vooruitlopend op de bovengenoemde katalysator zullen investeerders waarschijnlijk in 2020 doorgaan met het bieden van Nintendo-aandelen. Volgens de cijfers blijft het aandeel redelijk gewaardeerd in verhouding tot het winstgroeipotentieel van het bedrijf op lange termijn.

In grote lijnen zal de videogame markt doorgroeien in de komende vijf jaar, waarbij Nintendo gebruikmaakt van de beste hardware in zijn soort en een sterk portfolio met softwarecontent heeft. In de veronderstelling dat alles goed blijft gaan, suggereren analyses dat Nintendo in 2025 een mooie dividend oplevert.

Samenvattend: aandelen op videogames zijn over het algemeen goede aankopen in 2020. In die categorie is Nintendo een van de betere aandelen om te kopen, gezien de sterke hardwareactiviteiten van het bedrijf, de sterkere software reputatie en de grote katalysator die verwacht wordt voor 2021 met de lancering van de Switch 2.

Tijd om erin te stappen en gebruik de vergelijker om gelijk een match te vinden met de beste en voordeligste broker.

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.

Ondanks het feit dat Spaarbuidel.nl alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Spaarbuidel.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 16:05