[rank_math_breadcrumb]

Maak kennis met Bunq

door | feb 28, 2022 | Betaalrekening | 0 Reacties

De Bunq rekening is geboren te midden van de nasleep en frustraties van de wereldwijde financiële crisis van tien jaar geleden. De Nederlandse mobiele bank Bunq heeft een duidelijke missie: het worden van een maatschappelijk verantwoorde digitale uitdager die bewijst dat bankieren anders kan. Bunq was één van de eerste pioniers van de mobiele disruptie […]
Krediet groep nederland
 • Contactloos betalen: snel en makkelijk
 • Blokkeren en deblokkeren: regel het zelf
 • Zelf je betaallimiet wijzigen
 • Buiten Europa betalen
 • Koppel makkelijk je betaalpas aan Apple Pay, Google Pay of een wearable

BETAALKAART AANVRAGEN

★★★★: 4,2/5

N
Betaalrekeningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare betaalrekeningen
Wij vergelijken enkel betrouwbare partijen

Vergelijk betaalrekeningen

Gemakkelijk & snel geregeld

★★★★★ 

9,2 / 10

Kosten p/m

€2,95

Levering

Binnen 5 werkdagen

Aanvraag

Volledig online

(assistentie mogelijk)

Contactloos betalen, gemakkelijk en snel geregeld

Koppel aan Apple Pay, Google Pay of een wereable

Ook buiten Europa betalen

Binnen 5 minuten geregeld

★★★★

8.4 / 10

Kosten p/m

€2,95

Levering

Binnen 5 werkdagen

Aanvraag

Volledig online

(assistentie mogelijk)

 Depositogarantie tot €100.000,-

Krijg een NL, DE, ES of FR IBAN
Bespaar tijd met Instant Payments
Krediet groep nederland

Betrouwbaar & snel geregeld

 • Contactloos betalen
 • Zelf blokkeren en deblokkeren
 • Zelf je betaallimiet wijzigen
 • Buiten Europa betalen
 • Koppel makkelijk je betaalpas aan Apple Pay, Google Pay of een wearable

BETAALKAART AANVRAGEN

★★★★: 4,2/5

bunq

De Bunq rekening is geboren te midden van de nasleep en frustraties van de wereldwijde financiële crisis van tien jaar geleden. De Nederlandse mobiele bank Bunq heeft een duidelijke missie: het worden van een maatschappelijk verantwoorde digitale uitdager die bewijst dat bankieren anders kan. Bunq was één van de eerste pioniers van de mobiele disruptie die vandaag de dag zo ‘normaal’ is geworden in het bankwezen van Europa. Het is een bank die de mantra van het opnieuw uitbeelden van financiële diensten echt ter harte heeft genomen.

Bunq: een korte samenvatting

Wat is Bunq? Bunq is het geesteskind van de oprichter en ondernemer Ali Niknam. Zijn eerder successen in het bedrijfsleven hebben het mogelijk gemaakt om het project particulier gefinancierd te laten blijven. Technologie wordt door hem centraal gesteld in zijn missie om het gezicht van financiën te veranderen en de ‘’bank van de vrije’’ te zijn.

Gewapend met een volledige Nederlandse bankvergunning is Bunq in heel Europa gegroeid. De bank biedt alle gebruikelijke functies aan die mensen gewend zijn van volledig digitale alternatieve bankaanbieders. Een Bunq rekening is dus heel gemakkelijk in gebruik.

Waarom Bunq? Wat een Bunq rekening onderscheidt van de overige banken is de absolute focus op gebruikerservaring. Dit is afgeleid van de achtergrond van de oprichter. Ook de regelrechte toewijding om een positieve sociale impact te maken via de aangeboden diensten is uniek.

‘’We richten ons niet op ijdelheidsstatistieken of het opblazen van gebruikersaccount-nummers’’, zegt Niknam. ‘’We willen er gewoon zeker van zijn dat de gebruikers met een Bunq rekening tevreden zijn. Wat we hebben gemaakt is een prachtige app voor mensen die helpt het leven te gemakkelijker te maken. Ja we zijn een bank, ja we hebben meer dan één lopende Bunq rekening, maar het verschil is hoeveel we het leven gemakkelijk maken op allerlei kleine en grote manieren.’’

