[rank_math_breadcrumb]

Meer over Accor aandelen: interessant om in te stappen?

door | jun 26, 2022 | Aandelen, Beleggen | 0 Reacties

Accor is een Frans bedrijf wat zich richt op het hotelsegment. De Accor aandelen worden vrij verhandeld. Op verschillende niveaus van luxe heeft Accor hotelketens. Naast eigen ketens heeft Accor ook verschillende dochterondernemingen die zich richten op zaken omtrent de hotels. Denk hierbij aan hotel design of onderhoud verrichten aan hotelpanden. Het aandeel kan erg […]

Accor is een Frans bedrijf wat zich richt op het hotelsegment. De Accor aandelen worden vrij verhandeld. Op verschillende niveaus van luxe heeft Accor hotelketens. Naast eigen ketens heeft Accor ook verschillende dochterondernemingen die zich richten op zaken omtrent de hotels. Denk hierbij aan hotel design of onderhoud verrichten aan hotelpanden.

Het aandeel kan erg interessant zijn doordat Accor in verschillende markten opereert. Gezien het bedrijf zo minder afhankelijk wordt van één enkele inkomensstroom. Momenteel is de Accor koers enorm laag, eventueel een goed moment om in te stappen? In dit artikel wordt gekeken naar de geschiedenis, koers, dividend en concurrenten van Accor.

Geschiedenis Accor

Het bedrijf Accor is opgericht in 1967 door 2 Franse ondernemers die samen het eerste Novotel in Lille zijn gestart. Dit bleek direct een groot succes. In 1974 werd dan ook al het tweede hotel van de ondernemers geopend, een Ibis hotel in Bordeaux. Naast deze 2 ketens werden er overnames gedaan om meer hotels in handen te krijgen. Zo werd in 1975 de Mercure Hotels keten overgenomen, en in 1980 was de overname van het luxueuze Sofitel hotel. Het bedrijf Accor werd zo steeds verder uitgebreid.

In korte tijd was er een nieuwe grootmacht in de hotellerie ontstaan. In 1983 volgde vervolgens naar aanleiding van een overname de oprichting van Accor als officieel moederbedrijf. In totaal had het destijds al 440 hotels verdeeld over 45 landen over de hele wereld. Recentelijk is Accor steeds meer bezig met technologische ontwikkelingen doorvoeren om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Zo is er een app ontwikkeld met een loyaliteitsprogramma, en is het steeds meer bezig met de duurzame ontwikkelingen.

Koers Accor aandelen

Accor heeft met de koers laten zien dat het enorm is afgestraft door het Corona-virus. Gezien de beperking van reizen en lockdowns loopt het bedrijf enorme omzetten mis. De koers van Accor is dan ook enorm gedaald. Van een piek op bijna €49 naar momenteel een aandelenkoers van een kleine €30. Dit vormt voor beleggers mogelijk een mooi instapmoment. Indien interesse om in te stappen in dit bedrijf is de juiste broker nodig. Voor het kiezen van de juiste broker naar wens kun je gebruik maken van de vergelijker op deze pagina. Hier kunnen verschillende brokers naast elkaar worden gelegd ter beoordeling. Zo kies jij uiteindelijk de optimale broker naar jouw wensen en profiteer je eventueel van de koers van aandeel Accor.

Waarom Accor aandelen kopen?

Het kopen van Accor aandelen is erg eenvoudig. Het aandeel staat in januari 2021 op een koers van een kleine €30, waar de piek op ruim €50 lag in 2015. De aandelen worden verhandeld op de Euronext Parijs onder symbool ‘AC’. De Accor aandelen hebben een voldoende hoog transactievolume om direct gekocht te kunnen worden. In de toekomst wordt verwacht dat er ook weer dividend wordt uitgekeerd. Momenteel zit het dividend niet in de Accor aandelenprijs verwerkt gezien de opschorting van uitbetaling in 2020. Bij een stijgende koers aandeel Accor hoort een goede broker. Vergelijk verschillende brokers indien je interesse hebt in het kopen van Accor aandelen. Dit kan op onze vergelijker op deze pagina

