[rank_math_breadcrumb]

Lening oversluiten

door | mei 23, 2022 | Geld Lenen | 0 Reacties

Met een lening kun je gemakkelijk een grote aankoop doen of bijvoorbeeld een verbouwing financieren. Als je gebruik maakt van een persoonlijke lening of een ander type lening, dan heb je te maken met een looptijd en rente die je moet betalen. Daardoor betaal je veel kosten, die boven op de aflossing komen. Afhankelijk van […]
Krediet groep nederland
 • Leen tot meer dan €100.000,-
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Laagste rente in de markt
 • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

N
Persoonlijke leningen vergelijken

Online aanvraag binnen mum van tijd

N
Onafhankelijk & Gratis

Wij zijn 100% onafhankelijk

N
Betrouwbare kredietverstrekkers
Doorgaans binnen 24 uur op je rekening

Geld lenen zonder gedoe.

1
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★ 

8,7/ 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag

Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000

Eisen

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen

9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
kredietconcurrent logo
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten
5

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5

Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
6

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8.4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening
KredietSpotter

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

7.9 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000

Eisen

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen 1 werkdag antwoord op je aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten
Zakelijke en particuliere leningen
Krediet groep nederland
 • Leen tot meer dan €100.000,-
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Laagste rente in de markt
 • Binnen enkele uren duidelijkheid

AANVRAGEN

★★★★★: 4,8/5

lening oversluiten

Met een lening kun je gemakkelijk een grote aankoop doen of bijvoorbeeld een verbouwing financieren. Als je gebruik maakt van een persoonlijke lening of een ander type lening, dan heb je te maken met een looptijd en rente die je moet betalen. Daardoor betaal je veel kosten, die boven op de aflossing komen. Afhankelijk van het type lening dat je hebt kan de rente vaststaan of variabel zijn. Dat geldt overigens ook voor de looptijd van de lening. Heb je meerdere leningen bij verschillende aanbieders? Dan kun je ook kiezen voor de lening oversluiten.

Daarmee is het mogelijk om alle leningen af te betalen, door één nieuwe lening af te sluiten. Je betaalt dan aan slechts 1 partij, hebt 1 rente en 1 looptijd waar je rekening mee moet houden. Verschillende leningen betekent namelijk over het algemeen dat je verschillende rentes betaalt en vaak veel duurder uit bent.

Bij de meeste banken en aanbieders van leningen is het mogelijk om een lening te openen waarmee je andere leningen kunt oversluiten. Hieronder lees je meer over het oversluiten van leningen, welke mogelijkheden er zijn, waar je op moet letten en hoe je de beste keuze kunt maken voor direct geld lenen.

Waarom oversluiten?

Het kan zijn dat je meerdere leningen hebt bij 1 of meerdere aanbieders. Als dat zo is, dan heb je te maken met verschillende looptijden, verschillende bedragen, verschillende rentes en waarschijnlijk ook met verschillende betaaldata. Dat kan onhandig zijn en in sommige gevallen zelfs vervelend. Je hebt minder goed overzicht en weet niet goed waar je aan toe bent.

Als je duidelijkheid wilt scheppen, dan kun je een lening oversluiten. Dat doe je door meerdere leningen bij elkaar te brengen. Zo combineer je bijvoorbeeld een lening van 3000 euro, een lening van 5000 euro en een lening van 7000 euro in een lening.

Hoe kun je lening oversluiten en bijlenen?

Het oversluiten van een lening, of van meerdere leningen, kan door een nieuwe lening af te sluiten. Dat klinkt misschien vreemd, maar dat is het juist niet. Als je een bestaande lening oversluiten wilt door een nieuwe lening te openen, dan betaal je de oude leningen af met de nieuwe lening. Dat kan het beste als je te maken hebt met meerdere aanbieders en leningen. Door een nieuwe lening te nemen en alle andere leningen af te betalen, heb je vervolgens nog maar te maken met 1 partij. In het kort betekent het dan:

 • Dat je nog maar 1 bedrag betaalt;
 • Dat je nog maar 1 vast betaalmoment hebt per maand;
 • Dat je te maken hebt met 1 rentetarief;
 • Dat je te maken hebt met 1 looptijd.