Makkelijk bankieren, maar hoe werkt Bunq bank?

Dus wat is Bunq? Simpel gezegd is Bunq een bankapp waarmee jij volledige controle hebt over jouw geld via jouw mobiele telefoon. Wanneer jij meer informatie op gaat zoeken over Bunq dan zul jij vaak lezen over ‘makkelijk bankieren. Maar wat bedoelen ze daarmee? En hoe werkt Bunq precies? Zoals al eerder vermeld kan alles via de app worden gedaan. En als we alles zeggen, dan bedoelen we ook echt alles. Jij kunt niet alleen een Bunq rekening via de app aanvragen en je aanmelden voor alle functies, maar jij kunt ook jouw Bunq bankpas bestellen zonder jouw comfortabele huis te verlaten.

Hoe werkt Bunq en waarom is de app zo ideaal?

Bunq is ideaal omdat jij jouw account in slechts 5 minuten kunt instellen. Er is geen gedoe en geen lange administratieve processen. Eerst vraagt de app jou om basisinformatie zoals een e-mailadres en jouw voor- en achternaam. Verder zal het aan jou vragen om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en een telefoonnummer op te geven waarnaar ze een beveiligingscode kunnen sms’en. Sterker nog, Bunq vereist niet dat je een BSN hebt bij het maken van een account. Dat kun je nog steeds toevoegen tot 90 dagen na het aanvragen van een Bunq rekening. Dit is ontzettend handig als je net naar Nederland bent verhuisd. Dit betekent dat jij al kunt beginnen met het organiseren van jouw geld, spaargeld en betalingen zonder te hoeven wachten op jouw BSN van de overheid. Makkelijk bankieren op zijn best dus.

De Bunq groepsrekening voor gezinnen en studenten

Een Bunq bankrekening openen kan ook in de vorm van een Bunq groepsrekening. Via de app kun jij gemakkelijk en eenvoudig accounts delen met een eindeloos aantal mensen. Stel je voor: je woont in een studentenhuis met zo’n negen andere medestudenten. Jij wilt graag eenvoudig zaken regelen zoals huur en boodschappen. Jij kunt een specifiek account instellen op de Bunq rekening genaamd ‘boodschappen’. Vervolgens kun jij jouw huisgenoten toevoegen. Iedereen kan geld overmaken naar de Bunq rekening en transacties uitvoeren. Hetzelfde kun jij bijvoorbeeld doen voor de huur of vaste lasten. Een Bunq groepsrekening is dus echt superhandig!

Is een Bunq bankrekening openen veilig?

Een groot kenmerk waar we allemaal rekening mee houden bij het overwegen om ons geld ergens te plaatsen, is veiligheid. Het laatste wat je zou willen is op een dag wakker worden en merken dat je zuurverdiende geld is verdwenen. Bunq heeft hier goed over nagedacht en kwam met een aantal game changers. Een rekening openen bij Bunq is dus zeker veilig.

Ten eerste hoef jij niet langer na te denken over het verbergen van jouw CVC-code als jouw kaart ooit wordt gestolen. Een Bunq rekening heeft geen code meer! Bunq verwijderde de CVC-code van zijn kaarten en plaatste deze in jouw app. Dit zorgt ervoor dat niemand anders er toegang toe heeft dan jij. Jij kunt dan besluiten om een CVC-code te hebben die elke vijf minuten verandert of ongewijzigd blijft.

Nog een meerwaarde van een Bunq rekening: geen cent van je geld wordt gebruikt voor schimmige investeringen. In tegenstelling tot andere banken raakt deze bank het geld op jouw Bunq rekening niet aan om het links en rechts te investeren. Alles in jouw accounts blijft daar, veilig en wel. En mocht jij nog niet helemaal overtuigd zijn, dan wordt tot 100 000 euro van jouw geld beschermd door het Depositogarantiestelsel van de Nationale Bank.