Bij aankoop van 50 Accor aandelen volgt ook een loyalty upgrade, zo verkrijgt u direct een Platinum status bij het bedrijf. Met de huidige lage Accor koers wordt dit extra interessant. Voordelen van de Platinum loyalty status zijn bijvoorbeeld:

  1. Korting op overnachtingen tot wel 20%
  2. Standaard vroege incheck en late uitcheck
  3. Suite upgrade indien mogelijk
  4. Standaard gratis ontbijt

Accor aandelen verkopen

Het verkopen van Accor aandelen is net zo eenvoudig als het kopen ervan. Gezien het handelsvolume is er voldoende vraag om de Accor aandelen gedurende openingstijden van de markt in Parijs, tussen 9 en 5 Europese tijd, van de hand te doen. Momenteel staat het aandeel erg laag, en kan dus eventueel verwacht worden dat in korte termijn er flinke koerswinst geboekt kan worden. Doe altijd goed je eigen onderzoek naar investeringen in aandelen. Vergelijk verschillende brokers om de juiste te kiezen. Op deze manier maximaliseer je het rendement wat wordt behaald op aandelen zoals Accor aandelen.

Dividend Accor

Gezien de directe cashflow die voortkomt uit dividend voor aandeelhouders wordt dit door steeds meer beleggers meegenomen in de portfolio keuze. Accor aandelen heeft tot afgelopen jaar een ruim dividend uitgegeven van gemiddeld 2.1% per jaar over de afgelopen 5 jaar. Gezien de corona crisis en daarmee de beperkingen in reizen en toerisme heeft Accor in 2020 het dividend moeten opschorten. In de nabije toekomst wordt verwacht het oude dividend te handhaven, en in de toekomst verder te laten groeien. Zo groeit ook de waarde van de Accor aandelen en de koers van het aandeel Accor.

Zodra het toerisme wereldwijd weer aantrekt staat Accor er sterk voor om dit dividend in de toekomst weer uit te keren. Het Corona-jaar is voor Accor en de koers van Accor lastig in verband met beperkte inkomsten, maar gezien het snelle schakelen van het management zijn de kosten als gevolg enorm gedrukt. Het opschorten van dividend voor 1 jaar was onderdeel van deze maatregelen om de kosten laag te houden.

Handige feiten over Accor

Enkele feiten over het bedrijf Accor en de Accor aandelen om overzichtelijk te zien wat voor bedrijf het is:

  1. Accor is actief in 112 landen, met 5142 hotels en daarmee ruim 750.000 kamers;
  2. Meer dan 300.000 werknemers wereldwijd;
  3. Omzet van €3.6 miljard in 2018;
  4. 39 merken in de hotelbranche, van Ibis en Novotel in het lagere segment tot Sofitel en Pullman in het hoogste luxesegment;
  5. Al ruim 53 jaren ervaring in de hotellerie;

Concurrenten Accor

Gezien het formaat van Accor in de hotellerie is het bedrijf vaak in staat om concurrenten over te nemen. Zo werd in 2018 nog de Zwitserse keten Mövenpick overgenomen voor €482 miljoen. Met de opkomst van AirBnb heeft Accor wel een grote concurrent die op een hele innovatieve manier een platform biedt voor de verhuur van kamers. Momenteel heeft Accor nog weinig last van deze concurrent, maar eventueel is dit wel een risico voor de toekomst.

Accor heeft na de overname van Mövenpick aangegeven verder op overnamepad te gaan. Door concurrenten op te kopen vergroot Accor zijn eigen marktaandeel, en versterkt mogelijk de financiële cijfers in de toekomst. Dit moet de Accor aandelen, koers van Accor en het bedrijf zelf goed doen.

Conclusie Accor aandelen

Het kopen van aandelen van Accor kan momenteel erg interessant zijn. Het bedrijf heeft enorm last van de crisis rondom corona, en het Accor aandeel staat dan ook erg laag gewaardeerd. Dit kan voor beleggers een mooi instapmoment zijn om in te spelen op de koers van de Accor aandelen. Op de lange termijn staat daartegenover een rooskleurig vooruitzicht voor de boeg. Doe goed onderzoek naar de Accor aandelen en de juiste broker voor optimaal rendement op de lange termijn. Bij een stijgende koers van het aandeel Accor kun je op deze manier hoge winst behalen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 19, 2022 @ 15:59