MKB krediet

door | jun 16, 2022 | Geld Lenen, Zakelijke lening | 0 Reacties

Als ondernemer wil je blijven groeien door te investeren in je bedrijf. Echter komt het vaak voor dat er niet genoeg budget is voor een dergelijke investering. Een MKB krediet kan in dat geval oplossing bieden aan de bedrijven die bezig zijn met een verbouwing, renovatie of willen investeren in nieuwe machines. Door deze investeringen […]

Binnen 24 uur uitbetaald

  • €1.000,- tot €200.000,- lenen
  • Looptijden van 6 tot 18 maanden
  • Geen verborgen kosten of bindingstijd
  • Gratis offerte en 100% vrijblijvend
  • Digitale & snelle aanvraag

OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5

N
Zakelijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Vergelijk zakelijke leningen

1
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

9,5 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €200.000,-

Looptijd

6 tot 18 maanden

Rente*

Vaste kosten

 Volledige lening op elk moment en zonder extra kosten terugbetalen
Vandaag nog op je rekening & in 1 minuut aangevraagd
Geen verborgen kosten of bindingstijd

2

bridgefund
Binnen 6 uur duidelijkheid

★★★★★

9 / 10

Max. bedrag

€5.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

1% per maand

 Online aanvraag zonder jaarverslagen en businessplannen
Vandaag nog op je rekening (record is 4 uur)
Eerder aflossen? Je ontvangt korting
3
KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€3.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,8% per maand

 200+ miljoen euro gefinancierd bij 4600 verschillende bedrijven

Geen ingewikkelde kredietchecks
Deskundig team welke je door het gehele proces leidt

4

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€2.000,- tot €1.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 KOMPAR vergelijkt 10+ verschillende kredietverstrekkers

Gratis advies & binnen 24 uur geregeld
Duidelijk & deskundig overzicht van daadwerkelijke kosten

5

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

€1.000,- tot €3.000.000,-

Looptijd

1 tot 60 maanden

Rente*

o.b.v. bedrijfsrisico

 CREDDO vergelijkt 30+ verschillende kredietverstrekkers

Antwoord binnen 24 uur, niet bindend & altijd gratis
Kies wat het best past bij jouw bedrijf, doelstellingen en ambities

6

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €250.000,-

Looptijd

3 tot 6 maanden

Rente*

0,5% per maand

 De kredietaanvraag is kosteloos en vrijblijvend

KredietVooruit.nl kijkt naar huidige bedrijfsprestaties
Aflossing op basis van binnenkomende betalingen

7

KredietSpotter
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

6,7 / 10

Max. bedrag

€10.000,- tot €300.000,-

Looptijd

3 tot 24 maanden

Rente*

0,5% - 1,6% per maand

 Bij goedkeuring direct toegang tot uw krediet via uw persoonlijke dashboard

Goedkeuring binnen 1 werkdag
Spotcap heeft krachten gebundeld met Capitalbox
* Als ondernemer heb je in eerste instantie niet veel aan gepubliceerde rentes als je kredietverstrekker wil vergelijken. Het uiteindelijke tarief dat je gaat betalen hangt namelijk af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van de hoogte van de financiering, de looptijd, de aflossing en van het risico dat de verstrekker verwacht te lopen met een lening aan jouw bedrijf. Bovengenoemde rentes geven het spectrum aan en zijn op jaarbasis, tenzij anders vermeld.

Deskundig team

  • €3.000,- tot €1.000.000,- lenen
  • Looptijden van 3 tot 24 maanden
  • Geen ingewikkelde kredietchecks
  • 200+ miljoen € gefinancierd bij 4600 bedrijven
  • Binnen 24 uur duidelijkheid & goedkeuring

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

★★★★: 4/5

zakelijke lening

Als ondernemer wil je blijven groeien door te investeren in je bedrijf. Echter komt het vaak voor dat er niet genoeg budget is voor een dergelijke investering. Een MKB krediet kan in dat geval oplossing bieden aan de bedrijven die bezig zijn met een verbouwing, renovatie of willen investeren in nieuwe machines. Door deze investeringen kunnen zij namelijk groeien, en dat wil natuurlijk iedere ondernemer. Wel is het hierbij goed om te weten wat de mogelijkheden, kosten en aandachtspunten zijn, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Op deze pagina gaan wij jou daarom meer vertellen over een MKB krediet.

Wat is MKB krediet?

MKB krediet is een financiering die speciaal is gericht op ondernemers in het MKB (midden- en kleinbedrijf). In sommige situaties kan je bedrijf namelijk wel een duwtje in de rug gebruiken in de vorm van extra krediet. Zo kun je gaan innoveren en investeren, zodat je weer verder kunt groeien.