Hoe werkt Bunq?

Hoe werkt Bunq bank precies? Als jij je gaat verdiepen in deze bank dan zul jij er al snel achter komen dat er betaalde accounts en gratis accounts zijn. Natuurlijk wil jij een rekening openen bij Bunq die goed bij jouw interesses en wensen past. Daarom worden hieronder de opties van Bunq toegelicht.

Er is niet maar één type Bunq rekening. Met drie verschillende soorten rekeningen met een prijs tussen de 0 euro en bijna 17 euro per maand zullen de rekeningmodellen van Bunq jou waarschijnlijk bekend in de oren klinken als jij ooit andere grote neobanken zoals Revolut en N26 hebt gebruikt. Voor een persoonlijke Bunq rekening zijn de drie prijsniveaus als volgt:

 • De easyTravel account kost €0,00 per maand, met een eenmalige Bunq bankpas betaling van €9,99;
 • De easyMoney-account kost € 7,99 per maand;
 • De easyGreen account kost €16,99 per maand.

Met een vergoeding van € 7,99 per maand (vergelijkbaar geprijsd met het Premium-account van Revolut), is het middelgrote easyMoney-account functioneel vergelijkbaar met het duurdere easyGreen-account, met als grootste verschil dat Bunq bij de laatste genoemde Bunq rekening een boom plant voor elke € 100 die jij uitgeeft. In feite betekent dit dat jij binnen twee jaar volledig CO2-neutraal kunt zijn door simpelweg jouw dagelijkse uitgaven te doen. Wil jij weten welke Bunq rekening het beste bij jou past? Gebruik dan de vergelijker op deze pagina om dit te onderzoeken!

Op een spaarrekening van Bunq ontvang jij natuurlijk een rente. Echter, bij Bunq ontvang jij ook rente op jouw normale Bunq rekening! Het hebben van een spaarrekening bij Bunq is dus niet essentieel voor het sparen van geld.

Bij Bunq zijn meerdere rekeningen te openen voor één vast bedrag. Aan elke Bunq rekening kan een eigen Bunq betaalpas worden gekoppeld. Via de app is het zeer gemakkelijk om de verschillende passen te gebruiken. Het fijne aan de app is dus ook dat jij altijd voor elke Bunq rekening een Bunq betaalpas bij jou hebt op het moment dat jij de deur uitgaat met jouw mobiele telefoon. Bij Bunq zijn meerdere rekeningen gratis te openen.

Dus, waarom Bunq? Bunq is vooral de moeite waard voor mensen met een internationale levensstijl, omdat het gemakkelijke en goedkope uitgaven en transfers naar het buitenland mogelijk maakt. Ook als je iemand bent die graag een digitaal leven leidt, en als je het niet erg vindt om iets meer per maand te betalen voor extra voordelen, dan is een Bunq rekening voor jou aan te raden.

Tot slot, er zijn natuurlijk ook andere goede banken, het is goed om jezelf altijd eerst te verdiepen in de verschillende opties. Maak hiervoor gebruik van onze vergelijker op deze pagina.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 22, 2022 @ 21:06

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bunq Easy Bank
 • Vanaf €2,95 per maand
 • Depositogarantie tot €100.000,-
 • Levering binnen 5 werkdagen
 • Online aanvraag

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4/5

Jouw online bank
 • Contactloos betalen
 • Zelf blokkeren en deblokkeren
 • Zelf je betaallimiet wijzigen
 • Buiten Europa betalen
 • Koppel makkelijk je betaalpas aan Apple Pay, Google Pay of een wearable

BETAALKAART AANVRAGEN

★★★★: 4,2/5

Krediet groep nederland
Bunq Easy Money
 • Vanaf €8,99 per maand
 • Depositogarantie tot €100.000,-
 • Geld uitgeven en sparen in 16 valuta’s
 • Voeg meerdere Europese IBAN’s toe
 • Geen wisselkoersopslag

DIRECT AANVRAGEN

★★★★: 4,5/5