Waar moet je op letten?

Een lening oversluiten kan bij de meeste banken en aanbieders van leningen. Het is echter wel goed om op de hoogte te zijn van een aantal belangrijke punten. Zo kan het oversluiten van een lening ook nadelen hebben. Heb je een persoonlijke lening die je wilt oversluiten, dan moet je goed kijken naar de mogelijkheden voor aflossen.

Een persoonlijke lening oversluiten is vaak alleen aantrekkelijk als je boetevrij kunt aflossen. Bij veel partijen kun je zonder extra kosten of boetes eerder aflossen. In sommige gevallen is dit niet mogelijk. Als je dan eerder wilt aflossen, krijg je een boete en heb je dus hogere kosten. Een aantal kredietverstrekkers waar je terecht kunt voor oversluiten zijn DEFAM, Qander, Rabobank of Directa.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de kosten die je maakt. Afhankelijk van de aanbieder kan het zijn dat je kosten betaald voor het afsluiten, oversluiten of aflossen van een lening. Onderzoek daarom goed bij welke partij je het voordeligst uit bent voor een lening oversluiten. Leen alleen dat bedrag dat je nodig hebt om de lening over te sluiten, dan is de kans het grootst dat de aanvraag wordt goedgekeurd.

Een persoonlijke lening oversluiten naar hypotheek is niet mogelijk. Verder is het aan te raden om kleinere leningen samen te voegen en te proberen om tussentijds af te lossen. Daardoor verminder je de looptijd en de uiteindelijke kosten. Eventueel kun je ook nog kijken naar extra onderpand om de lening goed af te dekken.

Voordelen op een rij

Hieronder lees je in het kort wat de voordelen zijn van leningen oversluiten:

 • Je betaalt 1 rentetarief. Dat betekent vaak dat je minder rente betaalt over het algemeen gezien;
 • Je hebt minder kosten doordat je nog maar 1 lening hebt;
 • Je hebt beter overzicht over de lening en de uitgaven die je daarvoor moet doen;
 • Je kunt gemakkelijker aflossen met 1 lening;
 • Door een nieuwe lening af te sluiten krijg je te maken met nieuwe voorwaarden, die gunstiger kunnen zijn in jouw voordeel;
 • Je kunt kiezen voor een langere looptijd, waardoor je de maandelijkse kosten kunt verlagen.

Besparen

De belangrijkste reden die we kunnen noemen voor het oversluiten van een lening is besparen. Je kunt ook leningen oversluiten en bijlenen, alleen heb je dan als nadeel dat je de schulden die je hebt juist hoger maakt. Als je meerdere leningen hebt, met name kleine leningen, dan is het aan te raden om een overstap te overwegen.

Zoals gezegd zul je dan te maken krijgen met 1 vast rentetarief, waardoor je ook minder kosten kwijt bent. Omdat je voor een langere looptijd kunt kiezen, kun je de maandelijkse kosten ook verminderen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om te besparen door een lening over te sluiten? Maak dan een vergelijking op onze website. Met de vergelijker op deze pagina kun je verschillende aanbieders van leningen tegen elkaar afstrepen.

Zet op papier wat jouw wensen zijn en maak een plan voor het oversluiten van de huidige leningen. Kijk naar lage rentes en lees de voorwaarden goed door. Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan kun je gemakkelijk online een aanvraag doen voor een nieuwe lening. Gaat het om kleine bedragen? Dan is het wellicht slimmer om een kleine lening af te sluiten, of als je zelfs een negatieve registratie bij het BKR hebt staan om voor een lening zonder BKR te kiezen.

Nicolas Stenze

Auteur

Nicolas heeft een grote passie voor financiën en schrijft graag over alle onderwerpen met betrekking tot financiële producten. Naast auteur draagt Nicolas ook de verantwoordelijkheid van eindredacteur.

Geüpdatet op: jul 14, 2022 @ 18:33

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht vind je dit ook interessant

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=