Na de financiële crisis werd het voor MKB’ers steeds lastiger om extra krediet aan te vragen via een bank. Vandaar dat er tegenwoordig verschillende non-bancaire organisaties zijn die dergelijke leningen wel verstrekken. Het is dan vaak al mogelijk om vanaf een paar duizend euro een zakelijke lening aan te vragen.

Ga je als ondernemer in het MKB een grote investering doen en heb je veel meer nodig dan een paar duizend euro? Maak je geen zorgen, er zijn meer dan genoeg organisaties die tot wel € 250.000,- of zelfs € 350.000,- verstrekken.

Hoe kan ik MKB krediet aanvragen?

Een MKB krediet kun je bij een bank of non-bancaire organisatie aanvragen. Tegenwoordig gebeurt dit vaker via een non-bancaire organisatie, aangezien dit makkelijker is en vaak ook nog eens goedkoper. Zo is de aanvraag meestal binnen enkele werkdagen afgerond en heb je soms ook nog eens direct toegang tot het krediet. Echter moet er wel het een en ander worden gecontroleerd door de kredietverstrekker. De benodigde gegevens hangen vaak ook af van de de positie als ondernemer.

Wil je bijvoorbeeld een bedrijf gaan starten? Dan wordt er vaak gevraagd naar een ondernemingsplan en financieel plan. Ook dien je een specificatie aan te leveren van je privébegroting.

Als je een bestaande ondernemer bent heeft de kredietverstrekker in de meeste gevallen een beschrijving van de bedrijfsactiviteiten en het investeringsdoel nodig. Daarnaast wordt er waarschijnlijk ook gevraagd naar de jaarcijfers van afgelopen jaren, tussentijdse cijfers van het huidige jaar en een specificatie van de privébegroting.

Ga je een bedrijf overnemen? Dan wil de kredietverstrekker hiervoor graag een ondernemingsplan en financieel plan ontvangen. Ook vragen ze meestal naar de jaarcijfers van afgelopen jaren en tussentijdse cijfers van het huidige jaar van het bedrijf dat je gaat ondernemen. Verder is hierbij ook weer een specificatie van de privébegroting vereist.

In sommige gevallen kan een kredietverstrekker vragen naar ander documenten, zoals een kopie van de Inkomstenbelasting, koopcontract, huurcontract of andere financiële gegevens.

Is de aanvraag goedgekeurd? Dan zal het krediet vaak binnen enkele werkdagen tot je beschikking komen, mits je natuurlijk akkoord bent gegaan met de looptijd, rente en voorwaarden

Hoe zit het met de rente?

Je betaalt als ondernemer bij een MKB krediet rente over het opgenomen bedrag. Dit wordt van te voren vastgelegd in een overeenkomst waarin ook de looptijd en andere voorwaarden worden opgesteld. De hoogte van de rente hangt voornamelijk af van het risico dat de kredietverstrekker loopt. Over het algemeen geldt: hoe hoger het risico, hoe hoger het rentepercentage. Andersom geldt natuurlijk precies hetzelfde.

De definitieve hoogte van de rente hangt bovendien ook af van de kredietverstrekker. Zo kan de een goedkoper zijn dan de ander, waardoor slim het is om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Maak hiervoor gebruik van de vergelijker op deze pagina.

Wat is het verschil tussen een MKB lening en MKB krediet?

Er is wel degelijk een verschil tussen een MKB krediet en een MKB lening. Echter wordt de term regelmatig uit zijn betekenis gehaald door verschillende kredietverstrekkers.

In theorie geldt dat een MKB lening een zakelijke lening is die je kunt afsluiten als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf. Je leent dat een bepaald bedrag wat je in één keer op je rekening krijgt gestort en maandelijks terugbetaald plus rente. Van te voren staat dan alvast wat je maandelijkse kosten zullen zijn (aflossing + rente) en wat de looptijd is van de lening.

Bij een MKB krediet ben je als ondernemer iets flexibeler, aangezien je alleen rente betaald over het bedrag dat je daadwerkelijk opneemt. Je ontvangt dus een krediet waar je (in geval van nood) gebruik van kunt maken. Vervolgens betaal je alleen rente over het opgenomen bedrag. Kom je er dus achter dat je het volledige krediet niet nodig hebt gehad? Dan heb je uiteindelijk minder kosten.

Vraag vandaag nog jouw krediet aan

Heb je MKB krediet nodig voor een investering of betere liquiditeit? Dan kun je dit aanvragen bij verschillende aanbieders. Maak hiervoor gebruik van de vergelijker op deze pagina waar je diverse aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar het minimale bedrag, de looptijd, de rente en andere voorwaarden. Zo vind je binnen no time een kredietverstrekker die voldoet aan jouw wensen en weet je zeker dat je nooit teveel betaald.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 15, 2022 @ 04:20

Wellicht vind je dit ook interessant